Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(26)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocsanica80 spune:

deci sa va spun, de cand a lansat roxx sz-ul despre cum sa le spuna bebe bunicilor m-a lovit tare de tot, din cauza ca noi locuim cu soacra mea si cum in ultimul timp am tras o raceala de zile mari cu bagat pastile cu pumnul si de frica sa nu se ia si la strumfa mea, am apelat la ajutorul soacrei (de mentionat ca pana acum nu avea acces la bebe foarte mult, mai mult cand trebuia sa plec eu urgent undeva, nu mai spun ca nu acceptam idei si sfaturi) cu dat mancare la copil, tinut in brate si tot tacamul, ocazie cu care imi auzeau mereu urechile: "ce mami, ce ai patit" sau "hai la mami", mami in cazul de fata era bunica (ma mai crizasem eu in trecut cand auzeam ca asa ii spunea si nepotului ei si chiar ma gandeam daca asa ii va spune si fetei mele); cu tot respectul si cu toata binevointa mea de a nu influenta parerea copilului meu despre bunica si gandidu-ma ca mai tarziu ii va spune ea bunicii cum va vrea, credeti-ma ca ma durea sufletul ca auzeam ceva de mami fara sa fie vorba de mine, darrrrrrrrrrrr surpriza, acum 5 minute a auzit sotul meu cum ii spune ea copilului "ce mami" si bineteles ca a sarit ca ars sa nu ii mai spuna copilului asa ca mama sunt eu si atat; daca vrea sa ii spuna bunica bine daca nu sa ii spuna pe nume; acum sper ca si soacra in cauza sa inteleaga ;
asa acum revenind la ce discutati azi (eu mereu sunt cu intarziere)
Lori imi pare rau pentru fetita ta, nu va spun prin ce emotii am trecut si eu de sambata de cand am racit sa nu se ia la strumfica mea;
despre leagan pot sa spun ca in cazul nostru sunt bani aruncati ca nu sta in el mai mult de 10 min; in schimb centrul de joaca pana acum si-a scos banii;
LA MULTI ANI SARBATORITILOR DE AZI

Roxana mami de Maria-Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

LORICH - pupam fetita, sa se faca bine! Al meu vad ca e ok, chiar daca ieri Patrick isi baga degetele in nasul plin de mucusori si apoi direct in gura lui Kevin . La un moment dat nici n-am mai reactionat, nu pot sta cu parul pe el toata ziuam, daca e sa ia asta micu, o ia oricum, fiind in aceeasi casa.
Patrick e mai bine azi, n-a mai facut febra si deja mi-a scos o gasca de par alb pana la ora 12, hihihihi, dar lasa ca e bun asa, numai sa nu-l vad ca ieri. Deci a fost un virusel ceva, care a trecut, cum a zis doctorul, in 3 zile.

MAGNETISM - bine ai venit!

MAYANE- si al meu la fel, din categoria grea, 5900 la 2 luni. Patrick avea atata la 4 luni, dar de fapt e la fel, dupa varsta corectata.

MADA - deci sunteti si voi in clubul vomitaciosilor? Eu am uitat sa intreb ieri doctorul de alergie la proteina bovina. Nu stiu daca a fost doar o coincidenta insa vreo 2 zile nu m-am atins de lactate, de carne de vita, de oua, de produse din soia, si aici am inclus si tot felul de chestii din comert - cum ar fi bare de cereale, etc. Ei bine, parca n-a mai vomat asa de rau. Acuma insa asa un regim nu stiu daca pot tine. Numai fructe si legume. E prea drastic totusi.
Asa si eu, mi-e frica sa-l intorc, sa ma joc cu el prea mult, pentru ca vomita si la 3 ore dupa masa daca fac chestia asta. Ii iese lapte branzit asa. Si eu, il pun numai pe plan inclinat, pe perne, in bouncer.

BALANSOARUL - depinde de copil, Patrick dormea acolo si jumate de noapte, Kevin urla de cum il pun. Lui Patrick nu-i placea in bouncer, Kevin sta numai acolo.

Cu dormitul - parca intreba CARMEN - tot depinde de copil, eu asa zic. Eu una am aceleasi metode la amandoi copii, Patrick nu adoarme singur, nici acum, niciodata n-a adormit. Numai la san, leganat, in brate etc. Kevin n-are nici o treaba, il pun jos frumos, in ultima vreme chiar in patut si doarme foarte linistit. Se trezeste si sta cuminte, gangureste la jucarii, apoi iar adoarme, de unul singur asa. Ei bine, eu ma uit siderata, ca nu credeam ca exista asa ceva. Singurul loc in care adormea Patrick de unul singur era balansoarul, deci tot ajutat. Asa ca eu una cred ca nu exista solutie miracol general aplicabila.

