nasterea la arcadia - iasi (5)
Raspunsuri - Pagina 25
mir_anda spune:
Am nascut si eu la Arcadia acum 2 saptamani, cezariana, dr Samoila, si tin sa va spun ca am ramas cu o amintire foarte placuta, totul a fost minunat dar si foarte emotionant. Acum avem probleme cu alaptatul pentru ca bebe s-a invatat cu biberonul si la san nu vrea, nici cu laptele nu stau prea bine, sper sa creasca si cu lapte praf fara probleme. oare mai am vreo sansa sa-l alaptez?...
gravidacori spune:
felicitari mir anda,,ma bucur ca sunteti bine,si sper sa rezolvi si problema cu alaptatul,nu renunta inca.
tu cum te simti? cum e recuperarea?cand ai timp te asteptam cu detalii
multe surprize frumoase pe forum in ultimele zile cu proaspetele mamici
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mir_anda Am nascut si eu la Arcadia acum 2 saptamani, cezariana, dr Samoila, si tin sa va spun ca am ramas cu o amintire foarte placuta, totul a fost minunat dar si foarte emotionant. Acum avem probleme cu alaptatul pentru ca bebe s-a invatat cu biberonul si la san nu vrea, nici cu laptele nu stau prea bine, sper sa creasca si cu lapte praf fara probleme. oare mai am vreo sansa sa-l alaptez?... |
Buna
la mesaje de acest tip chiar nu ma pot abtine
Daca vrei sa alaptezi poti. Sunt mame care au relactat dupa 2 saptamani de pauza totala deci daca tu mai ai lapte POTI. Cu toate astea: fiecare gram de lapte praf primit de copil e 1 gram mai putin produs de san si deci un mic pas spre intarcare. Cu cat tii copilul mai mul,t la san cu atat creste productia de lapte. Cat lapte praf i-ai dat la o masa( ori ca s-a enervat prea tare... ori ca... indiferent de motiv) atat lapte ar trebui sa scoti tu din san la pompa/mana etc. Tot ce reusesti pastreaza si da-i-l la lingurita. Renunta la biberon. E greu la lingurta sa dai dar biberonul e o solutie numai daca vrei sa opresti alaptatul. Nu poti cu lingurita da-i cu o seringa dar sa nu aiba din ce sa suga decat din san. Nu-l poti tine flamand, asta e clar!!!! dar profita de nevoia copilului de a suge si da-i hrana suplimentara cu ceva mai neprietenos ( sa zic asa) decat bibe. NU SUZETA! Copiii au nevoie sa suga nu doar sa se hraneasca asa ca profita de asta si da-i sanul.
Inainte de alaptat dus fierbinte sau comprese calde pe sani, 10 minute de somn( macar!!!) ceai /apa/lichide multe ( minim 2 l) Sunt mame care au observat o crestere a lactatiei datorata ceaiului de chimen+anason+fenicul ( cumperi seminte din plafar si le amesteci si faci ceiut din ele).Nu toata lumea e de acord ca ceaiul a stimulat lactatia dar cu siguranta aportul de lichide ajuta!!! Si cica e si impotriva colicilor( la noi a functionat)
Bafta multa si sa fie cum iti doresti!!!
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 13+
aria spune:
Felicitari, mir anda!
Am intrebari pentru mamicile care deja ati nascut la arcadia: ati solicitat personalului sa alapteze nou-nascutul cu lingurita?Cum au rectionat?Si daca solicitam in spital sa consumam ceai de stimulare a lactatiei din prima zi, ne aduce cineva?Intreb pentru ca eu vin de la distanta mare si nu cred ca va avea sotul unde sa imi prepare ceai in Iasi sa imi aduca..Ma gandesc sa solicit la spital, le duc eu ceaiul, numai sa il prepare. E posibil, oare?
DadaIna spune:
mir_anda felicitari pentru bebe! Eu am fost azi la dr. si mititica mea sta bine mersi in burtica.Colul e in continuare inchis deci sigur zilele astea nu iese la lumina.Are aproape 3,5 kg insa s-a invartit prin burtica si are o circulara de cordon.Sa speram ca pana ce vine pe lume se remediaza problema. Oricum m-a aigurat si dr, ca si in timpul travaliului suntem monitorizate si doar daca apare suferinta fetala facem cezariana.Eu sunt optimista si stau fara griji pentru ca sigur o sa fie bine.Mai mergem peste o saptamana sa vedem ce giumbuslucuri a mai facut prin burtica si daca da semne de venire pe lume.
mir_anda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gravidacori felicitari mir anda,,ma bucur ca sunteti bine,si sper sa rezolvi si problema cu alaptatul,nu renunta inca. tu cum te simti? cum e recuperarea?cand ai timp te asteptam cu detalii multe surprize frumoase pe forum in ultimele zile cu proaspetele mamici |
totul a decurs f bine, mi-am revenit repede,personalul e super amabil asa cum trebuie sa fie in orice spital. a meritat pana la ultimul banut!
ionelamaria- merci pentru sfaturi, o sa mai incerc.
aria: nu am cerut sa fie hranit cu lingurita, nici nu m-am gandit la asta. nu stiu daca ar face-o. iar ceai pt stimularea lactatiei se gaseste jos la farmacia spitalului, il iei si il dai la asistente ca iti fac ele cate o cana mare. daca vrei poti primi din partea casei si cafea. e ca room-service :_))
gravidacori spune:
multumesc mir-anda pt raspuns,eu tot cezariana voi face cu dr samoila,mai am si eu mai putin de o luna si am o mie d e ganduri.
inca ceva..porti burtiera ?
aria spune:
mir anda, multumesc! Voi avea cutia de ceai cu mine, bine ca mi-ai spus!Ma gandesc sa cer sa hraneasca beblusa cu lingurita tocmai ca sa nu se obisnuiasca cu biberonul pana mi-o veni mie laptele...
Se asigura din spital pentru mama si burtiera si ciorapii aia speciali?Ma refer la perioada de spitalizare, ca acasa clar imi voi lua eu burtiera, dar cum am inteles ca la spital sunt scumpe tare, voi cauta in alta parte.
A, inca ceva:pentru cele care ati nascut prin cezariana, se pune un saculet pe burta dupa operatie?