Strumfi de iulie-august 2007 (213)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

dana, nu ai de ce te simti "vinovata". faptul ca ai avut/ai vrut sa-i dai san mi se pare un lucru extraordinar. e un mare "+" pt copil. esti de laudat si de apreciat , nu de "acuzat". majoritatea doctorilor zic asa. tu sa fii sigura ca ai facut ce era mai bine pt copilul tau! l-ai hranit cu ceva natural, care i-a intarit imunitatea. n-a avut probleme cu stomacul....gandeste-te ca daca ii dadeai ceva si se deranja la stomac, trebuia sa-i dai medicamente, acum daca se intampla asta, il poti "regla" prin alimentatie.
eu sa stii ca te-am apreciat ca ai avut atata vointa sa-l alaptezi, mai ales ca la daria n-ai avut lapte. ai facut atata efort ca sa te simti acum vinovata ca-l alaptezi???????? fii serioasa si fugi d-aci cu mustrarile astea de constiinta!
o sa manance! fii sigura, doar inarmeaza-te cu muuuuuuuuuuulta rabdare! ceva poze?

d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Adevarul e Michi ca atunci cand ma gandesc cat am tras sa-l alaptez, eu avand si sfarcul drept retrovers si la inceput trageam un pic cu pompa, apoi il puneam. Chin si acum imi zice dr asta noua sa-i dau linistita si lapte praf ca nu a mai luat in greutate asa bine si se necesita. pai eu lapte am, simt, bebe suge.
Da gata nu va mai zapacesc ca le aveti si voi pe ale voastre.
Ma duc la Eric care doarme cate 5-10 minute apoi sta juma de ora, si tot asa de azi noapte. Vreau sa-i pun comprese cu apa fiarta cu sare la picior ca i s-a inrosit rau de la vaccin.

un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)

Mergi la inceput

daca suge si tu ai lapte, da-i in continuare! .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

damian n-a mai luat in greutate de vreo luna jumate. deloc, niciun gram. dar nici lapte praf n-o sa-i dau cand mie imi pocnesc tzatzele de atata lapte.
mie mi se pare normal ca in primele 6 luni sa ia mai mult in greutate lunar si apoi sa se mai tempereze ritmul.
doctorii astia sunt cazuti din luna (sau nu, ca cica au ceva bonusuri daca conving mamele sa treaca copilul pe lapte praf sau sa-i faca nush cate vaccinuri ).
pun pariu ca a mea o sa faca ochii cat cepele cand o sa-i zic ca o sa sarim peste ROR. si-asa acum cand am fost pt febra asta nesuferita mi-a aruncat un "peste 2 luni ne vedem la vaccin". n-am zis nimic acum, dar la 1 an o sa-i fac doar celalalt vaccin (infanrixul, rapel) si nici prin cap nu-mi trece sa-i fac in acelasi timp si ROR-ul. poate l-oi face mai incolo, desi acum zic ca nu-l fac deloc, dar in combinatie cu alte 6 tulpini de virus mi se pare monstruos.
pupici pe piciorusul vaccinat (stiu ca se mai recomanda feliute de lamaie sau cartof crud la locul cu pricina. n-am experimentat personal).

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arhdy spune:

Dana la gradinita 60 nu am fost. La 17 este exact langa cresa la care a fost Cristiana. Avea un coleg care bunica era ingrijitoare la gradinita si nu ne spunea de bine de acolo, adica la 12 educatoarea pleca si raman cu ingrijitoarea, mananca cine apuca. In plus cand m-am dus la directoare anul trecut a inceput ca timpita sa tipe, fara macar sa deschidem gura sa spunem ceva, ca nu inscrie decat de la 4 ani si program scurt, pana la 12, iar atunci nu ne incadram la nici o varianta.
In toamna la indrumarea pediatrei m-am dus la gradinita sa intreb de locuri (de data asta la gradinita 30, de care am auzit lucruri mai bune) si am nimerit exact peste educatoarea de la grupa mica, care a spus ca s-au retras 2 copii, asa ca am inscris-o imediat. Iar acum nu imi pare rau. Este educatoarea putin mai dura, dar este un pedagog bun, care chiar se ocupa de copii. In plus in vara se renoveaza toata gradinita. Si sincer nici nu mai caut nod in papura. Pana la scoala aici ramane, nu vreau sa o tot schimb. Vreau sa aiba o continuitate. A facut 2 ani la cresa - 3 grupe cu asistente diferite. Acum vreau sa fie doar la o educatoare pana la scoala, ca sa aiba o stabilitate.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

