Brumarei si Craciunite nov.dec.2011 (9)
Raspunsuri - Pagina 10
corina_s spune:
eu m-am trezit azi parca mai energica..poate fiindca e weekend
si mie imi e somn continuu, seara pic de oboseala si nu prea mai sunt in stare sa fac ceva
vreau sa imi mai pun si eu lucrurile in ordine azi, putina curatenie si ceva de papa
va pup pe toate
5+
bellasamoyed spune:
fetelor am facut o mare prostie
m-am uitat pe youtube la nastere naturala....deci am incremenit. oare ce sa aleg..macar la cezariana e o taietura pe burta si iese bebe. aoleu trb sa vb foarte clar cu dr. meu...deci deja mi-e o frica de mor.
fetele la bebe 2 care a nascut normal? cum e? eu o sa optez pt epidurala da cred ca si asa e naspa
Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt +8
samburelul meu
leonardo2007 spune:
bellasamoyed
nu te gandi de acum la nastere!
sunt tot felul de cursuri de respiratie, gimnastica, lamaze ... care te ajuta sa treci mai usor peste nastere.
cezariana nu e cea mai sanatoasa chestie ... mai ales daca nu ai complicatii.
si mai ales ... iti revii mai usor dupa nasterea naturala.
bebe
bellasamoyed spune:
stiu ca e devreme sa ma gandesc...da ori ca ma gandesc de acum ori ca ma gandesc mai tarziu tot acolo ajung nu?
o sa vedem ce si cum da 99% nasc normal mai ales ca dr meu nu prea e adeptul cezarienelor.
Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt +8
samburelul meu
ioana_iasi spune:
buna fetelor
Buna bella oo ce frumos ca te gandesti la nastere....oricum toate fetele trebuie sa ne gandim mai bine din timpp decat sa intram in panica atunci mai aproape.
Eu din propria experienta si fara sa mint si fara sa descurajez vre-o fata este ca e FOARTE FRUMOS SA NASTI NATURAL SI SA-L VEZI PE BEBE IMEDIAT dar tare nasol este acel travali,mai ales ca l-am avut 16 oredar slava domnului a iesit si am fost ok amandoi,2 zile am facut antibiotic amandoi ca teo a inghitit lichid amniotic cam mult si dupa ce se rupe apa cica daca sta mai mult de 3 ore e toxic si i-a facut preventiv lui si mie.
Eu sunt de parere ca cezariana sa fie optiunea in caz de nu se poate face alt ceva,in caz extrem,numi place s-o cred ca pe o comoditate si faptu ca sa nu simti durerea,dar nimic nu e mai frumos decat sa simti ca impingi si de o data auzi un planset de copil,copilul tau e fantastica clipa aceea.
6+ ,teodor de 2 ani,tati si eu!
miereamara spune:
Cezariana nu e doar o taietura pe burta. sunt mai multe taieturi, una pe burta la exterior, una la muschi (depinde de tehnica aplicata, aici doctorii dau muschii la o parte) si o alta taietura pe uter. Implica uneori anestezie totala cu toate riscurile aferente, implica complicatii uneori, este o operatie majora. Iti sugerez sa gasesti si un clip care arata ce se intampla in timpul unei cezariene. Recuperarea e mai grea, exact cand copilul are nevoie de tine. Are urmari pentru toata viata, uneori poti face aderente, o sarcina ulterioara de cele mai multe ori implica o alta cezariana cu riscuri mai mari decat prima. Copiii nascuti prin cezariana au si ei uneori dificultati de adaptare la mediul extern, detrese respiratorii.
Sigur ramane o operatie care facuta atunci cand trebuie salveaza mama si copilul dar in nici un caz nu e o operatie de rutina si nu se compara cu o nastere naturala.
In final e alegerea mamei si a medicului care o urmareste, dar trebuie stiut ca este o operatie majora.
Mai bine incepe prin a citi despre nasterea vaginala si ce implica ea, eventual ceva cursuri Lamaze sau de alt gen, respiratie, focus, ajuta f mult. Apoi decizi ce e mai bine pentru voi.
E destul timp pentru a lua o hotarare avantajoasa atat pentru tine cat si pentru copil.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and 7+
felicityhope spune:
Bella-sa ajungem noi sanatoase si burtoase pina in noiembrie-decembrie.Lasa,ca de iesit gaseste ala micu calea.Sunt intradevar situatii mai dificile,dar trebuie sa avem incredere ca totul va fi bine.Eu una,pt nasterea naturala prefer politica strutului- si da,as prefera o nastere naturala(nu stiu cum va fi,o sa vedem pe parcurs).
Miere &Normanel o zi plina de activitati insorite va doresc or .Not that I'm bitter- aici e mohorit si sta sa cada ploaia,dar macar nu e frig
Corina si eu cad de oboseala pe la 9 seara si drept sa iti spun urasc cind suna ceasul la 5.45 a.m.Sunt norocoasa ca nu trebuie sa ajung la servici la ora fixa.
Eu am schimbat azi saptamina.M-a gidilat greata de citeva ori dar nu constant si nu imposibil de suportat.Pe mine ma "ia" cu cite o ameteala din cind in cind.Si mai am si un fel de tremurici,mi se pare ca tremura carnea pe mine.Sinii sint grei si lenesi ca niste babute grasunele care se misca incet.
Inchei aici polologhia mea, va doresc muuuuuulta sanatate si stress minim.
pentru bebe sanatos.
6
Beatrice1982 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ela82 Felicity si eu am uter retrovers. Sa speram ca totul va fi bine pana la capat. Siii... FELICITARI pentru rezultatele de la eco!!! Cu ajutorul lui DD sunt 4+ ela's baby |
si eu am uter retrovers si uite am nascut un baoat si acu iar sunt gravi
no problem!!!!!!!
aia inseamna ca uterul e mai intors un pic in spate decat ar trebui dar nu inseamna sa nu poti duce o sarcina saua lte chestii.......no way!!!!!!!!!!!!!relax
Bea, mamica fericita de flacau Ivan nazdravan(14.01.2010 si 7+ cu fetita cu codite...
Doamne ajuta!
greentea spune:
Buna fetele, ma alatur si eu, ma bucur foarte mult ca am descoperit subiectul asta unde sunt numei fete intr-o situatie asemanatoare cu a mea, luna 4-5-6.
Sunt in sapatama a 4-a. Ultima menstruatie am avut-o pe 6 martie.
Ma simt foarte bine, doar ca am niste dureri in partea de jos ca atunci cand trebuie sa imi vina, am sanii tari, mariti si durerosi siiiii.... sunt fierbinte.
Mai ales nopatea sotul meu nu ma poate tine in brate pentru ca frig. Sper ca e de bine.
Eu as dori sa nasc natural.
Va pup si sarcina usoara la toate.
greentea spune:
Si eu am uter retrovers si am ramas din prima incercare insarcinata. Doctora mi-a spus ca e un mit cu uterul retorvers, ca ramai greu sau ca nu nasti normal.