nasterea la arcadia - iasi (5)
Raspunsuri - Pagina 22
AlynaB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aria Bun gasit! Dadaina, iti spun cu intarziere LA MULTI ANI!Nu mi-am dat seama de ieri, de bine ce am ametit pe forum...Iti urez toate cele bune si nastere usoara! Am venit de la spital, am facut analize, consult preanestezi, consultul obligatoriu.edicii mi s-au parut foarte draguri, isi fac treba bine. Nu am fost multumita de faptul ca am fost programata la 9 la analize si abia la 10.30 le-am terminat, dar...se mai intampla.Am platit exudatele, caci am semnat vechiul contract in care nu erau incluse, plus consultul obligatoriu la ginecolog. Am uitat s aintreb ce produse de igiena folosesc ei la neonatologie, s aimi iau si eu acasa din timp. Parca am citit aici ca folosesc bepanthene drept crema...macar atat sa stiu s aimi cumpar. |
Pt copilasi iti da med lui o listuta cu ce trebuie sa ii cumperi cu o zi inainte de externare.
Iti trebuie asa:
- bepanthen pt fundulet (este f buna crema, acum depinde si cat de sensibila este pielea copilasului. Al meu dupa o sapt s-a inrosit tot, plangea ca il ustura, si i-am luat nidoflor, este super buna, am renuntat la servetele umede si l-am spalat cu ceai de musetel de fiecare data.Il 2 zile i-a trecut)
- baneocin pudra si spirt pt buricut
- betisoare de urechi normale si cu opritoare
- ser fiziologic pt nasuc si ochi
- ulei pt masaj(la arcadia folosesc johnsons baby badtime)
cam de produsele astea aveti nevoie, la baita....Ele sunt mult mai multe, dar pt inceput nu aveti nevoie de ele.
AlynaB spune:
aaaa.....si inca ceva: INARMATI-VA CU PAMPERSI LA GREU !!!!!!!!!!!!!!
Eu am folosit 240 in 3 sapt!!!!!! Ma intrebam la inceput daca nu sunt prea multi 78 ....cati sunt in pachetul new born....ma gandeam ca o sa creasca si o sa ii ramana mici
aria spune:
Va multumesc, fetelor!
oiyoy, am asteptat la analize nu din cauza asta, ci pentru ca aveau o urgenta, un nene se simtea rau si era intins acolo unde se recoltau analizele, asta a durat f mult. Era un singur asistent care recolta. Oamenii erau revoltati, toti comentau ca nu se respecta programarile, ca e degeaba spital privat etc.Eu am stat cuminitica pana am reusit s aintru. Important e ca le-am facut si pana la ora 12 au venit partial rezultatele.
ALynaB, multumesc pentru informatii!Macar asa stiu sa ma pregatesc cat de cat.La capitolul igiena inca nu am cumparat nimic. Am luat pampersi, am 1bax new born (de ala cu 78 buc) si 1 bax pentru 3-5 kg(urmatorul numar, nu mai stiu, 2, parca). Nici eu nu stiu care or fi potriviti, dar mi-am imaginat ca voi consuma muuuulti.
DadaIna spune:
AlynaB eu stiam de la sora mea ca trebuie scutece la greu la inceput, cam 10 buc pe zi, depinde si de cat pisulica face bebe.Eu ma gandeam sa ii iau scutece AIO (all in one) lavabile si mi se pareau scumpe (aproximativ sau mai mult de 60 ron un scutec)insa daca facem un calcul iesim mai bine si sunt si mai sanatoase.Erau pachete de 20 scutece economic 1250 ron All in One Pop-In.Cred ca am sa ii iau asa.
Nu fac reclama insa cred ca sunt o inventie super, mai ales ca sunt ecologice.
Sunt mamici care deja folosesc?Sunt tare curioasa cum se descurca cu ele si daca merita investitia.
madline82 spune:
Dada, eu voi folosi pampersi obisnuiti, ca imi imagienz ca e destul de greu sa speli scutecele,( mai ales duap treaba mare..tii , nu stiu cum o sa schimb eu pampersi, ca deja ma gandesc cu groaza...) apoi le pui la uscat...E mai comod cu pampers.
DPN 15-22 mai, fetita
DadaIna spune:
Asta ma gandeam si eu cu spalatul, daca nu put rau chiar daca le spalam.Cica au si niste foi de protectie (liner) care se pun in scutecel, cand fac kk arunci folia aia la toaleta pentru ca e biodegradabila, iar la pisu se poate spala de 2 ori apoi la gunoi(foliile alea se iau separat).In rest se baga in masina de spalat se intind la uscat si gataInsa adio iritatii la poponet,adio chimicale din scutecele obisnuite, fara creme, scutecele au capse si cresc odata cu bebelusul.Nu mai zic de economii.Uite un calcul facut de o mamica pe situl adelle.ro:
http://adelle.ro/6-motive-pentru-care-am-ales-scutecele-refolosibile/
Vezi punctul 3
madline82 spune:
DADA, eu cred ca mai bine ii iei cateva pt inceput si vezi cum te aomodezi cu ele si daca intr-adevar te ajuta si sunt asa cum se zice in articol.CAt despre pareta cu 8 pampersi pe zi cred ca e exagerat dupa 1 an!
DPN 15-22 mai, fetita
madline82 spune:
Oiyoy, dada, andreea, si celelalte burtici care au DPN la icenputul lui mai, sa ne anuntati daca vine barza mai repede!!
DPN 15-22 mai, fetita
DadaIna spune:
madline82eu anunt sigur, poate reusesc sa scriu si din spital pentru ca imi iau laptopul cu mine.Eu zic (desi nu stiu ce ma asteapta) ca voi fi capabila sa butonez doua randuri
Acuma vom vedea daca vrea sa vina mai repede de termen.Eu oricum sunt pregatita.Ieri m-a durut putin burta usor asa ca la menstra in primele zile, insa nu am avut contractii.Contractii nu am simtit deloc in sarcina. Ori nu stiu eu cum trebuie sa fie ori sunt prea batuta in cap si nu fac diferenta intre miscarile fetei si contractii ori chiar nu am avut deloc. Parca simteam ca aluneca ceva inauntru si ma durea si "mititica" putin .Cred ca isi pregatste locusorul catre iesire.Acum vad ca merg mai greoi ca in celelalte zile si s-a lasat si burtica.
Apropo de pampersi...eu pe a mea vreau sa o invat cat mai repede la olita.Am sa insist insa nu vreau sa o vad dupa 2 ani cu tasulca la fundulet ca ma iau crizele
Va pup fetelor si daca eu nu mai reusesc sa intru pana luni cand merg la doctor va urez tuturor Sarbatori Fericite si sa dea Dumnezeu sa trecem cu bine peste toate!
aria spune:
Dada, iti intoarcem si noi urarile de bine. Sa avem cu toate Sarbatori luminate, cu sanatate si bucurii in asteptarea bebelusilor!
O prietena de-a mea a nascut de Florii, cu o saptamana mai devreme, ieri am vizitat-o, era foarte bine, asa ca imi imaginzez eu ca si tu vei trece usor peste nastere si vei putea scrie din spital. Eu nu cred ca voi lua laptopul cu mine la spital pentru ca vin de la 100 km distanta de Iasi, dar anunt eu cumva. Totusi, inca sper sa mai stea bebe acolo pana la momentul optim...