nasterea la arcadia - iasi (5)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Andreea, multumim de vesti!
VAd ca mamicile de martie au toate baietei, iar mamicle de mai au fetite, sa vedem pe aprilie ce va fi

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Multumim de vesti andreea_mdm! Ella felicitari!Sa-ti creasca micuta sanatoasa si voinica, laptic dulce si recuperare rapida!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greeneyes30 spune:

Nu toate mamicile de mai au fetita! :)
Noi vom avea un baietel ;)

DNP 7 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Greeneyes, trimite-i lui mamaluighe un PM cu DPN, sexul al bebe si dr cuc are vei naste!Ca sa apari si tu in listuta de la pag 1.

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik_03 spune:

buna fetelor, mie mi-au dat burtiera cei de la Arcadia. Numai cand am plecat acasa mi-am cumparat eu una. Cele care sunt in comert nu sunt atat de bune ca cele care le au ei, de fapt am inteles ca se pot cumpara de jos de la farmacia lor, numai ca alea costa peste 100 de lei.
In alta ordine de idei, bebele meu e foooarte cuminte, papa si face nani mereu. Am avut o zi in care ne-au incercat colicile (cred) dar de 5 zile ii dau debridat si nu am mai avut nici o problema. Sa fiti atente si sa intrebati de consultul gratuit de la 2 saptamani, ca am observat ca nu spun chiar la toata lumea (poate depinde si de tipul de contract semnat). Multa sanatate la toate mamicile si bebeii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

monik_03 ce bine ca e cumintel mititelul!
In anexa de la contractul pentru nastere naturala sunt precizate toate operatiunile de care beneficiem si este mentionat si acest consult gratuit din prima luna de viata a bebelusului.
Eu azi mi-am gasit treaba si am scos din cutiute hainutele mititicai si le-am spalat.Luni cand o sa se usuce le iau la calcat sa fie acolo pregatite ca nu se stie...e cam devreme insa mai bine imi iau de o grija de pe acum cu ele.
I le pun in dulapiorul ei, un set sa ii pregatesc pentru scos din spital si sa il pun in micul bagajel ce il voi lua cu mine.Se vede ca eu nu mai am rabdare si ma pregatesc cu 1 luna inainte de termen:))
Eu o sa imi iau la spital asa:
- dosarul cu analize, contractul, portofelul cu banuti si buletinul,
- cosmeticalele mele;
- servetele demachiante;
- servetele intime;
- spray;
- lenjerie intima;
- incarcator telefon, telefonul;
- laptop;
- aparat foto;
- hainutele de iesit din spital pentru micuta;
- paturica mica;
- scoica auto;
Ultimile 3 le poate aduce si tati.
Voi ce ati mai pus sau ce urmeaza sa va puneti?

Vreau sa intreb fetele daca ni se da din spital in caz de nevoie :pompa pentru san, crema pentru san Garmastan sau e mai bine sa vin cu ale mele de acasa? Despre burtiera am citit ce ati scris. Eu nu voi achizitiona pentru ca nu ii vad utilitatea. Muschii dupa nastere trebuie sa se fortifice nu sa fie sustinuti cu elastic. Stiu ca de la burtiera raman cu burta mamicile.Deci nu burtierei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Fetelor, burtiera este recomandata dupa nastere. Si nu o spun doar din teorie. Am avut doua nasteri, dupa ambele am purtat burtiera, nu am ramas cu burta in prezent, dimpotriva. Consider ca burtiera m-a ajutat.

Numai bine,
Ioana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Buna seara

Cred mamicile nerabdatoare. Eu cumparasem din luna a 6-a de sarcina tot ( carut, patut, hanute.... nici nu mai povestesc) Hainele le-am spalat si eu cu 1 luna inaite de dpn. Sa spun ca am ajuns la concluzia ca am facut bine ca mi-am urmat instinctul? La 37 sapt nasteam. Toti ma innebuneau ca e prea devreme sa spal si sa le calc.
Una peste alta si curatenia generala am terminat-o in seara de dinaintea nasterii.( poate simteam ceva de ma grabeam asa sau poate efortul a grabit nasterea... nu stiu) Cel mai important e ca bebe a fost ok si eu tot asa

Despre buritiera: Am purtat cam 1 luna , dar nu si noaptea ca ma enerva. Nu am ramas cu burta deloc. E drept ca la cat slabisem nici nu aveam de unde sa mai am burta dar nici muschii nu au fost lasati. Nu stiu daca burtiera e "vinovata" .Poate si fara ea eram tot asa... sau poate nu

Kg de care se streseaza unele mamici. La mine alaptatul , putin sport si mancatul sanatos ( asta cu mancatul a fost si pt ca tineam sa fie totul ok cu bebe) m-au facut sa ajung in 5-6 luni la 54 kg ( 1,67 m inaltime) Precizez ca am inceput sarcina la 60kg si am pus vreo 16 in sarcina.
M-am trezit si cu critici ca de ce slabesc asa, ca sigur tin cura de slabire si am sa imbolnavesc copilul. Nu a fost deloc asa. Copilul a luat perfect in greutate.

va citesc cu mare atentie... Orice informatie despre spital e procesata
Bafta si bebei sanatosi!


Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Ioana ai avut tu un tonus muscular bun de nu ai ramas cu burtica .
ionelamaria uite cand iti citeam randurile imi aduceam aminte de ceea ce spunea instructorul lamaze la cursuri. Ceva de genul ca mamica simte cand se apropie momentul si isi pregateste "cuibul" exact ceea ce ai facut si tu: curat in casa, pregatit totul pentru bebe.
Si eu am luat deja tot ce trebuie pentru micuta.Mai are tati de montat patutul, sa punem salteluta si lenjeria de printesica si totul e gata.Si lenjeriile, aparatorile la patut, desi sunt noi le-am bagat la spalat pe toate
Asa a slabit si sora mea.Eu am 1,76 inaltime.Am avut si eu 52 kg pe la 28 de ani.Parca eram moartea :))Acum in sarcina am pornit de la 62 kg, primele 4 kg le-am pus in primele 2 luni ca am lasat tigara.Acum vad ca mai iau cate 1 kg pe luna.Mai am pana la 80 kg si nu cred ca ajung la ele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Dadaina, burtiera e f indicata, pt ca muschii si pielea sa se retraga bine, si burta sa fie sustinuta!Si asta intr-un timp cat mai scurt.E ca si cand ai purta un pantof mai mic si pana la urma piciorul se da dupa el, sau invers daca porti o marime ami mare iti creste piciorul.Orgnismul se adapteaza dupa imprejurari.De asta si sanii daca isi maresc f mutl volumul trebuie sustinuti de un sutien.Rau in nici un caz nu iti face burtiera.Daca ar fi asa nici cei de la arcadia nu ar recomanda.Daca vrei sa dai burta jos oricum trebuie facute abdominale, dar nu cred ca burtiera ar contribui la lasarea muschilor, mai degraba invers.
Pana la urma ramane alegerea fiecareia,dar eu una o sa port.

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput