Strumfi si prichindei iul-aug 2011 (38)
Raspunsuri - Pagina 11
ramyy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamutz Am avut dureri si de la dureri cotractii (sau de la ce ori fi fost) si am ajuns iar la urgenta la medlife acum vreo doua zile, dar de data asta m+au internat imediat si m+au pus pe perfuzii. Si atata m+au monitorizat si m+au verificat, de nu apucam sa adorm ca iar venea ba asistenta, ba medicul de garda, apoi si dr meu. Acum sunt bine, Slava Domnului. Da nnu mai puteam merge de dureri. S+a si intors atunci si nu stiu ce se intoarce cu asa forta de ma da peste cap asa. Acum cand are 1kg da cand o fi mai mare. 25+ |
plss lamureste-ma si pe mine cum e cuproteina S.
mie mi-a dat hematologul sa fc in fiecare luna d-dimeri si hemograma atat ...vede de aici cum e cu proteina asta sau nu ?
e analiza separata?
22+
2006-sarcina obtinuta sub tratament hormonal-avort spontant 9 sapt. 4 IAD- 2008 1iad reusita-sarcina oprita in evolitie 12sapt. 2010-sarcina obtinuta natural :)
Ireth spune:
Of Mamutz, imi pare asa rau ca ai probleme cu contractiile astea... bine ca esti mai bine. Ai mare grija! nu mai ai mult si ai scapat
Observ ca ne ramolim pe zi ce trece... toate ne plangem de ceva eu acum acuz o durere usoara in partea stanga-sus cand stau jos; cand merg e mai bine spre inexistenta. Dar pot sa nu stau jos? asta e munca de birou!
22+
mamutz spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ramyy
plss lamureste-ma si pe mine cum e cuproteina S. mie mi-a dat hematologul sa fc in fiecare luna d-dimeri si hemograma atat ...vede de aici cum e cu proteina asta sau nu ? e analiza separata? 22+ 2006-sarcina obtinuta sub tratament hormonal-avort spontant 9 sapt. 4 IAD- 2008 1iad reusita-sarcina oprita in evolitie 12sapt. 2010-sarcina obtinuta natural :) |
E o analiza separata, este unul din factorii de coagulare a sangelui. Oricare factor iese din parametri duce la tulburari de coagulare a sangelui, formare de trombi, pe afterele tale sau cele uterine, in sarcina, sau pe placenta etc.
Factorii de coagulare sunt Proteina S, Proteina C, Antitrombina III, Anticoagulant lupic etc. Ii sti tu. Apoi iti face periodic INR, Aptt etc sa vada cat de afectata e coagularea. DAca faci clexane la maxim doua saptamani se face antiFXA analiza care arata daca doaza e ccorecta. Dau amanunte mai tarziu fug la injectie
25+
ramyy spune:
mersi mamutz
cu cat citesc mai mult cu atat sunt mai bulversata si nu stiu daca e suficient ce analize fac eu.
nu inteleg de ce mi-a dat medicul sa fac doar astea doua si o data pe luna, luni merg iar la eco si mai intreb si ginecologul sa vad cum sta treaba.
22+
2006-sarcina obtinuta sub tratament hormonal-avort spontant 9 sapt. 4 IAD- 2008 1iad reusita-sarcina oprita in evolitie 12sapt. 2010-sarcina obtinuta natural :)
babyblue spune:
felicitari ireth pt vestile bune!
la fel si tie alexia_ada!
eu am luat ibuprofen, dupa 3 cp m-a mai lasat maseaua si s-a culcat si bebe, cred ca e epuizat bietul de el. dupa atatea saptamani de somn, a avut o noapte de pomina, acum cred ca va dormi 2 sapt in continuu:))
nu l-am mai sunat pe dr. si nici n-am mai ajuns la consultul pt col.
ufff
legat de teste pt trombofilie, eu n-am facut decat inainte de fiv si au iesit ok, in sarcina nu mi-a dat nimeni sa fac.
_
Babyblue va pupa pe toti!!
20+ cu Iustin-Andrei
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.
mamutz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui babyblue felicitari ireth pt vestile bune! la fel si tie alexia_ada! eu am luat ibuprofen, dupa 3 cp m-a mai lasat maseaua si s-a culcat si bebe, cred ca e epuizat bietul de el. dupa atatea saptamani de somn, a avut o noapte de pomina, acum cred ca va dormi 2 sapt in continuu:)) nu l-am mai sunat pe dr. si nici n-am mai ajuns la consultul pt col. ufff legat de teste pt trombofilie, eu n-am facut decat inainte de fiv si au iesit ok, in sarcina nu mi-a dat nimeni sa fac. _ Babyblue va pupa pe toti!! 20+ cu Iustin-Andrei Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi.... 2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural. |
Gata, acum imi ciurui si fundul, ca nu imi ajungeau alea din burta.
