Ce parere aveti ?...

Ce parere aveti ?... | Autor: glimmer

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor!

Ce parere aveti, copiii nostri sunt in siguranta la scoala?
Cand fetita mea era in clasele I-IV aproape ca nu a fost sedinta cu parintii in care invatatoarea sa nu ne spuna ca ei, cadrele didactice, n-au nicio responsabilitate daca elevilor li se intampla ceva rau in scoala. Se referea cu precadere la faptul ca unii copii se mai bat prin pauze si asta e, daca ajung sa se mai si loveasca rau, ei nu au nicio vina.
Acum fetita mea este in clasa a-V-a, iar diriginta e la fel de "preocupata" ca si invatatoarea de ceea ce se intampla in clasa. Sunt clase unde exista copiii cu evidente si grave tulburari de comportament si ale caror actiuni pot fi imprevizibile, care fac rau in mod deliberat. Cand eram eu eleva, (adica "pe vremea mea..."), in pauze profesorii de serviciu erau pe coridoare si nu lasau sa se intample tot felul de incidente, in plus un elev in dificultate avea cui sa se adreseze imediat.
Cum este situatia la scolile unde invata copiii vostri? Adica, inchei postarea cum am inceput-o: sunt copiii nostri in siguranta la scoala?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Nu.
Intamplare mai ciudata (dar nu unica) la un liceu din Oradea unde gardianul nu prea ii lasa nici macar pe parinti sa intre pe motive de securitatea elevilor:
intra in clasa a 3-a o persoana adulta, imparte fituici din care reiese ca dansa reprezinta nu stiu ce fundatie si strang fonduri pentru copii bolnavi. Si povesteste copiilor despre un baietel care are nevoie de bani sa fie dus la Viena.
Vine acasa fiimea si-mi spune ca tanti a zis sa ducem cat mai multi bani sa vindecam baietelul.
Daca ar fi dupa mine, m-as duce la inspectorat si as reclama directorul. Adica platesc lunar gardianul sa-mi fie copilul pazit, nici nu-s lasata sa intru dupa bunul plac in scoala, si intra oricine cu diverse motive si povesti sa stranga bani??? Oare gardianul nu trebuia sa sesizeze autoritatile? Oare directorul a lasat-o pe femeie sa intre? Oare a verificat-o cineva pe femeie daca intr-adevar strange bani in scop umanitar? Oare chiar niste clase primare sunt locul potrivit pt strangere de fonduri???

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

si Glimmer, sa-ti raspund la intrebare: exista gardian, exista elev de serviciu, exista profesor de serviciu. Si speram ca exista cineva acolo sus, care ne pazeste copiii.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Gabi_k, si la noi exista gardian pe care il platim, probabil ca, teoretic exista si profesor de serviciu, doar ca el nu-si face treaba, asa cum ar fi normal, adica nu supravegheaza nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Regulamentul cere ca profesorul de serviciu sa stea printre elevi. Daca scoala este mai mare se pot pune doi profesori de serviciu. Totusi, e adevarat ca un copil poate sa cada, sa se loveasca, iar profesorul sa nu fie la locul si la momentul potrivit pentru a interveni.

Mai ales la copiii mici, invatatoarea ar trebui sa stea printre ei, si nu sa spuna "eu raspund de ei timp de 50 de minute, apoi 10 minute nu e treaba mea, eu ma duc la o cafea, sa se descurce"

bazar

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

exista profesori de serviciu in scoala,dar eu n au cum sa fie omniprezenti,in sensul ca unii copii ies in pauza in curtea scolii,altii stau in clase...daca s 6 clase,de ex.cum sa stie prof ,minut de minut,ce fac copiii in clasa?in fractiune de secunda se poate intampla ceva rau....la scolile din mediul rural,de ex,nu exista paznic sau gardian....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eu nu am inteles si nici nu voi intelege chestia asta cu invataorul/profesorul vinovat. Pai cand eram la scoala invatatoarea daca era in clasa noi ne bateam pe coridor, cand mergea pe coridor ne bateam in clasa, fugeam pe la toate etajele si ne fugaream, mi se pare absurd sa fie de vina un cadru didactic pt. un copil care pica pe scari, pica in nas sau altele.
Inteleg sa fie vigilenti si sa nu apara la scoala vreun elev cu arme, droguri, dar sa-l tragi la raspundere pt ca doi copii se imbrancesc si unul vine cu vanataie e prea de tot.
daca se face asta se pot trage la raspundere si parintii, bunicii, bona, ca nu au educat copiii sa se poarte frumos si sa se plimbe in sir indian ca sa previna accidentele.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

pe vremea mea nu imi mai aduc aminte cum era, dar acum, aici, copiii nu au voie sa se bata, sa se impinga , sa isi puna piedica, asa cum nu au voie sa minta , sa injure si sa rada de alti copii.
la prima abatere parintele este chemat si este discutata problema.
acasa pot sa stea si in cap , dar la scoala trebuie sa respecte regulile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Citat:
citat din mesajul lui glimmer
aproape ca nu a fost sedinta cu parintii in care invatatoarea sa nu ne spuna ca ei, cadrele didactice, n-au nicio responsabilitate daca elevilor li se intampla ceva rau in scoala. Se referea cu precadere la faptul ca unii copii se mai bat prin pauze si asta e, daca ajung sa se mai si loveasca rau, ei nu au nicio vina.

Codul civil prevede la art. 1000 raspunderea invatatorului/profesorului pt. fapta elevului in timp ce se afla la scoala.

Pt. o simpla bataie, o mica vanataie nu e nimeni absurd, nu cerem socoteala. Dar pt. loviturile mai grave(la cap, coloana, un incisiv fisurat, etc...)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Darria
Codul civil prevede la art. 1000 raspunderea invatatorului/profesorului pt. fapta elevului in timp ce se afla la scoala.

E cu dus-intors:

Art. 1000

Sintem asemenea responsabili de prejudiciul cauzat prin fapta persoanelor pentru care sintem obligati a raspunde sau de lucrurile ce sint sub paza noastra.
Tatal si mama, dupa moartea barbatului sint responsabili de prejudiciul cauzat de copiii lor minori ce locuiesc cu dinsii.
Stapinii si comitentii, de prejudiciul cauzat de servitorii si prepusii lor in functiile ce li s-au incredintat.
Institutorii si artizanii, de prejudiciul cauzat de elevii si ucenicii lor, in tot timpul ce se gasesc sub a lor priveghere.
Tatal si mama, institutorii si artizanii sint aparati de responsabilitatea aratata mai sus, daca probeaza ca n-au putut impiedica faptul prejudiciabil.

Adica sunt si nu sunt responsabili.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Tatal si mama, dupa moartea barbatului sint responsabili de prejudiciul cauzat de copiii lor minori ce locuiesc cu dinsii.

off topic rau, dar am ramas cu ochii-n fraza asta. in ce secol a fost scris codul civil si care-i faza cu barbatul?

Mergi la inceput