nasterea la arcadia - iasi (5)
Raspunsuri - Pagina 44
ionelamaria spune:
Salut
La prima nastere m-am gandit mult la prelevarea de celule stem. Aveam 1000 de indoieli... ma gandeam ca sunt folositoare pentru foarte putine boli si multe sunt in experiment. Ba mai mult, tu ca proprietar nu le poti da altui membru al familiei largite ( var, cumnat... etc) decat nu stiu cum ca intra la trafic de organe... Asat pe mine m-a enervat. Cand, in cele din urma am hotarat sa contractez la urgenta ( eram in 36 sapt +) s-au rupt membranele si am nascut asa ca a hotarat natura pentru mine
Acum, in asteptarea celui de-al doilea bebe am luat deja decizia potrivita pentru noi si e definitiva. Am vb si cu medicul si a spus ca e ok pt ea. Noi vom face asa: vom taia cordonul copilului dupa ce va inceta sa palpite ( asta poate dura si mai mult de 10 minute) . In acest fel toate celulele ce pot fi luate vor fi transferate pe cale naturala bebelusului.
Mi-am spus ca daca tot nasc la privat de data asta sa beneficiez pe deplin de miracolele naturale asa ca ... pana s-o hotari stiinta la ce sunt bune acele celule eu prefer sa le primeasca bebe pe cale naturala... asa ca se exclude prelevarea de celule.
Asta e parerea mea... nu spun ca asa ar fi bine sau normal... am cautat studii medicale care sa povesteasca despre asta si rezultatele cercetarilor m-au incurajat sa iau decizia aceasta. Fie ca fiecare mamica sa gaseasca solutia cea mai buna pentru copilul ei Sper a noastra sa fie cea mai buna pentru bebelusul nostru
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 16+
ionelamaria spune:
Acum si un filmulet in sprijinul deciziei mele legate de celulele stem:
http://www.youtube.com/watch?v=WWCOzkSe85M
si aici partea 1 a unui filmulet cu 3 parti despre studii medicale pe tema intarzierii taierii cordonului
http://www.youtube.com/watch?v=cX-zD8jKne0&playnext=1&list=PL33AAC6DA69FDC6E0
irinuk23 spune:
salutare tututror!
multumesc pentru ca ne-ai impartasit experienta prietenei tale,madline82. Pentru mine conteaza foarte mult asemenea experiente, ma incurajeaza sa nu renunt la nasterea normala, desi marturisesc ca mi-e cam frica, mor de frica mai bine zis, dar ma consolez cu ideea ca sunt pe maini bune, ca medicina a mai evoluat si nu mai nasc femeile cum se nastea odata pe vremea parintilor nostri.
Eu am 36 saptamani jumatate, si desi mai am pana la termen, stau cu grija pentru ca am auzit ca fetele vin mai devreme decat baieteii..dar vad pe forum ca burticile cu fetite au trecut de termen, deci asta nu-i o regula.Oricum trebuie sa gandim pozitiv si sa speram ca totul o sa fie bine.Multumesc inca odata, succes burticilor care se asteapta dintr-o clipa in alta sa se intalneasca cu bebelusii lor!
Week-end placut in continuare!
DadaIna spune:
Fetelor cred ca mi s-a rupt apa!Mai stau putin ca nu am dureri nici contractii si sa o sun pe dr.Imi curge in jeturi mici, am schimbat vreo 4 tampoane zilnice, e un lichid roz.Nu ma doare inca nimic!Doamne ajuta!mA DUC SA MA FAC BELLA!
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DadaIna Fetelor cred ca mi s-a rupt apa!Mai stau putin ca nu am dureri nici contractii si sa o sun pe dr.Imi curge in jeturi mici, am schimbat vreo 4 tampoane zilnice, e un lichid roz.Nu ma doare inca nimic!Doamne ajuta!mA DUC SA MA FAC BELLA! |
Dada, daca e roz e bine.... inseamna ca nu a avut bebe meconiu deci stai linistita
Nu trebuie sa fugi imediat la spital.... te linistesti, iti faci ordine in ganduri... pana incep durerile pot trece si 12 ore.
Urmareste atenta miscarile copilului. Trebuie sa miste... Va avea si pauze ca se odihneste pentru marele Moment.
Hai Dada!
sa ai o nastere usoara!
Moamaaaaa ce emotie am!....retraiesc moemnte dragi
EDIT: daca lichidul devine brun sau verde fugaaaa la spital ca a avut meconiu! Nu e grav dar e bine sa fii sub supraveghere
ionelamaria spune:
Eu am plecat la spital dupa 3 ore de la ruperea membranelor.... a durat asa mult ca nu mai terminam de povestit cu fetele de la odisee si nici nu reuseam sa strang lichidul de pe jos in ritmul in care curgea. Ma intrebam daca mai are bebe lichid Mai avea.... si curgea de nu facea fata nimic... era mereu balta jos
Iti spun asta ca sa nu te panichezi de pierderea lichidului
sanda_baby spune:
DadaIna iti urez mult curaj, calm, putere si mai ales NASTERE USOARA. Sa vii cu vesti bune si un BB sanatos.
oana.irina spune:
Dada, bafa, iti tinem pumnii strasi! Doamne ajuta sa fie totul bine! Probabil urmatorul mesaj il vei scrie dupa ce iti vei fi tinut micuta in brate.
In leg cu celulele.., sunt atat de multe pareri, si e destul de greu sa decidem care va fi varianta cea mai buna pentru noi. Desi site-urile de profil abunda in informatii, am totusi senzatia ca pluteste asa o ceata, ca nu ma pot lamuri cu unele lucruri.
Ionela, ai aflat deja daca bebelusul este fetita sau baietel?
Madline, felicitari pentru prietena ta! Sunt minunate si foarte incurajatoare randurile scrise de tine. Mai ai putin si o sa ne impartasessti experienta proprie.
oana.irina spune:
Fetelor, mai este cineva dintre voi la dr Mihalceanu? Sau a nasct cineva cu ea?
Eu sunt foarte multumita de dumneaei. Ca si profesionist, nu am ce sa reprosez, iar asa ca persoana... cu mine a fost intotdeauna foarte draguta, atenta. Chiar ma gandeam intr-o zi ca nu i-am dat niciodata nicio floare. Si merg la dumneaei de mai bine de 3 ani.