Strumfi si prichindei iul-aug 2011 (39)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

uite ca si noi facem azi tot 23 sapt

da, si mie mi-e frica de chestiile astea, dar toata lumea imi spune ca vin foarte natural.
eu de exemplu habar n-am sa tin un bebe in brate, n-am tinut niciodata, sa il schimb nu mai vorbesc... dar am incredere ca asa cum s-au descurcat toate mamicile, ne vom descurca si noi. si cu ajutorul DC, bineinteles

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui lulusor77

Ei, uitasem sa schimb semnatura, azi facem si noi 23 sapt.

Fetelor, am vrut sa va-ntreb, mai ales pe cele care sunt la prima sarcina, voi nu va faceti griji ca nu va veti descurca cu bebele? Eu tot ma gandesc de unde o sa stiu eu daca-l imbrac prea gros sau prea subtire, daca o sa stiu de ce plange si ce sa-i fac, daca o sa raman calma cand o sa fie bolnavior si daca o sa-l ingrijesc cum trebuie, daca o sa-i dau prea multe (sau prea putine) medicamente, daca o sa stiu ce sa-i dau sa manance. Si merg cu gandurile si mai departe, daca o sa stiu sa-l motivez, daca o sa-l pot invata lb romana si sa-l fac sa-i si placa, daca voi reusi sa mi-l apropii, daca voi stii sa-l ajut la teme. Pur si simplu paralizez de frica atunci cand ma gandesc (de obicei noaptea, cand nu pot sa dorm)

lulusor77 23+

Stai linistita, ca intrebari din astea imi pun si eu, la al doilea copil ! Ca daca n-o sa ma descurc cu doi, daca cea mare o sa se simta neglijata, daca cea mica o sa fie mai "fusherita" ca sa am timp sa ma ocup de cea mare, daca n-o sa le iubesc la fel pe amandoua, daca n-o sa ma pot ocupa sa le dezvolt potentialul si sa le ofer la amandoua ce e mai bun etc. etc. etc. !
Important e sa faci ce simti tu ca e mai bine ! Cu imbracatul e simplu, o sa-ti dai seama repede; eu am invatat o regula de la o mamica: ii verifici manutele si talpitele si daca sunt calde, ii e bine; si o alta regula - bb nu trebuie imbracat decat cu maxim un strat mai gros decat tine, nu trebuie infofolit.
Cu medicamentele ... cat mai putine. Important e sa-ti gasesti un pediatru bun si sa ai incredere in el. Eu am testat vreo 4 cat era bb mic, verificam ce-mi spunea fiecare pe net si daca mi se parea ceva suspect ma duceam si la altul.

Irina (2006) si 22+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

neatza fetelor.
abia astept sa beau si eu o cafea si vreau 2 croissante, nu unul.
sunt necajita, n-am dormit toata noaptea, catelul meu a facut traheobronsita si a tusit ff urat toata noaptea, am stat si l-am oblojit cu ce aveam prin casa, ba i-am bagat pe gat si miere cu lamaie si a mancat saracul. dar nah, tot urat tusea...

azi dim l=am dus la dr si i-a facut cortizon si antibiotic.
trebuie sa mergem cu el 5 zile. of, era ca un copil mic bietul..cu niste ochisori tristi se uita la noi.....

alexule, meriti o bataita pt cat ai muncit, iar...pt soacra aia a ta!!!
lulushor, multumim de incurajari pt data de 19. griji ca ale tale am si eu...nu stiu sa cresc copii, dar sper sa ne vom descurca. pe tine cine te va ajuta la inceput?
lissa, uf, iar racita? stii deja lectia, miere, lamaie, osscilo...
anaemi, sper sa vii cu rezultate mai bune la analize.
anda, bine ai venit la odisee!
oxidoni, esti o frumoasa!!
ireth, mi se pare mie sau te=ai mai linistit?
acusi vine florina si ne da o stare de zen!

_

Babyblue va pupa pe toti!!
21+ cu Iustin Andrei
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

2 IAD nereusite
1 FIV nereusit
Sarcina obtinuta natural

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

eu cred ca ma linistesc doar dupa ce tin copilul in brate
dar nici atunci, ca incep alte griji

I need some zen. Serios ma uit la filme cu calugari shaolin, budisti, etc, si ma enerveaza cat de calmi sunt. Vreau si eu!

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roberta84 spune:

Bine v-am gasit si noi!
Alexia , lasa soacra , fa pauza in timpul zilei , ai uitat ca nu ai voie prea multa treaba??
Anaemi , imi pare rau , mai fa-ti analizele o data poate ca e greseala... si mai lasa treaba.
Babyblue , imi pare rau pt cateloiu tau(ca nu e mic).
Pufy foarte bine faci ca te ingrijesti si de tine si te invidiez ca mai poti sa.ti faci pedichiura , la mine noroc ca imi taie unghiile sotu .. de facut.. adio..
Anda , bine ai venit! Nu stiu nimic despre acele valori( nu stiu, nu stiu deastea eu!!) , insa iti doresc un bebe sanatos tun!!
Lissa , dai cu ceai...
Eu am avut ieri de umblat dupa cumparaturi si m-am obosit de nu mai puteam.. ca am picat franta si m-am trezit la 10 si tot mi-e somn..
Si bineinteles ca si nelipsitele contractii au insotit aceasta stare de oboseala , asa ca 2 zile tre sa stau iar numai in pat.
Lulusor , cate griji am si eu , insa cu problemele astea din timpul sarcinii parca nu mai am timp sa ma gandesc asa mult la .. dupa..
Oricum o sa vine mama macar o luna dupa ce nasc si ma mai invata ce si cum , iar apoi , cum spun toate mamicile , tre sa vina de la sine, sanatosi sa fim!

