nasterea la arcadia - iasi (5)
Raspunsuri - Pagina 7
madline82 spune:
Buna Stefana, ma bucur ca tu si bebe sunteti bine, ca papa de la san..Acuma ca esti mamica creed si eu ca nu mai aitimpde forum, dar sa nu ne uit, mai intra din cand in cand. CE m-am amuzat cand ai pov ca erai coafata, machiata, cu unghiile facute, sper sa fiu si eu la inaltime! Desi daca nasc natural nu se stie cand ma apuca, sper macar sa apuc sa ma aranjezz un pic.
Referitor la bagajul de materniate, eu m-am gandit sa imi iau asa:
telefon+incarcator
laptop, aparat foto
cosmetice( fata+corpo)perie, serv nas si umede( dar uemde ai zis ca ne da de acolo)
crema sani
lenj intima
si costumas pt bebe cand il vom scoate.
Am o mare curiozitate, daca cat il tine pe bebe la spital il imbraca de acolo cu hainute, sau trebuei sa aducem noi si daca trebuei sa aducem si caciulita.
sa imi zici ce mai trebuie la bagaj. Am inteles ca lenjeria de corp si papuci de casa primim de acolo.Ms mult.
DPN 15-22 mai, fetita
madline82 spune:
AA, si am uitat celebra si controversata BURTIERA!!
Dadaina iti faun eu una cadou de ziua ta, glumesc. TE pupic, vad ca nu mai zici nimic azi.
DPN 15-22 mai, fetita
DadaIna spune:
Pupicei fetelor! Uite ca azi am dereticat ceva prin casa si m-am certat cu o vecina, baba.A plantat sotul de dimineata 5 braduti in curtea proprie si a inceput sa urle ca de ce i-am plantat ca astia (bradutii) cand cresc o sa ii tina umbra. In partea unde sunt bradutii avem soare doar 3-4 ore dimineataSi va dati seama ca bradutii abia au 1 m.Pana ajung sa ii tina umbra baba e deja oale si ulcele dar... in fine...nu ai ce sa ii ceri.Asa sunt batranii :( se baga si ei in seama aiurea.
Stefana ma bucur ca sunteti bine si tu si bebe. Uite ca mi-a revenit zambetul pe buze cand am citit mesajul scris de tine ca te-ai prezentat cu unghii rosii, aranjata si pusa la punct.Cand am scris si eu de cosmeticale la asta ma refeream: la arsenalul meu de cosmeticale: rimel, tus, farduri.Cred ca imediat dupa ce nasc (daca am sa mai fiu in stare pentru ca inca nu stiu inca ce ma asteapta :))) ma duc sa ma motaiesc in oglinda si sa ma rimelez. Vai, eu cred ca pic in depresie de ma neglijez dupa ce nasc.Vreau sa fiu ca si acum. Aranjata si fresh mereu indiferent de situatie.Bravo!
madline82 mai am si eu niste burtiere prin casa insa le foloseam inainte de sarcina in cazul in care mai aveam dureri de spate.Aveam din alea penale, elastice, de la rusi din piata dar tineau bine salele :)) Acum am zis dupa sarcina ca nu am sa imi pun, mai ales ca omul asta (varul meu) nu imi zice de rau. Obligat ca daca imi puneam imi luam si ceva de calitate. Are si el copii si stam mult la povesti.Mi-a mai zis o chestie asemanatoare despre premergatoare.La fel ca nu sunt indicate si incetinesc mersul normal al copilasului.Tot chestiuni legate de muschi.Insa sa ajungem pana la acel moment cu bebelusii nostrii ca ne mai povestim
Azi am implinit 36 de saptamani!Wow inca 4 saptamani pana la intalnirea cu bubulina!Parca nu imi vine sa cred ce repede a trecut.
Eu am uitat sa intreb ceva... sunt incluse si analizele la sange dinainte de nastere in pretul contractului sau alea le platesc?
Nu mai tin minte ce au zis fetele de la consiliere, dar parca asa imi aduc aminte ca mi-a zis sa vin dimineata pentru exudatul nazal si eu si sotul si pentru sange. Asa era ?
Edit: Adica la sange, exudat nazal si faringian numai eu si sotul numai exudat nazal.
Stefana nu ti-au sters oja de pe unghiile de la maini la cezariana? Sau macar de pe una din unghii? Stiu ca in cazul anesteziei totale conteaza foarte mult sa vada culoarea naturala a unghiei (daca se invineteste sau se ingalbeneste unghia). Nu stiu la rahi, epidurala, cum se procedeaza cu unghiile.
Stefana spune:
Ionela, da, Advil e ibuprofen. Eu asa citisem pe net, ca in caz de febra si angorjarea sanilor se ia ibuprofen. Apoi am intrebat dr si a zis ca e ok sa iau 1-2. Am luat 1 si atat. E adevarat ca de atunci nu mi s-au mai intarit sanii, dar asta si voiam, ca aveam prea mult lapte si ma dureau mereu. Dupa ce papa bebe mai scoteam lejer 100 ml dintr-un san si tot nu er complt gol. Acum asa am senzatia, de sani goi, dar be papa si la pompita tot mai scot 20-40 ml dupa. Sper ca e spre bine.
Cu Bepanthene stiu ca asa e. Acasa nu-l folosesc decat pt funduletullui bebe. Pt sani Garmastan, vit A uleioasa (neaparat spalata inainte de alaptat) sau cel mai adesea laptic
Madline, hainute au ei de toate, curate si sterilizate. Eu mi-am luat doar un set de boxeri mai inalti, care au fost f buni pt operatie. Nu s-au patat si ii port si acasa, ca tin bine burta. Servetele umede ai in camera din alea pt bebe si bineinteles ca poti folosi si tu. Acolo ai camasa de noapte, alta in ficare zi, halat de baie si papuci de casa. Daca vei putea face dus (eu am facut), ti-ar trebui njiste papuci din plastic, sa nu stai desculta in baie. Foehn poti cere si ti se aduce.
P.S. Nici nu stiti in cat timp am cris mesajul asta, cu un deget de la mana stanga si cu bebe in brate, ca nu doarme de vreo 4 ore
Stef de Tudor Stefan (24.03.2011)
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
Stefana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DadaIna Stefana nu ti-au sters oja de pe unghiile de la maini la cezariana? Sau macar de pe una din unghii? Stiu ca in cazul anesteziei totale conteaza foarte mult sa vada culoarea naturala a unghiei (daca se invineteste sau se ingalbeneste unghia). Nu stiu la rahi, epidurala, cum se procedeaza cu unghiile. |
Auzisem si eu de oja si mi-am luat preventiv cu mine dizolvantul, insa nu mi-a zis nimeni nimic. Anestezia a fost rahi-peridurala si a fost f usoara. N-am simtit decat o intepatura usoara. La un moment dat mi s-a facut greata pt ca imi scazuse tensiunea, dar mi-a pus putin oxigen si a trecut repede.
Stef de Tudor Stefan (24.03.2011)
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
ionelamaria spune:
Sa NU inteleaga cineva ca ibuprofenul scade lactatia permanent... Nu, lactatia poate scadea pe timpul alkaptatului din n motive dar creste inapoi indiferent de motiv daca e bebe pus la san des . Se regleaza dupa cerere
Stefana, probabil in cazul tau scaderea a fost binevenita. Poate nu e de la advil, dar tot binevenita e
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 11+
andreea_mdm spune:
Am implunit si 36 de saptamani...yupyyy...poate stau mai linistita de acum si nu ma mai stresez din punctul asta de vedere! Nu imi doresc decat sa treaca cat mai usor si ce a mai ramas ca e din ce in ce mai greu...Doamne ajuta!
Pupici la burtici si o saptamana cat mai usoara!
...asteptand o minune in viata mea!
Daria-Maria
AMR 3w
madline82 spune:
DAdaina felicitari pt cele 36 de saptamani!! MAi e un pic. Noi ieri am facut abia 34, dar am avut niste contarctii f puternice, si m-am cm linistit cu treburile. A fost f comic aintampalrea cu " baba" si cu pomii, batranii astai cred ca traiesc vesnic...hehe
Stefana o sa imi iau niste slapisori de palstic pt duis, asta inca zul in cae pot sa il fac. DEci sa ma cumintesc cu hainutele pt bebe in spital ca primesc ei, asta e f bine.In rest asteptam si noi sa treaca timpul.
Penrtu mamicile care abia au nasuct va multumim la toate ca intrati pe formum siimpartasiti cu noi din exp voastra, ne va folosi pe viitor.
O zi frumaosa va doresc!
DPN 15-22 mai, fetita
eleonor12 spune:
Salutare tuturor,
Chiar daca nu voi naste la arcadia,citesc pe nerasuflate ce scrieti,cred ca nu va deranjeaza,nu?Pentru ca unul din subiecte era pregatirea pt noul membru din familie, am o intrebare:ce saltelute sunt mai indicate:latex,cocos,poliuretan, cu arcuri sau fara?
Multumesc,
Felicitari noilor mamici si sanatate tuturor!
DPN 27aprilie
madline82 spune:
Andreea, felciitari si tie pt cele 36 de sapt, vad ca esti in tandem cu dadaina! Ehe, va ajung si eu acusi din urma. Noi vrem sapt viit sa semnam contarctul. Am emotii, sper sa nu se modifice ceva.
DPN 15-22 mai, fetita