Mamici si Gravidute Italia (100)
Raspunsuri - Pagina 9
daviduca spune:
ANNE-fa-i acte italiene,e mult mai usor si mai ieftin.ca pana le scoti de la romani iti mananci si sufletul...eu daca as putea as face maine cetatenie it,dar e lunga procedura in perioada asta chiar nu pot.dar ma interesez,ma pregatesc.
BRAMBU-ma bucur ca esti mai bn, ca trec greturile incet incet.
ALE-nush ce sa zic de alessa,pediatra ti-a zis ceva ca a scazut??mi-ai facut o pofta cu tortul tau.....
cat despre paste...paralela si eu.muncesc pana in ultima zi,as vrea sa reusesc sa fac curatenie generala dar...no way.
am o perioada destul de grea,am o unghie incarnata la picior care-mi da de furca de vreo 10 zile ca s-a infectat,azi merg la dr. ca nu mai pot umblu stramba si ma dor toate.iar maseaua care mi-a facut-o cica dentistul m-a durut 2 zile de am innebunit,numai calmante am luat iar acum imi pulseaza si nici nu pot s-o ating,cred ca se infecteaza si aia

.la munka e un dezastru ca de aia nu mi se vindeca nici unghia,mereu in picioare si cu papuci inchisi.nici mancare nu-mi trebuie,am un soommnnnnnnnnnn de as dormi oriunde ma pui si am cam slabit,asta nu e bn la mine.
hai ca v-am plictisit de v-am rupt azi dar ma simt tare rau,nu stiu pe unde s-o apuc.
va
.
danangie spune:
Anul trecut cand Mama trebuia sa se intoarca in Ro cu nepoata mea Gulia, a avut probleme la vama italienilor de la Bologna. I-au cerut procura. A fost tambalau mare.
PETRO inca nu am ajuns Acasa. Astept lettera. Nici eu nu m-am pregatit ptr Pasti. Inca incerc sa ma obisnuiesc cu ideea ca de pe 20 nu voi mai avea intimitate in casa.
Stiu ca o data cu venirea acestei d-ne imi va fi mai usor, dar creierul meu inca nu vrea sa accepte. Casa e cu fundul in sus. Sapt asta nu am putut face nimic.
Suntem o familie super. Mami Dana si tati Alin cu 3 muschetari Alessio Michele (2 ani si 10 luni) , Mattia Gabriel (1 an si 5 luni) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (2 luni) !
.Pozici cu noi
abramburika spune:
ooofff ... deci tot nu ai gasit o solutie mai "agreabila" pt. toti? Te cred ca esti stresata ...
Marco cum se mai simte?
alina - nu poti sa iti iei cateva zile de medical cumva? Lasa ca vine Pastele si te mai odihnesti si tu. Lasa-le sfatului de treburi, daca nu te simti bine
.
Acu am citit cu bolletta aia ... despre ce-i vorba? Nu de alta, da' fac alergie la imprevisti, sper sa nu fie cazul si pe la noi...
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
daviduca spune:
pai chiar imprevisti,ne-a venit congualio din aprilie 2009 pana in ian 2011.am sunat la serv clienti,tot ce pot face e sa mi-o imparta in 11 rate,deci pana in 2013 platim 77 euro in plus la fiecare boletta care ne vine.vara merge,dar iarna ce facem??
nu as fi vrut sa-mi iau medical,la munca mereu se iau de noi daca stam acasa si cand am fost cu gatul mi-a zis capoturno ca ma muta din reparto asta daca mai lipsesc.aici e un pic mai usor,am zis sa tin si eu cat pot...
cat despre treburi...de mancat tre sa mancam in fiecare zi,haine curate trebuie,pe jos curat ca daca nu e dezastru seara...si uite asa trece ziua iar noaptea eu merm la munca

