Din nou...gradinita...
Raspunsuri - Pagina 3
Luna1 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crissteo Si la noi e la fel, eu il duc pe cel mare la gradi dupa Paste, el oricum nu e foarte dornic sa mearga, asa ca ne bucuram impreuna chiar daca acasa nu-i usor cu amandoi. Dar eu tot nu inteleg, asa e peste tot, adica si in alte tari, asa merg copiii bolnavi si acolo? Si daca sunt bolnavi cea mai mare parte a timpului, adica tusesc si au muci, ce sa faci cu ei daca nu poti sa stai acasa si nu ai cu cine sa ii lasi? Si care este explicatia pentru care sunt primiti cu tuse si muci si nu cu febra sau daca iau antibiotic? La Teo al gardi ii triaza in fiecre dimineata asistenta, asta a insemnat si ca nu mi l-a primit la gradi pentru ca in urma cu o zi a tusit, dar si ca am vazut parinti cu antibiotic la ei. Berti (august 2010) si Teo (aprilie 2007) |
Aici nu sunt primiti (sau te suna sa vii sa iei copilul) daca prezinta febra, varsaturi, diaree.
In rest sunt primiti cu tuse si cu muci si mai ales cu stranut.
Cu antibiotic nu ar trebui sa fie primiti in functie de problema. Cum se considera ca antibioticul se prescrie numai la infectiile bacteriene (si aici chiar asa este) atunci nu sunt primiti la gradi cu antibioticul caci acestea sunt mai periculoase (infectiile). Insa cum in Romania se recomanda antibiotic la orice... rosu in gat (ma rog, stiati ca aici nu exista rosu in gat? exista un virus sau o bacterie, in orice caz nu se prescrie antibiotic la rosu in gat caci este in general de natura virala) nu ma mir ca ii primeste la gradi cu medicamentele dupa ei.
miereamara spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui lulu77
Cu atat mai mult in alte parti(tari) sunt mai relaxati parinti, si nu au atatea posibilitati de zile libere ca in RO. Cat stare copilului este buna, si prezinta doar muci si/sau tuse merg in colectivitate dintotdeauna si de acum incolo. Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007) ce mai fac eu Bibi David Bogdan Mihaita Ionut |
Noi oprim copilul acasa doar daca are febra de la 38 in sus, stare apatica (se simte rau) si daca are o boala f contagioasa gen (streptococ in gat - sta acasa 24 de ore de la inceperea antibioticului si apoi are liber de la medicul pediatru sa mearga, daca are conjunctivita bacteriana, stomach flu cu varsaturi si diaree). In rest pt o raceala banala cu muci si nitica tuse nu isi tine nimeni copilul acasa. Cand a avut pneumonie a stat o saptamana acasa.
In primele 4 luni de gradinita (a inceput la un an fix) a fost in continuu bolnav, urmatoarele 4 luni asa si asa, ei bine de vreo 7-8 luni nu mai are nimic, atat de bine s-a imunizat ( cred ca a avut doua raceli usoare in intervalul asta plus o otita si o conjuctivita usoara).
Este imposibil ca intr-o grupa de 20-30 de copii sa fie toti sanatosi concomitent
Eu zic sa te relaxezi si sa lasi copilul sa isi construiasca imunitatea. Asta nu se poate decat prin expunere.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and
7+
missdarcey spune:
ZINA,nu mai tine copilul sub un clopot de sticla ,integreaza-l in natura .Bucura-te ca cei de la gradi vin cu muci si tuse ca asa isi dobandeste si el imunitatea . A mea tusea de mama focului azi in timp ce eram la coada sa cumparam inghetata .
lulu77 spune:
Zina, decizia iti apartine, dar nu iti face iluzii ca dupa Paste vor fi toti absolut sanatosi.NU.Vor tusi si muci pana in Iunie.
Deci or te relaxezi si duci copilul la gradinitza si stai cu ochii pe el, ori renuntati.
La anul sau peste doi ani cand veti relua gradinitza la fel se va intampla, nimic altceva.
Asta este colectivitatea- indiferent ca este vb de gradinitza, scoala primara, liceu, birou.
Este adevarat, fiecare copil-adult reactioneaza diferit, dar cred ca in afara de "materialul genetic" mai conteaza si cum il invatam/calim/ imunizam pe copil.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
roli25 spune:
De acord cu ce s-a spus. Si eu ii tin acasa doar in caz de febra. Mucii si tusea nu sunt motive de tinut copilul acasa. La multi nici nu inseamna raceala, ci alergii, mai ales in perioada de primavara.
Zina, mereu vor fi copilasi muciosi. Asteptand sa dispara mucii din gradinita, nu-l vei mai duce niciodata, dar nici nu va capata imunitate.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)