2011-2012 : Clasa I
Raspunsuri - Pagina 19
lbelciug spune:
Slaba activitatea!
Cine ne spune ce materii se studiaza in cl I?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
ralcat spune:
N-am mai apucat sa mai intru pe forum, am avut niste zile de-a dreptul incarcate ...
Liviana, iti sunt datoare un raspuns, aici scolile sunt finantate de primarie. Cele 19 comune bruxeleze (un fel de sectoare bucurestene) au autonomie. Se administreaza singure in aproape toate domeniile, dar respectand reglementarile federale.
Noi am avut noroc ca atunci cand am cautat apartament de inchiriat, am ajuns din intamplare in una din cele mai faine si bogate comune. Si asta se vede, de la calitatea scolilor pana la siguranta pe strazi. Iar cand am inscris cupilu la gradi ... cel mai important criteriu a fost cat de buna e scoala de care e "lipita" gradinita.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu
lbelciug spune:
Ralcat, multumesc frumos pt raspuns. Repet ce-am mai zis, asa ar trebui sa fie si la noi, dar cine stie cand si mai ales Daca...
Cum n-a raspuns nimeni la intrebarea mea anterioara, Google mi-a zis asa:
1. Limba romana (Abecedar 1 ora/zi, scriere 1ora/zi) - 8 ore / saptamana (deci numai 4 zile din saptamana are lb romana)
2. Matematica (4 ore/sapt - deci numai 4 zile)
3. Cunoasterea mediului(1 ora/sapt)
4. Religie (1ora/sapt)
5. Educatie muzicala(1 ora/sapt)
6. Educatie plastica(1 ora/sapt)
7. Educatie fizica (2 ore/sapt)
8. Abilitati practice(1 ora/sapt)
9. Engleza(1 ora/sapt)
citat de pe un form din 2008, oare mai e de actualitate?
sunnyday07 spune:
Liviana, cred e de actualitate,!
Engleza e optional - e posibil sa fie alta materie, nu-i obligatoriu sa fie engleza.
Verific eu acasa in orar si iti confirm.
analias spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug Ralcat, multumesc frumos pt raspuns. Repet ce-am mai zis, asa ar trebui sa fie si la noi, dar cine stie cand si mai ales Daca... Cum n-a raspuns nimeni la intrebarea mea anterioara, Google mi-a zis asa: 1. Limba romana (Abecedar 1 ora/zi, scriere 1ora/zi) - 8 ore / saptamana (deci numai 4 zile din saptamana are lb romana) 2. Matematica (4 ore/sapt - deci numai 4 zile) 3. Cunoasterea mediului(1 ora/sapt) 4. Religie (1ora/sapt) 5. Educatie muzicala(1 ora/sapt) 6. Educatie plastica(1 ora/sapt) 7. Educatie fizica (2 ore/sapt) 8. Abilitati practice(1 ora/sapt) 9. Engleza(1 ora/sapt) citat de pe un form din 2008, oare mai e de actualitate? Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) |
Nu se mai studiaza scriere si citire. Au doar ore de Romana in orar, ore in care studiaza comasat scrierea si citirea (invata in aceeasi ora si sa scrie litera, si sa o citeasca). Sunt intr-adevar 8 ore/ sapt. Iar Educatia plastica si Abilitatile plastice se studiaza cate 2 ore, una dupa alta, o data la 2 saptamani. Ideea e sa le dea ocazia copiilor sa petreaca 2 ore cu aceeasi activitate, in loc sa schimbe in recreatie pensulele cu planseta pentru plastilina. Fetita mea a terminat clasa I, asa ca mai inca orarul in minte.
nelicuta spune:
Da, e de actualitate planul cadru pentru clasa 1, exceptie facand optionalul care difera de la o clasa la alta (poate fi engleza, educatie pentru sanatate, literatura pentru copii etc.)
In ce priveste ed plastica si ab practice, eu le-am pus copiilor aceste ore in zile diferite, nu una dupa alta, in aceeasi zi. Mi se pare obositor pentru ei.
lbelciug spune:
Multumesc pt raspunsuri. Care e diferenta intre Educatia plastica si Abilitatile practice?
anya spune:
Educatie plastica = desen
Abilitati practice= efectuarea de diverse lucrari din materiale diverse (inlocuieste ora de "lucru" de pe vremea noastra). Se fac jucarele din ate si cutii de chibrituri, hartie glasata, betigase, fac origami, floricele cu aplicatii de materiale, seminte, lucreaza cu plastelina...
La baiatul meu la scoala au in fiecare saptamana cate 1 ora din cele 2 materii. Abilitatile practice sunt ore foarte iubite de copii dar foarte stresante pentru parinti. E horor sa te trezesti seara ca ii trebuie copilului a doua zi te miri ce minuni (exemplu: seminte de mustar, fire de lana galbena, 20 de cutii de chibrituri...).
roxanaz spune:
la noi nu se face engleza pana in clasa a 3-a, asa am fost anuntati anul acesta.
Roxana
szivarvany spune:
la noi ramane engleza ca optional, adica se face.
in rest n am habar despre ce materii se fac
are cineva o sinteza exacta a orelor / materiilor / saptamana sa o trecem tot pe prima pagina ???
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela