Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (121)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Diana_Eva spune:

Michelle1981 - Eu o las singura in cada mare de vreo luna - e tare fericita, mie imi e mai usor - nu am nimic care sa o tina(scaunel baie) o tin eu - trebuie atentie mare ca se tot zvarcoleste, intinde sa ajunga la jucarioare, mai ia cate o gura de apa dar nu am ce sa-i fac. O bat usor pe spate si o luam de la capat. Fain e cand sta in 3 labute si cu o manuta prinde jucariile. Ii place ca poate merge bine in apa. Evident ca vrea tot ce nu are in manuta. Ii pun apa in asa fel incat cand stam in 4 labute sa iasa spatucul afara (implicit capul). fara clabuci si alte minuni. La sfarsit o tin in picioare o spal, o clatesc cu dusul si gata.

Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

L-am vazut si pe Raducu de Tina, multumim si pt pozele de la Iasi!

Am citit si eu dieta Max Plank, mie mi se pare prea drastica, nu as putea tine asa ceva Eu sunt mancacioasa rau, nu va zic cat bag ca mi-e rusine

Carmen - imi place tare mult stilul tau de viata si gandirea ta, esti o persoana echilibrata
Ca sa nu mai zic de buna bucatareasa

Dragaica - deci asa, intri la programul rabla? Pe mine ma doare spatele de mor, de la sarcina, de la pozitia de alaptat, ma doar enon-stop, si nu am fost niciodata la control. Oricum nu pot face radiografie nu?
Tot uit sa iti multumesc pt idei de retete. Cum faci ciorba de salata? Eu nu am facut niciodata dar stiu ca e cu smantana si kaizer nu? Cus-cus nu am mancat niciodata (cred), cum e?
Cand e zi de post variez: orez, paste de orez, cartofi (eu ii fierb, apoi in cuptor la 200 grade, ies f crocanti, eventual dati prin pesmet) cu salata de legume.

Ce vorbareata sunt, se vede ca doarme pitica. Si eu o astept cu masa Azi papam prima data vita.
Fetele care iau vita din Mtero, am luat si eu vita poloneza pt Bianca, am fiert-o si congelat-o dupa modelul Oanei (arata ca un sirag de margele ). De care tip de carne ati luat? Eu am luat gulas.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

se vede ca azi nu prea mai am chef/putere de munca :).
Apropo de alimentatie: la vizita de 8 luni mi-a zis ca gata,e baiat mare si incet trebuie sa il invat cu papa mai de om mare. Adica gata cu blenderul trecem la zdrobit cu furculita.
La pranz pot sa-i dau supa de carne(gaina sau vaca),degresata,zeama simpla 100ml si felul doi pot sa-i fac dovlecei umpluti,sufleu de dovlecei sau alte chestii(a zis ca pot sa pun albus la sufleu....inca nu as incerca,mai astept vreo 2 luni),mancare de spanac(preferabil de conserva la borcan a zis,ca asta de acu din piata e plin de nitrati...ma rog,si conserva are sare,nici nu mai sti ce sa alegi),perisoare in supa...tot felul.Si fidea in supa.Eu m-am oparit ca vai,glutenu,etc,ea a zis ca da,nu ii dau la masa de cereale de-alea cu gluten dar pot testa fidea,sau daca vreau sa ii fac ciulama(nu tin neaparat :) )
Asa ca ieri am facut spanac: un morcov,un ardei,un dovlecel taiate marunt,calite foarte putin in 2 linguri de ulei de masline+un borcan de 600g spanac+1 lingura pasta de rosii(bio), le-am lasat sa fiarba innabusit si am zdrobit cu lingurita.Au iesit 3 portii,2 la congelator.I-am dat cu galbenus de prepelita si i-a placut mult. La 6 i-am dat un pic de fidea(o jumatate de cocolos)in iaurt...iara succes total. Azi am de la congelator mancare de pastai cu carne de curcan.
Mi-ar place sa apuc sa gatesc in fiecare zi,dar realist as ceda nervos.Asa ca fac cate 3 portii o data,2 la congelator.Dar ii dau in fiecare zi altceva in principiu.La masa de pranz mai avem probleme,in rest rade tot. Cu somnul ziua s-a redus la o singura tura,in general de 2 ore dar mai are scapari si doarme mai putin,si atunci e marait si horor.Noaptea e super,capoteaza pe la 21 si se trezeste pe la 7 :). Sper sa-l tina.
Dar cand e treaz jar mancam(mai mult eu).Dar spre deosebire de calul lui harap alb din ce mananc jar din aia sunt mai gloaba =)) (necosteliva din pacate,cu kilele stagnez ca numai de mancare de regim nu am timp)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

diana, :)) sa stii ca pt ei sunt un fel de maini. mara tot timpu vrea sa apuce cu picioarele. jucarii, biberonul, patura. cateodata si reuseste. da e haioasa cum se concentreaza ea acolo sa prinda ceva.
noi am ascultat muzica si ne-am dansat, nu mai pot mi-e cald si am obosit. mara canta acum dai daaai daii. ( a zis marius ca o angajeaza la parcari sa dirijeze masini ca tot timpu zice dai dai )

mara
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_Theo spune:

Racusor face progrese Andrei.

