constipatie la bebelusi
Raspunsuri - Pagina 5

pisigri spune:
Degeaba sariti in sus, in Romania se recomanda mult prea usor renuntarea la alaptare si apelarea la tot felul de medicamente.
La noi e traditia asta timpita cu ceiutul; frate, ori apa, ori extracte/infuzii/tincturi/whatever, dar astea din urma folosite IN CAZ DE NEVOIE REALA. Nu de sete. Bine, tot la noi e si obiceiul sa dai bebelusului sa morfoleasca o cirpa imbibata in alcool, ca sa nu deranjeze, ca noi sintem ma inventivi decit prostii aia de africani care isi poarta copiii cu ei "legati de git" peste tot - si care, se pare, nu prea se pling de colici !
MAJORITATEA pediatrilor romani - si imi asum intrutotul afirmatia - sunt cantonati in medicina de acum 50 de ani. Copilul sta infasat sau macar cu caciulita pe cap in casa, bea cu spor din biberon, tre sa creasca 1 kil pe luna in primele 3 luni - nu, 900g nu e destul, trebe musai 1000, asta tot pe pielea mea am aflat-o - tre sa i se faca proba suptului, tre sa i se dea prostii anticolici si desigur trebe musai hidratat cu ceai, ca laptele nu e destul. Asa mi-a zis si mie o CRETINA (si imi asum si folosirea acestui termen), foarte indignata, ca am tinut copilul deshidratat 4 luni pentru ca laptele se face brinza si copilul nu are aport de lichid, doar de brinza si zer. Iti sta mintea-n loc.
Cazurile REALE de "lipsa de lapte" sunt foarte rare, raportat la numarul de mame care NU BENEFICIAZA DE SPRIJIN, INCURAJARE si NU SUNT INVATATE cum sa alapteze corect. Si care, prin urmare, nu alapteaza/renunta la alaptare in primele 1-2-3 luni.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)

oanap85 spune:
ce sa zic probabil ca sunt si astfel de medici ,fiecare medic e diferit si sunt f multi care au pareri diferite de asta sunt si f multe pareri pe forum...eu sunt stresata ca sa zic asa cu alaptatul...primele zile cat am stat in maternitate aveam f putin lapte ,fetita mi-a plans o noape intreaga, venise si o asistenta sa vada.. a incercat sa stoarca putin insa a vazut ca abia iesea o picatura si mi-a adus un borcanel cu lapte si o seringa sa- i dau ,am zis ca o sa-i dau daca totusi e nevoie ,totusi vroiam sa insist ca sa vina laptele..o puneam sa suga pe urma o plimbam prin salon si apoi iar o puneam la san ,asa am tinut-o toata noaptea ...a2-a zi cand mi-a cantarit-o imi luase in greutate 200 g vai ce bucuroasa eram,dr radea de mine ,ii spuneam ca am sanii fleasca si ea imi zice"dar ce nu te bucuri ca ai atat cat ii trebuie sa manance"?...acum daca nu ii dau cateva ore ii am tari ca piatra dar sunt bucuroasa si daca nu mananca ma storc ca sa-mi vina mult,mult
la noi in maternitate se insista f mult pe alaptat ,de fapt ei zic ca nu au lape sa-ti dea deoarece sunt mamici care vad ca nu le vine renunta ,dar daca vad ca plange copilul mult iti aduc lapte..
cunosc multe mamici care alapteaza f putin ,cateva zile sau o luna ,2 si pe urma nu mai au si imi pare rau pt ca cred ca fiecare mamica isi doreste sa alapteze cat mai mult...

