Pufi iubiti de ian-feb 2010 (13)
Raspunsuri - Pagina 14
Loredana71 spune:
Va multumesc frumos,fetelor,sunteti foarte primitoare si dragute!
Imi spuneti si mie cum mai dorm bebicii vostri ziua?Mai dorm 2 somnuri sau doar unul?Lara mea dormea de la 11 la 13 si de la 4 la 5 dupa-amiaza,dar acum nu mai vrea sa doarma asa,si nu reusesc sa mai gasesc un pattern de care sa ma tin cu ea...
Si inca o intrebare:cum sa fac sa adoarma in patutul ei direct?Aveti vreo procedura,vreo metoda care a dat rezultate?Ea a dormit singura si a adormit singura pana pe la 7 luni cand i-au inceput dintisorii si a devenit mult mai mamoasa si nu a mai vrut singura...Acum adoarme in patul mare cu mine si apoi o mut in patutul ei (langa al nostru)...
Va doresc o duminica frumoasa foc!
Ruxita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui simplicity
eu ies dimineata cam o ora(cumparaturi) si dupa-masa 2-3ore(atunci ne ducem la lacul cu ratuste si se uita la ele sau daca sunt pe margine se plimba dupa ele,se da in leagan,topogan,merge pe jos...aici nu e loc cu nisip),mai merg cu ea la biserica,shopping,biblioteca,centru joaca si inot....acum vara iesim pe terasa(adica la casa unde stau) si acolo mai stam cam 2-3 ore(cumulate) unde se joaca cu jucariile ei Mami de Ariana(albinuta mea) Motto-ul de azi: "Mamele au o varsta unica;nu exista mame tinere,mame batrane,mame frumoase sau urate:exista doar mame." |
mai merg si eu cateodata rarisim cu el la shopping (aka piata sau mall), dar plimbarea cea mai lunga e parculetul unde este un leagan si un tobogan si cam atat... aaa, si sa nu uitam de balcon, unde ii place sa stranga hainele atat uscate cat si cele ude...
Imi plac activitatile voastre in aer liber! Tre sa ma fac si eu cu drag si voie buna pentru iesiri mai lungi de o juma de ora (media noastra), cand iesim in parc e de-o ora...
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
Ruxita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Loredana71 Va multumesc frumos,fetelor,sunteti foarte primitoare si dragute! Imi spuneti si mie cum mai dorm bebicii vostri ziua?Mai dorm 2 somnuri sau doar unul?Lara mea dormea de la 11 la 13 si de la 4 la 5 dupa-amiaza,dar acum nu mai vrea sa doarma asa,si nu reusesc sa mai gasesc un pattern de care sa ma tin cu ea... Si inca o intrebare:cum sa fac sa adoarma in patutul ei direct?Aveti vreo procedura,vreo metoda care a dat rezultate?Ea a dormit singura si a adormit singura pana pe la 7 luni cand i-au inceput dintisorii si a devenit mult mai mamoasa si nu a mai vrut singura...Acum adoarme in patul mare cu mine si apoi o mut in patutul ei (langa al nostru)... Va doresc o duminica frumoasa foc! |
Noi ziua dormim foarte bine de la 1.30 pana la 16 - 16.30 ... cand il alaptam dormea de la 11.30-12... si din acest motiv i-am mutat masa de pranz de la ora 14 cand se trezea atunci la 13, inainte de a se culca acum... (asta a fost schimbarea majora in urma intzarcatului).
Problemele noastre legate de somn ziua e ca reusesc sa-l adorm numai cu "cantec" in sensul ca urla cand e dus la culcare, dar am eu metode persuasive de adormire (cedeaza in fata unei vointe mai mari decat a lui)... manevra e blanda, dar ferma (ii repet de vreo 10 ori "la culcare"... "la culcare"... "la culcare")... si am impresia ca numai urland se descarca nervos si poate sa adoarma, deci plansul ne ajuta... dar ma deranjeaza pe mine ca nu reusesc sa-mi adorm copilul decat plangand... niciodata nu am reusit sa-l adorm punandu-l in pat si iesind din camera... are nevoie de prezenta mea pentru orice (dar asta e o alta poveste).
