Brumarei si Craciunite nov.dec.2011 (9)
Raspunsuri - Pagina 9
ralu_t spune:
am gatit ciorba cu pipote si inimi de pui, paste cu broccolli, pesto si smantana si muffins cu banane si scortisoara care nu sunt dulci deloc desi culmea mi-a scapat mai mult zahar decat scria in reteta.. ufff...acum ma gandesc sa fac un sos de cioco ceva ca altfel nu le mananca nimeni
energia mea pe ziua de azi s-a epuizat, curatenie ciuciu
astept baietii din parc sa mancam.
miere da, asta e un alt tip de DT, cica mai nou si mai acurat si da pronostice pt mai multe anomalii genetice. tot hcg si alfafetoproteina analizeaza dar intr-un aparat mai startrek asa. eu am incredere ca e ok fiindca de ex. la sarcina trecuta medicul meu mi-a zis sa nu fac DT ca nu e inca bine calibrat pe populatia din Ro, si sa merg pe TT, ca e ok. asa ca nu cred ca-l recomanda doar ca sa fie in voga, adica sper. Si am inteles ca multi medici scoliti pe afara de la noi il recomanda (many inclusiv Ilinca Gussi il recomanda)
carola vb cu medicul tau despre cerclaj. eu la sarcina trecuta am inceput sa am contractii de la 25 de saptamani si era deja prea tarziu pt asa ceva si tare linistita as fi fost daca as fi avut niste fire acolo care sa-l tina bine pe bebe.si neaparat program scurt. statul pe scaun dauneaza cel mai tare colului, nu neaparat acum, dar cand bebe va creste si va apasa pe el statul in fund e total nerecomandat.jesus, nici nu vreau sa ma gandesc ca ma indrept vertiginos spre acea zona de sarcina unde am avut atatea stresuri. sper sa nu semene o sarcina cu alta, momentan sunt optimista
many spor la trebi, eu am terminat cu analizele pe trimestrul asta, bine, nu ca a mai ramas mult din el
bella sa-ti fie de bine, abia astept sa pap si eu ceva pe ziua de azi
edit: baby bravo, ma bucur pentru voi
ioana we placut si tie, fara greturi rele. mai incearca cu B-uri. eu daca iau si 2 pastile de magne B6 pe zi ma simt mult mai bine.
ralu- de Tudorica fara frica (15.05.2008) si 9+ cu o margica mititica
i believe in miracles...povestea noastra
carola spune:
merg marti la medicul de familie si sper sa imi mai dea concediu medical. vedem peste 2-3 saptamani daca s-a mai modificat ceva. cel mai mult m-am speriat pentru ca mi-a spus ca al meu col are tendinta sa se "tunelifice" adica se poate deschide.
ralu_t, si eu am avut o intamplare nefericita la 25 saptamani si se pare ca aceleasi contractii ar fi fost vinovate. acum am ajuns la 4 no spa +4 scobutil. daca nu se potolesc, fac injectii :(.
9+
www.flickr.com/photos/carola456
corina_s spune:
apropo de vitamine..mie dr nu mi-a dat sa fac analizele de sange pt calcemie..fier..si cele de genul
iar de luat vitamine mi-a zis ca nu e cazul..astea se dau din trim 2?..sau cand ar trebuie facute si analize sa vezi daca ai anemie de exemplu?
weekend placut va doresc...fara greturi
4+
miki_ispas spune:
Buna seara mamicilor,
Imi pare rau ca nu am mai intrat asa des pe la voi dar nu am vesti f importante asa ca v-am citit din umbra cand am reusit pt ca sunteti f harnicute.Apropo felicitari mamicilor cu gemeni si bun venit noilor gravidute sa aveti bebei sanatosi si sa nasteti la termen.
In alta ordine de idei intre timp am fost la un doctor la municipal care mi s-a parut cat de cat ok acum sa vedem pe parcurs,sper din suflet sa raman aici pt ca e f stresant sa iti cauti un ginecolog...
Azi am fost si eu si mi-am facut o parte din analize,cele gratuite de la medicul de familie si la medlife am facut doar pe cele de sange,saptamana viitoare urmand sa le fac si pe celelalte iar in jurul datei de 17 trebuie sa imi fac celebrul dublu test.Sincer sper sa reusesc sa imi controlez emotiile ca sa nu ii fac rau lui bebe dar am asa o frica in legatura cu rezultatul analizelor si asta pt ca niciodata nu mi-am facut un set complet de analize,chestia e ca nici nu am avut vreodata nevoie.
Cat despre greturi,eu le am din ce in ce mai rar si atunci cand le am sunt aproape insesizabile...singurul lucru care ma mai deranjeaza dar si asta din ce in ce mai putin sunt durerile de sani.Acum mai nou am dureri de burtica atunci cand stau mai mult in picioare sau cand ma agit...dar din cate am inteles ar fi normale in aceasta perioada.
Haideti ca m-am lungit cat o zi de post,asta ca sa imi iertati lipsa.
