Care e cea mai buna vopsea de oua?

Care e cea mai buna vopsea de oua? | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Am vazut ca exista acum gel, pastile, vopsea la minut, si nu mai stiu, pentru vopsit ouale. Stie cineva care e cea mai buna dintre variante?

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Nu stiu sa-ti spun cea mai buna, dar eu folosesc doar vopsele care se dizolva in apa, ce nu necesita fierberea in vopsea. Nu folosesc nici luciu, nici sclipici, ca mi-e frica sa nu contina si ceva substante toxice. Le dau cu slaninuta, eventual le punem cu Bogdan abtibilduri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Multumesc frumos pentru raspuns!

Cred ca am sa incerc mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Eu, de cand a aparut, foosesc Carmin de la Dr. Oetker. Tot fara fierbere, se pune in castronel/ pahar apa si setoarna vopseaua lichida. Vasele nu raman patate si nici mainile. Si la fl si eu, le dau luciu fie cu slanina, daca am in casa, daca nu, pun pe un disc demachiant, putin ulei de masline.
Spor la treaba!

Mamica de Andrei si Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Eu folosesc vopseaua aia care se pune in palma si se freaca ouale pana se coloreaza. Anul trecut am avut sidefata, acum am luat simpla. Au iesit foarte bine. Parca tot Carmin e, e o cutie mai maricica.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui Happiness_4_us
Carmin de la Dr. Oetker. Vasele nu raman patate si nici mainile.

Ooo, ba pe maini ramane, crede-ma!
Mama foloseste Cosmin si are niste oua... De ex, la Carmin, rosul e mai mult...grena spalacit, la Cosmin e rosu...si la toate culorile exista diferente mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

'Neata!
Eu m-am hotarat: de la anu' nu mai folosesc vopseluri din astea chimice, ca am un stres cu ele. O sa folosesc asa: albastru de metil, violet de gentiana, sfecla rosie si foi de ceapa.
Si mai adaug: frunze de spanac, cafea, varza rosie.
Mai stie cineva si alte metode din astea... naturale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

eu de cativa ani folosesc deaia sidefata care se pune in palma si se "mangaie"oole cu ea.ies faine.Anul asta am luat si deaia si inca una,pe care acum am vazut-o doar acum,cu niste cristale care se pun in oala cand fierbe apa,apoi le lasi in aceeasi apa sa se raceasca si sa se prinda cristalele pe ele,apoi din 3 pipete picuri vopseaua pe ele,si se imprastie tare fain,ies colorate de numa.am facut poze,sunt puse pe culinar,nustiu daca am voie aici sa pun link-ul.De faine sunt faine,dar sclipiriciul ala se ia de numa,si te enervezi cand cureti oole.La anu o sa o dau si eu pe Cosmin ca am mai auzit ca are vopsele de oo buna

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Relax&Tone....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Numai cu foi de ceapa! Nu suport chimicalele. Fierbi cojile de ceapa si apoi treci zeama prin tifon ca sa nu ramana impuritati. Si, optional, fixezi frunze pe ou, Babi in dres, legi si apoi in vopsea. Ulterior dai ouale cu un pic de ulei sau slaninuta, pt luciu. Asa face bunica, Asa fac si eu. Nu imi place cand spargi oul si vezi colorantul ala in ou. Si fac numai oua rosii.
Stiu ca au trecut deja sarbatorile..dar am scris, poate mai cauta cinema in viitor.

Baietzii mei

Mergi la inceput