Din nou...gradinita...

Din nou...gradinita... | Autor: Zina

Link direct la acest mesaj

Da, scriu aici, ca sa ma lamuresc si eu, ce se-ntampla.

Ma intreb ca poate am avut ghinionul unei grupe in care parintii sunt lipsiti de orice bun simt...

De ce: dupa o perioada de 4 saptamani, in care baietelul meu nu a fost l-a gradi (a avut pneumonie, dar ultimele 2 saptamani l-am tinut acasa, deoarece mi se parea destul de "fragil"), saptamana aceasta ne-am prezentat si noi...Dar ca sa vad, ca aproape toti de-acolo tusesc, stranuta, inclusiv educatoarea este racita. Astazi nu l-am dus deoarece aseara l-am auzit cum iarasi fornaia un pic pe nas. Dupa cate am tras, de la acea pneumonie, mi se face rau numai la gandul ca ar putea sa se raceasca din nou, adica sa ia vreo viroza de la colegi.
Si ma intreb, este normal ce se-ntampla? Sa fie in permanenta la el in grupa multi copii bolnavi, care vin asa la gradi? Saracii de ei, am vazut ca fac "rotatii", saptamana asta vin unii, saptamana viitoare pleaca si vin altii, tot asa. Pana cand? Perioada asta tine pana cand intra in vacanta de vara? Virozele nu au trecut? Este anormal ca un copil sa fie supus la atatea imbolnaviri? Vad ca nu am ce face, decat sa-l mai tin acasa, pana dupa Pasti, probabil, cand atunci, poate, copiii isi revin. M-am intalnit cu o mamica a unui coleg de la baietelul meu din grupa, care mi-a spus ca, tot asa, a fost racit, a stat acasa, s-a dus la gradi, dupa 2 zile, din nou raceala, iar ea crede ca innebuneste si s-a saturat.
La voi tot asa este? Tot asa sunt in permanenta copii bolnavi, si multi, in grupa? Eu cred ca lipsa bunului simt al parintilor care-i trimit asa bolnavi, este de vina. Si ca sa va lamuresc, toti copilasii de-aici din grupa au cu cine sta acasa, asta va spun la modul cel mai serios.

Mi-e o ciuda de mor, ca baietelul meu se plictiseste acasa si-i place mult la gradi, dar ce sa fac? Sa-l expun in permanenta la virusi? Adica se mai imbolnaveste copilul, dar macar sa fie o distanta intre ele. Stiu ca acum voi auzi pareri despre formarea sistemului imunitar, ca sa e in primul an, dar uite ca sunt si copii care fac complicatii si nu este usor. Nu au doar muci si tuse, care nu-i afecteaza.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Baietelul meu merge la gradi de stat unde sunt inscrisi 25 de copii in grupa. El merge din octombrie 2010. Din decembrie am tot tinut-o din viroza in viroza si varicela in final. O singura data a fost caz de antibiotic (a a avut o usoara bronsita), in rest l-am cam tratat cu homeopate. De cand merge el la gradi nu am vazut niciodata mai mult de 15 copilasi in grupa lui. Ideea e ca eu il tineam imediat acasa cu apareau mucusorii sau tusea si il duceam cand era complet refacut. Insa acolo mereu sunt copilasi cu mucusori si cu tuse. La inceput am fost foarte suparata. Eu fac mari eforturi cand il tin acasa: concediu eu, sotul, mai vine si tata (care nu e deloc incantat ). Il duc sanatos si dupa 4-5 zile (asta in cele mai bune cazuri), vine iar cu mucusori acasa. Asa ca acum (adica de vreo 2 saptamani ) daca are doar mucusori transparenti si care nu curg in valuri il duc la gradi, mai ales ca stie sa-si sufle bine nasul si chiar e incantat sa o faca. Ar insemna sa raman fara serviciu daca il tin acasa la fiecare muc. L-am tinut 3 saptamani acasa cu varicela, ca eu am stat sa-i cada toate cojile. Am auzit de mamici care ii duc la gradi imediat dupa ce li se usuca bubitele.
Iti inteleg frustrarea, mai ales ca stiu cat ai tras cu puiul tau dar chiar nu cred ca poti rezolva ceva cu piticii bolnaviori de la gradi. Eu ma sochez cand aud copii tusind extrem de urat iar parintii nu au nicio treaba si ii lasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Roxy, si la el in grupa sunt tot atatia, mai exact vreo 22, inscrisi. Dar vin in medie, cam 15. Au fost zile cand erau si 7 in clasa.
Mie mi se pare exagerat, cand vad ca foarte multi sunt raciti, dar sunt trimisi asa la gradi. Uite ca "noi', pana la urma de la viroze repetate (vreo 3 pana in decembrie), am ajuns la pneumonie, si stii ce-nseamna asta. Branula, medicamente peste medicamente....urat de tot (din decembrie, de la inceputul lunii, el nu a mai luat niciun medicament, pana acum o luna, cand i s-a declansat boala asta, dar a tinut-o intr-o tuse continua 3 luni - nedandu-i nimic, doar o luna singulair).
Nu stiu ce sa fac, sa-l duc in continuare de luni sau sa-l tin acasa pana dupa Pasti???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Zina si dupa Pasti vor fi la greu copii raciti la gradinita, chiar si vara sunt.Nu ai cum sa-l feresti decat intarindu-i imunitatea cu diverse, si tratandu-l din pripa, dar netinandu-l acasa decat cand chiar e cazul.Nu am inteles daca e in grupa mica su mai mare, dar crede-ma e mult mai bine sa treaca acum prin aceasta etapa , decat sa-l tot tii acasa pana la scoala si in clasa I sa stea acasa, pierde mult mai mult.De imbolnavit se imbolnaveste peste tot.Si aici la mine , sunt mereu din astia, al meu e in grupa mica.Pana la gradinita in 3 ani nu a racit o data si din septembrie ne cunoaste doctorita .Dar eu il iau cu siropul de tuse la primele icniri, cu mucii colectati sa nu ajungem la otite, ca al meu nu isi sufla bine nasul si ajungem imediat la otita.Dar in gradinita sunt tot timpul tusitori si muciosi.Ni s-a spus clar nu-l ducem cu febra, nu cu antibiotic dupa el, dar daca tuseste (si poate tusi luni bune, dar atat)sau are muci fara probleme.Si imunoistimulante la greu.
Cam asta e peste tot, nu-l poti tine intr-un glob, oricat am vrea.Si mie mi se strange inima cand vad ca ii curge nasu, ca e primul semn...dar asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

La noi sunt 17 in grupa.
Grupa pregatitoare, program normal de 4 ore.
Da, inca se tuseste si curg mucii, prin rotatie. Unii au un sistem imunitar mai fragil si atunci asta e rezultatul. Sunt ceilalti care nu sunt afectati. Stera lor generala insa este una foarte buna, nu sunt trimisi la gradi de ex. cu febra sau tratamente in gentuta.

Edit: Zina, pe mine nu ma deranjeaza ceilalti care tusesc/mucesc. stiu ca al meu copil, daca e sa se imbolnaveasca, o face oricum, luand de la magazin/piata/de la mine/din parc, nu neaparat ca are 3 colegi cu muci si tuse
eu stiu cand nu o trimit la gradi ca vorba vine, e doar gradinita, se poate inca chiuli

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Noi am revenit de 4 saptamani la gradi si vad ca nu prea mai sunt copilasi bolnavi la el in grupa. E adevarat ca 80 la suta au stat si ei acasa din motive de varicela. Cred totusi ca s-a mai redus numarul de viroze. Cand Matei a avut acea bronsita fetita mea a facut pneumonie. Se pare ca la ambii a fost ceva viral, care a debutat cu probleme ORL si pe urma a coborat. La ea nu a fost nevoie de branula, dar i-am dat Klacid vreo 7 zile. Mi-aduc aminte ce tuse convulsiva avea. A fost cumplit. Eu o trag la dublu cand aduce Matei acasa cate ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

nu, virozele nu au trecut, ba chiar asistam la un nou val de viroze si raceli. ce este mai grav si ma pune pe ganduri este faptul ca o parte dintre cei care au "racit" in ultimele doua luni (la adulti ma refer, mai exact la colegii de serviciu) au facut in final pneumonie.

si la gradinita fetitei mele e cam aceeasi situatie. imposibil sa nu fie macar un copilas in grupa care stranuta, tuseste sau muceste, fiind ori la inceputul virozei, ori in convalescenta dupa cateva zile de stat acasa.

fii-mea a facut 3-4 viroze/raceli de asta-toamna pana acum, la ultima a facut direct rosu in gat si oricat am incercat si amanat, nu am scapat de antibiotic . normal, am tinut-o acasa pana s-a facut bine, dar cum o minune nu tine mai mult de 3 zile, ma astept in orice clipa sa inceapa si ea sa stranute/fornaie/muceasca din nou.

asta e, din pacate. in afara de a-i spune fetitei mele, in fiecare zi, sa nu stea prea mult pe langa colegii de grupa care tusesc sau stranuta, nu prea am ce sa fac. cu fructele nu prea se omoara sa manance, sa zic ca asimileaza vitamine naturale. tot aman si ezit sa-i dau ceva pentru stimularea imunitatii, pentru ca nu stiu de ce, am asa o indoiala in suflet. pediatra fetitei mi-a recomandat colostru cu probiotice, pediatra care vine la gradi mi-a scris pe o reteta sa-i dau imunogrip...nu stiu ce sa fac, sa-i dau sau nu...mai astept sa vad cum evolueaza situatia...

mare lucru nu poti face asadar. poate doar sa-l mai tii pe baietelul tau acasa o perioada si sa-i dai ceva pentru stimularea imunitatii, evident dupa ce discuti cu pediatrul, sa vezi ce-ti recomanda. asta este, baietelul tau e mai sensibil, prinde mai usor orice virus, asa sunt unii copilasi.
daca esti nemultumita de prezenta copiilor bolnaviori la gradi, incearca sa discuti pe rand cu educatoarea si directoarea, sa le ceri parerea si sfatul. eventual, daca veti avea sedinta cu parintii, incearca sa ridici aceasta problema, dar calm si civilizat, pentru a gasi solutii impreuna cu parintii, nu sa ti-i pui in cap.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

corina dani ce anume te retine in legatura cu imunizatoarele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Si la noi la gradinita e la fel. Fetita mea toata luna martie a stat acasa fiindca am zis sa fie sanatoasa tun cand o duc la gradi, cand a dus-o sotul mi-a zis ca tuseau majoritatea copiilor, plus ca se vede dupa siropelele care le au in dulapuri...nu ai ce sa faci!

Noi in martie am fost toti bolnavi, inclusiv sotul care a zacut o saptamana cu febra, asta de la un virus ceva adus de ea de la gradinita. Nu mai zic de bebe care a ajuns la injectii si care a facut a treia bronsolita in numai 6 luni de viata. Nu mai zic ca aveam notpi in care nu mai stiam care tuseste si cui ce tratament sa=i dau... Mie de asta imi e groaza, ca pe fetita la 4 ani jumatate o mai pun pe picioare, dar cand il vad si pe bebe ca incepe si tin cate un virus in casa cel putin o luna...
Sa nu o duc la gradinita la fel, nu pot, fiindca ii place foarte mult, acasa se plictiseste ingrozitor, in martie plangea in ficare dimineata sa o duc la gradinita, ca ii e dor de prieteni, de educatoare...
Una peste alta, pediatrul meu mi-a spus ca nu am ce face pana nu cresc amandoi! Pana una alta, incercam remedii homeopate , vitamina C, bronhovaxom si alte minuni pentru cresterea imunitatii si avem rabdare!

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy

corina dani ce anume te retine in legatura cu imunizatoarele?

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

paiii...nu mi-este foarte clar, din multitudinea de produse existente in farmacii, promovate de medici, recomandate pe forum de catre mamici, care este cel mai bun produs, cu efect garantat de crestere a imunitatii ? cate si ce chimicale contin aceste produse ? pot avea efecte benefice pe de o parte, dar pe de alta pot afecta anumite organe ? pana la urma intra in categoria "suplimente alimentare" si imi imaginez (poate gresesc) ca nu sunt atat de riguros verificate si avizate, cum este cazul medicamentelor.

uite, colostru cu probiotice costa destul de mult, 140 ron flaconul, poti sa dai acesti bani si produsul sa nu-si faca efectul, depinde si de copil. pentru anumite familii aceasta suma e enorma si nu-si pot permite sa dea atatia bani. si, precum stim cu totii, medicii care recomanda anumite produse/medicamente pot fi bonusati de catre producator/distribuitor.

cam astea sunt dubiile mele. parca nu as mai baga cine stie ce substante necunoscute in organismul fetitei mele...cine imi poate garanta ca nu au efecte secundare/adverse/daunatoare pe termen lung ?!?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Zina aceeasi problema am avut-o si eu cu copilul la gradinita. Eu il tineam acasa, pe cand altii nu. Veneau cu siropurile di pastilele dupa ei.

Ca sa-ti raspund la intrebare: eu zic DA, tine-l acasa pana dupa Paste. Nu pierde mare lucru si are timp sa se refaca.

Confirm cele spuse de tine, la modul ca personal cunosc o fetita care a ajuns la pneumonie si otita in acelasi timp din cauza ca bunicii nu concep sa o tina acasa cand e racita. O duc la gradinita de teama "sa nu piarda ceva"...

http://chicboutique2011.blogspot.com/

Mergi la inceput