Si vreau sa te mai intreb cum procedezi cu caisele rehidratate? Adica ce fel de caise cumperi si cum le rehidratezi? Prin fierbere? Multumesc.

Roxana, mamica fericita a pisicutzei Theodor
24.06.2010
http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/BebeTeo

http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/Decembrie2010#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Fetelor multumesc de raspunsuri, i-am dat deja oscilo , este decat cu mucisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

eu ii fac lapte cu apa Dorna,asta ii dau si sa bea.De gatit cu apa de chiuveta.
Am uitat sa raportez dimensiunile la 8 luni: 8.6kg si 74 de cm :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

salutare

noi suntem cum ne stiti mutati la parintii mei,asta e unul din motive pentru care nu mai apuc sa scriu, si nici sa citesc cine stie ce.
e nasol, ma cert aproape zilnic cu ei, ca au alte idei decat mine in legatura cu Sebi. asta micu a fost racit crunt si a trebuit sa-i dau antibiotic ca tusea foarte rau. si mai nou are 2 bubite de obraz de care nu mai scapam ..deja au 3 saptamani..doctorita ne-a zis ca a facut alergie la ceva si ne-a dat o crema cu steroizi si zyrtec. nu i-am dat crema. in schimb am descoperit cu stupare ca am facut eu dermatita topica la coate. m-am autodiagnosticat si cred ca o sa ma dau eu cu crema aia. nu stiu de la ce am facut, nu am avut probleme in viata mea. parca toaate belele dau peste noi.

de ingrasat nu o sa vad la asta micu, ca nu a mancat mai nimic ca il durea gatu, a ramas la 8600 la 75 cm. e activ. merge 2-3 pasi singur, de-a busilea tot nu vrea, cere de "papa"( e atat de amarat cand cere de zici ca il tin nemancat cu zilele). zice tata, mama, hopa. ete-te, dai, pa..si mai incearca altele da nu-i prea ies. ne imita pe noi la orice, daca tusim, stranutam, ne scarpinam. plus ca intelege tot

la un moment dat ii ziceam mamei ca sunt suparata pe el ca nu vrea sa-si tina singur biberonul si ca intr-o zi o sa-l tin nemancat toata ziua cu un bibe langa el pana s-o hotari sa-l ia si sa bea.ei, dupa aceea 3 ore copilul meu nu m-a mai bagat in seama, nu se mai uita la mine, nu mai raspundea, nu nimic. m-am dus langa el sa-l pup, lasa capul in jos, sau imi intorcea spatele. l-am luat cu jucarii, chestii..nimic. abia cand i-am dat de mancare, cand a fost aproape gata a inceput.."maaama..papa"..si s-a uitat nitel la mine..si asa treptat l-am mai imbunat .dar am ramas socata. mama si sotul au ras in hohote la toata faza.eu..nah ..m-am simtit prost

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_Theo spune:

Trebuie sa recunosc ca ma simt cam prost cand citesc ce meniuri variate faceti unele dintre voi la bebelusi. Acum ma gandesc la Pufescu si Racusor ca tocmai le-am citit dar sunt convinsa ca mai sunt si alte fete.

Trebuie sa-i mai variez si eu ca prea am tot mers pe schema clasica. S-o fi saturat si Theo saracul...

Roxana, mamica fericita a pisicutzei Theodor
24.06.2010
http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/BebeTeo

http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/Decembrie2010#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Roxana - da, pana acum 2 saptamani manca la fel de putin, 40-60, f rar 100g. Acum am inceput sa diversific mai multe, ii dau iaurt (ingredientul secret) si mananca uneori si 150-200g (!!!)
Cert e ca a inceput sa ia vertiginos in greutate de ma sperii (avea luate 300g in 10 zile, cat a luat pe luna in lunile precedente). Pediatra a zis ca ii pot da 3-4 lgte de cereale pe zi, eu ii dau 2 (la fructe si la legume).
La 5 ii dau branza, iaurt, ou (asta i l-as muta la 11), fructe.
Iar la 7 cand stam la masa cu totii, o pun si pe ea in scaun si ii dau 60 ml LP cu lingurita, vad ca ii place (NAN2). Poate o sa gasesc si un recipient din care sa bea singurica, oricum pana una-alta ma bucur ca papa LP

Hai sa scriu si eu ce papam, nu asa variat ca inca suntem mici, dar peste 1-2 luni o sa ne vedeti voi
8.00 - LM
11.00 - mar, cartof dulce la abur, caise hipp, cereale organix (cu quinoa si hrisca), iaurt
14.00 (sper sa se trezeasca acus sa ii dau, in mod normal pe la 13.00 ii dau) - morcov, dovlecel, patrunjel, ardei si ceapa la fiert, vita, cereale, ulei de masline (iaurt eventual)
17.00 - branza cu iaurt si caise hipp
19.00 - 60 LP cat stam si noi la masa
21.00 - LM
noaptea LM de 2-3 ori

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010)

Mergi la inceput