constipatie la bebelusi

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bryny spune:

pisigri multumesc frumos!forumul ma ajutat,fetele de aici mau ajutat,intodeauna am apreciat orice sfat si am cules ce credeam eu ca este mai bn, este adevarat.Sapataman aceasta vine doctora sai facem rotarixul de 5 luni si o sa vb si de diversificare,,,a treia zi dupa sucul de mar afacut kk saracutul negru verzui mam speriat atat de tare ca am sunato pe doctora ma linistit repede spunandumi ca este de la fier...adica in ziua de paste sa intamplat asta si de atunci nimic si iam crescut si doza de mar,azi este deja adoua zi fara kk... offf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Fierul constipa. Dar pe asta trebuie sa i-l dai.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

Lalala, am intrebat si eu la tara femeile batrane cum e cu laptele. Mi-au taiat-o tot atat de brusc cat am taiat-o eu p'aci. Mi-au raspuns ca pe vremea lor mamele nu dadeau lapte corespunzator decat daca nu aveau ce sa manance, ele ca mame. Am intrebat si doctorii si mi-au spus ca in caz de alaptare e vorba numai de dorinta mamei si taria ei psihologica.

De ce o tai asa? Pentru ca am alaptat si stiu cum e, ca trebuie sa ai o vointa puternica si rabdare imensa. Si de ce o ma tai? Pentru ca am auzit de multe ori proaspetele "mamici" vorbind de cura de slabire la 2-3 zile dupa ce au nascut, ca sa re-intre in forma si de operatii de cezariana ca daca nasc natural li se "labarteaza" si nu mai sunt atractive pentru soti.

D-AIA! Pentru ca pentru unele "mame" nu conteaza copilul decat ca reclama. Nu cred ca e cazul aici, dar topicul poate fi vizualizat de oricine.

eu nici nu vorbesc de acele"mame" care zic ce ai spus tu mai sus, caci da, sunt si de astea. eu vorbesc strict de cele care chiar se chinuie si vor sa faca ceva in sensul asta dar natura nu le ajuta. de acele mame e vorba.si daca nu accepti ca natura nu a facut pe toata lumea la fel, si nu poti vedea lucrurile decat alb sau negru, si nu accepti si tente de gri, atunci chiar nu mai am ce comenta si inchid subiectul aici.

iar faza cu alaptatul e chestie doar psihologica..hmmm...mare hmmmmmmm, ar trebui acei doctori sa mai consulte si o carte de anatomie, chestie de functionarea glandelor..de astea..de "la tara"

scuze de offtopic,bryny sanatate si asa este fierul constipa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

bai sa fiu sincera...si eu vad faze de genul:

gravida xulescu: vai ce m-am ingrasat. ma duc sa mai bag o prajitura. miam-miam, etc, smillies cu bale , samd
mamica xulescu: ura, alaptez, bla, vai da grasa mai sunt.
mamicile y, z, etc: vai fata, nu, uite aici dieta cu 2 paie la 5 zile
peste cateva sapt: ura, tin dieta. alaptat, pai [ insert various reasons here]...las'ca bag un lapte praf.

scuze daca calc vreo batatura, dar...eu asta vad, asta zic

Cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

bai sa fiu sincera...si eu vad faze de genul:

gravida xulescu: vai ce m-am ingrasat. ma duc sa mai bag o prajitura. miam-miam, etc, smillies cu bale , samd
mamica xulescu: ura, alaptez, bla, vai da grasa mai sunt.
mamicile y, z, etc: vai fata, nu, uite aici dieta cu 2 paie la 5 zile
peste cateva sapt: ura, tin dieta. alaptat, pai [ insert various reasons here]...las'ca bag un lapte praf.

scuze daca calc vreo batatura, dar...eu asta vad, asta zic

Cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011

mi-ai placut

ps eu nu sunt absurda

Mergi la inceput

pisigri stam ca calciu constipa da nu si fieru ca daca stiam nui mai dadeam,,,gata am terminat si cu fieru iam dat 15 zile,,,nu stiu daca trebuia sai dau dar doctora mi la dat,,,dace sti de comlexul eipico vitam B sirop asta constipa?mia dat sai dau o saptamna,,,si picaturi probiotice,,,off cam multe nu?!iam dat numai picaturile probiotice deocamdata,,,doctora mia spus sa incep sai dau mar cu biscuiti de la nestle astia oare constipa,,,am citit ore in sir si tot nu stiu cum sa incep diversifiacrea ce sai dau la 5 luni...cereale nu prea sunt decat orez simplu sau cu roscove exista si altfel de cereale pt 5 luni??acum ai dau completare la pranz de cateva zile si seara ai dau de vreo 2 saptam si suc de mar,,,sai bag si para poatel scoate afara cu kk.Aseara am primit din belgia niste supozitoare cu glicerina iam bagat ca nu facuse kk de 5 zile si deabea acum dimi a facut da ptin de tot,,,deci nu iese nici cu supozitor...ce sa fac???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni9 spune:

buna bryny,

daca nu vrei sa se constipe si mai tare, nu adauga inca orez-ul fie el si cu roscove fie simplu. Orezul constipa si mai tare!

