Franta a interzis burka in public - dezbatere

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui hannen

qed.
daca imi pun mintea iti aduc citatul exact.Si poftim concluzie inteligenta,daca nu`l slavesti pe Isus ca Dumnezeu ,esti anticrist!Adica,ca ala cu coarne pe care il asteptam si noi,musulmanii?

Whatever happens don`t let go of my hand!

Io nu cred ca voi astepatati antihristul, Hannen, faci o mare confuzie.
Si, da, musulmanii sunt antihristi, nu trebuie sa faci o dramoleta si din asta.
Antihrist = respingerea lui Hristos.
Stii ce inseamna Hristos?

Denizel, aici te inseli. Musulmanii il recunosc pe Hristos, insa pentru ei Iisus nu are aceeasi valoare cu Mahomed.

Mik.

Bey,daca va mai aud ca va dati cu parerea despre ce cred musulmanii
N-am cuvinte!
Musulmanii nu fac diferenta intre Profeti!Absolut toti sunt egali,toti au acelasi statut!Musulmanii in schimb NU considera niciun Profet demn de a fi slavit,marit,laudat alaturi de Dumnezeu.
Musulmanii i se inchina doar lui Dumnezeu,nu Profetilor(indiferent de numele lor/lui)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Citat:

Citat:

qed.
daca imi pun mintea iti aduc citatul exact.Si poftim concluzie inteligenta,daca nu`l slavesti pe Isus ca Dumnezeu ,esti anticrist!Adica,ca ala cu coarne pe care il asteptam si noi,musulmanii?

Denizel, aici te inseli. Musulmanii il recunosc pe Hristos, insa pentru ei Iisus nu are aceeasi valoare cu Mahomed.

Mik.

Mik, nu ma insel.
A-l recunoaste pe Hristos inseamna a recunoaste un titlu. Numele e Isus, titlul e Hristos .
Musulmanii recunosc ca unu', Isus, a fost un profet, dar nu recunosc jertfa Hristosului Isus, adica sunt antihristi :).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui en_kvinna

Citat:
Nici macar Arabia Saudita sau Iranul nu va obliga la niqab ci doar cere decenta si respect si pt. voi si pt. localnici si poate va ofera si o oarecare masura de protectie.Banuiesc ca nu ar fi placut si nici "safe" sa mergi in maiou si mini intr`o tara unde toate femeile poarta niqab!!

Deci Hanene, cum e cu sexualizarea trupului femeii? Adica nu e ''safe'' intr-o tara araba sa ma imbrac in maiou si mini? De ce? Ca o sa fie ca si o invitatie la sex, nu? Ca si cum as urla ca vreau sa fiu violata. Deci , pt un musulman nu conteaza cati ani am , ca sunt sau nu mama, ca sunt sau nu cu credinta in Divin, faptul ca sunt femeie si o arat ( ce sa fac , sa imi tai sanii sau sa port burqa?) este un motiv sa fiu in primejdie? Deci la asta se rezuma traditia burqai si niqabului? Atunci ma bucur ca Franata a luat hotararea asta.

Daca nu sunteti in siguranta in lumea civilizata si buna (in maieouri si fuste scurte) ,oare ati fi in deplina siguranta intr`o tara unde toate femeile umbla invaluite din cap pina in picioare?
Teoretic,moral si religios asa ar fi normal! Sunt constienta insa ca acest lucru e o utopie ...animale sunt peste tot.Nu este garantata agresiunea,dar nici lipsa ei...exact ca in lumea buna/civilizata.Nu iti garanteaza nimeni intentiile celui de linga tine sau daca cu o anumita vestimentatie atragi sau previi ceva!

Indiferent de felul in care te imbraci,un animal este un animal si din pacate ele vietuiesc peste tot,fie ca e Romania,Anglia sau Saudi Arabia.E sau nu asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

qed.

Bey,daca va mai aud ca va dati cu parerea despre ce cred musulmanii
N-am cuvinte!
Musulmanii nu fac diferenta intre Profeti!Absolut toti sunt egali,toti au acelasi statut!Musulmanii in schimb NU considera niciun Profet demn de a fi slavit,marit,laudat alaturi de Dumnezeu.
Musulmanii i se inchina doar lui Dumnezeu,nu Profetilor(indiferent de numele lor/lui)

Si ca de obicei dai cu bita in tot ce misca, chair si in apa lacului.

Mergi la inceput

Citat:

eh, ma bucur ca te-ai lamurit in cele din urma .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Si ca mi-am amintit. O prietena din SUA imi spunea cum ca acolo n-ai voie cu tanga pe plaja . Ea sta in apropiere de lacul Michigan, si face des plaja acolo. Uite, tanga un obiect vestimentar, la fel un simbol pt o anumita categorie de oameni, este si el interzis in SUA. Si femeile iubitoare de tanga nu protesteaza.

Ma intreb daca tot atat de indarjita erai daca Franta interzicea orice alt obiect vestimentar. Eu iti cer sa incerci sa vezi problema obiectiv, sa te desprinzi de religie un pic si o sa vezi ca nu e absurd.Nimeni nu-ti cere sa fii ca noi. N-ai de ce. Nu suntem mai bune sau mai cu mot. Dar uneori binele colectiv primeaza asupra binelui individual, asa functioneaza societatile moderne si complexe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui en_kvinna

Si ca mi-am amintit. O prietena din SUA imi spunea cum ca acolo n-ai voie cu tanga pe plaja . Ea sta in apropiere de lacul Michigan, si face des plaja acolo. Uite, tanga un obiect vestimentar, la fel un simbol pt o anumita categorie de oameni, este si el interzis in SUA. Si femeile iubitoare de tanga nu protesteaza.

Ma intreb daca tot atat de indarjita erai daca Franta interzicea orice alt obiect vestimentar. Eu iti cer sa incerci sa vezi problema obiectiv, sa te desprinzi de religie un pic si o sa vezi ca nu e absurd.Nimeni nu-ti cere sa fii ca noi. N-ai de ce. Nu suntem mai bune sau mai cu mot. Dar uneori binele colectiv primeaza asupra binelui individual, asa functioneaza societatile moderne si complexe.

Asta seamana cu bancul de pe vremuri apuse : " se vind chiloti numai la cele care lucreaza pe schele".

Mergi la inceput

Citat:

Daca nu sunteti in siguranta in lumea civilizata si buna (in maieouri si fuste scurte) ,oare ati fi in deplina siguranta intr`o tara unde toate femeile umbla invaluite din cap pina in picioare?
Teoretic,moral si religios asa ar fi normal! Sunt constienta insa ca acest lucru e o utopie ...animale sunt peste tot.Nu este garantata agresiunea,dar nici lipsa ei...exact ca in lumea buna/civilizata.Nu iti garanteaza nimeni intentiile celui de linga tine sau daca cu o anumita vestimentatie atragi sau previi ceva!

Indiferent de felul in care te imbraci,un animal este un animal si din pacate ele vietuiesc peste tot,fie ca e Romania,Anglia sau Saudi Arabia.E sau nu asa?

Eu zic ca este totusi o deosebire.
In lumea occidentala, daca esti decent imbracata, zice-se ca nu inviti la viol si alte alea .
In lumea islamica, unde am inteles ca se ia credinta in serios , nu e suficient sa ai o fusta care sa treaca de genunchi si o bluza acolosa, trebuie sa-ti acoperi si parul, trebuie sa-ti acoperi si bratele, trebuie sa-ti acoperi si picioarele pana la calcaie.
Eu nu zic ca musulmanii sunt in halu' asta de greu de stapanit cand vine vorba de o femeie, doar constat ce reclama le fac cele care sustin necesitatea invesmantarii trupului si a capului, ca nu cumva sa ii provoace pe domni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Hanen, tot spui cum ramane cu femeile care din propie convingere au ales burqa sau niqabul. Iti spun eu: sunt victime colaterale. Asa cum si eu sunt victima colaterala in aeroport cand sunt perchezitionata, cand geanta e perchezitionata, cand trebuie sa ma dscult, cand odata am fost trasa de-o parte ( de 3 ori controlase geanta) pt ca aveam fara sa stiu niste bomboane cu lichior sau ceva de genul. M-am simtit ca dracu, dar n-am ripsotat. Sunt victima colaterala asa cum e si saskia,parca ea era cea care se mai plangea de regulile din aeroport. Asta e. Niste nebuni, niste fanatici s-au jucat cu focul. IAr noi toti suntem posibili infractori pt ei acum. Victime colaterale.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

qed.

Mik.

Mik, nu ma insel.
A-l recunoaste pe Hristos inseamna a recunoaste un titlu. Numele e Isus, titlul e Hristos .
Musulmanii recunosc ca unu', Isus, a fost un profet, dar nu recunosc jertfa Hristosului Isus, adica sunt antihristi :).

Olelei,persisti ,persisti in gafe fenomenale.
Mesia este Isus,in limba araba Masih(cel uns!!).Poate confunzi anumiti termeni ,ia spre lamurire
http://en.wikipedia.org/wiki/Iesus_Christos

Musulmanii nu il considera pe Isus ,Dumnezeu.Asta e singura diferenta la ora actuala (ca inainte ideea ca Isus =Dumnezeu ,nu exista)sic!
Asta cu jertfa e ca sa sensibilizezi audienta sau ce?

Si atunci evreii ce sunt?Pt. ca ei nici macar nu`l considera pe Isus ca fiind Mesia cel promis si asteptat.Nici macar nu cred in nasterea miraculoasa din fecioara,din contra,Maria pt. ei a fost o t***a
Pe evrei cum ii considerati daca noi ca il respectam ca Profet si pe Fecioara Maria ca fiind "cea mai curata dintre femeile lumii" suntem anticristi?

Mergi la inceput