Strumfi si prichindei iul-aug 2011 (38)
Raspunsuri - Pagina 10
mamutz spune:
Buna fetele. Nu cred ca mi+a dus nimeni lispsa, am fost putin internata. Am citit putin din urma si m+am gandit ffffffff mult daca sa scriu sau nu urmatorul lucru. Eu am mai povestit aici, de cateva ori chiar.
Deci, PROTEINA S NU SCADE AIUREA IN SARCINA, sarcina e un factor de risc in trombofilie. Eu nu am absolut NIMIC in afara sarcinii, toate analizele de trombofilie sunt f bune. nU AM MUTATII GENETICE PE TROMBOFILIE. In sarcina insa imi scade proteina S. La prima sarcina nu am facut clexane si mi+a murit copilul in burta si nici macar retar de crestere nu avea, doar proteina S proasta. Problemele pot apare oricand in timpul sarcinii si in luna a 8 a. Dupa ce am pierdut a revenit la normal. Imediat ce am ramas a scazut iar si fac clexane. Nu s+au jucat nici ginecologul si nici dna de la fundeni care evident ca se ghideaza inclusiv dupa ecografiile pe care tu le duci acolo, ca doar nu e ginecolog. Dar cu ajutorul ei puhoiul ala de femei de acolo duc sarciniile la capat cu bine. Acum dr care nu iau in serios problema, garanteaza in scris ca e totul ok? E DOAR POVESTEA MEA SI ATAT si REPET M+AM GANDIT FFF MULT DACA SA O REPET SAU NU, DAR M+AM SIMTIT CUMVA OBLIGATA.
25+
Roberta84 spune:
Mamutz chiar eu ma gandeam ca tu nu ai mai scris azi, ca si tu probleme si ma gandesc la tine. De ce ai fost internata?? e totu bine?
25+ cu Gabriel
Ajuta-ne Doamne sa nastem prunci sanatosi !
mamutz spune:
Am avut dureri si de la dureri cotractii (sau de la ce ori fi fost) si am ajuns iar la urgenta la medlife acum vreo doua zile, dar de data asta m+au internat imediat si m+au pus pe perfuzii. Si atata m+au monitorizat si m+au verificat, de nu apucam sa adorm ca iar venea ba asistenta, ba medicul de garda, apoi si dr meu. Acum sunt bine, Slava Domnului. Da nnu mai puteam merge de dureri. S+a si intors atunci si nu stiu ce se intoarce cu asa forta de ma da peste cap asa. Acum cand are 1kg da cand o fi mai mare.
25+
Ireth spune:
Mamutz, stai calma ca nu ma simt atacata. Este decizia pe care am luat-o impreuna cu doctorita ginecolog, care stie beneficiile/riscurile pentru Clexane. Sunt convinsa ca daca considera ca e risc, imi dadea.
Acum faza cu proteina S... asta am citit, asta v-am spus. Oricum ma duc maine la hematologie sa imi citeasca cineva competenet rezultatele, ca eu nu inteleg mare lucru din ele.
Ti-am spus ce m-a deranjat pe mine, faptul ca nu mi-a spus: ai aia, te tratam, ci faptul ca s-au legat de un retard de crestere de care eu baniam ca e incorect. Deci dosarul meu avea in fata o hartie pe care scria mare RETARD DE CRESTERE 45%. Nici nu s-a uitat pe analize cand mi-a propus sa facem heparina (Clexane-ul, zic bine?) ci doar la hartia cu retardul de crestere... acum na, asta e impresia mea.
La fel, nu inseamna ca decizia mea este cea mai buna, Doamne fereste sa se dovedeasca ca nu a fost decizia corecta, dar - ca in orice - riscam. Risc si daca iau Clexane, pentru ca poate efectiv nu am nevoie...
N-am atacat nici prestatia doamnei doctor, pentru ca efectiv nu am ajuns sa o cunosc, si nu neg ca sunt cazuri (multe, dupa cum se vede) cand chiar e nevoie de Clexane. Dar eu sper sa nu fie si cazul meu.