Ce am incercat eu cu bebe a fost sa-i dau dimineata piure de pere (din borcanase de la nestle sau pere rase in casa), apoi mai pe la ora 16, intre 2 mese, i-am dat suc de mar+morcov crud.

De atunci nu mai e constipat.

Apropos de diversificare, noi am inceput cu suc de mere dimineata, apoi intr-o saptamana i-am dat mere rase in locul sucului,
apoi dupa alta saptamana, pe langa mere rase, am dat la pranz piure de morcovi fierti (timp de 2 ore). La inceput piure-ul sa fie cat mai subtire si apoi din ce in ce mai solid, dar nu foarte tare. Atentie ca si morcovii fierti constipa.
Mai incolo poti sa mai adaugi la morcovi si albitura, si dovlecei...etc
In rest lapte.

Apoi poti sa mai schimbi fructul de dimineata, si sa-i dai si pere, piersici. (astea il ajuta sa iasa afara)

Biscuitii se introduc mai tarziu, pentru ca contin gluten... si nu e ok daca exista o posibila alergie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

vreau sa confirm ,nu dau sfaturi spun doar ceea ce stiu: deci :probioticile sunt bune atat in constipatie cat si in diaree ; ,calciul constipa(am citit pe undeva ca si lipsa calciului deasemenea constipa);de fier nu stiam nici eu
excesul de lactate duce la constipatie,orezul contine Ca deci nu este recomandat in constipatie
schimbarea alimentatiei,laptelui la copii poate duce la constipatie
excesul de laxative incetineste ritmul colonului si asta poate duce la constipatie,se foloseste in caz de nevoie
"
eu tin minte ca i-am dat celui mare debridat si la ajutat la constipatie,cand era mai mic
sucul de mere ,prune e bun pt constipatie...eu le dau si suc de portocale
deasemenea si iaurtul simplu e bun dar nu mai stiu de la ce varsta e recomandat...

baietelul cel mare are probleme cu constipatia,pe la 3 ani i-am facut o cura cu nexium si dulcopic si tin minte ca o perioada de timp nu am mai avut probleme...insa alimentatia e cea care ii regleaza organismul..se cunoaste cand mananca ciorbe,fructe nu are probleme
acum...vreau sa te intreb Bryny,nu am intelesai inceput diversificarea,ii dai lapte formula si ii dai si sin?

Mergi la inceput

oanap85 da ai dau nan1 si san,lp iam dat vreo 2 sapt numai seara si de cateva zile ai dau si dupa amiaza dar nu manca f mult la pranz doar 40 ml asa.am incepu sai dau si suc de mar si de doua zile iam pus si para azi iam dat 2 lingurite de para,la recomandarea unei prietene.dar tot nu face kk doar basinute cateva de te da afara din casa cum mirosDeci cum sa fac sai daua asa amestecat in continuare ce zici ebine? acum mie greu si cu diversificarea ca nu stiu cum sa fac sa nul constip mai rau!

corni9
paia as am incepu si eu cu sucul de mere prima oara cu o lingurita si acum am ajuns la 20ml+2lingurite para.Morcovul am inteles ca si asta constipa.si fructele cica dimineata se dau pana in 12 si la amiaza supa de legume!maine vine doctora o sa vb si cu ea cum sa bag si supa ca deja ai dau de ceva vreme sucul de mar.doctora de la spital mia spus ca glutenul efita acum nu se da dar nu e nicio prob si sa sti ca nu iam dat inca,,,nu stiu de unde l vad ca iese asa de greu afara mie si frica sa incep sai dau supa si cerealele care taote de 4 luni sunt numia cu orez.el are 5 luni si o sapta adica luna asta pe 24 face o luna pot sa incep sai dau seara cereale de 6 luni???fetelor ce stiti mie mia venit acum o saptam CM baiatu inca a papat san dar parca vomita prea mult si dupa ora de la supt,este adevarat ca laptele numai este nutritiv dupa ce vine CM??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui bryny
fetelor ce stiti mie mia venit acum o saptam CM baiatu inca a papat san dar parca vomita prea mult si dupa ora de la supt,este adevarat ca laptele numai este nutritiv dupa ce vine CM??[/center]

Doamne, nu stiu de unde-ti vin ideile astea, cine si cum te informeaza, ce legende din folclor auzi...dar nu-i a buna

Mergi la inceput