nasterea la arcadia - iasi (5)
Raspunsuri - Pagina 43
madline82 spune:
Scuzati scrierea mea cu picioarele, dar abia m-am trezit ca toata noaptea m-am uita la filme..hihi
DPN 15-22 mai, fetita
oiyoy spune:
Dada multumesc pentru felicitari. Pana la urma cred ca aveai dreptate cu luna plina
41 saptamani
AlynaB spune:
haideti burticilor cu bebeii!! Mai puteti??? Eu intru mai rar ca nu ma lasa puiutul meu, dar sa stiti ca va urmaresc Dada si oiyoy !!!
Nasteri cat mai usoare!
DadaIna spune:
AlynaBMultumim de urari!Trebuie sa facem fata cu burticile ca mult nu mai este. Asteptam si noi clipa sa ne strangem printesele in brate Printisorul tau ce face? Papa laptic? Tu cum te simti? S-a vindecat operatia bine acum? Iti mai face probleme? Stiu ca ultima data ai scris ca se vindeca grelut...
Micuta mea iar face balet in burtica parca se apasa spre iesire si ii simt capusorul jos, jos. Poate da Dumnezeu si isi scoate cordonul din jurul gatutului.Ieri si azi a fost foarte activa in burtica.Am observat ca atunci cand stau cu burtica la soare pe banca se intinde si se foieste de mama focului.Cred ca o sa fie si ea indragostita de soare ca si mine.
sanda_baby spune:
buna burticilor.vad ca toate treceti termenul si eu am patit ca voi si nu mai aveam rabdare dar credeti-ma ca a meritat asteptarea si nimic nu s-a comparat cu venirea micutului meu.eu va doresc nasteri usoare si bebelusi sanatosi.
Am si o intrebare pentru mamici...bebelusii vostri beau ceai sau apa si cat si de care?
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sanda_baby buna burticilor.vad ca toate treceti termenul si eu am patit ca voi si nu mai aveam rabdare dar credeti-ma ca a meritat asteptarea si nimic nu s-a comparat cu venirea micutului meu.eu va doresc nasteri usoare si bebelusi sanatosi. Am si o intrebare pentru mamici...bebelusii vostri beau ceai sau apa si cat si de care? |
Sanda, daca retin corect tu alaptezi.... sper ca nu fac o greseala. Ei, in cazul copiilor alaptati nu e nevoie nici de ceai nici de apa
Aici gasesti ceva despre apa/ceai si alaptare
Eu m-am convins ca asa e. La inceput imi era tare teama. Medicul ne recomanda baby drink si ceai de nu mai stiu care indulcit cu zahar... ei... la asta cu indulcit cu zahar m-am prins ca bate campii. Cum sa invat un bebe mic sa manance zahar? Ca sa ma mir ca e obez? Ca are dintii praf? ca nu mananca decat dulciuri mai tarziu?
In fine...
Eu nu i-am dat deloc apa pana cand am inceput diversificarea ( la 6 luni). Cand i-am dat apa i-am dat apa plata NEFIARTA ( ca daca se fierbe se strica apa... da, daca o lasi in sticlka pana a doua zi are un gust aiurea si peste cateva zile e bahlita.... cica e o chestie cu mineralele la fiert si e daunatoare apa plata). Am ales apa plata sa aiba cat mai putin sodiu si cat mai putini sulfati. Oricum, si de cand am inceput sa-i dau apa am sesizat a setea si-o potolea cu sanul.
Veti vedea la vara ca , atunciu cand e foarte cald, bebeii cer mai des la san si stau foarte putin... fac asta pentru ca le e sete si nu consuma laptele gras, care e mai spre sfarsit, ca nu le e si foame.
Ca o parere personala: imediat ce bebe va avea probleme de gen constipatie vi se va recomanda ceai de musetel( si asta e controversat) daca se strica la burta ceai de menta.... daca... bla-bla... deci toate ceaiurile aurol de medicament... Pai cand e sanatos ce-i dau? Ceaiul de musetel nu-l va strica la burta? Ceaiul de menta nu-l va constipa? Da.... si imediat vinovat va fi laptele mamei si va fi sfatuita calduros fie sa opreasca alaptarea fie sa distruga digestia copilului mic cu tot felul de sucuri de morcovi/mere... etc... pe la 2 luni asa... Nimeni nu va constatat ca bebe care primeste ceai sau apa nu e alaptat exclusiv... deci acolo e problema... Sa nu mai spun ca si in greutate va lua mai putin daca ii dai apa... ca na... stomacul lui va fi plin de alte cele si papa mai rarut. Asta opinie formata vazand realitatea cu care m-am confruntat eu si prietene ale mele
Un alt articol interesant pentru mamici incepatoare este acesta
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 16+
camelia33 spune:
Buna dimineata burtici si mamici.De luni mi-am luat si eu concediu si o sa va scriu mai des.Fetele cu fetite care au depasit deja 40 sapt.darama mitul cum ca fetele se grabesc si se nasc de obicei mai repede decat baieteii.... si eu tot fetita am si abia astept sa treaca timpul si sa o vad.
