Franta a interzis burka in public - dezbatere

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

hannen, cand m-am referit la sac, nu m-am referit la cineva care poarta un sac. ti-am dat replica la expresia ta ca daca vreau sa port un sac pe cap cine nu ma lasa.
acolo unde se poarta asa, e ok, poate sa nu iti vada nimeni fata, daca te muti in alta casa ( tara, adica) care vrea sa iti vada ochii, ai 2 alegeri : ii arati sau te intorci la sacul tau in cap.
sper ca acum ai inteles.

alina

Problema e ca niqabul chiar iti lasa ochii la vedere!
Burqa este o inventie talibana(ca multe altele )

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buli

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Atit timp cit nu ma deranjeaza personal cum te imbraci si nu iti impun prin lege fusta pina la glezne atunci te rog respecta si tu dreptul meu de a`mi pune un sac in cap daca asa ma simt bine!

ba te contrazic, cand mergi in (unele) tari islamice cam trebuie sa "te porti ca romanii", sa respecti regulile lor.

Care tari islamice?Saudi Arabia si Iran.Si cite dintre voi aveti intentia sa mergeti in tarile astea doua?
Sunt doua tari cu multe "extreme".Extreme care evident ca nu sunt bune nici de`o parte si nici de alta.
Si parca tarile astea sunt condamnate pt. opresiunea asupra femeilor bla,blaa..acum Europa ce face?Nu cumva acelasi lucru dar in directie opusa?

Mergi la inceput

Citat:

asa ca, atata vreme cat in unele locuri iti e impus sa-ti acoperi capul, nu vad ce atata suparare ca in unele locuri ti-e impus sa ti-l descoperi.

buli,atit timp cit aceste legi ma forteaza sa ma supun lor si sa incalc cu buna stiinta legile religioase(legea lui Dumnezeu) eu chiar vad supararea!
Eu nu port niqab,dar daca vreodata s-ar da o lege care sa`mi interzica baticul de pe cap crezi ca as accepta???
Lasa`ma sa ma supun legilor lui Dumnezeu asa cum consider eu ca trebuie.Pt. ca la fel respect si legile statului in care ma aflu atit timp cit ele sunt de bun simt si nu ai nimic de a face cu felul in care ma imbrac sau in ce si cum cred!

totul se resuma la propriul meu corp si la deciziile mele de a face ce vreau cu el.Corect?
Uite eu vreau un sac!Care e problema guvernului?Ca o sa am probleme pe strada,la munca,la scoala,la cumparaturi...asta este treaba mea atit timp cit nu sunt agresata sau nu agresez pe nimeni(pt. ca abia dupa asta devine si problema "legii")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pai sunt aceleasi tari din care pleaca femeile ce se invaluiesc (aproape) total.
e o chestiune de logica simpla.
cand mergi in(tr-o anumita parte din) lumea islamica trebuie sa te imbraci cum se poarta acolo, cand femeile de acolo vin in Occident, trebuie sa se imbrace tot ca acolo.
asta scartaie clar.

Mergi la inceput

mie mi-e greu sa cred ca Dumnezeu a zis undeva, candva, ca femeile tb sa invaluie cu totul.

ce zici tu cu baticul nu are relevanta, nu a interzis nimeni, treaba ta ce-ti pui pe cap, atata vreme cat nu te priveste ce-mi pun eu pe cap.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Citat:

asa ca, atata vreme cat in unele locuri iti e impus sa-ti acoperi capul, nu vad ce atata suparare ca in unele locuri ti-e impus sa ti-l descoperi.

buli,atit timp cit aceste legi ma forteaza sa ma supun lor si sa incalc cu buna stiinta legile religioase(legea lui Dumnezeu) eu chiar vad supararea!

aha, si daca legea mea ma lasa sa merg cu pletele in vant, de ce trebuie sa NU fac asta cand ajung in teritoriul capului acoperit?

e fix acelasi lucru.

Mergi la inceput

Te`am rugat sa mentionezi macar o singura "anumita" tara de acest fel .Din cite stiu in Egipt NU vi se cere sa va imbracati ca cele care poarta niqab,nici in Tunisia,nici in Maroc,nici in Siria,nici in Liban...asadar care este tara aia unde va obliga sa purtati niqab???????

Nici macar Arabia Saudita sau Iranul nu va obliga la niqab ci doar cere decenta si respect si pt. voi si pt. localnici si poate va ofera si o oarecare masura de protectie.Banuiesc ca nu ar fi placut si nici "safe" sa mergi in maiou si mini intr`o tara unde toate femeile poarta niqab!!

Mergi la inceput

nu e vorba de tarile care te obliga sa porti niqab, ci de cele care te obliga sa iti acoperi capul.
din punctul meu de vedere si o bentita obligatorie e tot obligatorie.

si e vorba de reciprocitate.

Mergi la inceput

pai ai enumerat tu tarile, vrei sa le repet?
si or mai fi, nu stiu.

Mergi la inceput

Citat:

mie mi-e greu sa cred ca Dumnezeu a zis undeva, candva, ca femeile tb sa invaluie cu totul.

ce zici tu cu baticul nu are relevanta, nu a interzis nimeni, treaba ta ce-ti pui pe cap, atata vreme cat nu te priveste ce-mi pun eu pe cap.

Poate nu a zis Dumnezeu ca femeile trebuie sa se invaluie cu totul,dar poate unele asa considera ca este mai bine si mai evlavios pt. ele.Cu ce drept un guvern decide ca nu pot face ceea ce considera ele ca este mai bine pt. ele dpdv. spiritual atit timp cit nu deranjeaza pe nimeni(lasand la o parte teama de fantome)
Exact,nu ma priveste ce`ti pui tu pe cap(am specificat de mai multe ori) si nici nu avem vreo lege in aceasta privinta.Asadar ...de ce aveti legi care sa imi interzica mie ce fac cu fatza ,capul sau corpul meu.Mai exact,de ce mi se cere sa ma dezbrac?De ce este civilizat sa te dezbraci si esti inapoiat daca te acoperi (imbraci)

Te`am mai intrebat de doua ori,care este tara care te obliga sa iti pui macar batic in afara de Iran si Arabia Saudita(nici aici nu`s sigura ca poarta toate strainele batic)?Au ele o lege care te taxeaza cu 150 de euro daca nu te supui?Intentionati sa va petreceti restul zilelor in tarile astea doua?Intentionati macar sa le vizitati?
Banuiesc ca nu din moment ce sunt tari care asupresc femeile.Atunci cu ce va deranjeaza?Si ce are a face cu cetatenii francezi de religie islamica?

Mergi la inceput