constipatie la bebelusi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

Citat:
citat din mesajul lui Bebe Beca

Oana, nu se da ceai de musetel unui copil mic.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si Tudor Andrei (16.02.2011)

bine dar s-a scris ca ceaiul de musetel e recomandat pt constipatie si am mai vazut si la alte subiecte legate de constipatie unde mamicile recomandau ceaiul de musetel...
oricum am inceput sa-i dau espumisan si vade ca iese si de 2 ori pe zi

Bravo, ti-ai atins scopu', asta e bebelusul perfect pentru unele mame, care "iese de 2 ori pe zi", atata conteaza, ce baga pe-un capat si ce iese pe celalalt; ca-i lenevesti sau dai peste cap sistemul digestiv nu conteaza, ca poti sa-i provoci alergii ulterioare (scrie in prospectul espumisanului) nu conteaza, conteaza sa fii sa fii "la zi" cu productia de kk
Tu retii numai ce vrei de pe forumul asta, s-a scris aici cum e cu ceaiul de plante la bebelusi si ce inseamna el, tu o tii una si buna, ca e bun pentru constipatie...Si de unde ai tras tu concluzia ca bebelusul de 2 luni e constipat? Ca nu "iese" zilnic?(tembela expresie). Dar tu da-i cate-un litru de ceai pe zi, ce mai intrebi pe forum? Ai acces la net degeaba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Citat:

Citat:

bine dar s-a scris ca ceaiul de musetel e recomandat pt constipatie si am mai vazut si la alte subiecte legate de constipatie unde mamicile recomandau ceaiul de musetel...

Oana, se scriu multe... nu inseamna ca totul este corect. SPune-mi, te rog, bebelusul tau are o problema? Face cacareze tari precum piatra dupa cateva zile de lipsa? Pentru ca asta inseamna constipatia.

Bebelusa mea mijlocie s-a constipat pe la 4 luni, in urma a 3 tratamente cu antibiotic din cauzade infectie urinara, ultimul dintre ele fiind dat timp de 30 de zile. Dar constipatia asta a insemnat la ea. Nu facea cu zilele, iar cand reuseam sa scoatem ceva, erau niste bilute tari de tot, ca si cacarezele de oaie.
Bebelusul mic pe care il avem acum face caca si la 3 zile, insa consistenta normala, apoasa, de sugar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bryny spune:

buna fetelor!bine vam gasit!am citit tot ce ati scris pana caum si tot nam gasit si eu un raspuns clar despre constipatie!BBle meu are 5luni si pe la 4 luni cand inca al alaptam numai san nu a mai facut KK eu banui ca era de la calciu(iam dat calciu natural pt sugari)am intrat si am citit cam peste tot spunea ca BBle hranit exclusiv san nui prob daca face la cateva zile,dar al meu trecuse si 7 zile si tot nu facea si iam bagat juma de supozitor,,,si facut KK.Dupa aceea a trebuit sal bag pe nan1 ca numi mai lua in greutate deloc iam dat o saptam iar fetele de aici mau invat sa nui mai dau ca nu enevoie ca el stacneaza la 4-5 luni si asa am facut,,,dar am fost intre timp la un alt medic pediatru din spitalul judetean recomandat ca fiind cel mai bun...care a vazut graficul BBlui de crestere si mia spus neaparat o masa seara dupa san de lapte praf si juama de lingurita de orez praf de la nestle spunadui doctorei ca iese cu KK stimulat la 7 zile.mia sps ca nui prob doar ca treb sal stimulez la 24 de ore mecanic si ca nu creaza dependenta,dar copilul meu nu mai iese decat asa cand ai bag supozitorul.azi am vb cu o vecina care are baiatul de 3 ani si mai sps ca de la 3 zile ia bagat supozitor sa faca KK si acum la fel iese tot cu supozitor si mam speriat ingrozitor nu as vrea ca si BBle meu sa pateasca la fel...va rog ce sa fac??? nu iam dat apa,ceai,suc, nimic,doar de san,seara 90ml nan1alergenic(pt ca are si o dermatita atopica) cu juma de lingurita orez nestle.please!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Orezul (nestle sau nu) constipa. Exista si alte cereale disponibile pentru copii de 4 luni. Desi eu personal nu agreez sfaturile astea cu "da si o masa de lapte praf seara". Sfatul asta e mai degraba ca sa digere mai greu mincarea de seara si sa nu se mai trezeasca sa ceara mincare asa de repede.

La 3 ani sa folosesti supozitor pt fiecare caca este ABUZ. La 3 ani scaunul se regleaza din alimentatie.

Nu am inteles pina la urma daca bebe tau este constipat (face caca f tare) sau doar face rar. Dar daca face caca tare (ca kkrezele de oaie, cum spunea cineva), scoate-i orezul ala !

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui bryny

buna fetelor!bine vam gasit!am citit tot ce ati scris pana caum si tot nam gasit si eu un raspuns clar despre constipatie!BBle meu are 5luni si pe la 4 luni cand inca al alaptam numai san nu a mai facut KK eu banui ca era de la calciu(iam dat calciu natural pt sugari)am intrat si am citit cam peste tot spunea ca BBle hranit exclusiv san nui prob daca face la cateva zile,dar al meu trecuse si 7 zile si tot nu facea si iam bagat juma de supozitor,,,si facut KK.Dupa aceea a trebuit sal bag pe nan1 ca numi mai lua in greutate deloc iam dat o saptam iar fetele de aici mau invat sa nui mai dau ca nu enevoie ca el stacneaza la 4-5 luni si asa am facut,,,dar am fost intre timp la un alt medic pediatru din spitalul judetean recomandat ca fiind cel mai bun...care a vazut graficul BBlui de crestere si mia spus neaparat o masa seara dupa san de lapte praf si juama de lingurita de orez praf de la nestle spunadui doctorei ca iese cu KK stimulat la 7 zile.mia sps ca nui prob doar ca treb sal stimulez la 24 de ore mecanic si ca nu creaza dependenta,dar copilul meu nu mai iese decat asa cand ai bag supozitorul.azi am vb cu o vecina care are baiatul de 3 ani si mai sps ca de la 3 zile ia bagat supozitor sa faca KK si acum la fel iese tot cu supozitor si mam speriat ingrozitor nu as vrea ca si BBle meu sa pateasca la fel...va rog ce sa fac??? nu iam dat apa,ceai,suc, nimic,doar de san,seara 90ml nan1alergenic(pt ca are si o dermatita atopica) cu juma de lingurita orez nestle.please!

in primul rand nu-i mai da cereale cu orez, deoarece constipa ! la fel si cele care contin morcov.

exista lapte praf impotriva alergiilor (HA) si la alte marci de lapte, humana, milupa.

tot la nestle gasesti cerealele "fibre delicate", care sunt facute special pentru probleme cu constipatia (contin tarate si praf de roscove), insa sunt recomandate incepand de la 8 luni, nu stiu daca este in regula sa le administrezi unui copil de 5 luni.

daca nu, mai poti folosi humana milchzucker, este lactoza naturala, nu da dependenta sau efecte secundare, se administreaza in lapte sau cu putina apa, gasesti instructiunile exacte pe cutie.

mai poti incerca masajul pe burtica, in fiecare seara dupa baita. il mai ajuta si gimnastica cu picioarele, i le misti tu ca si cum ar da din pedale pe bicicleta, apoi ii aduci genunchii cat mai aproape de burtica, ii intinzi piciorusele si repeti miscarile.

eu nu am inteles cat laptic mananca bebele tau, pana la urma ? de cate ori il alaptezi pe zi ? poate ca nu primeste o cantitate suficienta de lichid doar din laptele tau si de aceea materiile fecale se intaresc si se aglomereaza in intestin, intreaba medicul daca la aceasta varsta poti sa incepi sa-i dai apa, si daca da, ce cantitate.
oricum, mai ai putin si vei incepe diversificarea alimentatiei, cere sfatul medicului si in aceasta privinta, cu ce alimente sa incepi, cantitati, schema completa.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Sinergie. Daca bb s-a constipat din cauza a ce a mancat mama, se poate deconstipa tot cu ajutorul ei. Eu cel putin asa procedam. De ce tre' sa dam medicamente? Pentru ca am uitat de mama natura. Pentru ca nu intelegem sistemul in care traim.

Si cand aud mamele ca spun ca nu se satura copii de la san ma urc pe pereti. As putea sa tac din gura sa las mamele sa dea banii aiurea pe formule, sa se agite aici pe forum (practic sa isi piarda vremea in loc sa aiba grija de copii) sa creasca cu deficiente de sistem imunitar samd, dar toti suntem interconectati. Daca tu o duci bine si eu o duc bine.

De ce credeti ca se cheama alaptat la cerere? Acu bea 2 picaturi, acu bea 200 ml. NU TREBUIE SA MANANCE CONSTANT. Numai capul unor oameni obsedati de reguli, comoditate si profit s-a putut naste asa ceva. Credeti ca natura ne-a dotat cu sani doar ca sa fie niste chestii atarnate acolo, incapabile sa functioneze, cu deficiente de productie??? De unde stit voi ca nu mananca bine? De unde stiti voi cat mananca? Sunt sanii transparenti de puteti vedea prin ei? Si da, daca mananca 3 picaturi acum, se scoala peste 15 minute si mai cere de mancare, sanii sunt goliti si pe baza principiului cerere oferta incepe sa se regleze productia. Da e greu la inceput, dar daca tii intr-adevar la copil ii oferi ce trebuie, mancare adevarata.

Spor la treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

OanaP dar vad ca tu esti atotstiitoare, nu inteleg de ce mai citesti acest forum, sau orice altceva legat de crescut un copil. ca nah, toate avem sani, toate avem organe genitale, deci toate facem copii, toate avem aceasi posibilitate de a concepe, acelasi sistem hormonal..deci nu exista nici o diferenta intre femei..deci toate avem aceasi cantitate de lapte, aceasi consistenta...wowbine ca ne luminezi tu!!! ce ne-am fi facut fara..

cand vad cat de sigure sunteti unele din voi pe niste chestii..Dumnezeule, nu puteti concepe ca se poate si altfel...
aaa, si de unde stii cat mananca un copil..mah sanii nu sunt transparenti dar ai auzit de cantar??de proba suptului?

da, laptele de mama e cel mai bun, dar cand copilul nu creste..degeaba..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Citat:

Citat:

Bravo, ti-ai atins scopu', asta e bebelusul perfect pentru unele mame, care "iese de 2 ori pe zi", atata conteaza, ce baga pe-un capat si ce iese pe celalalt; ca-i lenevesti sau dai peste cap sistemul digestiv nu conteaza, ca poti sa-i provoci alergii ulterioare (scrie in prospectul espumisanului) nu conteaza, conteaza sa fii sa fii "la zi" cu productia de kk
Tu retii numai ce vrei de pe forumul asta, s-a scris aici cum e cu ceaiul de plante la bebelusi si ce inseamna el, tu o tii una si buna, ca e bun pentru constipatie...Si de unde ai tras tu concluzia ca bebelusul de 2 luni e constipat? Ca nu "iese" zilnic?(tembela expresie). Dar tu da-i cate-un litru de ceai pe zi, ce mai intrebi pe forum? Ai acces la net degeaba

SERIOS?unde scrie?eu am citit prospectul si nu am vazut sa scrie ceva la contraindicatii..si banuiesc ca mi-ar fi spus doctorita cand mi-a recomandat sa-i dau pt COLICI nu?...

stiu ca supozitorul nu trebuie folosit prea mult ca da dependenta,la fel si termometrul plus ca se irita daca e folosit prea des..asta mi-a spus neonatologul in spital cand am vazut cum il foloseste ..si cand i-am explicat doctoritei cum face caca ca un carnat si tare si cam la 3 zile asta daca o ajut mi-a spus ca e putin constipata si daca face asa in continuare o sa-mi dea ceva..dar eu dupa 2 zile cand vad cum se screme si se inroseste si o doare burtica nu rezist si o ajut cumva,asa sunt eu mai caina de inima...dar in fine ,spune-mi tu te rog cum trebuie sa procedez ?banuiesc ca stii f bine ...dar pina una alta eu recunosc sincer ca nu stiam ca ceaiul de musetel e bun pt constipatie si daca am citit ca mamicile apeleaza la el cand sunt bebeii constipati as vrea si eu sa incerc sa vad daca merge pe viitor cand voi mai avea probleme de acest gen ...deci cateva lingurite pt cea mica cred ca e bine nu ?sau sa incerc 1 l?si pt cel de 4 ani care sufera de constipatie o canuta pe zi e bine?sau mai bine 2 l ca el e mai mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Oana, se scriu multe... nu inseamna ca totul este corect. SPune-mi, te rog, bebelusul tau are o problema? Face cacareze tari precum piatra dupa cateva zile de lipsa? Pentru ca asta inseamna constipatia.

Bebelusa mea mijlocie s-a constipat pe la 4 luni, in urma a 3 tratamente cu antibiotic din cauzade infectie urinara, ultimul dintre ele fiind dat timp de 30 de zile. Dar constipatia asta a insemnat la ea. Nu facea cu zilele, iar cand reuseam sa scoatem ceva, erau niste bilute tari de tot, ca si cacarezele de oaie.
Bebelusul mic pe care il avem acum face caca si la 3 zile, insa consistenta normala, apoasa, de sugar.

nu bebe beca ,nu face bilute de alea ca oaia ,ci ca un carnat dar tare insa eu nu pot sa vad cum se chinuie de asta intreb...de 2 zile ii dau espumisan pt colici si vad ca ajuta si la constipatie ...dar nu stiu daca e bine sa-i dau mult timp , pe prospect nu scrie nimic ...am sa intreb pediatra care mi-a recomandat dar nu cred ca ajung prea curand pe la ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

OanaP, ma bucur ca pe tine natura nu te-a inzestrat doar cu niste chestii care atarna DAR UNELE FEMEI chiar au doar niste chestii "care atarna"( ce expresie urata ai putut folosi...).
Eu mi-am tinut copilul 2 luni aproape flamand ca ma incapatanam sa o tin la san ..si statea bebele la san si 1h si 2h ..si stateam si eu agatata de ea si sa-ti zic rezultatul? Eu nu aveam lapte si copilul nu lua in greutate deloc...ar fi trebuit oare sa o tin tot asa ca rezolva mama natura???

Mergi la inceput