Pufi iubiti de ian-feb 2010 (13)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

asta este romania din care inca nu am plecat.

http://www.stiri.com.ro/stire-5929/gravida-abandonata-de-medici-in-timpul-avortului.html

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

oi doamne fereste...eu nu stiu cum s-a putut abtine sotul femeii...al meu cred ca il batea de il lasa acolo

-----------------------------------------
Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ale1212xa

saracutul de el, doarme de pe la 12 si un pic dar asa se zvarcoleste, tuseste in somn, maraie...cred si eu ca nu ma inteleg cu el azi..

-----------------------------------------
Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

Multa sanatate lui Dragos...

Povestea lui David

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

nyny ohoo, multi inainte, da' iar aveti o etapa de iesit unu' dupa altu'

Sorina eu asa am zis, il pun eventual pe okazii si vad daca obtin cat vreau eu pe el, daca nu...il tin si il vand mai incolo...ce am de pierdut? Eventual cer pe el suficient sa pot lua daca o fi cazul un carutz de la 0 dar mai mic, mai simplu....

ana g multumim de urari ptr tati.

Loredana am uitat sa-ti zic, si noi suntem cu 3 limbi: romana eu, greaca tati si engleza vorbim unu cu altul... Oricum, am stabilit ca limba oficiala o sa fie engleza, o sa il dam aici in Romania la o scoala cu engleza sa poata continua oriunde....Dumnezeu stie unde il poate trimite serviciul pe tati sau chiar si inapoi in Grecia. E singura varianta sa:
1. fie continuitate in studii
2. sa il ajutam si eu si tati la lectii

de Yannis

si cu mother tongue-ul ce faceti??? e bine sa-i asigurati un viitor oriunde, dar daca veti ramane in Romania, se va simti cam alien... Ar fi bine, in opinia mea strict personala, sa aiba la baza una din limbile parintilor si engleza ca a doua limba la gradi, scoala, faculta...

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

Citat:

http://www.stiri.com.ro/stire-5929/gravida-abandonata-de-medici-in-timpul-avortului.html

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

pe mine m-a asistat la nastere toata sectia (vreo 10 insi), chiar as fi vrut mai multa intimitate... nu stii ce sa crezi... ca si-au dorit totul gratis? ca nu a avut un medic al ei care s-o aiba in grija in timpul travaliului... si inainte sa-si intrerupa sarcina medicul musulman ce-a zis? Eu vreau sa cred ca a fost o intamplare nefericita, nu ceva tipic care sa i se intample oricui... chiar si in Romania...

--------------------------------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

Citat:

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

Iti vine sa te duci in toata lumea... Tara lu' Papura Voda...

Nici nu vreau sa ma gandesc ce o fi in sufletul bietilor parinti, dupa ce ca si-au pierdut copilul mult dorit mai sunt si abandonati ca niste animale... of... viata...

Povestea lui David

Mergi la inceput

de unde luati colostrum? si cat costa?
am citit despre o schema de tratament naturist pentru ulcer cu germeni de brocoli, mastic gum extract (i-am zis mamei sa-mi trimita din Grecia) si colostrum... cica dupa ultimele cercetari in domeniu!

si ca ulcerul e de fapt o boala infecto-contagioasa, se transmite prin sarut (de fapt bacteria care provoaca ulcerul), deci sigur am luat-o de la sot si le-o pot da mai departe copiilor (prin cai oculte).

copiii mici sunt cei mai predispusi (pana in 5 ani) pentru ca nu au sistemul imunitar dezvoltat...

ata ete, mergem mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Citat:

Doamne - Dumnezeule...cum este posibil asa ceva in Romania secolului 21??!!

Mergi la inceput

daca stau un pic si eu sunt o "victima" a sistemului medical din ro... m-am tot plans de dureri vreo 4 ani la rand si medicii ma trimiteau la psihiatru (ma suspectau oare de ipohondrie, nici unul n-a zis asta, dar ce altceva poti sa crezi?)... ca sa constat intr-un final ca am ulcer... si toate durerile mele aveau ca sursa stomacul... care iradiau in spate (bani pe kineto, masaj, radiografi, consulturi private), in piept-umar (bani pe ecografii, consult cardio, chemat urgenta aiurea)...

si am facut-o pe cont propriu, facut un bariu elementar...
doctorita de familie s-a indignat ca de ce n-am fost la ea si m-am dus la privat sa-mi zica ala ca am boala de reflux... si eu fusesem la ea si ea m-a trimis tot la psihiatru...

macar bine ca am scos-o in capat cu tampenia asta...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

de unde luati colostrum? si cat costa?
am citit despre o schema de tratament naturist pentru ulcer cu germeni de brocoli, mastic gum extract (i-am zis mamei sa-mi trimita din Grecia) si colostrum... cica dupa ultimele cercetari in domeniu!

si ca ulcerul e de fapt o boala infecto-contagioasa, se transmite prin sarut (de fapt bacteria care provoaca ulcerul), deci sigur am luat-o de la sot si le-o pot da mai departe copiilor (prin cai oculte).

copiii mici sunt cei mai predispusi (pana in 5 ani) pentru ca nu au sistemul imunitar dezvoltat...

ata ete, mergem mai departe...

