nasterea la arcadia - iasi (5)
Raspunsuri - Pagina 6
DadaIna spune:
Eu am un var care e profesor de sport si mi-a explicat ca singurul lucru ce il face centura e doar ca iti creaza un efect optic de reducere a burticii. Musculatura dupa nastere trebuie pusa la lucru de la inceput prin mers, apoi treptat si incet (mult mai lent pentru cezariana din cauza operatiei), prin exercitii usoare pana se ajunge la abdomene. Cu cat te ridici mai repede din pat si faci miscare cu atat se tonifica muschii mai repede. Asa toti muschii sunt sustinuti de acea centura si practic mersul cu centura pusa nu te ajuta de loc la tonifierea lor. Acum fiecare mamica e libera sa faca ceea ce vrea.
Sanii ii sustin cu sutien doar cand ies din casa.In rest fac exercitii de tonifiere si inca sunt fermi si rotunzi. Dupa alaptat o sa mai vedem, obligat o sa se lase sau o sa isi revina eventual la masura veche.Facem exercitii de tonifiere in continuare :) Cu incaltamintea mi-as dori sa incap si eu din nou in incaltarile mele marimea 39,5 insa acum nu incap bine nici in 41. Poate daca ma chinui si imi fac ditamai bataturile la picioare intru in ei insa nu pot face un pas:)) Nu stiu in ce masura se da vreodata o incaltaminte mica pe un picior mare si viceversa desi mi-as dori enorm acest lucru.Niciodata nu se forteaza piciorul sa intre intr-o incaltaminte mai mica. Pupicei! Nu vreau sa zic in nume de rau doar mi-am exprimat punctul de vedere si parerea mea
ruka spune:
Buna fetelor!
Referitor la burtiera, nu stiu cum e dupa nastere naturala, dar dupa cezariana sigur va trebuie asa ceva. Si va zic din proprie experienta ca nu ma puteam misca fara ea, cel putin prima saptamana....ai senzatia ca iese tot din tine daca nu o porti. Mie mi-a fost de un real ajutor. Am renuntat treptat la ea, cam dupa 3 saptamani.
Cred ca ce spui tu, DadaIna se refera in conditiile normale, pentru fetele care vor sa-si ascunda burtica, ca un moft. Nici eu nu sunt de acord si sunt sigura ca in astfel de conditii muschii se lasa in timp.
Va pup si aveti grija de voi si de burtici :)
sanda_baby spune:
fetelor eu am nascut in februarie si dupa ce am luat 20 kg in timpul sarcinii|(1,70 m) la 3 saptamani dupa nastere slabisem 10 kg dar am purtat centura permanent pentru ca am o prietena care a purtat-o la inceput si apoi a intrerupt vreo 2 saptamani crezand ca e suficient si i s-a lasat burta.eu una sunt pro centura...eu mi-am luat una de la ei de farmacie pe care am dat 66 de lei ...e dura si pe mine m-a ajutat..saptamana trecuta am dus-o la croitoreasa si am micsorat-o cu 10 centimetri pentru ca imi era larga si a trebuit mutat scaiul deci eu sunt multumita de ea.Acum fiecare face ce crede dar eu cred ca musculatura lucreaza si asa..de exemplu eu cand ma mai uit la tv repet de cateva ori chestia aia cu "supt burta" pentru ca altceva nu prea poti face la o luna dupa nastere si vine vara acus .
cat despre Eduard ma chinui in continuare cu el cu sanul...am fost la doctor si am descoperit si care e problema..nu se satura cu sanul meu desi incerc sa mananc sanatos si cat mai consistent dar sa pare ca nu am laptic suficient cu toate ca e consistent pentru ca el a luat foarte bine in greutate asa ca am ajuns sa-i dau o masa pe zi de lape praf.sper sa nu ajung sa pierd laptele.
Poate vreo mamica sa-mi spuna in ce consta consultul de la 40 de zile de dupa nastere si daca se face ecograf ceva si cat costa?
Multa sanatate tuturor mamicilor,burticilor si bebelusilor.
ionelamaria spune:
SANDA, imi pare tare rau ca ti s-a recomandat lapte praf. Din pacate multi medici fac asta din comoditate si pentru ca e mult mai usor sa spui ca tu stii ce trebuie facut decat sa recunosti ca nu te pricepi. Sa spun ca standardele pe care le aplica majoritatea medicilor pentru a verifica daca un bebe creste corect sunt bazate pe statistici facute pe copii ce papa lapte praf si nu lapte matern? Nu spun ca gresesti, dar stiu cat eram si eu de disperata la inceput si imi era asa de teama ca fac gresit ceva. Cand a venit medicul cu "solutia miraculoasa" am crezut in ea pentru ca imi era tare teama si imi spuneam ca stie ce spune. Ei bine, medicul la care am fost eu cu bebe si care avea o mare aglomeratie de copii la usa tot timpul A GRESIT si habar nu avea. Eu spun sa mai cauti o parere, 2 .... si daca toti iti spun acelasi lucru.... atunci...
Experienta mea ( nu foarte mare, ce e drept ca nu am decat un copil) si a altor cunostinte mi-a spus asa: daca bebe ia in greutate bine ( adica peste 500g pe luna in primele 3-4 luni pt copil alaptat ;a san) uda scutece ... laptele e ok!
Bafta
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 11+
ionelamaria spune:
Sanda, legat de ramas fara lapte pt ca dai lapte praf. In momentul in care introduci supliment sanul va produce mai putin lapte cu aceeasi cantitate pe care o dai copilului( cu biberonul) pentru ca functioneaza dupa "legea" cerere-oferta. Bebe va descoperi ca laptele praf e mai usor de papat si va cere biberon tot mai des, ba e posibil ( spun e posibil nu obligatoriu) sa refuze sanul. De aceea suplimentul in caz de nevoie se da cu lingurita. Unii copii mananca san si asa... dar unii renunta. Ce e clar e ca laptele va scadea cantitativ... asta nu e cu poate.
bafta multa si decizii bune!
sanda_baby spune:
ionela multumesc pt raspuns.Edy a luat in prima luna un kilogram dar ideea e ca a inceput sa se enerveze la san inainte sa-i dau lapte praf.am tot incercat sa-l pun mai des, sa-l tin mai putin la un san ca sa nu se enerveze ca nu mai curge usor si apoi sa-l pun la celalalt pana cand intr-o zi m-am stors si am vazut ca de fapt aveam foarte putin lapte- 50 ml..asta inainte de ora amiezii.nu ii dau decat de 3 zile lapte praf cate o masa seara pentru ca atunci chiar nu mai am.Aseara am citit ca stimuleaza lactatia ceaiul de chimen.incep de azi sa vad poate isi revine.daca nu am sa-i dau sumplimentul de seara cu lingurita.
multumesc pentru tot.
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sanda_baby ionela multumesc pt raspuns.Edy a luat in prima luna un kilogram dar ideea e ca a inceput sa se enerveze la san inainte sa-i dau lapte praf.am tot incercat sa-l pun mai des, sa-l tin mai putin la un san ca sa nu se enerveze ca nu mai curge usor si apoi sa-l pun la celalalt pana cand intr-o zi m-am stors si am vazut ca de fapt aveam foarte putin lapte- 50 ml..asta inainte de ora amiezii.nu ii dau decat de 3 zile lapte praf cate o masa seara pentru ca atunci chiar nu mai am.Aseara am citit ca stimuleaza lactatia ceaiul de chimen.incep de azi sa vad poate isi revine.daca nu am sa-i dau sumplimentul de seara cu lingurita. multumesc pentru tot. |
CEAI DE CHIMEN + ANASON+FENICUL. lE CUMPERI SEPARAT DIN PLAFAR SI LE AMESGTECI
si noi am tredcut prin episoade de nervozitate la san. Iti spuneam ca a mers cu legfanat in picioare in timp ce sugea. Adica mergeam cu el la san, il leganam... etc.
Ce storci tu e mai putin decat jumatate din ce papa bebe. Nici cea mai buna pompa nu poate sa scoata cat scoate copilul. Proba cantartului e iar o prostie ( cea cu cantarit inainte si dupa alaptat). daca tu ai scos 50 ml bebe a scoate macar dublu.
daca esti stresata, obosita.... sanul nu te lasa pe tine sa scoti nimic, dar NIMIC. Inainte de alaptat 10 minute somn si liniste. Comprese calde pe san inainte de alaptat pt ca ajuta la eliberarea laptelui. Liniste in camera si doar voi 2 fara ceas sau alete chestii
Seara copii p[lang si sunt nervosi si pt ca se acumuleaza multa oboseala peste zi si mult stres ( vei spune ca la varsta lui nu are stres. O... ba da... pai ba s-a trezit singur in camera, ba vrea ceva si tu nu intelegi ce, ba il doare burtica... etc... toate sunt motive de stres.)
