Franta a interzis burka in public - dezbatere
Raspunsuri - Pagina 15
hannen spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AB_AC Corect 90%. Isus nu este Messiah si Maria nu este Fecioara pentru 90% din evrei, dar asta nu o face tarfa . ![]() Si ca sa adaug ceva exista evrei mesianici care cred ca Isus este Messiah si Maria este Fecioara :)) http://en.wikipedia.org/wiki/Messianic_Judaism Daca nu-mi dai o reteta de praji vezi tu .. ![]() ---------------------- |
Nu pot sa stau suparata pe tine,nah.Da` am sa`ti zic,a durut remarca "a invatat ceva de la noi"-a fost asa un aer de superioritate(iar lumea buna VS ghetto`ul)Poate gresesc dar asa am simtit eu.
Daca am ales sa ma convertesc la Islam la 20 si de ani,asta nu ma coboara imediat in rindul salbaticilor si inapoiatilor (pt. ca dupa cum vezi,asta este opinia majoritatii de la subiectul asta si de la celalalt)si din nefericire nici prajituri nu stiu sa fac.
Whatever happens don`t let go of my hand!
AB_AC spune:
Nu mey... invatai eu destule de la tine despre musulmani...
Era de la noi, tabara adversa
, aparatoarele evreilor:). Ce esti in tabara noastra, cumva
?
Las ca promisei ca deschid sobect cu ce cred evreii despre Isus ..:))
Edit: Esti dezamagitoare mey
... nici o praji japoneza ceva? Eu is in pragul disperarii. Feciorul cred ca ni l-au schimbat la maternitate
si ne-au dat un pui de asiatic. Manca orez fiert gol non stop si se roaga sa-i fac praji cu orez...Iar orez??????
hannen spune:
| citat din mesajul lui AB_AC Corect 90%. Isus nu este Messiah si Maria nu este Fecioara pentru 90% din evrei, dar asta nu o face tarfa . ![]() ---------------------- |
Nici nu am zis ca asta o face tarfa,sau ca asta ar fi opinia mea personala.Din nefericire doar faptul ca nu cred in fecioria ei spune de ajuns.
Felul in care ai formulat raspunsul este subtil si vrei sa se inteleaga ca eu as fi sugerat asta.

hannen spune:
| citat din mesajul lui AB_AC Nu mey... invatai eu destule de la tine despre musulmani... Era de la noi, tabara adversa Las ca promisei ca deschid sobect cu ce cred evreii despre Isus ..:)) Edit: Esti dezamagitoare mey si ne-au dat un pui de asiatic. Manca orez fiert gol non stop si se roaga sa-i fac praji cu orez...Iar orez?????? |
Si acolo(la subiect) e voie cu material "ajutator"?Desi efectiv nu ma intereseaza si nu ma deranjeaza cu absolut nimic cum si in ce fel cred evreii ,culmea chiar nu am nimic cu ei (decit cu Sionismul sau cu ala care imi zice ca ar trebuie sa mor,evident).
Am mai specificat in trecut la subiectele astea inflamate ,cinste evreilor care au iesit in strada dezaprobind macelul Israelului in Gaza!

Dar nu pot sa nu fiu ironica si sa nu remarc jumatatile de masura ale lui denizel si restul.Totul pina la evrei.
Adica orice zice /crede/face un musulman e RAU/URAT si varianta mai dulce ,e PROZELITISM
hannen spune:
michelle,iata opinia bisericii despre acoperamintul femeii crestine(si mai sunt)
,,Cuviosul Nicodim Agioritul despre acoperirea capului la femei:Citim in Dumnezeiasca Scriptura ca, atunci cand ieseau din casa, femeile cele vechi isi acopereau nu numai capul, ci si fata. Caci si Tamar, nora Patriarhului Iuda, s-a infatisat inaintea lui Iuda cu fata acoperita: "Si-a acoperit- zice- fata sa" (Facerea 38:15). De asemenea si Susana: "Iar acei fara de lege i-au poruncit sa se dezveleasca, fiindca era imbrobodita, ca sa se sature de frumusetea ei" (Susana 32). Si pana azi femeile otomanilor umbla cu obrazele invelite. Sa auda acestea femeile crestinilor si sa se rusineze!Fiindca femeile cele vechi ale israilitenilor si ale paganilor isi inveleau si pana acum isi invelesc capetele si fetele, ca sa nu se intample sa sminteasca pe cineva cu frumusetea lor, iar femeile crestine umbla prin targuri si pe drumuri fara rusinare, nu numai cu capetele si cu fetele descoperite, ci si cu pieptul deschis, si din aceasta smintesc multe suflete ale fratilor crestini.Vai!Vai!! Caci mai rau este acest lucru ce-l fac decat a fi cu totul rase. De aceea sa se sileasca, pentru dragostea lui Dumnezeu, sa indrepte aceasta necuviinta de acum inainte si, cand ies din casa, sa fie invelite pe cap cu cinste si cuviinta, cum se cuvine femeilor crestine. Iar de nu, se vor osandi in ziua Judecatii de catre femeile israilitenilor(evreilor) si ale paganilor!
acesta este de pe site`ul "femeia ortodoxa"-care acum se pare ca este in "constructie"(am mai pus acelasi link acum citeva luni la un alt topic)
lai spune:
Si eu sunt rasista - vorba cantecului, cu totii suntem putin rasisti - si atunci cand intalnesc o femeie ce poarta niqab prima senzatie este stranie.
Am avut o singura data ocazia sa interactionez cu o astfel de femeie, si nici atunci direct, de fapt eu eram in audienta iar ea era una dintre vorbitori la o masa rotunda la noi la universitate. Toata discutia a durat cam o ora, din care ea a vorbit poate 15 minute in total, poate mai putin. Totusi dupa aceasta ora, doar din cum a vorbit si dupa cum isi misca mainile, dupa tinuta si alte semnale fizice involuntare, am simtit ca percep la fel de mult din starea ei de spirit cat din a oricarei alte persoane prezente, si m-am convins ca daca as avea o studenta la curs care sa poarte niqab, poate nu de la prima ora, insa nu dupa mult timp as percepe in aceeasi masura ca la oricare alt student caruia ii pot vedea fata, cum se simte, daca e ok, cat a inteles, cat e de interesata etc.
Sunt la fel de convinsa ca sunt multe femei care poarta niqab din initiativa proprie (uneori impotriva dorintei sotului/a familiei; la fel cum sunt altele care nu - si intr-adevar e aproape imposibil sa stii cat la suta asa, si cat invers; mai ales ca in multe cazuri nu e vorba de o obligatie explicita, ci de presiunea comunitatii, cam la nivelul la care sunt si eu presionata sa nu apar in fata clasei in trening sau in costum de scafandru) si ca sunt multe femei care ar prefera sa poarte niqab SI sa studieze, sa munceasca, sa aiba o viata sociala si profesionala.
Si pot sa inteleg punctul lor de vedere ca e cam straniu ca 'noi' sa fim foarte preocupati ca nu cumva sotii sau tatii lor sa le oblige sa poarte, dar consideram ok ca 'noi' sa le obligam sa nu poarte.
Cu argumentul legat de siguranta publica - cred ca ar fi ok sa li se ceara sa se descopere in anumite circumstante (de catre un ofiter de politie care are o justificare pentru aceasta cerere, nu doar ca asa i-a venit lui; la aeroport sau in alte circumstante in care unui cetatean i se cere sa se legitimeze/sa-si dovedeasca identitatea) dar altfel nu cred ca e necesar sa li se impuna sa fie permanent descoperite in public.
Mereu cand aud discutii despre niqab si hijab, imi amintesc de mine, pe la vreo 12-13 ani, cand imi cautam identitatea, si printre altele m-am dus s-o caut si la biserica (ortodoxa). La biserica mi s-a spus ca e bine sa ma imbrac in fusta mai lunga de genunchi, iar capul trebuie acoperit de catre 'femei,' nu si de catre 'fete,' dar chiar si o 'fata' nu e rau sa si-l acopere in semn de respect fata de fecioara Maria. Nici acum nu stiu daca aceste recomandari sunt direct legate de teologia crestina sau e o traditie din batrani care s-a intercalat cu practicile religioase, dar eu le-am luat de bune la vremea respectiva; familia (ortodoxa nepracticanta) nu mi-a interzis sa fac asa ori altfel, da' ma priveau cam ciudat. Mi-a trecut destul de repede, dar astazi nu mi-e greu sa-mi inchipui o fata ori o femeie musulmana care sa simta din aceleasi motive pe care le-am avut eu atunci inclinatia de a se acoperi, intr-o mai mica sau mai mare masura.