si mai am si creierul bolnav,daca stiu ca am treaba nu pot sa dorm d-ne fereste
.asta e,trec toate si vin altele!!!
abramburika spune:
Stiu ca-i usor de zis, da' mai greu de facut. Mereu e ceva de facut in casa. Insa si tu daca esti slabita, obosita psihic si fizic, iar nu-i bine.
Congualio de ce? Nu corespunde lectura contuarului cu metrii cubi consumati sau ce?
daviduca spune:
nu corespunde ptr ca eu,dupa ce s-a nascut davide m-am cam lasat dusa se val si nu am mai dat deloc lettura.ei au pus acolo de la ei,iar in inuarie ne-au schimbat contatorul si s-a ajuns la zi,ca sa zic asa.asta e prostia se plateste.e doar una din multe alte lucruri pe care nu mai reusesc sa le gestionez,am vb si cu C despre asta dar si el saracul,daca munceste pana la 17.30 ce sa mai faca,e tot inchis.doar ca eu nu mai pot sa le stau dietro,bolette,isee,730,vizite medicale si toate cele care le stiti si voi,sunt peste tot cred.mi-au scapat rau din mana in ultimul timp,dar nu mai reusesc,asta e....

nafi spune:
Cioa fetele!
Doar ce-am venit de la sala si am mancat niste paste
facute de marito .saracu' n-a avut ingredientele necesare si a inventat un pic dar se pare ca nu are imaginatie la chestii culinare asa ca data viitoare i-am recomandat sa mearga sa cumpere un pui la rotisor decat sa inventeze ceva. acum beau un ceai verde sa-mi taie greata!
ANNE - eu nu m-am agitat deloc cu actele romanesti. Riccardo e cetatean italian dupa tata asa ca i-am facut pasaport italian si nu ma doare capul. pe 28 plecam in tara si o sa intreb ce si cum ptr acte romanesti dar oricum...cu pasaportul italian e ok.
Fug sa fac lista de cumparaturi ca maine vine socrela si tre' sa am frigiderul plin!
ah...
ALEXANDRA -
sper ca Alex e ok, nimic serios ...sa ne tii la curent. Pe 20 mergem si noi la controlul de 1 an al lui Ricky.
DAVIDUCA - ai grija de tine!
Sper sa rezolvi cu factura si cu serviciul. ce capo nesuferit!
pupici
abramburika spune:
Aha, am inteles. Na, ca mi-ai aprins un beculet sa controlez si eu la urmatoarea factura. Nu de alta, da' la cum trag neprevazutele astea la noi, totu-i posibil.
Bine ca ai reusit totusi sa obtii rateizarea facturii.
nafi spune:
Ah ANNE - pana la varsta de un an , copilul poate calatori si cu o hartiutza eliberata de comune. cand am fost in tara in octombrie am avut acea hartie si a fost ok. pe urma i-am facut pasaportul ca ne-am dus in Kuwait si acolo ii trebuia pasaport.
pasaportul a fost gata in 2-3 saptamani, a costat cu totul 100 euro si are scris in el numele parintilor.
Sper ca ti-am fost un piic de ajutor. 
Anne45 spune:
Nafi-
multumesc frumos , m-ai scos din ceata. Chiar imi faceam probleme cu cate drumuri trebuia sa fac.
Eu v-a trebui sa ma duc acasa la sfarsitul lui Septembrie , asa ca Giuliano v-a avea deja 1 an , dar nu-i bai pentru ca ii fac pasaport aici , nu mai umblu pa la Roma , Milano etc , nu de alta dar nu ma dau banii afara din casa , daca lucreaza doar sotul ne limitam pentru o perioada .
Am sa fac cum spui tu -ii fac direct pasaport italian , si dupa aceea in timp am sa-i fac si documente romanesti .
Stiam de acel titlu de calatorie , care trebuia scos de la consulat sau ambasada dar nu m-am gandit ca este valabil doar pentru intrarea in tara , nu aveam cum sa stau dupa aceea mai mult de o saptamana ca sa-i fac documentele , asa ca m-am linistit pentru moment.
Va pupam !!

mami fericita de Giuliano (07.07.2010)

http://picasaweb.google.com/102421590206055963392