constipatie la bebelusi
Raspunsuri - Pagina 3

ina.click spune:
Adrianna, eu patesc ceva similar cam de o saptamana. Am intrebat si eu in stanga si in dreapta, e normal totusi se pare.
Adica nu face nimic 2 zile, apoi tranteste o placinta...cum sa zic.."it would put Shrek to shame". In astea doua zile se screme, se inroseste, scoate gaze etc dar nu are legatura cu pseudoconstipatia ci cu tranzitul sau digestiv si formarea acestuia.
Eu nu l-am zgandarit cu nimic. Si pana la urma face, exact cum ai descris tu, dand pe afara, etc. Daca scaunul nu e tare, atunci nu e constipata.
Referitor la smantana, medicul ala ori era intr-o pasa bizara de glume de autobaza, ori nu stia ce zice. Singurele lucruri decare nu ma ating sunt cele nocive in mod evident: cafea, tigari, alcool. In rest, pofta buna.
Consum cu moderatie - spre deloc - intr-adevar categoria aceea de legume si fructe care baloneaza: fasole, ridichi, broccoli, etc. Nu stiu ce sa cred, daca e 100% real sau e tot un mit babesc, dar oricum nu ma prea omoram eu dupa astea datatoare de vanturi, asa ca mare branza nu e sa ma abtin.
Dar smantana? Pai e recomandata...sau ma rog, derivatele din lapte. Mananca ciulamaua linistita, medicul ala o fi avut vreo colita cronica si e invidios pe toti mancatorii de smantana
cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011

oanap85 spune:
ceai de misetel cat se da daca e constipata?e bina sa-i dau si eu daca are 2 luni?sa-i dau in fiecare zi?cati ml si cat timp?multumesc

pisigri spune:
Va bateti joc de copii si daca ar fi numai mamele vinovate, ar fi ceva, ca vad ca mamele mai intreaba.... Dar sint medici care isi bat joc de copii
si dau sfaturi de-astea abracadabrante...si daca vin de la un medic, cum sa nu le asculti?
La Iasi in maternitate ni s-a spus sa punem copilul la sin la cerere. Si cum la inceput nu stii de ce plinge, si nu prea are multe motive de plins, sa il punem la sin de cum incepe sa plinga.
Ni s-a mai spus ca un copil alaptat exclusiv nu are nevoie nici de apa, nici de ceai, nici de nimic. Eu i-am mai dat apa dupa 4 luni, cind era extrem de cald si sinul nu facea fata, sau nu ii puteam da chiar oricind cerea. Dar ceai - nu. Ceaiul din plante este MEDICAMENT. Plantele alea au compusi activi, cu anumite efecte, de ce sa dau ceai cind pot sa dau apa? Da, stiu, pentru ca ceaiul se da indulcit :D - alta mare prostie !
Amoxicilina la o saptamina de viata mi se pare cel putin ciudat, mai ales ca nu am inteles pina la urma daca si ce a avut copilul. Dar amoxicilina da peste cap putina flora intestinala pe care o are sugarul, de aici si diareea. Morcov si orez la o saptamina de viata? asta bate de departe orice alta recomandare de diversificare am auzit vreodata.
Termometrul si supozitorul dau dependenta. Fara discutie. Trebuie gasite alte metode.
Tot in maternitate ni s-a spus ca la copilul alaptat exclusiv la sin este normal sa aiba scaun si o data la 7 zile. Daca scaunul nu e tare, copilul nu e constipat. A mea facea o data la 4-5 zile, ne umpleam amindoua de kkt cind facea, dar facea moale, deci am lasat-o in pace.
Tot neonatologul mi-a spus ca unii copii alaptati artificial se pot constipa de la formula, caz in care se prefera schimbarea acesteia, si se mai poate administra, la nevoie, ceai de musetel neindulcit. Nici vorba de 100ml/kg....
Schimba medicul. Pe bune. E crima ce recomanda unii medici, ramasi cantonati in pediatria de acum 50 de ani, cind mama nu trebuia sa alapteze ca sa se poata duce la munca la 3 luni, virsta la care se putea incepe si diversificarea, pentru ca la 6 luni copilul sa haleasca parizer si crenwursti, ca doar astia se gaseau....
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)

adrisimo28 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adrianna23 si da a avut tratament pt diaree ...putin regim alimentar...suc de morcovi suc de orez si ceai de menta, pentru colici ii dau ceai baby calm... |
la 2 saptamani acest regim?????
Nu exista decat un singur copil perfect in aceasta lume si fiecare mama il are.

Roxxy80 spune:
Eu inca sunt in stare de soc: ce pediatru este acela care a recomandat amoxicilina unui copil de 1 sapt pentru o raceala? Morcov si orez? Dumnezeule, ala face experimente pe bietul copilas. Nu mai dati ceai si apa pana pe la 6 luni. Laptele vostru sau laptele praf este de ajuns.

Ilinca_M. spune:
Creierul unora e constipat; de la ce naiba s-ar putea constipa un bebelus de 2 saptamani/ 2 luni etc, mai ales daca e alaptat? Cum nu face kk o zi, vaaai, e constipat, da-i cu termometrul in bietul funduletz, da-i cu supozitoru', cu ceaiu' si mai stiu eu ce, nu se mai invata organismul ala sa functioneze nestimulat veci.
Bebelusa Adrianei a facut caca INTAMPLATOR dupa tampenia aia de ceai si gata, sar unele dupa retzeta magica, auzi tu, 100 ml/ kilogram, inseamna ca doctorul ala considera ok sa pompezi juma de litru de "ceiutz" intr-un nou nascut Am zis ca nu mai intru pe topice de-astea; intru si eu sa ajut, intra inca 10 sa ajute, sa dea sfaturi bune etc si degeaba, unele mamici citesc din 5 in 5 postari si retin tot ce le incanta lor urechile...

ali spune:
Am impresia ca unii doctori sunt depasiti de toate regulile de alimentatie ale bebelusilor aparute in ultimul timp.Si amoxicilina la un bebe asa de mic?
Adrianna e posibil ca aceasta constipatie sa fii aparut din cauza laptelui Nan.Noi am patit-o si l-am schimbat.Dupa aceea ne-a mers foarte bine.
Pe langa asta mai e gimnastica cu picioarele pe care i-o poti face micutei.E foarte utila si pentru eliminarea gazelor din intestine.
Insista totusi pe alaptare la san.
Adevarul e ca la primul copil te panichezi foarte usor si mai ales la inceput pana te obisnuiesti cu bebe.Acum totusi suntem ajutate de accesul la internet unde poti gasi multe informatii utile si forumul unde poti intreba mamicile e grozav.Pe mine m-a ajutat f mult.

oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bebe Beca Oana, nu se da ceai de musetel unui copil mic. Ioana, ![]() ![]() ![]() |
bine dar s-a scris ca ceaiul de musetel e recomandat pt constipatie si am mai vazut si la alte subiecte legate de constipatie unde mamicile recomandau ceaiul de musetel...
oricum am inceput sa-i dau espumisan si vade ca iese si de 2 ori pe zi