Eu l-am gasit intr-o farmacie. Am dat pe un borcanel 1 mil si un pic. Nu-mi aduc aminte exact cat pt ca au trecut cateva luni de atunci si eu sunt cam varza la capitolul memorie....

Povestea lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorina_bz

Citat:

Doamne - Dumnezeule...cum este posibil asa ceva in Romania secolului 21??!!

Sorina, mami de Diana si Iris

Eu nu vreau sa dezbat problema actului medical in Romania, nu vreau sa deplang situatia dezastruoasa a sistemului medical din Romania, s-a scris foarte mult si se dezbate incontinuu peste tot - tv, ziare, forumuri...
Eu vreau sa imi fie mie bine, pentru ca am inteles ca nu sunt in pozitia de a putea schimba ceva. Sistemul nu il pot schimba, mentalitatea oamenilor - pacienti sau medici - nu o pot schimba. Atunci, ce e de facut?
Ma protejez. Pe mine si pe familia mea.
Cum?
Asigurari private, bani la ciorap pentru spitale in strainatate in caz de ceva, clinici private aici - alese si alea - pentru chestii mai mici.
Sunt egoista? Sunt nepatrioata? Nu ma intereseaza etichetarile altora atata timp cat mie imi este bine.
Daca as putea face ceva, as face. Dar nu pot. Sunt o persoana oarecare, oripilata de tara in care traieste si in care nu se intampla decat lucruri rele.
Aseara, la Romania Te Iubesc a fost un caz pe care nu l-am vazut in totalitate, al unor parinti care se judeca cu sistemul (colegiul medicilor, case de asigurari, spitale, comisii, etc) de vreo 4 ani, adica de cand copilul lor s-a nascut. Din cate am inteles, mama nu a fost asistata corect la nastere si copilul - sanatos pana in momentul nasterii - a ramas cu paralizie cerebrala.
Ce am prins: s-a tergiversat dosarul la colegiul medicilor pana a iesit o asistenta la pensie, ca sa nu mai aiba ce ancheta, nu li s-a comunicat componenta comisiei de la colegiul medicilor care a hotarat, dupa nu stiu cati ani, vreo 2, ca de fapt nu e malpraxis, etc, etc....si ....subliniez, oamenii aia au copil handicapat e viata acasa. Si ei sunt traumatizati pe viata.
Nu pot schimba sistemul, dar il pot schimba in sensul ca imi aleg altul, care tine la mine, omul care cotizeaza la sistem.

De aia nici nu am anuntat nicaieri ca am nascut, adica nu am intrat in nici un fel de concediu si nici nu am cerut indemnizatie de la stat, pt ca mi se pare o tampenie plafonarea, 85% din sal meu e mai mult decat plafonul si atunci pt ce sa ma enervez.....mai bine fac cumva sa nu ma enervez pe ceva ce nu pot schimba.
Eu cotizez ca tampita si la urma mi se zice ca nu am dreptul sa primesc 85%, ca in spital nu am loc decat 2 in pat si ca trebuie sa cumpar medicamente. Si atunci de ce cotizez?
Ma rog, discutia este foarte mare si acopera toate aspectele sistemului tampit din Romania.
Singura mea mare problema acum este ca nu imi pot convinge sotul sa iasa din leneveala caracteristica si sa plecam naibii dintr-o tara in care nimic nu merge.
Si nu, nu am chef sa ma bag eu sa schimb ceea ce nu merge, pentru ca stiu - pe bune, stiu, de la cunostinte/prieteni - cat de mare e caracatita, cat de bine e infipta si cum nu o poate omori nimeni. So...am prea putin timp aici pe pamant, am prea putini ani in care sunt tanara si sanatoasa, in care ma pot bucura de munca mea si de anii copilariei copilului meu, in care pot merge pe un munte sau intr-un concediu, in care pot sa ma bucur de viata.

Sunt inca fericita ca nu m-am lovit de "sistem", ca inca nu am ajuns cu parintii prin spitale, ca s-a nascut copilul sanatos, ca nu avem boli cronice, incurabile, etc. Ne-a ajutat Dumnezeu cu sanatate si putere de munca.
Dar....nimic nu e vesnic. O sa imi vina si mie randul.

Batranii nostri de abia au bani de paine si cersesc la colt de strada, cei americani colinda lumea cu banii de pe asigurare. Maica-mea a iesit la pensie cu 6mil. Daca nu as fi eu/noi sa o ajutam, ce ar face? Si atunci de ce sa imi chinui nervii cu un sistem prost? De ce sa nu plec?

Daca stiti si alte argumente pe care as putea sa i le servesc sotului...please spune-ti-mi-le.
Poate reusesc sa il conving ca si acolo e tot munca, tot program de 8 ore ai, ca tot intr-o casa stai si cu o masina mergi, doar ca ce primesti in schimbul muncii tale este cu totul altceva.

uof. back to work.

Mergi la inceput