26+ cu Gabriel

Ajuta-ne Doamne sa nastem prunci sanatosi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Alexia_Ada multumesc ca ai pus rezultatele. Ai riscurile f bune, din ce am citit ca am tot citit e ideal sa fie mom-urile in jur de 1.
Sper sa-mi spuna si mie medicul ca e ok, oricum sunt suparata pe el ca m-a trimis la un laborator care nu calculeaza toate riscurile.

toate fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arianna_M spune:

Salutare ,

Lulusor...merci dragutza. ; felicitari si tie pt cele 23 de sapt
Ireth...la fel ....multe inainte

eu am uitat sa va spun , de vreo 5 zile , tati isi simte si el puiutzul la mana cand misca ...ar sta toata ziua cu mana pe burtica mea....prima data a fost haios tare ....se albise tot la fatza si il vedeam cum "se scurge " de fericire

acum la cat misca nu mai sunt asa stresata cu echo , aaaaaa si inca ceva , daca nu ii place pozitia in care stau imediat ma loveste , pana schimb pozitia ....o sa aiba o personalitate ....mai ceva k a mea

21 + Arianna-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusor77 spune:

Eu nu ca nu-mi fac griji in timpul sarcinii, dar ma gandesc ca acum nu depinde asa mult de mine. Trebe doar sa mananc bine, sa nu ma stresez si sa ma obosesc. Iar bebele sta bine in burtica, unde e cald si bine. Dar dupa...of of, ma gandesc ca nu-s pregatita pentru atata responsabilitate.
Pe mine chiar la inceput ma va ajuta moasa, care vine cica zilnic in primele 2 sapt si pe ea ma bazez pt sfaturi, iar sotul la treaba prin casa. Dup-aia vine mama pt. cateva sapt. si, desi nu ma bazez pe ea pt. sfaturi legat de bebe (altfel se cresteau copii acum 34 ani), macar o mancare, un aspirat acolo.

lulusor77 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINAOPREA spune:

Buna dimi !
Ce fac fetele cochetele ?

Anaemi daca tu te simti bine si sti ca ai mancat sanatos e foarte posibil ca analizele sa fie gresite.
Asa cum te sfatuiau si alte fete du-te si refa-le la un alt laborator.
Babyblue si al meu sot a suferit impreuna cu mine cand nu ne-au reusit inseminarile si mai ales la FIV cand am pierdut sarcina acum un an.
E un om deosebit si ai multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu pt ca l-am intalnit.
Sunt sigura ca va fi cel mai bun tatic, iar el ma ameninta ca-mi va fura dagostea printesei si ca-l va iubi mai mult pe el.....
Ireth valorile scise de noi erau de la triplu test nu de la dublu. si multe saptamani inainte (pana la 40) fara griji.
Pufi79 multumesc pt felicitari.
Sotii nostri sunt diferiti, al meu ma intreba mai devreme de ce nu mai misca pitica ca-i e dor de ea. I-am explicat ca mai si doarme din cand in cand ca oboseste de la atata dans.
Lulushor si multumesc , felicitari si tie pt 23 sapt.
In ceea ce priveste balonarea ta nu are legatura cu arsurile.
Cand o sa ai arsuri o sa stii sigur, n-ai cum sa le confunzi, simti o flacara de la stomac pana-n gat......f nasol.

Fetelor eu nu-mi fac griji ca nu ma voi descurca cu bebelina in primul rand pt ca sunt o nororcoasa si stau f aproape de mama si de buni.Ele sunt cele care fac totul in locul meu de cand stau la pat, ma trateaza ca pe o printesa cu masa la pat etc.
Sunt sigura ca voi avea ajutorul lor si pt ingrijirea copilului cu toate ca vreau sa fac eu totul, dar ele sa ma ajute cu sfaturi idei....
Pupam fetele !

Alina 25+
Multumesc Doamne pt. cel mai frumos cadou

Hipotiroidie Hashimoto, PCOS, gena MTHFR A1298 C genotip heterozigot, o sarcina obtinuta prin FIV si pierduta la 19 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Lulusor, te inteleg perfect, astfel de griji sunt normale, dar te vei descurca, dupa ce vine bebe vei capata incredere in tine incet-incet. In primele zile, era nevoie de doi oameni ca sa-i schimbam scutecul, eu si sotul, si dura o gramada, cu miscari speriate si grija la milimetru, desi bietul copilas statea nemiscat. Cand avea fii-mea vreun an si ceva, nu statea neam la schimbat scutecul, eram experti, i-l puneam din mers:))

Cat despre limba, daca vorbiti romaneste in casa va vorbi si bebe tot romaneste. Daca tu ii vorbesti in romana si sotul in alta limba se va adapta la fel de bine. Cand merge la cresa/gradi va incepe sa vorbeasca limba tarii respective si va trebui sa insistati pentru romana acasa. Singurul dezavantaj va fi ca, probabil, va vorbi cursiv mai greu, dar cand isi va da drumul va fi bilingv/trilingv

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput