Strumfi si prichindei iul-aug 2011 (39)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexia_ada spune:

hello burtici
babyblue fenomemnala povestea prietenei tale cati idioti pot exista! Cred si eu ca ii este frica sa plece, sa spuna ceva , sa aibe o parere...dar nu va putea continua i viata asa , candva o sa cedeze si nu o sa se mai uite inapoi ! va fugi cat o vor tine picioarele , oricunde ...un astfel de caracter ca al bestiei ...in timp se inrautateste ! scuza-ma ptr cuvintele folosite ! Legat de eco si eu am ganduri ..si cand ma gandesc ca abia la 24 de sapt am programare fac raie pana atunci
Arianna felicitari pentru strumfita ma duc acum sa vad ce minunatii ai mai cumparat
Florina multumim mult pentru informatii , habar nu aveam ....in curand o sa iesim si la 70 de ani la pensie , cred ca vor sa se asigure astia ca mai murim si nu o sa apucam cu totii o pensie ...totul parca se face in favoarea statului, noi daca este este posibil doar sa dam din ce in ce mai mult ...chiar am sa citesc articolul
pupici la toate fetele si o zi minunata sa aveti

20+ cu Ruxandra Ioana
O buburuza mult dorita si asteptata !

Mergi la inceput

Florina articolul pus pe mail, cred ca este cel care a "expirat" . Am vazut specificat in el cele 5 zile de la stat libere si cele 10 zile de la cursul de puericultura

20+ cu Ruxandra Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

intrebare: e normal sau nu ca membrele sa se dezvolte separat?
gen capul sa fie la o varsta, abdomenul la alta... nu ma refer acum la perioade mari, dar o sapt, acolo... gen capul sa fie inainte cu o sapt si restul sa fie normal?
babyblue, parca tu ziceai ca iti iese ceva asemanator?

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns v_florina spune:

Alexia, ceea ce s-a anulat este contractul colectiv de munca la nivel national impreuna cu prevederea de 5+10 zile concediu paternal. Ce am atasat la mailul comun este legea concediului paternal care nu este f cunoscuta, insa este in vigoare si contine prevederea de 5+10 zile.

Asa cum am mai spus si cum scrie si acolo, ca sa beneficiezi de acest drept (sotul de fapt) trebuie sa faci cerere. Iti garantez ca fara cerere cel putin 80% dintre angajatori nu iti vor aminti de acest drept sau iti vor spune ca nu mai exista contract colectiv de munca la nivel national. Te duci si le dai cu legea concediului paternal in cap!

Atentie daca exista contract colectiv de munca la nivel de ramura (de ex. comert, ramura energetica etc) sau de unitate (firme cu peste 20 de angajati) unde pot exista prevederi mai bune.
_
21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxybarbu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ireth

gen capul sa fie la o varsta, abdomenul la alta... nu ma refer acum la perioade mari, dar o sapt, acolo... gen capul sa fie inainte cu o sapt si restul sa fie normal?

22+

Da Ireth, asa este la toti bebeloii.

Traieste, Iubeste, Daruieste...
sunt cea mai fericita cu o ( Alexia Carla) de 28+
DPN 04.07.2011

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui v_florina

Alexia, ceea ce s-a anulat este contractul colectiv de munca la nivel national impreuna cu prevederea de 5+10 zile concediu paternal. Ce am atasat la mailul comun este legea concediului paternal care nu este f cunoscuta, insa este in vigoare si contine prevederea de 5+10 zile.

Asa cum am mai spus si cum scrie si acolo, ca sa beneficiezi de acest drept (sotul de fapt) trebuie sa faci cerere. Iti garantez ca fara cerere cel putin 80% dintre angajatori nu iti vor aminti de acest drept sau iti vor spune ca nu mai exista contract colectiv de munca la nivel national. Te duci si le dai cu legea concediului paternal in cap!

Atentie daca exista contract colectiv de munca la nivel de ramura (de ex. comert, ramura energetica etc) sau de unitate (firme cu peste 20 de angajati) unde pot exista prevederi mai bune.
_
21+

sa inteleg ca exista o lege perfect valabila ( cea din '99) si totodata a aparut in codul muncii un articol care contrazice legea ?
in concluzie, taticii dupa care din cele 2 legi se iau?

20+ cu Ruxandra Ioana

Mergi la inceput

Da Ireth asa stiu si eu , ca fiecare parte a corpului are un anumit ritm de crestere ai pm

20+ cu Ruxandra Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns v_florina spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexia_ada

Citat:
citat din mesajul lui v_florina

_
21+

sa inteleg ca exista o lege perfect valabila ( cea din '99) si totodata a aparut in codul muncii un articol care contrazice legea ?
in concluzie, taticii dupa care din cele 2 legi se iau?

20+ cu Ruxandra Ioana

Nuuuu, nu am spus ca a aparut un articol in codul muncii care contrazice legea. Am spus ca s-a anulat contractul colectiv de munca unic la nivel national. Si am mai spus ca in codul muncii nu se reglementeaza concediile speciale, adica alea pentru decesul unei, rude, nasterea unui copil etc etc.

Da, Legea din 99 este in vigoare si perfect valabila si taticii trebuie sa se raporteze la ea atunci cand vor face cerere scrisa pentru acordarea a 5+10 zile. La cerere se ataseaza de regula copie de pe certificatul de nastere si copie de pe certificatul de participare la cursul de puericultura.
_
21+

Mergi la inceput

Florina neuronul meu gandeste mai lent....
ma gandeam ca adeverinta de la curs nu o sa ii mai fie valabila la munca ...mersi frumos de lamuriri

20+ cu Ruxandra Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ireth

22+

ireth, nu tot ce spune in eco este realitate suta la suta. sunt niste masuratori care se compara cu o baza de date de masuratori de mii de copii, la aceeasi varsta si unde se face o medie. masuratorile tale se compara cu acea medie si iti stabileste cam la ce varsta e copilul, membrul masurat in fctie de media aia.
de ex:
se fac medii de masuratori pe loturi de 100.000 de fetusi si exista astfel de medii pt femur:
media la 20 sapt-3 cm
media la 21 sapt- 3,4 cm
media la 22 sapt- 3, 8 cm.
etc..toate astea sunt inregistrate intr=-un cd care ruleaza in ecograf, care e un computer.

si tot asa pt cap, de ex:
diametrul biparietal media statistica 20 sapt-4 cm
idem pt 21 sapt- 4,5 cm
idem pt 22 sapt- 4, 8 cm
idem pt 23 sapt- 5, 3 cm..etc

tu, gravida in 22 de sapt, te duci la eco si ti masoara femurul copilului tau. iese ca are 3,2 cm si calculatorul iti spune ca bebe are 20 de sapt. ii masoara capul, are 4,5 cm, iti spune bebe are 21 sapt, ii masoara burta, etc...

deci ii aproximeaza dimensiunile lui reale, masurate ochiometric de medicul ecografist/ginecolog, in functie de mediile statistice.
in statisticile alea se iau fetusi/feti, de la mame de dif varsta, inaltimi, greutate, loturi fff mari si se fac mediile astea.

ei bine, aceste medii, iti dai si tu seama ca nu reflecta decat unde se situeaza bebe al tau in statistici. dar bebe al tau se dezvolta in ritmul sau, in functie de codul tau genetic, de inaltimea ta, de varsta ta, de ce mananci tu, etc...nu inseamna nimic dezastruos, decat dc variatiile sunt extrem de mari si se vad malformatii clare!!!! ti-am mai zis, eu m am nascut de 1900 grame si ff mica si cu toate astea, n-am avut absolut nimic. dc o masura pe mama la 32 de sapt, cand eu poate aveam 600 grame si colegele ei gravide aveau bebei de 1500 grame, ce ar fi zis mama?? ar fi innebunit, nu?

asa si bebe iustin era cu capul de 21 sapt, corpul de 20 si femurul de 19, eu ce sa zic acum,ca femurul este cu 2 sapt in urma?

_

Babyblue va pupa pe toti!!
21+ cu
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

2 IAD nereusite
1 FIV nereusit
Sarcina obtinuta natural

Mergi la inceput