O seara linistita sa aveti.
Am ghicit pe primii 2 finalisti din seara asta (la fix in ordinea voturilor), i-am mirosit...
--------------------------------------------------------------------------------------------
Loredana71 spune:
Cam asta se cere si la noi acum,pranz mai devreme si somn dupa pranz,doar ca nu vrea sa manance mai repede,ca are micul dejun cam tarzior,pentru ca se trezeste cam tarzior (pe la 9:30) Eh,cerc vicios in toata regula...Mie imi facea tare bine cand aveam o rutina,un program (pe care singura si l-a facut),imi faceam si eu program,ma bazam pe ritmul ei,acum e mai greu,pierd o gramada de vreme cu incercatul de culcat,nu vrea,mai tarziu casca,obosita,iar incerc,iar nu vrea...cam greu...O astept sa se hotarasca cand vrea sa doarma
sorina_bz spune:
Buna de dimineata, haideti la cafelutza, dragelor, este pentru toata lumea! cu frisca, cu scortisoara, si cu cate o felie de chec cu migdale...
Noi raportam o noapte tare buna, o singura trezire de papa la 3 jumi, in rest somn, de la 21.30, and counting...Ma simt super odihnita, m-am trezit si eu la 6 dimineata, nu la 4.30-5.00, ca huhurezii..
Si ca o glumitza, de dimi...
Ieri am adus caruciorul in casa, sa-l spalam, ungem, frezam, sa-l pregatim de vanzare (i-am pus gand rau, ca e tanc, nu incape in lift, si vreau altul, care sa incapa, sa scot copilul din casa in carutz...). Ei....don'shoara "bob de mazare" zisa si "mall-ista" a chirait si a tropait pana am urcat-o in el, si apoi nu s-a mai dat dusa de acolo. Am plimbat-o prin casa cu caruciorul mai bine de o ora, cu randul, si tzipa daca voiam s-o dam jos din el.......Acu...vinde, sorino, carutzul, daca mai poti, de tare ce-l iubeste copilul...
Simply.....Sper ca Ariana e mai bine cu kk....offf, ce de-a probleme aduc dintisorii astia! Tare frumoase activitati aveti voi afara....
Dece... da, da...ca de la inchisoare paream scapata...voiam sa sun toate prietenele, sa le vad...de astea...N-am sunat pe nimeni, in final, m-am plimbat singurica, ca n-aveam timp de pierdut....
Ruxita..cam o ora sunt in medie si plimbarile noastre. Dupa caz, activitatile sunt diferite....Avand in vedere ca iris nu a dorit sa stea in scaunul de masina pana acum, nu puteam pleca singura cu masina cu ea in parc, asa ca daca sunt singura o plimb pe alei, printre blocuri, la locurile de joaca din cartier, alergam dupa catei, pisici, pasarele, mingiutze...Cu tati daca suntem...mergem in parc, la locurile de joaca de acolo, care sunt tare bine utilate, si unde sunt o multime de copilasi...
Loredana...din pacate nu stiu ce sa te sfatuiesc, mandra mea e un caz total atipic in ceea ce priveste somnul de zi (si altele, multe)..ea doarme cam de 3 ori pe zi intre 30 si 90min(asta cu 90 e mai noua), leganata in brate, iar dupa ce e bine adormita o "depun" in patut. Seara adoarme neleganata, in patul mare cu mine si acolo ramane. N-a adormit singura in patutul ei decat cand era de cateva zile...Ai dreptate, este cam complicat atunci cand nu iti poti face un program, pentru ca bebe nu are si el unul, dar...asta e....vor creste, si va fi mai bine...
O duminica frumoasa, tuturor!
Ruxita spune:
Neatza!
noi raportam asa...culcare ora 10, bibe ora 12 (ca atunci am trezit copilul, ca dormea de-a curmezisul patului si l-am mutat si s-a trezit) si apoi somn pana la 6.45 ... si mi-e un somn...
ieri la amiaza am dormit toti... si piciu si Ela ca a venit obo de la aerobic si ticu si pisica... in afara de mine care am facut o baie cu sare... parca era tzara somnului... poate repetam si azi figura ca pic de somn...
sorina_bz spune:
citat din mesajul lui Ruxita Neatza! noi raportam asa...culcare ora 10, bibe ora 12 (ca atunci am trezit copilul, ca dormea de-a curmezisul patului si l-am mutat si s-a trezit) si apoi somn pana la 6.45 ... si mi-e un somn... ieri la amiaza am dormit toti... si piciu si Ela ca a venit obo de la aerobic si ticu si pisica... in afara de mine care am facut o baie cu sare... parca era tzara somnului... poate repetam si azi figura ca pic de somn... |
Succes astazi, poate iese figura cu somnul!
Mandra mea a mai bagat un bibe la 7.15, si inca mai doarme...Ce-o fi cu ea, fratilor?!
Eu pregatesc vopseaua de par, ca vreau sa ma renovez...
Beatrice1982 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui sorina_bz
Succes astazi, poate iese figura cu somnul! Mandra mea a mai bagat un bibe la 7.15, si inca mai doarme...Ce-o fi cu ea, fratilor?! Eu pregatesc vopseaua de par, ca vreau sa ma renovez... Sorina, mami de Diana si Iris |
Bea, mamica fericita de flacau Ivan nazdravan(14.01.2010 si 7+ cu fetita cu codite...
Doamne ajuta!
neata!!!!!
las-o tu femeie sa doarma..ce-ai???????????
nicicum nu bine cu tine..............
aduc eu bota la tine....mai bine dormeai si tu sa nu tot smotruiesti atata ca s-or toci toate alea in casa caT le tot speli.........
hmmmmmmmm
nu????????
am dreptate..........
bravo Iris!!!!!!!!!!!!!
nyny spune:
Neatza...
Sorina sarumana pt tratatie... chec cu migdale zici.... Ce ma bucur cand zici de Iris ca s-a mai linistit. Ma bucur ca a dormit bine si ca te-a lasat si pe tine.
Loredana si noi dormim cam la fel ca voi. De cele mai multe ori 2 somnuri de la 11 la 13 si de la 16-17. As vrea sa doarma doar o data dupa masa de pranz, dar nu reusesc de fiecare data sa-l tin treaz pana la 13. Depinde si la ce ora se trezeste dimineata...
David a adoarmit singur in patut dintotdeauna, dar nu pot sa-ti spun ca am avut o metoda anume de a-l invata. Ce pot sa-ti spun este ca daca nu e foarte obosit si incerc sa-l culc, n-am nici o sansa. E foarte important pentru mine sa-l prind exact atunci cand i se face somn pentru ca daca oboseste prea tare, iar nu e bine
Ruxita noi stam vreo 2 ore in parc. Nu facem nimic deosebit. Ne plimbam... David sta mai mult in carut iar cand ne oprim si il dau jos, se apleaca la toate prostiile.. frunze, chistoace, se opreste la fiecare banca... Acum nici nu prea sunt copii afara. Cand era Mara mica aveam o gasca de vreo 6-7 copii, fiecare venea cu cate o jucarie de acasa, iar cand se intalneau erau foarte preocupati sa faca schimb de jucarii...
Si noi am avut o noapte buna. O trezire pt lapte pe la ora 2 si inca una pe la 6, dupa care somn pana pe la 8 si un pic.
Povestea lui David
Mamica fericita de Mara si de David
sorina_bz spune:
citat din mesajul lui Beatrice1982 neata!!!!! las-o tu femeie sa doarma..ce-ai??????????? nicicum nu bine cu tine.............. aduc eu bota la tine....mai bine dormeai si tu sa nu tot smotruiesti atata ca s-or toci toate alea in casa caT le tot speli......... hmmmmmmmm nu???????? am dreptate.......... bravo Iris!!!!!!!!!!!!! |
Pai e bine tareee, de nu-mi vine sa cred...
Nu smotruiam casa..., ma renovam pe mine, cu o vopsea in par....
Da' acu' sunt taman gata...vopsit, epilat, pensat, cremuit.....ca noua.