nasterea la arcadia - iasi (5)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mir_anda spune:

Deci: da, imediat dupa operatie iti pune un saculet cu gheata,iar de a doua zi burtiera de la ei pe care o tii permanent cat esti internata . daca vrei sa o cumperi te costa 125 lei (eu mi-am cumparat din alta parte dupa ce am iesit din spital, o mai port si acum cateva ore pe zi, desi nu mai e nevoie). Si ciorapi antitrombotici iti pune imediat dupa operatie, iar pe astia chiar ii iei acasa gratis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aria spune:

Am inteles!Multumesc pentru raspuns!Si folosesti tu si ciorapii acasa?Cat timp e recomandat s aii folosim?
Scria alta mamicuta pe froum ca si bepantenul pentru bebe il poti lua acasa, dar eu ma tot gandesc ca la receptie...ne face socoteala. Apropos, cand ati achitat restul banilor, la internare sau la externare?Logic mi se pare mie la externare, dar...mai bine va intreb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greeneyes30 spune:

Hello!

Se pare ca saptamana viitoare va veni barza si la mine. Si ultima consultatie va fi vineri, dar pana atunci am niste neclaritati privind operatia de cezariana si v-as ruga sa imi dati niste detalii cu privire la unele aspecte: clisma si sonda sunt obligatorii?, am de gand sa nu mananc nimic cu o zi inainte :). Daca sonda reprezinta o necesitate cine o va "instala"? Ce rol are medicul anestezist? - cand am facut consultul preanestezic era un domn doctor despre care nu prea am aflat prea multe. Ce personal mai participa la operatie? Am niste emotii ca uit sa respir. :)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aria

Am inteles!Multumesc pentru raspuns!Si folosesti tu si ciorapii acasa?Cat timp e recomandat s aii folosim?
Scria alta mamicuta pe froum ca si bepantenul pentru bebe il poti lua acasa, dar eu ma tot gandesc ca la receptie...ne face socoteala. Apropos, cand ati achitat restul banilor, la internare sau la externare?Logic mi se pare mie la externare, dar...mai bine va intreb.

ciorapii i-am mai purtat pe acasa vreo 3 zile, desi nu mi-a spus nimeni exact cat timp trebuie purtati, cateva zile mi s-a zis.
bepantenul si o punga de servetele pt bebe le gasesti in rezerva si le poti lua acasa, eu le-am luat. nu platesti nimic in plus, doar acea burtiera daca o vrei. de platit platesti totul la externare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui greeneyes30

Hello!

Se pare ca saptamana viitoare va veni barza si la mine. Si ultima consultatie va fi vineri, dar pana atunci am niste neclaritati privind operatia de cezariana si v-as ruga sa imi dati niste detalii cu privire la unele aspecte: clisma si sonda sunt obligatorii?, am de gand sa nu mananc nimic cu o zi inainte :). Daca sonda reprezinta o necesitate cine o va "instala"? Ce rol are medicul anestezist? - cand am facut consultul preanestezic era un domn doctor despre care nu prea am aflat prea multe. Ce personal mai participa la operatie? Am niste emotii ca uit sa respir. :)

-clisma si sonda sunt obligatorii (nu e asa de rau pe cat crezi acum)
-de mancat nu mai mananci de pe la ora 7-8 seara, nici apa nu bei
-sonda mi-a pus-o medicul anestezist (incredibil)
-medicul anestezist are rolul de a-ti face anestezie, evident. eu am facut rahianestezie asa ca am fost constienta tot timpul si m-am conversat cu medicul anestezist in timpul operatiei. ai muzica in sala, atmosfera e relaxata
-la operatie participa 2 ginecologi plus anestezist plus asistente
-si eu eram moarta de frica la inceput, dar ai sa vezi ca o sa fie totul mult mai usor decat pare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aria spune:

Mir anda, multumesc tare mult pentru raspuns!
Rahianestezie voi face si eu...emotii am o mie. Mi s-a spus la consultul preanestezic sa nu mananc de la 8 seara, s anu beau nimic (asta mi s epare greu, fara apa) de la 12 noaptea pana a doua zi la operatie. Vreau sa stiu ce ai simtit in timpul operatiei, de durut cred ca nu te-a durut, dar ai simtit cum umbla prin burta/Eu deja visez ca nu tine anestezia...
Apoi treaba cu clisma si sonda e iar neplacuta. Nu am avut sonda niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greeneyes30 spune:

Multumesc de raspuns. Ma gandesc oare ca in cazul in care as dori ca altcineva sa se ocupe de sonda mea , voi supara pe cineva? Eu voi avea un domn doctor anestezist si nu cred ca va fi placut sa se ocupe de "instalarea" sondei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oiyoy spune:

greeneyes30 ca sa iti alungi starea de stanjeneala trebuie sa te gandesti ca acel domn este un profesionist si se va purta ca atare si ca iti face un bine; va ajuta la aducerea pe lume a sufletelului pe care il vei iubi mai mult vreodata.

39 saptamani, DPN 5 mai

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aria

Mir anda, multumesc tare mult pentru raspuns!
Rahianestezie voi face si eu...emotii am o mie. Mi s-a spus la consultul preanestezic sa nu mananc de la 8 seara, s anu beau nimic (asta mi s epare greu, fara apa) de la 12 noaptea pana a doua zi la operatie. Vreau sa stiu ce ai simtit in timpul operatiei, de durut cred ca nu te-a durut, dar ai simtit cum umbla prin burta/Eu deja visez ca nu tine anestezia...
Apoi treaba cu clisma si sonda e iar neplacuta. Nu am avut sonda niciodata...

iti faci prea multe griji. chestia cu clisma/sonda sunt fleacuri, pe moment te simti stanjenita dar apoi nici nu te mai gandesti la asta, o sa te preocupe operatia. de durut nu te doare nimic, dar intradevar simti cum iti umbla inauntru. daca iti face anestezie dr tutuianu te tine de vorba, glumeste, te relaxeaza. iar cand o sa-ti vezi copilul o sa-ti treaca toaaate grijile si o sa te linistesti imediat. asa a fost la mine.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui greeneyes30

Multumesc de raspuns. Ma gandesc oare ca in cazul in care as dori ca altcineva sa se ocupe de sonda mea , voi supara pe cineva? Eu voi avea un domn doctor anestezist si nu cred ca va fi placut sa se ocupe de "instalarea" sondei.

poti sa incerci. pe mine m-a luat pe nepregatite si a trecut repede. oricum esti goala pe masa...

Mergi la inceput