Cu DIVERSIFICAREA - argumentul asta cu pofta ma enerveaza cel mai tare. Pofta iti vine cand creierasul transmite niste informatii papilelor gustative, informatii adunate pe baza unor experiente anterioare. Daca acel copil nu are acele experiente, pentru ca el n-a gustat in viata lui acea mancare, de unde sa-i fie pofta? Avem noi impresia ca le e pofta. De uitat se uita la noi si cand bem vin sau fumam. Asta nu inseamna ca ii bagam tigara in gura si eventual un pahar de vin, ca vezi draga Doamne i-o fi pofta.

Cu OLITA - RROX- cred ca este pur si simplu intamplare ce se petrece cu fetita prietenei. Cum zicea si SHERBI, controlul sfincterelor incepe pe la 2 ani jumate, inainte de asta creierul lor nu e capabil sa proceseze actiunea asta. Acuma, si Kevin al meu e ceas, in fiecare dimineata la ora 9-10 face kk. Daca l-as pune pe olita in jurul orei aleia normal ca m-as lauda mai apoi ca face la olita de la 3 luni. Poti sa-l pui sa se invete, asa de fun, dar nu sa insisti si sa obligi bietul copil.

La multe lunite sarbatoritilor zilei!

La multi ani FLUTURAS!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danina spune:

La noi bunicii sunt cam asa.....la socri Diana le-a zis "Bica si Bicu", iar la ai mei pt ca mamei mele oricum i se spune Maia au ramas "Maia si Taia",mie una imi place cum ii striga si ei nu au avut nici o obiectie mai ales ca soacra mea e mai moderna de fel.

Rebecca adoarme plimbata in carut ziua s-au la san, iar seara cand singura cu suzi si o legan numa putin asa cu mana pe ea, pe cand la Diana eram pachet de nervi pana adormea.....

De cateva sapt se tot cearta cu beculetzele din tavan de zici ca e stirista nu alta....le zice ""cahhhh si tipa de numa".
Aseara i-am pus niste filmulete cu pisici si a ras in hohote. Voi ati observat schimbarea asta la pitici....din pacate nu am avut la indemana nimik sa o filmam.

Danina mami de Rebecca- Elena (26.12.2010) si Paula-Diana (20.10.2004)

Diana si strengarita familiei in primele luni

Poze DIANA SI REBECCA - POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura_Luiza spune:

Hop si eu!

Pt noi, centrul de activitati si balansoarul au fost investii f bune..Sta Edu cate 1-2 ore in balansoar pe balcon (cand e cald) si cam o ora rezista sa se zgaiasca la toate jucarelele/luminitele de la centrul de activitati. Jucarelele Lamaze pt incheieturi+sosetute nu prezinta deocamdata interes, la fel si licuriciul..poate mai incolo. um spunea si Doloress, depinde de copil ce si cum ii place. Piticul e si fan carusel, il hipnotizeaza si adoarme .

De vreo 3 zile ne-au parasit colicii sper sa nu ma laud prea curand. Tot de vreo 3 zile se trezeste la 5 dimineata fix si maraie, se incordeaza, papa nu vrea, dar nici nu plange..ne iubim vreo jumatate de ora si adoarme .

Stiu ca la copilasii alaptati exclusiv nu-i problema daca n-au scaun 3 zile, dar la cei care primesc si LP cum e? Eu ii dau lui Eduard o masa de LP/zi..de vreo saptamana se reglase si facea o data pe zi, dar zdravan astazi in schimb...nimic! Nu ma alarmez inca...dar nici nu-mi convine.. Mama-mi spune ca eu sunt de vina ca nu mananc ciorbe/supe dar numai cand le vad imi trece foamea..

La noi bunicii sunt bunici, doar mama e nonna ca a auzit ea in parc copii strigand bunicile asa si i-a placut, eu tot buni ii spun

Noi nu avem probleme cu adormitul, doar daca e f obosit si marait adoarme leganat sau la san..in rest daca-i rost de somn adoarme oriunde si in orice pozitie De vreo 3 zile doarme muuult chiar si ziua, iar noaptea incepe pe la 8 si se termina pe la 7 dimineata, cu treziri de papa la 3 ore, asta da viata!

Pupici si sarbatoritilor de astazi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Buna fetele!

Azi am avut si eu doua ore de relax,pe terasa pensiunii,v-am citit din urma si nu am ratat nimic (bineinteles ca am inghetat ca un kkt in ploaie si frig,dar macar am facut si eu pe doamna cu cafeaua si laptopul in fata).
revin si eu maine la discutii.
am terminat cu tranferul,cu spitalele..soacra mare e bine sanatoasa si grasa..am instalat-o,am mers de le-am facut mancare acasa sa aibe zilele astea si m-am intors la baietii mei pe care ii lasasem aici.
am avut si cateva crize de nervi si suparare, nu se poate fara oricat de mult bine ai face..dar asta e,consider subiect inchis.
acum planuim sa fugim pe la 10 spre casa,profitam ca e noapte,e mai liber traficul si Edu doarme (sper sa doarma)..iar dimineata sa fim acasa pentru ca sotul merge la serviciu..ultima zi,pe urma isi ia concediu toata sapt viit sa stea cu noi

dimineata dau cafeiul ca am chiulit toata sapt.

va pup,seara buna

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fragrant8 spune:

La Multi Ani Fluturas!!!
La Multi ani Ana, Medeea si Eduard!
Sa cresteti mari si sanatosi, iar Ana sa treaca raceala mai repede.

Irinukaa - sophic doarme in sacul de dormit; asa nu mai avem problema dezvelirii; insa mainile tot le are reci; e normal cica - circulatie periferica imatura; eu eram ingrijorata sa nu aiba sindromul raynaud ca tati(tot asa se manifesta, extremitati prost vascularizate); dar dr zice ca oricum e prea devreme de depistat, dar ca extremitatile reci nu-s un semnal de alarma la varsta asta.

Magnetism - bun venit

missmj - intr-adevar, cu balansoarul variaza de la un copil la altul; copilul unei prietene plangea de cum il punea in balansoar, asa ca mi l-a dat mie (balansoarul, nu copilul)
lui sophic ii place;
ar fi bine daca ai avea posibilitatea sa testezi, sa vezi daca ii place, inainte sa cumperi unul (fie in balasoarul unor prieteni, fie in magazin).

roxx - bafta multa cu biopsia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catal_ina10 spune:

La multe lunite fericite si ganguracioase Edu, Ana, Medeea!

O imbratisare si o super-woamelor si mamelor Shines si Lorich!!!

La multi ani cu bucurii Fluturas!

Lorich, sa se faca Ana bine si sa va iasa botezul frumos!

Mandra mamica de printesa filigran Sara Maria - 21.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shubulina spune:

Seara buna fetili!
Ocsanica,mi-ai dat o idee buna.Ia sa-l pun in tema pe fi-su sa se ia de ea,ca si a mea soacra tot asa vb cu Bogica..."ce faci mami?" ... "hai la mami"...Mi se cam ridica paru pe sira schinarii cand aud asa.
Si cea mai tare faza. La un mom dat asta mic se uita la ea si radea.La care ea: "Razi la mine?Nu sunt eu mama ta sa stii!" Atunci i-am zis ca el stie cine e mama lui,n-am mai putut sa ma abtin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shubulina spune:

Simona,de cand visai tu sa faci pe doamna cu laptopu pe terasa.N-are treaba ca ai inghetat,macar ti-ai facut damblaua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Hai sa scriu si eu repede din ce-mi amintesc.

Carmen au dreptate fetele. Depinde de copil - unora le place la nebunie altora deloc. Noi l-am luat cumparat cand avea P nici o luna pentru ca auzisem ca ar putea sa-i calmeze colicii. DAr nu am reusit deloc - nu-i trebuie si gata. A stata in el... timp in care sa ii fac eu poze si gata! Acum tot incerc macar la jumatate de pret sa-l dau, ca parca ma oftica ca ma impiedic de el prin camera si-mi amintesc ca nu e de nici un folos.

Lori insanatosire grabnica la Ana! Sa fie fresh la botez!

Mada si al meu de cateva zile cand venim de afara - la ceva timp incepe sa planga - dar ala nu e plans - sunt chiar urlete cum spui si tu. Nu reusim cu nimic sa-l calmam. Eu tot zic ca e deochiat dar chiar zilnic?!? Parca nici mie nu pre-mi vine sa mai cred. o fi vre-un puseu din asta de crestere cerebrala. Pe mine incepe sa ma ingrijoreze.

Si eu am fos la destist inclusiv azi, dar mi-a zis ca nu e nici o problema cu anestezia si cu alaptatul. Ca are nu stiu ce anestezic nemtesc pe care scrie ca nu modifica gustul laptelui. Si ca in trecut continea ceva adrenalina, acum nu mai e problema. M-am muls si eu inainte de a merge ca sa nu-i dau imediat, dar n-am avut cu cine - nu i-a trebuit, asa ca i-am dat tot tzitzi. Nu mi s-a parut schimbat. C-o fi bine, c-o fi rau... mai trebuie sa merg odata si gata.

Este promotie saptamana asta la Pampers in magazinele Kaufland: un CD cu povesti, o paturica sau un sac de dormit la orice pachet de pampersi cumparati.

O noapte cu cat mai putine treziri va doresc!

Irina ~ mamica norocoasa de Patrick Cristian {07.12.2010}

www.dropshots.com/PatrickCristian#date" target="_blank">Albumul piticului si www.dropshots.com/patrickcristian1#date" target="_blank">Botezul

Mergi la inceput