2011-2012 : Clasa I

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

roxanaz, merci de raspuns, i-ai comandat o singura uniforma sau 2 buc ca sa ai una de schimb? Cam cat a costat? Ce clasa sunteti?
Kim, nici noi nu stim cu siguranta, dar eu cred ca am fost admisi la invatatoarea aleasa pt ca ne-a trecut pe lista din timp. Oricum, pregatirile tot sunt necesare indif de invatatoare.
Ce inseamna mai exact auxiliare, Carmenp?
ralcat, pai voi mergeti la scoala in Ro sau in Belgia? Banuiesc ca in Brussels caci aici n-am auzit de acvarii cu pesti. (oare nu le distrag atentia la pitici sau sunt amplasate pe hol?) Cum e pe acolo cu AF-urile, in Germania cica e in jur de 100 euroi/luna pe cand la noi.... mai bine te lasi de job!
Cristalinaaa, welcome in club, sa stii ca eu nu te-am uitat de pe vremea cand erai in gasca capsunelelor cu Ioana. Apropo, colega ta Dana G e cumva in concediu ? Nu, no way sa pleci, ia vino-n coa' si varsa tot aici despre mobila scolaritei , pai se poate sa nu ne zici si noua cum o faci, etc, bate lumina din stanga pe birou? Unde se duc cutiile cu jucarii ca noi avem juma de camera numai cu de-astea.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Liviana, stem clasa I mai, ca astia scriu aici, beginnerii (ma rog, in marea majoritate ). am luat 2 tricouri, 2 camasi, 2 cravate, o pereche de pantaloni ca are voie si in blugi daca cealalta piesa de imbracaminte are emblema scolii. cost 320 ron.
io-st relaxata tare . adica il las sa copilareasca. doar ca umblu dupa adidasi cu arici

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Liviana, nici eu nu te-am uitat! La capsunici nu am mai scris din lipsa de timp. Dana e la mare, zicea ceva de concediu. Mi-a zis cand s-au mutat ca sunteti vecine :))
Am transformat biroul in camera scolaritei. Mobila are canapea extensibila ca sa aiba loc, dulap, biblioteca si birou (pe care lumina cade din stanga...)
Cutiile multe de jucarii ramana in camera copilului... care va fi a Ioanei...si in care sper sa doarma singura de la toamna

Roxana, dada, incaltari cu arici! Noi avem mai toti pantofiorii cu arici...:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Liviana, ce-i aia AF?
Noi merem in Belgiuta noastra si draga si umeda. Da ne place de ea asa umeda cum e.
Acvariile sunt chiar in clase. Cum sa zic, arata foarte fain clasele ... adica au cum ziceam bancile in forma de U la parterul incaperii, si intr-unul dintre capetele clasei, sunt scari care duc spre un fel de balcon/terasa al incaperii. Care terasa se intinde pe cam 30%din suprafata clasei, e ca o terasa interioara. Pe scari sunt tot felul de jucarii/marionete si alte materiale didactice, iar pe terasa asta sunt acvariile si inca niste masute amenajate de joaca.
Ei spun ca in felul asta se trece mai usor de la gradi spre scoala, mai ales ca in Belgia copiii incep scoala in anul in care implinesc 6 ani, al meu va avea 6 ani fara 2 luni cand incepe scoala, de exemplu. Sper sa fie asa pentru ca sincer mi se pare enorm de mic ca sa inceapa scoala ... dar unde-i lege ...
Si in plus ... au si programul destul de lung 8.30-15.30 si cred ca si asta e un motiv sa faca clasele cat mai atractive macar in prima clasa.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ralu, gata, m am decis, vrem si noi in clasa cu acvarii

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Ralcat, AF=afterschool, scuze ca n-am scris explicit. Minunate clase aveti acolo din cate zici, si la noi cei mici vor lua contactul cu scoala mai devreme, din 2012 cand gr pregatit se va "tine" in scoli, nu in sediul gradinetelor ca acum. Sper sa faca si eu eforturi pt acomodare usoara, e greu la sub 6 ani... Care e programul micutilor pana la 15:30 si ce fac dupa ore daca parintii sunt la job pana la 18-19?
Cristalina, no, bine, la noi fereasta e in dreapta biroului, da' o sa punem lampa in stanga.
roxanaz, 320 ron?? Mmm, incurajator, nu degeaba vroiam eu sa platesc rechizitele treptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si noi punem lampa pe stanga
biroul face un L sub fereastra inspre stanga
320 lei, ioi, auci, ups multicel oleaca-asha

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelicuta spune:

Foarte multa cheltuiala e cu clasa 1 si nu numai. Eu, de exemplu, sunt invatatoare si le-am dat din timp parintilor lista cu rechizite, am ales culoarea pentru uniforma, pentru lamelare, urmand ca in toamna, inainte de inceperea scolii, sa ne ocupam de auxiliare si alte amanunte legate de clasa.

Daca va pot ajuta cu ceva, sa-mi ziceti. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Poi Daria ... hai la pestisori si blanosi.
AF ... scuze canu-mi dadui seama, era usor ... Aici scolile au ele "garderie" adica un serviciu platit (intre 25 centi si doi euro in functie de zi si cat ai nevoie). Adica sunt supravegheati copiii in afara orelor de program. Garderia incepe dimineata de la 7.30 si tine pana seara la 18.30. In timpul asta cei de la scoala sunt ajutati la teme, ca sunt supravegheati de profesori/invatatori, mananca, se uita la desene ... depinde de scoala, de varsta copiilor.
Cert e ca sunt tare bine pusi la punct, organizati si grijulii. Imi place de ei, chiar daca au batut recordul de tara neguvernata .

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput

Buna garderie/AF aveti, ralcat; aici trebuie sa se ajunga si in Ro. La voi scolile sunt finantate tot de stat, nu? De aici banuiesc ca aceasta garderie nu e chiar un business privat pt cei ce lucreaza acolo...

Mergi la inceput