constipatie la bebelusi
Raspunsuri - Pagina 2

Adrianna23 spune:
dar o alaptez...nu stiu ce sa zic.. eu acum cativa ani am facut o "raceala" nici nu stiu cum sa o numesc...am fost la zeci de medici am fost internata si la cluj nimeni nu mi`a gasit nimic si nu m`a facut bine...pana am ajuns la ea...

Bebe Beca spune:
Adrianna, bebelasa noastra a fost constipata, facea dupa 7-8 zile cu ajutor, bilute ca de oaie. Am incercat o serie de tratamente, printre care: humana milchzucker, debridat, duphalac. Un pediatru te poate sfatui cel mai bine.
Iar singura modalitate de a iti accepta sanul este sa renunti la biberon. Asta daca iti doresti sa alaptezi, bineinteles. Altfel nu merge. Iar daca ai aceasta dorinta, de a alapta, de a-i da copilului tau ce este mai bun, atunci lasa deoparte biberoanele si pune-te pe pus copilul la san cat mai des. Cu perseverenta si determinare, orice se poate
Despre suc de morcovi la copil atat de mic, nici nu stiu ce sa mai spun. Iar antibioticul a fost dat pentru ca avea copilul o infectie? Sau numai asa... preventiv, ca sa zic asa. Si, de obicei, pentru raceala, se dau vitamina C, un oscillococcinum, in caz de febra eferalgan sirop, etc. Aspirati mucii bine de tot.

Bebe Beca spune:
Si diareea cum a fost diagnosticata? De obicei nou nascutii au scaunul apos si de diferite culori, de la galben la verde...

Ilinca_M. spune:
Adriana, deci doctorita aceea nici nu e pediatra, din moment ce te-a tratat si pe tine acum cativa ani? Sau acum cativa ani erai copil?
Oricum pacat ca din primele zile a trebuit sa pui copilasul "la regim" si s-o dati din una in alta (eu, prin prisma unei mame care a trecut de faza bebeluseniei a copilului, zic ca n-a fost nicio diaree, mie asa-mi reiese din ce ai descris tu la celalalt topic. Adica scaun moale, galbui, cu "gruntzuri"= scaun normal la bebelus de cateva zile, alaptat exclusiv!). Iar acum cu ceaiul ala de musetel tot nu-i faci niciun bine...Daca insisti cu alaptatul si scapi de biberon scapi si de dileme:"e constipata? are diaree?" caci din cate stiu eu la copiii alaptati "gama de kk" e foarte larga
In fine...iar amoxicilina pentru raceala...iar mi se pare ceva...nu mai comentez ca stiu curentul de opinie:"nu esti doctor, taci, stiu ei ce fac, intotdeauna!"

oanap85 spune:
Beca Beca cum dupa 7-8 zile?a mea daca nu iese 2 zile face o gramada dupa aia,imi dau seama cat de tare o doare burtica ..ca si noi de altfel daca nu iesim afara 2 zile ne simtim pline,disconfort...eu i-am zis pediatrei ca ii pun un sfert de supozitor cu glicerina pt copii si mi-a zis doar ca daca merge asa in continuare imi da ceva ...stiu ca devine dependenta dar oricum dupa ce il pun iese imediat inapoi...dar sa o las mai mult de 2 zile fara sa faca kk se agita,plange,nu doarme bine ...nu stiu ce sa zic dar mi se pare extrem de mult sa lasi un copil 7-8 zile asa constipat...si eu stiu ca 3 zile e normal insa eu nu pot sa vad cum se chinuie mititica..si dupa ce face kk doar eu me asa de ibine
adriansa si eu o tin infasata cand doarme dar nu pachetelasa sa-i strang manutele ca se sperie in somn in rest nu

Ilinca_M. spune:
Oana, pai nu compara tu adultu' care baga si fasole cu ciolan si cartofi si orez etc. si-i ies ochii ca la melc daca nu merge la taualeta 2 zile cu un nou-nascut care bea doar lapte matern care uneori se digera 100% si nu mai are ce scoate...fara ca asta sa-i creeze disconfort.
Acum depinde de bebelusi, a mea pana pe la 4 luni a facut kk absolut zilnic astfel ca mi s-a parut foarte ciudata prima zi fara. Ei mai mult de 3 zile fara scaun nu i s-a intamplat, dar la alti bebelusi am auzit de mai mult, fara sa fie considerata o problema treaba asta.

oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Oana, pai nu compara tu adultu' care baga si fasole cu ciolan si cartofi si orez etc. si-i ies ochii ca la melc daca nu merge la taualeta 2 zile cu un nou-nascut care bea doar lapte matern care uneori se digera 100% si nu mai are ce scoate...fara ca asta sa-i creeze disconfort. Acum depinde de bebelusi, a mea pana pe la 4 luni a facut kk absolut zilnic astfel ca mi s-a parut foarte ciudata prima zi fara ![]() |
eu spun ca sa lasi copilul7-8 zile nu este indicat...asa a spus vreun dr?ca eu nu am auzit ci din contra daca nu iese 3 zile inseamna ca e o problema...acum nu vreau sa par ca as sti f bine insa am avut astfel de probleme la toti cei 3 copii si din experienta mea imi permit sa spun ...adevarat nu mananca ca un adult, insa e constipat daca nu iese e clar nu?pai cum am spus fetita mea mananca numai sin si daca nu iese 2 zile pe urma face niste carnati.si iese f mult ca uneori ma mir cum de are atata kk in burtica aia...acum fiecare face cum stie insa tot nu sunt de acord sa lasi copilul atetea zile fara sa faca kk

Adrianna23 spune:
da acum cativa ani eram copil :)) daca acum am 23... :)) iar amoxicilina ia dat deoarece are o sensibilitate la gat. cat despre ceai din maternitate a spus k se da 100 ml/ kg , nu neaparat musetel..ceai in general.
La piept o pun degeaba mananca putin si apoi refuza sanul...

cisi5 spune:
La fel si bebele meu de 6 saptamani e constipat si racit. Legat de constipatie, de cand s-a nascut a avut de 2 ori scaun fara ajutor, in rest a 5-a zi intervin pentru ca mi se pare prea mult. In schimb scaunul e foarte moale, nu pare constipat doar ca nu cred ca nu stie sa elimine singur.
E racit deorece si tatal lui a fost racit, la fel si fratiorul de 2 ani, doar eu am scapat deocamdata. Nu-i dau nimic pentru raceala deocamdata, ii pun ser si aspir secretiile. Luni vom merge la pediatru sa-l vada, sper sa fie mai bine pana atunci.
Pe mine ma ingrijoreaza scaunul, stiu ca medicii spun ca nu e nici o problema daca elimina scaun pana la 10 zile la sugarii alaptati exclusiv la san, dar parca nu ma lasa inima sa-l las 10 zile. Am inceput sa-i dau probiotice dar inca nu se vad rezultate.

Adrianna23 spune:
bebica mea nu prea mananca de la san...cand insist mananca doar de la sanul drept dar nu se satura si pana la urma trebuie sa ii dau si biberon, cat despre constipatie am inteles ca poate fii de vina si laptele praf. eu folosesc nan pt ca acela era folosit si in spital.
Iubita mea a facut azi noapte kk atat de mult de a umplut pampersul si a dat si pe afara...se pare ca a eliminat tot ce nu a reusit pana acum... tot ceaiul de musetel a rezolvat problema