Din pacate inca multi medici ginecologi sunt ignoranti in materie de tombofilie. Un exemplu public de pers care a pierdut trei sarcini pana ca medicul sa ii descopera ca avea deficit de proteina S este Ghiorfi sau cum s+o scrie.
Discutam acum cateva luni, in garda unui spital cu o doamna dr ginecolog care a pierdut doua sarcini si nu descoperea de ce, in cele din urma tot proteina s a fost beleaua. Si a ajuns tot la dna Uscatescu.
Medicul meu ginecolog da analizele complete de trombofilie in pachetul obligatoriu de analize din primul trimestru. Pt ca, dupa cum spundeam, de cele mai multe nu au manifestari clinice in afara sarcinii.
Si eu am facut inainte de prima sarcina, ca doar m+am operat si era necesar si erau f bune, dar in sarcina s+a schimbat situatia.
25+
mamutz spune:
Deci cele care se fac pt coagulare:
APTT
Fibrinogen
PT
Anticoagulant lupic
Antitrombina III
Proteina C Global APCR
Proteia S
Peoteina C
Timnp de coagulare
Timp de sangerare
DACA ai probleme de coagulare si faci si tratament la doua saptamani se fac urmatoarele:
PT.sec.TS
PT% TS.MC
INR
APTT
fIBRINOGENT
aNTICOAGULANT
APS (SA FIE NEGATIV)
aNTIFACTOR xa
HEMOLEUCOGRAMA
iN FUNCTIE DE ACESTE REZULATE SI NEAPARAT CU ULTIMA ECOGRAFIE SE STABILESTE TRATAMENTUL IN CONTINUARE
25+
mamutz spune:
Cand este necesar tratamentul anticoagulant in sarcina?
Tratamentul anticoagulant este indicat femeilor care dezvolta un eveniment tromboembolic (tromboza venoasa profunda, tromboembolism pulmonar), raman gravide în timpul tratamentului pentru TEV, au in antecedente un episod de TEV idiopatic (nelegat de traumatisme, imobilizare prelungita, etc.), sunt diagnosticate cu o tulburare de coagulare (deficit de antitrombina III, factor V Leiden, mutatie G20210A a protrombinei, deficit de proteina S, C) sau o boala de tesut conjunctiv (sindrom antifosfolipidic).
25+
mamutz spune:
Care sunt optiunile de tratament anticoagulant?
Heparinele reprezinta singura optiune pentru tratamentul anticoagulant de lunga durata, deoarece derivatii cumarinici (warfarina, acenocumarol) sunt contraindicati in sarcina datorita efectelor teratogene pe care le pot produce (exista o asociere de malformatii structurale fetale numita embriopatie indusa de warfarina care include malformatii scheletale si craniofaciale in cazul expunerii in primul trimestru si hemoragii intracraniene in cazul expunerii in orice trimestru). Spre deosebire de anticoagulantele orale, avantajul preparatelor de heparina este ca nu traverseaza placenta si astfel nu au efecte negative asupra dezvoltarii fetale.
25+
mamutz spune:
Monitorizarea se face in functie de preparatul folosit:
pentru anticoagulantele orale, monitorizarea se face prin determinarea INR, care trebuie sa fie intre 2 si 3.
pentru heparina, monitorizarea se face prin determinarea aPTT, care trebuie sa fie de 1.5-2.5 ori mai mare decat valoarea de control.
pentru heparinele cu greutate moleculara mica, adica clexane, monitorizarea se face prin determinarea activitatii anti-factor Xa, care trebuie sa fie intre 0.5-1.2 UI/ml;
Deoarece peak-ul de activitate anti factor-Xa apare la 4-6 ore la de injectarea subcuatanta, determinarea se va face imediat dupa acest interval. Avand in vedere ca in mod normal injectia se face seara si monitorizarea dimineata, antiFXA iese undeva la 0,29,0,31 la 8,9 ore de la administrare.
Sper ca v+am lamurit ct de cat. Puteti urmari congresele intrenationale de trombofilie obstreticala si vedeti ce discuta si la e concluzii ajung. Pe care le frecventeaza si Dna dr U.
oricum daca vrei sa vezi daca dr tau are habar de tratamentul corect intreaba cum monitorizeaza doza corecta de clexane. Daca nu stie....
25+