Imi pare sincer foarte rau de faptul ca ai pierdut o sarcina. Stiu, se pot pierde si la varste mai inainte, am citit... dar la fel am citit ca acele persoane (marea parte) nu isi monitorizeasera IR-urile (ceea ce eu am de gand sa fac) si deci habar nu aveau de aceasta problema. Si tensiunea, si IR, si iau medicamentele ca la carte.
Dar oricum revin cu mai multe detalii maine, cand ma duc sa imi citeasca analizele si sa imi spuna ce si cum.
Si uite, de aici m-am inspirat cand am zis de Proteina S:
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/analize/proteina-s-plasmatica-sange_97 (sectiunea limite si interferente). O fi bine, n-o fi bine, vedem maine.
In alta ordine de idei, de ce ai fost internata? ce-ai patit?
22+
Roberta84 spune:
off , mamutz , cand aud de contractii ma ia cu rau crede-ma . Imi pare rau pt tine , dar sper sa fii mai bine de aici in colo
25+ cu Gabriel
Ajuta-ne Doamne sa nastem prunci sanatosi !
mamutz spune:
Ireth eu vreau sa zic doar sa fii atenta si intradevarv sa urmaresti toti factorii pe care i+ai si enumerat. Eu nu imi permit in niciunfel sa ma amestec, am povestit ca un semnal de alarma si atentionare, pentru ca nu doresc nimanui in lumea asta sa treaca prin ce am trecut eu. Sigur ca tu ei decizia care consideri ca e corecta, impreuna cu dr tau. Si pana una alta copilul tau are o dezvoltare f constanta si e bine merci.
25+
anaemi spune:
Mamutz multa sanatate !
Alina sper din suflet sa nu ajung sa nu mai pot merge ! Uneori abia ma misc de dureri...zici ca ma desfac ...dar o sa treaca
Roberta, te invidiez... 27 C ...vreau si eu caldura !
Acum eu am cam ramas intr-o pereche de pantaloni pt timpul asta...as mai avea 1-2 perechi, dar pt calduraaa , si vreo 2 rochii. Sunt in mari dubii pt ca nu stiu ce sa fac sa-mi cumpar sau nu alti pantaloni de gravi. Sincer nu-mi vine absolut deloc sa dau 100 ron pt niste pantalloni pe care sa-i port 2 luni si gata...dar pe de alta parte nici nu mai am cu ce ma imbraca ...offf
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 27+
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
adra_bell spune:
Anaemi, si eu sufar de dureri dintr-alea pacatoase, abia merg cateodata si foarte greu imi e sa ma ridic din pat. De fapt, mi-e si greu sa stau in pat, pe spate nu pot ca mi se face rau, pe stanga nu pot, am senzatia ca ma dufoc, pe burta nu, ca nu.... Si cat mai am....Cat despre haine, pantaloni cica mi-a cumparat o prietena din Belgia, 4 perechi, a prins la H&M reduceri, si de vara mi-a dat o alta prietena o rochita de big mama si niste bluze. Colanti cu o bluza mai lunga nu merge?
Rammy, ma bucur ca-ti plac tricourile, sa le purtati sanatosi (tu si bebe)
Ireth, ma bucur ca sunteti bine, si ca ai o doctorita inteleapta
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
lisssa_ana spune:
mamutz, ooof, ma bucur ca esti mai bine. Ai grija de tine
adra_bell... nus tiu cum sunt produsele din Europa la H&M, dar aici, eu personal nu sunt multumita de ele. Preturi mici...cam aceiasi calitate.
Oricum, Europa in general este mult mai avansata
Mama de Ana si 26+
Fashion
adra_bell spune:
Ah, nu stiu cum sunt, eu nu caut musai haine de firma, de fapt pe mine shoppingul ma scoate din minti. Am doar niste blugi si o fusta de blugi de la H&M, sunt ok, Eva are mai multe, bluzite din bumbac, unul-doua pulovere si o fustita din catifea reiata, mie mi s-au parut multumitoare, dar repet ca nu-s pretentioasa
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world