Mai sunt curioasa daca se interzice doar niqabul si burka in public, sau orice ar putea acoperi integral sau partial fata - de exemplu daca mi-e frig ori sunt bolnava cum a fost AB, pot sa-mi infasor fata intr-un fular; sau daca vreau sa sarbatoresc carnavalul, pot sa apar pe strada cu o masca; sau daca simpatizez cu KKK; sau daca prefer o coafura care practic imi acopera aproape toata fata cu par, e ok?
Lai
19+ cu 
hannen spune:
michelle,uite alte opinii despre femei(evreice si crestine) .De cind ,de ce si unde trebuie sa se acopere.
Eu nu l-am citit tot,dar cred ca este ceea ce discutam noi aici.
http://www.voxdeibaptist.org/Acoperirea_capului_vedere_Mesianica.htm
AB_AC spune:
Hannen daca nu dormi noaptea bine te scoli cu nasul la cearceaf
.
Sincer evreii nu cred in vreo nastere miraculoasa, dar nici in vreo alta precizare. Adica nu cred ca a avut un copil in afara casatoriei care evident la vremea aceea era suficient pentru a o cataloga drept "tarfa".
Versul Isaia 7:14
Edit: am incercat sa scriu in ebraica dar nu mers...
spune in ebraica "almah harah" Almah inseamna in ebraica "tanara". Nu contine vreo precizare de genul maritata au ba, virgina au ba.
Tanara este oarecum sinonim cu virgina, dar nu e tradusa la fiecare aparitie in text ca virgina nici in toate bibliile crestine.
A doua idee e ca ebraica ca si aramaica are timpuri speciale.
Nici in ebraica moderna prezentul nu difera la prima, a doua si a treia persoana. Pentru ca prezentul a fost si este inca folosit ca un participiu ceva de genul:
a "nascut" atunci, "nascut" acum , va "nascut" apoi
Ebraica veche nu avea trecut, prezent viitor ci un fel de perfect si imperfect cu conotatii de trecut, prezent sau viitor in functie de context. In plus conjugarea perfecta se face in biblia si cu Piel care e obtinuta sau prin dublarea celei de(=-a doua consoane sau prin marcarea cu o vocala. Daca tinem cont ca textul original era fara vocale marcate. Si acum in comunitatile evreiesti Torah se citeste fara vocale marcate. ... Apoi aveti o idee clara ca
Isaia se poate traduce cu o tanara poarta/a purtat/ va purta.... a nascut/naste/va naste
Puteti citi mai mult despre gramatica ebraica in manualul de ebraica biblica de la Univ of Toronto
http://individual.utoronto.ca/holmstedt/textbook/BHSG2009.pdf
Evreii sustin ca e o greseala de traducere si ca Matei a preluat in Noul Testament o citare gresita din Isaia. Si-l resping pe Isus pentru ca restul de profetii pe care venirea Messiei trebuia sa le implineasca nu au avut loc.
Evident ca extremisti exista pe peste tot...
Legat de acoperit capul evreicele ortodoxe se acopera sau isi taie parul si pun o peruca dupa casatorie. E comandat in Torah deci vechiul Testament.
Ramona J spune:
Ador discutiile voastre! Ma rog, astea - ultimele.
Lai, cit de bine ai descris exact ceea ce gindesc si eu! Ba chiar mi-ai si raspuns la o intrebare... Ma tot gindeam cum isi recunosc copiii mamele.![]()
AB, cumpara-i copilului niste daifuku mochi. Sint in Chinatown (vezi si in Flushing). Sint cu faina de orez. M-am interesat si cica-i un pic cam complicat sa le faci, ca-i lipicios aluatul. Am inventat o varianta proprie
, adica am amestecat paste de orez cu red bean paste (inspirata de la ideea de taitei cu mac sau cu nuca). Scuze de off-topic.
hannen spune:
dar ce te face sa crezi ca nu am dormit bine noaptea??
Daca am raspuns scurt si "in doi peri" am facut`o pt. ca eram pe fuga.Scriu fara sa ma uit macar la taste (de obicei) imagineaza`ti cum scriu dimineata cind sunt foarte ocupata.
Mi se pare chiar deplasat sa va tot dati cu parerea despre cum sunt eu,ca dau cu bata in tot ce misca,ca nu dorm bine noaptea...etc,etc.
edit:acum am vazut ca nu Ramona ma luase la suturi,viteza bat`o vina