nasterea la arcadia - iasi (5)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aria spune:

Am dpn pe 17 mai, doctorita a programat pe 9 mai cezariana. Merg pe 30 sa vedem cum se prezinta situatia, daca se grabeste sau nu fetita sa iasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

ARia, mai ai un pic si vine bebelina..sa ne tii la curent cu consultul pe 30.LA ce medic esti? Ai optat tu pt cezariana sau din motive medicale?

Dadaina, sa inteleg ca acum treb doar sa te consulte? Ai fost la lamaze? Cum ti s-a parut? Eu zic sa stai liistita ca printesita sta sigur pana pe 3.DAca nu ai pierdut din dop si colul e inchis n-ai de ce sa iti faci griji! Te pup.

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

madline82 am fost la cursurile Lamaze parca pe la inceputul lunii,am scris si atunci cateva impresii si chiar am intrebat daca mai merge vreo graviduta la acea data. Oricum nu am fost decat 3 gravidute atunci. M-am simtit foarte bine la curs. Desi stiam dinainte cam ce se explica pentru ca ma documentasem, vazusem filmulete parca am prins mai mult curaj sa nasc natural.
Am facut si ultimile analize: sange, urina, lama, streptococi, etc, la preanestezic am fost, ultima oara cand ma vazuse dr. era totul ok, colul inchis, DPN-ul era exact cu masuratorile de la eco.Acum doar astept clipa si dr. vroia sa ma mai vada inainte de nastere macar odata sa se reasigure ca e totul ok, ca ultima data. Pierderea dopului nu e prea relevanta.Poate sa aiba loc oricand, de la cateva ore pana la cateva zile sau chiar saptamani inainte de declansarea nasterii. Eu am momente din zi dupa ce merg la baie, sa observ pe protejslip ceva cu aspect de racitura insa foarte, foarte, vag si e ceva incolor.Nu stiu daca pierd din dop pentru ca e o cantitate mica tare. Nici secretia pe toata perioada sarcinii nu mi-a dat de furca ca altor gravidute. Doar putin mai abundenta decat in mod normal insa nu e ceva sa ma deranjeze.Probabil ca vedem miercuri ce se mai intampla la polul sud.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aria spune:

Buna!
Madline, voi naste prin cezariana din motive medicale. Medicul meu e colaborator acolo, Ciupilan s enumeste.Eu inca astept rezultatele la exudate, dat fiind ca au fost sarbatorile, intarzie. Si am emotii!Sper sa fie totul bine!
Dadaina, eu ma gandeam ca taman dopul ala imi da de stire cand se apropie momentul...ca ma luase panica un timp fata de distanta pe care o am de parcurs pana la Iasi. Dar, asa cum spuneai si tu, controlul medical ne va da informatiile necesare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Mneatza

Cine vrea o ?
Dada, sper sa decurga totul asa cum iti doresti si doresc asta fiecareia dintre voi/noi
Spuneai ca vrei sa inveti repede pe bebe la olita. Teoriile actuale spun ca apare controlul sfincterial intre 18 si 24 de luni si ca atunci e momentul pentru inceperea antrenamentului la olita. Mai stiu ca inainte de aceasta varsta copiii sunt "dresati" sa faca la olita si pot aparea frustrari grave nicidecum "invatati". Fetitele invata putin mai devreme sa ceara la olita. Parintii nostri ne puneau pe olita inca inainte sa stam bine in fund ( unii) dar faceau asta ca era greu cu scutece si alte alea de spalat la infinit+ . Invatau ei programul nostru si "nimereau" momentul. Nu mai spun de faptul ca nu era tocmai "fericita" coloana noastra
Totusi, am gasit o chestie tare faina despre asta, chestie care poate ti se potriveste: elimination communication. Eu am descoperit asta tarzior. Mihnea avea deja 7-8 luni si din ce retin incepi din primele zile pentru a avea succes. la al doilea cred ca voi incerca asa ceva.... cred... sper sa am rabdarea

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlynaB spune:

