Strumfi si prichindei iul-aug 2011 (39)
Raspunsuri - Pagina 13
Ireth spune:
maria, multumesc!
ti-am zis ca am pitici pe creier, am citit prea mult(e cazuri)....
mai vroiam sa o intreb ceva pe mamutz, cand apare pe forum: care era valoarea proteinei S INAINTE de sarcina, si care e valoarea in timpul sarcinii? eventual inainte de a incepe tratamentul cu clexane, daca ai cum sa-mi spui. sar'na
22+
crisspy spune:
Buey nu va mai crizati ca ma alatur si eu acus...hai fruntea sus, o sa fie bine.
Si mandra mea avea femurul de 21 de sapt si restul de 20...o fi mai lunga in craci
Crisspy, fericita de Razvi si 20 sapt
Ireth spune:
babyblue, ai de dat DOUA, te-am notat in carnetel!!
ai pacatuit de minim doua ori, muhahahaha!
22+
v_florina spune:
Babyblue, pai nu stiu cum sa-ti zic, dar rabufnesc asa, din neputinta. Ma tot gandesc ca trebuie sa ma apuc de facut ceva inainte de a intra in concediu. Adica sa lucrez de acasa. Astept sa-mi vina ideea miraculoasa :)
Ireth, m-au calit altii! Ai mei de ex, care ma streseaza cu multe multe pasarele pe care cu greu le mai tolerez. Stiu ca oamenii cand inainteaza in varsta sunt mai dificili, dar ai mei sunt niste oameni atat dificili, cat si orgoliosi, cat si incapatanati si vesnic cu credinta 'eu stiu cel mai bine', si care pe deasupra isi mai si alimenteaza unul altuia pasarelele astea....incat eu imi zic mereu: sa nu fiu si sa nu fac asa!
Serios acum, probabil ca sunt calma pentru ca toate decurg bine. Sunt convinsa ca daca aveam probleme, as fi luat-o si eu razna. Dar asta nu inseamna ca tu trebuie sa te mai agiti. Nu ai ce sa schimbi inainte de eco de joi, deci stai calma pana atunci si reactioneaza in functie de rezultat. Stii povestea cu drobul de sare.
Iti confirm si eu ca la mine dimensiunile 'componentelor' lui bebe variau in jurul a doua saptamani.
_
21+
mariaruxi spune:
Pufi arati beton! Ai inceput si cumparaturile, dupa cate vad
Roberta, mama, ce burtica sexy ai expus
Lulusor iti mentii foarte bine silueta. Sa nu mai plangi pentru ca nu se vad deloc kg acumulate, arati foarte bine
Corry ultimele 2 poze imi plac maxim. Pari ca nu ai nicio apasare, tre' sa fii tare mandra de tine, ai si de ce
Ireth m-am uitat pe hartia primita de la eco si scrie: Greutate estimata a fatului = 733g. Nu scrie nimic de + sau -.
Maria (27 nov. 2007) si 26+
mamutz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ireth maria, multumesc! ti-am zis ca am pitici pe creier, am citit prea mult(e cazuri).... mai vroiam sa o intreb ceva pe mamutz, cand apare pe forum: care era valoarea proteinei S INAINTE de sarcina, si care e valoarea in timpul sarcinii? eventual inainte de a incepe tratamentul cu clexane, daca ai cum sa-mi spui. sar'na 22+ |
90 inainte de sarcina, 34 la prima sarcina, vreo 46 in sarcina asta, dar fiind pe clexane nu mai conteaza cat scade acum. Acum nu factorii de coagulare sunt f importanti, ci efectele pe care le produc, deci fac analize de verificare a coagulari sangelui si daca doza de clexane fluidizeaza suficient. Momentan e bine. Deci inati faci analize cu factorii de coagulare sa vezi daca ai vreunu dereglat, apoi, daca vrei profilul de trombofilie ereditara, daca ai mostenit vreo mutatie genetica, se va manifesta oricum in sarcina si de+a lungul vietii. Apoi vezi cat de afectat e organismul si ce doza de trtament e necesara.
Sunt in zona, citesc, dar nu am fost f in forma si nu am avut chef de scris. Poate mai pe seara.
Despre prietena cu sot tampit, sincer, are pe cine calca in picioare, eu am toleranta zero in astfel de situatii, langa mine nu statea unu ca asta nici 5 minute. O ameninta pt ca vede ca tine si ca ei ii este frica sa ia decizii radicale si in avantajul ei. Aici e dependenta si teama, nu iubire. Eu toata viata am fost de parere ca mai bine sufar o saptamana dupa unu, decat o viata.
26+
Ireth spune:
Florina, te inteleg perfect. Si maica-mea reuseste sa ma calce pe nervi, desi in general e painea lui d-zeu (tocmai de-aia ma calca pe nervi, ca e presul tuturor)
Iar socru e de groaza... nici Alex nu se intelge cu el, d-apai eu. E atat de orgolios cum n-am vazut! e scorpion si desi nu sunt mare fan horoscoape si toate cele (decat atunci cand e de bine ) mi se pare ca in cazul lui se potriveste la perfectie. Am citit la un moment dat o descriere a scorpionului printr-o fabula: un scorpion si o borasca testoasa erau pe marginea unui rau. Scorpionul o roaga pe broasca sa il treaca si pe el pe partea cealalta.
Nu pot, zice aceasta, pentru ca o sa ma intepi!
Pai daca te intep si mori, nu mor si eu?
S-a gandit broasca ce s-a gandit, a hotarat ca are dreptate, si a plecat cu el spre malul celalalt. Pe la jumatatea drumului, pe scorpion incepe sa il "manance" coada... si il mananca, si se abtine, si il mananca... pana intr-un final cand n-a mai rezistat si a intepat broasca.
