Ce parere aveti ?...
Raspunsuri - Pagina 2
capcaunul spune:
Tatal, capul familiei, e responsabil. Daca moare, mama preia responsabilitatile.
Vechiul cod civil, din care am dat spre citare articolul 1000, adus in discutie de Darria, a fost valabil pana in 2009.
Noul cod civil nu mai este explicit in privinta raspunderii civile a institutorilor.
mianna spune:
cam asta intelesesem si eu, dar n-am vrut sa cred ![]()
trecand peste ideea de patriarhat absolut sau ce-o fi ea, in cazul unei mame divortate, ea nu preia responsabilitatea decat cand decedeaza exu', conform acestui paragraf?
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mianna trecand peste ideea de patriarhat absolut sau ce-o fi ea, in cazul unei mame divortate, ea nu preia responsabilitatea decat cand decedeaza exu', conform acestui paragraf? |
Cel putin asta-i interpretarea lui irinel.
bird70 spune:
Nu stiu ce prevede legislatia romaneasca, dar normal este ca institutia de invatamant sa fie responsabila. Pe timpul scolii copiii sunt lasati de parinti 'in grija' institutiei si a personalului de acolo. Personalul este calificat sa lucreze cu copii. Un minor nu poate fi lasat asa de capul lui, in grija cui sunt cat sunt la scoala?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
XIO spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui a_alinta pe vremea mea nu imi mai aduc aminte cum era, dar acum, aici, copiii nu au voie sa se bata, sa se impinga , sa isi puna piedica, asa cum nu au voie sa minta , sa injure si sa rada de alti copii. la prima abatere parintele este chemat si este discutata problema. acasa pot sa stea si in cap , dar la scoala trebuie sa respecte regulile. alina |
Nu au voie nici sa se drogheze, sa faca sex la scoala, sa fumeze sau sa aduca arme in scoli, dar toate astea se intampla.
Si cand ma refer la scoala primara cred ca iti imaginezi la ce "bataie" ma refer, nu?
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
glimmer spune:
Buna ziua tuturor!

Referitor la dilema daca profesorii au vreo responsabilitate legala fata de ceea ce se intampla cu elevii in scoala, eu nu am gasit nimic concludent. Daca insa ne uitam pe site-urile unor institutii de invatamant, la intamplare, scoli, licee, care si-au afisat regulamentul de ordine interioara, la cate m-am uitat eu, nu am gasit niciunul in care sa nu se specifice obligatiile cadrului didactic de serviciu, si peste tot una din ele era supravegherea elevilor in timpul pauzelor. As fi curioasa daca exista scoli in care lucrul asta chiar se intampla. Desigur ca nu ma refer la a avea grija ca elevul sa nu se impiedice sau lucruri de genul acesta. Ci daca este normal ca sute de copii minori sa fie lasati nesupravegheati. Desigur, profesorul nu poate fi omniprezent, dar daca elevul ar sti ca profesorul de serviciu este pe hol ar avea mult mai multa retinere in comportament. Am fost intr-o zi la scoala la fiica mea, intr-o pauza, nu va descriu ce se petrecea pe holuri si in clase. Nu sunt absurda si nu imi imaginez ca elevii ar trebui sa stea cumva nemiscati, chiar sunt de acord ca exista copii mai zvapaiati si ca fiecare are modul lui de a-si cheltui energia. Doar ca ceea ce am vazut acolo mi s-a parut cam mult. Profesorii nu se zareau pe nicaieri. Daca am discutat cu d-na directoare si si-a facut aparitia la fata locului, imediat s-a vazut diferenta. Deci nu trebuie decat ca profesorul sa fie prezent ca sa se schimbe ceva in bine. Numai ca lucrul acesta s-a intamplat doar atunci, desi in regulamentul scolii sunt specificate indatoririle profesorului de serviciu. Insa regulamentul este facut pentru ca trebuie sa existe "la dosar". Pana la urma sistemul este facut si de cei care lucreaza in interiorul lui, dar si de cei care il accepta asa. Atata vreme cat invatatoarea sau diriginta se plange la sedinta ca nu ii poate stapani pe elevi si niciun parinte nu o intreaba atunci ce cauta in invatamant, ba din contra se grabesc sa o aprobe sau compatimeasca zgomotos... lucrurile vor sta tot asa. Nici macar acel mic "instrument" numit nota la purtare nu e folosit. Diriginta "noastra" a avut grija la o sedinta sa ii linisteasca pe parinti ca ea ii ameninta cu nota la purtare ca sa-i mai linisteasca, dar ei sa stea linistiti ca ea nu le va scadea nota
. In fine, tare mi-ar placea sa stiu daca exista scoli in care se respecta regulamentul, in care mai sunt profesori adevarati, in care aveti motive, ca parinti, sa fiti multumiti.