Hristos a Inviat! Ce faceti fetelor? Haideti, curaj, mai aveti putintel :)
Dada, stai linistita, o sa fie totul bine
Alinutza felicitari, sa-ti traiasca bebele, sa fie sanatos si sa va bucurati de el!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Pupicei fetelor!ionelamaria multumesc de acele informatii.Nu am putut urma un link din ce mi-ai lasat insa am cautat pe google acei termeni si am gasit informatiile necesare. Eu am o prietena a pus fata pe olita de la 8 luni si a reusit inca asa de mititica sa o dezvete de pampersi.Am gasit si pampersii minune tot prin intermediul unei amice si renuntam la cei lavabili in schimbul celor cu anioni .Se schimba mult mai rarut. Au seminte din arbore de ceai inauntru cica sunt super ok mai ales in ceea ce privesc iritatiile. Am dat comanda acum si pentru mititica si pentru mine de absorbante pentru lohii tot cu anioni.Eu stiu de la mine de la absorbantele astea de pe piata ca ma omora plasticul ala din ele incat ma determina sa port numai interne, mai putin noaptea si cand stateam prin casa.Vara desi le schimbam foarte des faceam niste alergii cumplite de la plasticul si gelul ala din ele. Apoi la bebe cred ca ii face funduletul varza! De asta tot caut variante sa inlocuiesc pampersii uzuali. Nici in pelinci nu pot sa o tin ca vorba aia nu mai suntem in epoca de piatra, am evoluat.
AlynaB eu acum sincera sa fiu sunt foarte viteaza si curajoasa am sa vad cum voi fi cand ma apuca pandaliile:))
aria si eu credeam la inceput ca stau linistita ca nu e inca dopul cazut si inca nu vine momentul :) insa nu stau lucrurile chiar asa.Chiar devenisem obsedata ca mereu mergeam la baie "sa verific" daca e ceva pe slip. :))Cica dopul asta e ceva lung, gelatinos de vreo 9 cm cam asa povestesc mamicile pe net dupa ce am mai cautat ceva informatii. Deci e imposibil sa nu vedem.Eu nu pierd din dop, cu siguranta asa e scurgerea mea fiziologica in sarcina.
Maine sper sa vad care e treaba.Pe noi deja ne suna lumea sa ne intrebe daca am scapat de burtoi:)) de dimineata suna telefoanele intr-una, desi le zic ca pana pe 9 cand e termenul mai e timp
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_mdm spune:

Buna fetelor! am intrat sa va anunt ca pe 19 aprilie la 23.30 am nascut o minunatie de fetita de 2950 de gr perfect sanatoasa la 37 de sapt si o zi. Sunt asa de obosita si inca cu dureri ca nu am avut cum sa intru sa va povestesc. Marti dimineata am fost la control sa vedem daca e in regula si sa stabilim data operatiei. Sarcina era fff jos si colul deschis de un deget. Mi-a zis sa stau cuminte la pat cu nospa si poate mai sta o saptamana. Programasem ca marti adica pe 26 sa ma opereze. Am ajuns acasa si m-am pus sa ma culc ca eram f obosita. Asta pe la 4, iar la 6 ma trezise brusc o durere groaznica. Am stat am luat vreo doua nospa si nimic. Durere din ce in ce mai groaznica pe la 9 mi se desprinsese dopul de tot si incepuse sa curga si sange. Va dati seama in ce panica intrasem si durerile se intensificau tot mai mult. simteam ca ma rup de mijloc. Pe la 10 mi-am facut curaj sa o sun pe doctorita ca era clara treaba si m-a chemat de urgenta la spital. Nici nu am ajuns bine si cat m-a pus la monitorizat mi s-a rupt si apa moment in care am zis ca mor. au pregatit repede sala de operatie si au trecut la treaba. Deci pot sa zic ca am suferit ambele tipuri de nastere. capul era aproape in expulzie dar nu avea cum sa iasa si m-au operat imediat.
Ideea e ca peste toate durerile vederea puiului a fost una extrem de emotionanta! Acum sunt rupta de oboseala ca nu am reusit sa mai dorm de luni noaptea. E greu si ca nu vrea sa suga de la san si trebuie sa ma storc si sa ii dau la biberon si sanii fiindca am f mult lapte imi sunt pietroi si f durerosi de fac si convulsii si ma iau frisoanele. Iar operatia inca ma doare grozav si ma tem ca nu e tocmai in regula. Miercuri ma duc la scos firele sper sa fie ok. Am nascut la Arcadia si a fost din acest punct de vedere o experienta minunata. am fost tratata mai mult decat omeneste si tot personalul e de nota 10.
Va pup, va doresc nastere usoara la toate si multa sanatate. Cand mai am timp si putere mai intru sa vorbim.

...asteptand o minune in viata mea!

Daria
37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

felicitari andreea,chiar ma gandeam la tine ,nemaivazandu-te activa am presupus ca poate a venit barza deja
e bine ca bebe e sanatos si sper sa iti revii si tu repede si sa te simti mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oiyoy spune:

Felicitari andreea_mdm! Refacere grabnica si sa ai parte de odihna cat mai repede! Ce frumos! Ai trecut in randul mamicilor chiar in Saptamana Mare.

38 saptamani, DPN 5 mai

Mergi la inceput