In timp ce murea, broasca il intreaba: de ce ai facut asta? nu stii ca o sa mori si tu? la care scorpionul ii raspunde:
Stiu, dar NU POT SA MA ABTIN....
Exact asa e si tata-socru. Ma, nimic n-ar lasa de la el, dar nimic! Si cand trebuie sa ii ceri ceva, te umileste in ultimul hal. Iar daca el e cel care trebuie sa ceara... o face astfel incat sa consideri ca i-ai facut TU un favor ajutandu-l.
Daca de mama soacra chiar nu ma pot plange, la capitolul tata-socru stau prost de tot
Iar m-am lungit cat o zi de post...
so'wee!
22+
Ireth spune:
Mamutz, imi pare rau ca nu te simti in forma...
Multumesc pentru date. Am facut factorii aia ereditari (printre altele ceva cu mutatia.... v leiden, sau nu mai stiu) dar, dupa cum am spus, mor naibii aici pana vin rezultatele alea adica pe 28 aprilie.
Acum, doctorul Balea la care am fost vineri (si el hematolog renumit) mi-a zis asa: ca oricum scade proteina asta in timpul sarcinii, dar depine cat o aveai inainte. Adica limitele sunt 60-140 parca. Daca o aveai sa zicem 130 si scade la 70, esti inca in limite, daca o ai mai mica si scade sub limita da, POTI FI SUSPECT DE TROMBOFILIE. Dar ca doar aceasta analiza nu e indeajuns sa iti puna diagnosticul de trombofilie. De-aia mi-a luat vreo 6 sticlute de sange, imi fac la analize la greu.
Oricum, e asa cum ai zis si tu (parca), sarcina inseamna implicit o coagulare a sangelui mai rapida. Mie mi-a iesit proteina asta 50, dar nu stiu cat era inainte....
Azi declar oficial ziua deprimatelor
22+
adra_bell spune:
citat din mesajul lui Ireth Florina, te inteleg perfect. Si maica-mea reuseste sa ma calce pe nervi, desi in general e painea lui d-zeu (tocmai de-aia ma calca pe nervi, ca e presul tuturor) Iar socru e de groaza... nici Alex nu se intelge cu el, d-apai eu. E atat de orgolios cum n-am vazut! e scorpion si desi nu sunt mare fan horoscoape si toate cele (decat atunci cand e de bine ) mi se pare ca in cazul lui se potriveste la perfectie. Am citit la un moment dat o descriere a scorpionului printr-o fabula: un scorpion si o borasca testoasa erau pe marginea unui rau. Scorpionul o roaga pe broasca sa il treaca si pe el pe partea cealalta. Nu pot, zice aceasta, pentru ca o sa ma intepi! Pai daca te intep si mori, nu mor si eu? S-a gandit broasca ce s-a gandit, a hotarat ca are dreptate, si a plecat cu el spre malul celalalt. Pe la jumatatea drumului, pe scorpion incepe sa il "manance" coada... si il mananca, si se abtine, si il mananca... pana intr-un final cand n-a mai rezistat si a intepat broasca. In timp ce murea, broasca il intreaba: de ce ai facut asta? nu stii ca o sa mori si tu? la care scorpionul ii raspunde: Stiu, dar NU POT SA MA ABTIN.... Exact asa e si tata-socru. Ma, nimic n-ar lasa de la el, dar nimic! Si cand trebuie sa ii ceri ceva, te umileste in ultimul hal. Iar daca el e cel care trebuie sa ceara... o face astfel incat sa consideri ca i-ai facut TU un favor ajutandu-l. Daca de mama soacra chiar nu ma pot plange, la capitolul tata-socru stau prost de tot Iar m-am lungit cat o zi de post... so'wee! 22+ |
l-ai descris pe socrul meu. Eu si cu el am avut meciuri f serioase, lucky me sta in alt oras si ne vedem de 4-5 ori pe an, altfel unul dintre noi ar fi trebuit sa moara
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
mamutz spune:
citat din mesajul lui Ireth Mamutz, imi pare rau ca nu te simti in forma... Multumesc pentru date. Am facut factorii aia ereditari (printre altele ceva cu mutatia.... v leiden, sau nu mai stiu) dar, dupa cum am spus, mor naibii aici pana vin rezultatele alea adica pe 28 aprilie. Acum, doctorul Balea la care am fost vineri (si el hematolog renumit) mi-a zis asa: ca oricum scade proteina asta in timpul sarcinii, dar depine cat o aveai inainte. Adica limitele sunt 60-140 parca. Daca o aveai sa zicem 130 si scade la 70, esti inca in limite, daca o ai mai mica si scade sub limita da, POTI FI SUSPECT DE TROMBOFILIE. Dar ca doar aceasta analiza nu e indeajuns sa iti puna diagnosticul de trombofilie. De-aia mi-a luat vreo 6 sticlute de sange, imi fac la analize la greu. Oricum, e asa cum ai zis si tu (parca), sarcina inseamna implicit o coagulare a sangelui mai rapida. Mie mi-a iesit proteina asta 50, dar nu stiu cat era inainte.... Azi declar oficial ziua deprimatelor 22+ |
Uite ca la mine a fost suficient, altceva nu am, absolut nimic. Proteina S si putin sub limita eu stiu ca trebuie trata. Acum de ce sa fii iar in butoi, ca nu esti in vreo situatie fara iesire. Capul sus. M aduc sa iau gynipralul si o bucatica de cioco neagra, unu scade tensiunea si unu o creste, asa ca combinam. Macar sa nu se duca sub 8 cu 4.
26+