35 sapt
oana.irina spune:
Buna dimineata!
O zi minunata cu soare si astazi se pare ca va fi. O vreme grozava pentru primul contact cu lumea exterioara. Asadar, bebeluselor dragi, faceti-va curaj si haideti afara, sa radeti in soare!
Fetelor, nu am observat daca s-a discutat deja, ati optat pentru recoltarea de celule? Eu nu am discutat inca cu dr mea (Dr Mihalceanu)si nu stiu mai nimic despre firmele cu care lucreaza Arcadia. Eu in principiu, din cate am citit, sunt hotarata sa ii iau si celule, dar nu am aprofundat subiectul.
madline82 spune:
NEAZTA burtici, am o evste frumooasa sa o impartasesc cu voi.Prietena mea, care e la dr cacicovschi a nascut azi dimineata la ora 2!Maine implinea 40 sapt! Sa va spun povestea nasterii ei:
Toata sarcina nu a avut contarctii deloc, abia in ultimele zile avea cateva spopradice, dar durau cateva secunde si nu erau dureroase.LA 17 s-a dus la arcadia la control si dr cacicovschi i-a dat nr dr samoila, pt ca dupa cum stiti va fi pelcata din iasi o sapt, si trebuia sa o lase pe mana altcuiva.Bun.La 18 a ajuns acasa, si s-a culcat o ora.La 19 s-a trezit din pat si a simtti asa o intepatura mai ciudata, dar nu a bagat-o in seama.S-a sculat sia icneput sa faca mancare.La 20 tot avea cateva contarctii, care se repetau si s-a gandit totusi sa mearga la spitla, tinand cont ca pana acuam nu exp[erimenatse contarctii cu dureri..A facut dus, s-a facut frumoasa si la 22 fara 10 a ajusn la spital, era oricum dr cacicovschia colo pt ca avea program pana la 22 . a consultat-o si avea dilatatie de 2.
Au internat-o, i-au facut clisma, si au inceput sa o monitorizeze, avea contarctii usoare, pana in 50-60 ca intensitate.A ajuns al dilatatie de 4 si au intreabt-o daca vrea epidurala si ea a zis ca nu. Apoi dr i-a bagat niste oxitocina sa grabeasca un pic travaliul.La dilatatie 8 prietena mea a inceput sa vb cu dr sa ii zica ca acuma crede ca toate mamicile ar cere epidurala..incerca sa fie comica.A vebit in sf si momentul cu dilatatie de 10, dr i-a facuit epiziotiomie , putin cate putin, sa vada cums e prezinta, daca iese usor bebelusul.Din 3 contarctii a iesit buburuza..A fost minunta, mi-a zis ca doar o ora au fost contarctiile mai dureroase, dar avea timp intre ele sa isi revina..Acuam e f bine, merge la baie, o mai doare un pic unde a fost cusuta.Are colostru, avea si inainte ea.
Mi-a mai zis ca era o mamica acolo care voai sa nasca natural cu dr samoila, cica ajunsese al dilatatie de 8, dar dr a decis sa ii faca cezariana, probabil bebe avea suferina fetala..nu stiu.
In rest e super fericita si multumiat de cum au decurs toate lucrurile! Si ne doreste tututror o nastere usoara ca a ei!
DPN 15-22 mai, fetita
DadaIna spune:
Wow madline82 dupa cum ai povestit a parut o nastere asa usoara incat toate femeile si-ar dori sa nasca natural! Super!Sa-i traiasca bebelusul si sa avem parte toate de nasteri usoare.
sanda_baby multumim pentru urari!
oana.irinasincera sa fiu si eu am vrut la inceput sa recoltam celule stem insa am zis ca mai bine nu. Pana o sa apara mai multe informatii despre procedura avem timp sa ne gandim. Se pot recolta si mai tarziu nu neaparat la nastere din dintisorii de lapte.Deocamdata sunt prea putine informatii despre celulele astea si nu prea se stie cine o sa fie beneficiarul final sau ce destinatie vor avea si la ce experimente vor fi supuse pe viitor.Nu intru in detalii insa in ziua de azi nu prea te mai poti increde in nimic.
La mine totul e bine si frumos. Nici un semn de la bubulina ca ar vrea sa ne cunoasca. Vorbesc in fiecare zi cu ea insa se incapataneaza sa mai ramana in burtica putin
Eu ma apuc de dereticat putin prin casa.Tare lunga e asteptarea acum pe ultima suta de metri...Va pupic si weekend frumos mamici si burtici!