Din nou...gradinita...
Raspunsuri - Pagina 2
roxy spune:
corinadani
multumesc pentru clarificari.Ai dreptate si tu , dar alternativa ar fi sa consume fructe si legume proaspete ca sa-si faca stocul de vitamine , astfel incat sa poata organismul lupta cu intrusii (virusii), dar stim si despre astea cum sunt,pline de chimicale si ele , ca te intrebi oare ce rau sa fac, care alegere facuta de mine il afecteaza pe copil cel mai putin.Pentru ca oricum am lua-o nu ai alternativa fara compromisuri.Si carnea e plina de chmicale de ne trezim ca organismul copiilor nostrii nu mai stie ce si cum sa reactioneze.
Zina spune:
Am discutat cu educatoarea si rasdicutat, am pus acum cateva luni, eu personal, un afis in care ceream parerea parintilor in a a duce macar o asistenta la trierea copilasilor dimineata (daca nu se poate un medic), dar credeti ca macar unul a spus ceva? Nimeni nimic. S-au facut ca ploua. Nu-i intereseaza. In continuare copiii tusesc, stranuta, au mucii pana la gura, ei saracii ce stiu...
Ii dau si eu baietelului meu fructe, vitamina C, miere la greu, Septilin, dar eu cred ca tot pe degeaba. S-a ajuns la niste virusi atat de puternici ca ar trebui sa fii de otel ca sa nu te imbolnavesti. Si eu am auzit ca anul acesta virozele s-au sfarsit cu pneumonii, si la multi adulti inca. Este pacat, pentru copilasi, pe langa faptul ca ei trag pe pielea lor cu boala, dar le lipseste colectivitatea, copiii, joaca.
Baietelul meu este in grupa mica, toata lumea m-a avertizat ca o sa fie greu, dar ma gandeam ca totusi ce tine de noi putem face, se vede treaba ca nu...
Nu mai este mult si vine vacanta de vara, daca stai bine sa te gandesti, fiind inca perioada de viroze, ei prind numai o luna si jumatate de perioada calda, frumoasa si fara raceli (luna mai si un pic din iunie). Asta dintr-un an scolar intreg. Cam trist, nu?
lulu77 spune:
Zina, nu zic decat atat...daca la gradinitza isi permit sa mai stea acasa(daca au cu cine) la scoala nu isi mai permit, si acolo vor muci, tusi, etc.
Si nu cred ca tzine (in mareeee parte) de lipsa de bun simt a parintilor
!
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
Zina spune:
Lulu, stiu, dar nu este vorba despre asta, ci faptul ca te faci bine, mergi 2-3 zile, te imbolnavesti iarasi, stai acasa o saptamana, doua (dupa caz), te intorci la gradi, si din nou dupa 2-3 zile iei o alta viroza si tot asa. Este ceea ce se-ntampla la grupa noastra si mie nu mi se pare normal. Da, te imbolnavesti, dar sa treaca o perioada intre...nu? Sunt prea multi care tusesc, si eu cred ca este una sa ajungi la tuse, si alta sa-ti curga putin nasul. Iti imunizezei copilul, dar nu asta este metoda...
lulu77 spune:
Nu se intampla DOAR la grupa voastra, se intampla peste tot, in orice gradinitza, absolut peste tot.
altfel, gradinitzele ar trebui inchise cam 8 luni/an.
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
crissteo spune:
Si la noi e la fel, eu il duc pe cel mare la gradi dupa Paste, el oricum nu e foarte dornic sa mearga, asa ca ne bucuram impreuna chiar daca acasa nu-i usor cu amandoi. Dar eu tot nu inteleg, asa e peste tot, adica si in alte tari, asa merg copiii bolnavi si acolo? Si daca sunt bolnavi cea mai mare parte a timpului, adica tusesc si au muci, ce sa faci cu ei daca nu poti sa stai acasa si nu ai cu cine sa ii lasi? Si care este explicatia pentru care sunt primiti cu tuse si muci si nu cu febra sau daca iau antibiotic? La Teo al gardi ii triaza in fiecre dimineata asistenta, asta a insemnat si ca nu mi l-a primit la gradi pentru ca in urma cu o zi a tusit, dar si ca am vazut parinti cu antibiotic la ei.
lulu77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crissteo Dar eu tot nu inteleg, asa e peste tot, adica si in alte tari, asa merg copiii bolnavi si acolo? Berti (august 2010) si Teo (aprilie 2007) |
Cu atat mai mult in alte parti(tari) sunt mai relaxati parinti, si nu au atatea posibilitati de zile libere ca in RO.
Cat stare copilului este buna, si prezinta doar muci si/sau tuse merg in colectivitate dintotdeauna si de acum incolo.
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
trischa spune:
Cu muci si tuse se merge la gradinita,cu febra, nu.Si nu e medic si nici asistenta sa-i trieze.
Eu am fost luni cu copila la doctor pentru ca avea o tuse urata rau si dupa consult si testul din gat care a iesit bine a spus ca o pot duce la gradinita.Nu am dus-o pentru ca a facut febra dar dupa 2 zile de stat acasa si fara febra am dus-o.Si mai tuseste si mai are si ceva muci.
Si nu sunt inconstienta dar nici nu poti tine copilul acasa pentru ca are muci si/sau pentru ca tuseste.
crissteo spune:
Mai ales tinand cont de faptul ca aceste perioade cu tuse si muci pot fi dese sau lungi, chiar nu poti tine copilul acasa pentru ca mai ai si serviciu.Asta numai daca medicul nu cumva iti recomanda sa stea acasa sau daca vezi copilul ca se simte rau, adica starea lui chiar nu e buna. Eu nu intelegeam explicatia medicala pentru departajarea cu febra fara febra, cu antibiotic sau fara.Dar nu stiu dacas mai sunt on topic.
lulu77 spune:
crissteo, e clar ca nu duci copilul febril la gradinitza, nu ptr ca ar fi neaparat contagios, ci ptr sigurantza lui, ptr simplul fapt ca nu se simte bine si necesita odihna si supraveghere stricta.
cu antibiotic sau nu......depinde, daca este la inceput de tratament clar este si febril(in cele mai multe cazuri) si are o infectie.Ideal sa nu mearga, dar......
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut