Franta a interzis burka in public - dezbatere

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Si atunci cind porti doar un sutien si bikini ce esti?Adica dupa logica ta "haina face pe om" ,nu?
Cum adica la el acasa?Te referi la intimitatea casei (?)unde btw. niqabul nu ar avea niciun rost,sau la tara-i.e Franta(?)caci ma indoiesc ca toate femeile care poarta Niqab sunt ilegale si cred ca intr`o oarecare masura ele considera Frata-casa lor.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Alina de cand am emigrat am multumit lui D-zeu si parintilor pentru ochii mei albastri si parul saten deschis. Pana nu deschid gura sunt mereu de-a locului in Franta.

Daca te opresti la stop si din masina de alaturi esti injurata cu specificitate cred ca ti-e clar, nu? Daca de la parkingul de langa universitate pana in cladirea ta auzi macar un comentariu ti se pare ok? Sau sa-ti rezolvi problemele administrative incepand sa dai explicatii...

Hannen uffff off topic
On topic da, sincer e naspa. Si am mai invatat ceva...pana mor mai am ceva de invatat si ceva de domolit din caracterul meu. Cine o poarta de placere sa fie sanatos, dar necazul e ca multe nu au dreptul sa aleaga sau alegerea le costa enorm.

Dar drace macar noi "civilizatii" ar trebui sa ne comportam mai bine.
Eu am intalnit de cateva ori femei asa in burqa ... senzatia a fost stranie. Intre rasul de la joaca copilariei de-a fantomele si teama ca daca nu ma dau la o parte intra in mine. Adica nu-s imuna la rasism cu toate bunele intentii.

Cred ca civilizatia occidentala trebuie sa-si apere valorile si traditiile de libertate, dar desi n-am gandit mereu asa calea nu-i represiunea expresii dupa model saudit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

la tine acasa inseamna acolo unde sacul te reprezinta ca persoana, nu
in tara unde trebuie sa iti arati fata ca sa arati ca o persoana.

Mergi la inceput

ab ac, tu esti in usa sau in franta?

Mergi la inceput

Si am o lunga lista cu ce nu-mi place la multi musulmani din Franta... dar burka-ua e asa pe langa subiect. Is cateva mii de oameni cu totul.

Sunt de acord cu fara lipsa de semne religioase in scoala publica de exemplu, dar intr-o scoala privata sau in parc cu barbatul e treaba mea daca merg imbracata in costum spatial au ba.

Mergi la inceput

Alina sase luni colo si sase dincolo . Imi cer scuze pentru neclaritate. Evenimentele cu sinuzita s-au petrecut in sudul Frantei nu in US.

In US e mult mai multa toleranta cel putin in NY.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
Hannen uffff off topic
On topic da, sincer e naspa. Si am mai invatat ceva...pana mor mai am ceva de invatat si ceva de domolit din caracterul meu.

Citat:

Cine o poarta de placere sa fie sanatos, dar necazul e ca multe nu au dreptul sa aleaga sau alegerea le costa enorm.

Si cum sa fie "sanatos" cine poarta de placere?Specifica legea asa ceva?Se vor apuca sa le chestioneze pe strada "tu porti de placere?da?ai liber sa pleci!;tu esti fortata-poc,amenda"Sau cum functioneaza legea asta pt. ca nu inteleg si oricit incerc nu pot sa o vad decit ca pe un abuz.
Iar acest multe este absolut irelevant,nu stim nici una dintre noi (si nici din cei de pe forum)cite femei poarta de placere si cite fortate.

Citat:

Dar drace macar noi "civilizatii" ar trebui sa ne comportam mai bine.
Eu am intalnit de cateva ori femei asa in burqa ... senzatia a fost stranie. Intre rasul de la joaca copilariei de-a fantomele si teama ca daca nu ma dau la o parte intra in mine. Adica nu-s imuna la rasism cu toate bunele intentii.

Eu apreciez opiniile sincere.Si eu am simtit ceva "ciudat" cind am vazut prima data o femeie cu niqab,o senzatie de curiozitate.Mai mult nu,nu le-am asociat cu fantomele(probabil ca nu am avut temeri de astea in copilarie).

Citat:

Cred ca civilizatia occidentala trebuie sa-si apere valorile si traditiile de libertate, dar desi n-am gandit mereu asa calea nu-i represiunea expresii dupa model saudit.

----------------------

Corect,insa "civilizatia occidentala" nu trebuie sa-si apere drepturile cu forta si cu legi absurde.Fiecare trebuie sa aiba dreptul sa poarte ce vrea,abia atunci vorbim de civilizatie si drepturile omului.Nici sa le fortezi la fuste mini (pe toate femeile indiferent de religie) nici la niqab!
Este absolut o decizie personala despre cum te imbraci.sunt convinsa 100% ca multe femei din Europa,multe femei crestine nu ar reactiona pozitiv la o lege care le-ar obliga sa iasa cu bikini si sutien din casa .Fiecare persoana indiferent de sex si de religie trebuie sa aiba libertatea in a decide cum se imbraca ,o femeie poate considera ca buricul si sanii sunt partile ei private si nu vrea sa le arate.Alta poate considera ca fata intra in aceasi categorie ...
Aceasta "masura" miroase mai mult a cautarea unei sustineri politice ,nicidecum grija fata de opresatele femei cu niqab.Banuiesc ca si femeile nemusulmane din Franta se confrunta cu diferite probleme si nu le plinge nimeni de mila cum le plinge musulmanelor.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Atit timp cit nu ma deranjeaza personal cum te imbraci si nu iti impun prin lege fusta pina la glezne atunci te rog respecta si tu dreptul meu de a`mi pune un sac in cap daca asa ma simt bine!

ba te contrazic, cand mergi in (unele) tari islamice cam trebuie sa "te porti ca romanii", sa respecti regulile lor.

Mergi la inceput

hannen, cand m-am referit la sac, nu m-am referit la cineva care poarta un sac. ti-am dat replica la expresia ta ca daca vreau sa port un sac pe cap cine nu ma lasa.
acolo unde se poarta asa, e ok, poate sa nu iti vada nimeni fata, daca te muti in alta casa ( tara, adica) care vrea sa iti vada ochii, ai 2 alegeri : ii arati sau te intorci la sacul tau in cap.
sper ca acum ai inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

asa ca, atata vreme cat in unele locuri iti e impus sa-ti acoperi capul, nu vad ce atata suparare ca in unele locuri ti-e impus sa ti-l descoperi.

Mergi la inceput