Nu te baza pe ce scoti tu!!! el poate ce tu nici nu poti visa. Nu mai spun ca laptele se produce in timp ce e bebe la san ( ai sa vezi peste cateva luni ce sani goi ai sa ai intre tureloe de alaptat si cum bebe papa muuuult cand il pui.) Pielea copilului pe pielea ta IAR STIMULEAZA LACTATIA. Suna ciudat dar contactul piele pe piele face minuni.
Stefana spune:
Buna, fetelor, sunt aici. Va citesc din cand in cand, dar cu bebe in brate si nu prea pot scrie. Bebe e cuminte, insa ziua doarme mai putin si vrea mereu in brate. Si eu il tin, ca mi-e drag.
Noi am fost la control la 2 sapt si luasem 340g fata de greutatea cu care am iesit din spital. Bebe papa doar san, eu am facut sambata febra laptelui si am luat un Advil, am pus gheata si varza si vad ca s-a reglat. Nu mai am sanii asa plini si nu ma mai dor. Sper sa mai fie suficient lapte. La pompia oricum nu mai scot asa mult daca vreau. Dar nu prea vreau sa scot.
Sanda, Ionela ti-a dat niste sfaturi fff bune. Incearca-le, te rog, si sper sa te ajute sa alaptezi exclusiv fara probleme.
DadaIna, e bun planul tau de bagaj pt spital. Eu mi-am luat si farduri si m-am machiat acolo si asta m-a facut sa ma simt muult mai bine, cu toata durerea. Si am primit si coplimente Nu mai zic ca si la nastre m-am dus toata coafata, aranjata, machiata, cu unghii rosii si la mani si la picioare. Ce mai, numai sa ma paca bebe!
Crema pt sani ai acolo Bepanthen, cu care se da bebe la fundulet. E f buna si pt sani. O poti folosi pe aia linistita. Si eu am last Garmastanul acasa si nu mi-a lipsit. Si servetele umede ai acolo. Doar servetele pt nas iti trebuie.
Burtiera am purtat si eu acolo si inca vreo saptamana acasa. Mi-a fost ff utila, pt ca nu mai simteam durerea. Tinea f bine operatia. Acasa aveam una normala, luata de la tonete, dar e ok. Numai ca m-am plictisit de ea si am tot uitat sa o port. Dr a zis ca nu e asa necesara daca nu ai burta mare. acum nici nu mai simt operatia.
Va mai citesc si astept vesti bune de la voi. Si mai intru, in masura in care mai prind ceva momente libere.
Stef de Tudor Stefan (24.03.2011)
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Stefana Buna, fetelor, sunt aici. Va citesc din cand in cand, dar cu bebe in brate si nu prea pot scrie. Bebe e cuminte, insa ziua doarme mai putin si vrea mereu in brate. Si eu il tin, ca mi-e drag. Noi am fost la control la 2 sapt si luasem 340g fata de greutatea cu care am iesit din spital. Bebe papa doar san, eu am facut sambata febra laptelui si am luat un Advil, am pus gheata si varza si vad ca s-a reglat. Nu mai am sanii asa plini si nu ma mai dor. Sper sa mai fie suficient lapte. La pompia oricum nu mai scot asa mult daca vreau. Dar nu prea vreau sa scot. Stef de Tudor Stefan (24.03.2011) It's nice to be important, but it's more important to be nice. |
Advil nu contine ibuprofen? Nu e interzis in alaptat dar scade lactatia. E de preferat sa se ia paracetamol ( simplu NU SINUS) pentru febra. Un advil nu are efect de scadere a lactatiei, sau cel putin nu semnificativ, dar pe termen lung....
La unele mamici lactatia se regleaza mai devreme la altele mai tarziu. Unele dupa 3 sapt( 21 zile, odata cu aparitia laptelui matur dupa statistici) simt ca sanii sunt goi, altele simt asta dupa 4 luni, 6 luni, 9 luni... SENZATIA DE SAN GOL nu inseamna mai putin lapte ci doar ca s-a reglat lactatia si hormonii au invatat sa functioneze dupa principiul cerere oferta.
A luat frumos in greutate bebe. Bravo!
EDIT: am aruncat un ochi in prospectul advil si contine ibuprofen.
ionelamaria spune:
Unguent pentru sani si bepanthene si garmastan sunt bune pt sani, Stefana are dreptate , doar ca atentie#536; garmastanul nu e necesar sa fie spalat , bepanthenul trebuie indepartat de pe san inainte de alaptare. partea cu spalatul inainte de alaptare poate face probleme sanului! Sanul se spala doar la dusul zilnic sau daca e absolut necesar, altfel spalatul, mai ales cu sapun, degreseaza si duce la aparitia ranilor