Va pupic si va urez un weekend cat mai linistit si fara greturi.
many_bani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corina_s apropo de vitamine..mie dr nu mi-a dat sa fac analizele de sange pt calcemie..fier..si cele de genul iar de luat vitamine mi-a zis ca nu e cazul..astea se dau din trim 2?..sau cand ar trebuie facute si analize sa vezi daca ai anemie de exemplu? weekend placut va doresc...fara greturi 4+ |
M-am uitat si eu pe fisa de gravida si am vazut ca vitaminele sunt trecute din sapt.16 iar fierul din sapt.27-28.
Eu acum am facut tot setul de analize, secretie +sange(si cele gratuite si suplimentar inca 10 analize) si mai aveam facute inca vreo 8 analize inainte de FIV, parca m-a luat de la zero doctora mea, dar asta este.
mami de Vlad (29.10.2009) si 8+
Multumesc Doamne!
corina_s spune:
multumesc many
ma gandesc sa aiba bebe de unde lua
nu prea am avut probleme cu anemii..dar prevenim
deci probabil astea se fac in trim 2..
5+
bellasamoyed spune:
neata fetelor
vb de vitamine...eu am inceput sa iau vitamine inainte sa raman gravi si dr. mi-a zis sa le continui. eu stiuc a vit se iau din prima luna de sarcina.
am luat elevit acum iau pregnacare care sunt mult mai bune
dim bineinteles ca mi-am facut binecunocutul rond la chiuveta...deja e obisnuinta, credac daca nu as vomita dim cum ma trezesc cred ca as intra in panica. mai nasol e ca mi-am dat bila de tot peste cap, saraca numai lichid de la ea vomit...m-am gandits a iau seara inainte de culcare un nospa. ce parere aveti? poate o mai regleaza un pic.
Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt +7
samburelul meu
bebelu86 spune:
helloo burtici!!!
am intrat putin (ca tare dor imi e de odisee si de perioada sarcinii (nu ca acu nu e frumos, e superb, dar mi-e dor si de burtica )) sa dau multi fetelor mele : Lia, Abramburica, Walkiria, Felicity, Bella ma bucur mult de tot pt voi si sa aveti sarcini usoare, bebei sanatosi si voiosi.
si toate de aici sa aveti sarcini usoare, fara greturi si probl.
bucurati-va cat mai mult de perioada asta ca este minunata.
Dumnezeu ne-a binecuvantat cu minunea Natalia Maria (30. 12. 2010)
SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor
corina_kelly spune:
neatza tuturor!
v-am citit toata saptamana, dar n-am putut sa tin pasul cu voi v-am incurajat, m-am bucurat, m-am emotionat alaturi de fiecare, dar acum nu mai stiu cui in parte ii adresam toate astea
normanel, inca nu am fost la doctor, marti ma duc, deci nu iau vitamine, nu fac nimic special, pt ca tb sa vad intai daca totul e bine.
inca nu mi s-au declansat greturile rele, simt cateodata un nod in gat si anumite mirosuri ma deranjeaza ( de ex, sifonierul copilului...), mi-e somn toata ziua si noaptea ma trezesc la fiecare zgomot, nu am f multa energie si ma scoate din sarite vremea asta.
ma gandeam la fetele care se sperie ca nu le mai dor sanii sau nu le mai e rau...eu, la primul, nu am stiut pana la 8 sapt ca sunt insarcinata. aveam sangerari, am crezut k e o dereglare menstruala si asteptam sa treaca. am fost la ski, unde am cazut bine (ma dadeam cu placa), am fost la niste chefuri faine, am facut tot felul de efort, si cu toate astea bietul bebe a rezistat...am avut sarcina joasa si placenta praevia, dar a fost bine pana la urma. si cand ma gandesc ca aproape 4 sapt am sangerat... concluzia e ca bebe e rezistent si vine el cand trebuie sa vina...
sper ca nu v-am
just in case,
Mami de Serban(28.09.2009) si 5+
bellasamoyed spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bebelu86 helloo burtici!!! am intrat putin (ca tare dor imi e de odisee si de perioada sarcinii (nu ca acu nu e frumos, e superb, dar mi-e dor si de burtica )) sa dau multi fetelor mele : Lia, Abramburica, Walkiria, Felicity, Bella ma bucur mult de tot pt voi si sa aveti sarcini usoare, bebei sanatosi si voiosi. si toate de aici sa aveti sarcini usoare, fara greturi si probl. bucurati-va cat mai mult de perioada asta ca este minunata. Dumnezeu ne-a binecuvantat cu minunea Natalia Maria (30. 12. 2010) SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor |
bebelu pupam bebica frumoasa
sunt 100% sigura ca e superba perioada sarcinii(inca nu mi-am intrat in rol 100%) dar nu cred ca se compara cu perioada de dupa, cand vine bebe ac, il vezi,il atingi, il mirosi eu una abia astept sa traca astea 7 luni cat au mai ramas.
aseara am visat ca nasteam(sper ca nu e de rau, ma rog eu nu sunt prea superstitioasa) si era o nastere atat de usoara, nu am simtit nici o durere
Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt +8
samburelul meu