ina.click spune:
eu cred ca-mi fac un tricou pe care sa scrie frumos "CEIUTZ SA-I DAI LU' MA-TA".
Copilul meu abia are 7 saptamani si deja am capul calendar de la indemnuri "da-i apa, da-i ceai de tei, de marar, de musetel, de puii mei"
Asta in conditiile in care e un baiat sanatos, a luat 2 kile de la nastere deja, practic nu avem nici o problema digestiva sau de crestere, au fost niste colici, vad ca se duc si alea. Si tot ma baraie juma de planeta sa-i dau "ceiut". Ba sa doarma mai bine, ba sa se cace mai bine (pardon my french), ba sa dorm eu mai bine si tot asa. Desi eu tot repet ca n-are frate nimic, doarme pe cat de bine poate dormi un nou nascut, si eu la fel, pe cat de bine poate dormi una cu copil mic.
Nu vreau sa imi imaginez daca o avea vreodata o problema cum o sa fie. Or sa ma prinda si or sa-i toarne pe gat ceai cu japca? Ca deja indemnurile sunt aproape ticuri verbale, cum ma vad, jap, "da ceiut ii dai?"
nu cred ca sunt doar pediatrii, mai e si roiul de binestiutoare din familie care afecteaza grav judecata mamicii.
Pe mine m-au afectat doar in sensul ca abia astept sa scap de ele si m-am incaierat verbal cu vreo doua, dar inteleg de ce unele mame pur si simplu cedeaza nervos si accepta "ceiutul"
Cat despre faza cu "e din plante, ce sa-i faca rau"...no, serios, pai ma duc sa imi fac si io un ceai de mac si sa imi aprind un joint. E plante, mama, nu face rau
..deci...tricoul...e pe vine.
Cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011

monicabo spune:
Aaaaa, deci ce ceai ziceai ca-i dai?
Nici eu nu le-am dat ceai sau alte lichide fetelor pana la diversificare. De abia atunci am inceput cu apa (ceai nu prea am dat)
Pana la aproape 6 luni, doar san.
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

CorinaDani spune:
nici eu nu i-am dat fetitei mele ceai. acum are aproape 4 ani si bea doar apa plata, ocazional suc de portocale facut in casa. nici macar atunci cand este racita si un ceai cald i-ar face bine, nu-l accepta...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

pisigri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani nici eu nu i-am dat fetitei mele ceai. acum are aproape 4 ani si bea doar apa plata, ocazional suc de portocale facut in casa. nici macar atunci cand este racita si un ceai cald i-ar face bine, nu-l accepta... Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
A mea e lesinata dupa ceai cu miere si lamiie... MULTA lamiie. Si cred ca e clar din ce am scris ca nu i-am dat ceai inainte de diversificare, si nu m-am omorit (spre deloc) nici dup-aia..

bryny spune:
buna fetelor!va multumesc frumos ca mi-ati raspuns!

pisigri spune:
Forumul nu este sfint, este o sursa de informatie care trebuie cernuta si din care trebuie selectat cu atentie.
Copilul n-are nimic ca nu face caca in fiecare zi !. Mai ales copilul atit de mic. Supozitorul ala are actiune iritanta asupra intestinului. Intestinul se obisnuieste cu stimularea asta. NU E SANATOS.
Exista alte cereale, nu de orez, care sa regleze tranzitul intestinal prin aportul de fibre.
Laptele NAN nu constipa prin definitie; exista copii care au tendinta spre constipatie si in cazul carora laptele NAN poate contribui.
In curind incepi diversificarea; trebuie sa citesti cu atentie si sa incepi sa inveti sa ii reglezi tranzitul intestinal din alimentatie.

OanaP spune:
Lalala, am intrebat si eu la tara femeile batrane cum e cu laptele. Mi-au taiat-o tot atat de brusc cat am taiat-o eu p'aci. Mi-au raspuns ca pe vremea lor mamele nu dadeau lapte corespunzator decat daca nu aveau ce sa manance, ele ca mame. Am intrebat si doctorii si mi-au spus ca in caz de alaptare e vorba numai de dorinta mamei si taria ei psihologica.
De ce o tai asa? Pentru ca am alaptat si stiu cum e, ca trebuie sa ai o vointa puternica si rabdare imensa. Si de ce o ma tai? Pentru ca am auzit de multe ori proaspetele "mamici" vorbind de cura de slabire la 2-3 zile dupa ce au nascut, ca sa re-intre in forma si de operatii de cezariana ca daca nasc natural li se "labarteaza" si nu mai sunt atractive pentru soti.
D-AIA! Pentru ca pentru unele "mame" nu conteaza copilul decat ca reclama. Nu cred ca e cazul aici, dar topicul poate fi vizualizat de oricine.

Ilinca_M. spune:
OanaP, cred ca ai gresit topicul
Edit: ba nu, acum am vazut, nu stiam cine-i "lalala" si ce legatura are cura de slabire a mamei cu constipatia:))