doctorii astia sunt cazuti din luna (sau nu, ca cica au ceva bonusuri daca conving mamele sa treaca copilul pe lapte praf sau sa-i faca nush cate vaccinuri ).

lasand la o parte teoria conspiratiei, eu chiar cred asta.
una din colegele de birou are o prietena, medic, si am inteles ca are "bonusuri" de la compania producatoare, daca prescrie anumite medicamente. si tot rasfoind netul dupa remedii pt colesterol , am gasit multe postari, unele apartinand unor medici, cum ca inainte de anii 80 in manualele de medicina, limita superioara a colesterolului era in jur de 300. si pt ca , companiile producatoare de medicamente trebuiau sa-si vanda marfa, au coborat limita la 200-220, ca sa "aiba vanzare" la medicamente.

gata, v-am pupat! vikend placut, cu toate ca se anunta ploi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Dana, sunt gand la gand cu Vivela, si mie mi se pare prea devreme pentru carne, tin minte ca noi am incercat pe la 8-9 luni si numai de 2 ori pe saptamana.
La Saby si eu m-am chinuit foarte rau cu alaptarea, aveam mameloanele ombilicate, fara pompa, saraca s-a diversificat cu sange din primele saptamani.
Saby face engleza zilnic, dar nu ne povesteste mereu ce a facut, mai apare cu cateva cuvinte noi sau franturi de poezii, si atunci ne dam seama ca nu a stat degeaba. La sfarsitul saptamanii primesc pe mail o informare despre activitatile din cursul saptamanii, pe zile, cu poze pentru fiecare, ce poezii/cantecele au invatat etc., astept cu interes sa vad ce au facut saptamana asta.
Educatoarea mi-a laudat-o ca e singurul copil (din 12 ) care nu a avut nevoie de ajutor la pictat si lipit, ceea ce ma mira, ca ea nu a pus mana pe pensula sau lipici pana acum.
Si Saby ne taxeaza daca spunem "misto"

Vio, sa porti sanatoasa cizmele!

Vivela, daca ziceai mai devreme de urzici, te scapam repede de grija .

Arhdy, sper din tot sufletul sa nu ramaneti fara loc de munca, am incredere ca seful te va tine pe langa el, indiferent ce se intampla cu ceilalti.

Monica, ma bucur ca am nimerit melodia. Atata lucru am si eu, ureche muzicala, ca vocea e varza.
Saby e bine la noua gradinita, deja a mers o saptamana si o zi si nu s-a imbolnavit, e un record pana acum. Am vazut o faza la gradinita de stat, de am ramas etonata. Am fost sa rezolv cu niste hartii si era educatoarea la baie cu copiii sa se spele pe maini. Un baietel se juca cu apa si educatoarea a tipat la el "ce vrei sa faci, sa inunzi tot? sa vezi cum iti rup urechile!", apoi pushtiul a iesit din baie, si cand trecea pe langa educatoare si-a luat o palma la fund, insotita de alte observatii. Si asta s-a intamplat in modul cel mai natural cu putiinta, in fata mea, de parca era cel mai normal lucru din lume .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Dana de ieri ma tot tin sa iti scriu. Si noi am trecut prin aceeasi problema. Dupa 6 luni a inceput sa deschida gura. Dar abia pe la 7 luni manca cate ceva. Apoi s-a imbolnavit si a facut o pauza de 10 zile numai san si cereale cand avea chef.

Acum pe mine nu ma deranjeaza ca nu ia in greutate ma deranjeaza ca a slabit dupa raceala aia si nici nu a vrut sa mai manance decat san. Acum a revenit pe calea cea buna. Nu mananca mult dar mananca.

Si pt ca m-a terminat cu trezirile noaptea de 2 zile i-am taiat alaptatul noaptea ca sa aiba mai mult apetit ziua. Din prima noapte s-a observat ca era mai bine pt amandoi. S-a trezit de 3 ori in loc de 6-8 treziri normale.

E greu pt ca e mare fan san si nu ia suzeta dar ii dau in timpul zilei sa suga si dimineata cand se trezeste il iau in pat cu mine si uite asa incepem ziua cu dezamorsatul sanilor care sunt ca niste bombe dimineata.

Ieri a dormit pt prima oara 5 ore fara treziri. Record.

Cu Eric eu zic sa mai ai rabdare. Chiar sa faci o pauza, si eu am facut vreo 3 saptamani ca ma termina psihic. El are de abia 6 luni. Are timp.
VivelaAndre e incantat sa ii dau sa tina mancarea in mana. Ieri a papat o banana singurel, ce o mai molfaia si ce incantat era

Viata in patru :)
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/07 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

N’am mai scris aici de o mie de ani.. am o scuza, sunt «ocupata» tare cu planul bb2…si mai ales cu paranoia planului bb2.. Nu am rabdare deloc…
In rest va citesc in fiecare zi.
Emily e bine, creste, merge la scoala, au tot felul de activitati, a invatat sa isi scrie numele si recunoaste literele din numele ei cand le vede, + inca cateva…
Recunoaste cand vorbim romaneste, in spaniola , engleza dar prefera de departe franceza..
E o fitzoasa, vrea sa se imbrace numai in fustite, rochite, iar prietenul ei cel mai bun e cu doua clase mai mare..Angelo (e brazilian) si toata ziua e cu angelo in sus angelo in jos… Ta-su a inceput sa intre la idei..
Va pup pe fiecare in parte si va urez un super weekend (aici au anuntat 28 de grade)

MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Mada ce m-ai distrat cu Emily . Iti tin pumnii sa-ti iasa planurile asa cum vrei tu.

Carla urata faza la gradinita. Mai grav este ca mititeii copilasi cred ca asta e normalitatea si nu spun parintilor.
Cu misto a fost tare ca am auzit-o odata mai demult spunand si i-am zis noi ca nu-i frumos, apoi s-a uitat la alba ca zapada si au inceput piticii: "ai ho, ai ho, suntem pitici misto". Cred ca de cel putin 20 de ori m-a intrebat da de ce zic misto? pana s-a convins ea ca piticii nu-s chiar asa de educati, vorbesc cateodata mai urat, nu se spala pe maini, de-astea.
Si, apropos de povesti, astazi m-a pus sa-i citesc capra cu 3 iezi. Ok. Intelege fata ca iezii mari nu au fost ascultari si au dat drumul la usa la necunoscuti si de-aia lupul i-a mancat dar apoi ca s-a dus mama capra dupa el si l-a chemat la ospat punandu-l pe un scaun de ceara care s-a topit si a picat in foc si astfel s-a razbunat, explica-i fetei daca poti ce-i aia razbunare.

Stefania, Carla, Vivela, Michi multumesc de incurajari la diversificare. Dupa cate mi-ati spus tind sa cred ca majoritatea is preagatiti sa pape abia spre 7 luni. Pai atunci ce tot o dau doctorii astia cu carnea de la 5-6 luni. Mama lor ca chiar ma simteam intr-un anume fel ca gresesc eu undeva. Poate sunt si copii care mananca la 5 luni dar bag seama ca multi nu.
Si Michi da, mie chiar mi-a spus o dr cardiolog (mama e cardiaca) faza cu colesterolul.
Asa cum acum o alta prietena medic ortoped pediatru pe care am sunat-o sa-i zic ca medicul de familie a zis ca Eric are piciorul tal valg mi-a spus ca acum e plecata la un congres si ca o sa mi-l vada insa asta nu reprezinta o urgenta medicala ci mai degraba este o boala moderna dupa care castiga bani medicii ortopezi pediatri.

Eu am bagat niste pui la cuptor cu cartofi si dovlecei.
Michi ai gasit reteta pt drob cu verdeata?

un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)

Mergi la inceput