Strumfi de iulie-august 2007 (213)
Raspunsuri - Pagina 7
mychydutza spune:
neatza.....
violeta, sa porti sanatoasa cismele! ce color au?
arhdi, sper sa fie de bine cu serviciul. din pacate nu pot vedea pozele. imi restrictioneaza astia accesul. btw, oare Nico ce mai face?
o sa prindem grupa pregatitoare la scoala, DACA nu se schimba legea iar. pana ajungem noi acolo sigur se mai stramba de n-shpe ori! c-asa-i la noi, ca la nimeni!
dana, iti aduci aminte ce zicea anya, ca niciun copil nu ramane nediversificat? stiu ca e frustrant, dar o sa se rezolve. ti-am zis, andrei n-a acceptat nimic pana la 8 luni. 2 luni am tot exersat diversificarea ...imi aduc aminte cata mancare de bebelusi am basculat atunci, ca mi-era mila s-o arunc
deci dupa noul sistem de invatamant de la 4-5 ani grupa mijl, 5-6 grupa mare si de la 6-7 grupa pregatitoare la scoala???????
eu daca il inscriu pe andrei acu il duc in grupa mijlocie , nu?????
vad ca sotul se incapataneaza sa-l dam la particulara.......m-a obosit deja problema asta cu gradinita!
d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"
monicabo spune:
Arhdy, si eu sper sa fie ok cu serviciul.
Mychy, da, il inscrii pe Andrei la grupa mijlocie, la varsta asta. Mai, daca va permite buzunarul, puteti merge si la particulara, de ce nu? SI la gradi de stat te costa masa/zi, optionale, si cotizatia la inceput de an pt rechizite, dar per total iese considerabil mai putin decat la particular.Dar trebuie sa va hotarati pana la inceputul lui mai, cand incep inscrierile la stat. Ce sa zic, sunt gradinite bune si mai putin bune, atat in sistemul de stat, cat si particular.
Cu legea invatamantului, da, cine stie ce modificari mai apar pana vom avea noi copii de scoala. Eu personal nu sunt prea incantata de grupa pregatitoare la scoala, caci am impresia sa se supraaglomereaza scolile, si parca si asa, copilasii intra asa, direct in jungla. Parca la gradinita sunt ceva mai ocrotiti. Plus ca ti se asigura si programul de dupaamiaaza (pt cei cu program prelungit), pe cnad la scoala, gata, termina la 12...
Carla, inca o data, merci pt melodie, client multumit!. Cum a mai fost la gradi zilele astea? De la stat ai retras-o? Te-ai mai certat cu aia?
Dana, asa e, sunt copii care pana pe la 9 luni nu papa mare lucru decat lapte de la san. Dar nu dispera nu ramane copil nediversificat si copil cu pampers pana la majorat
Succes Dariei la noua gradi!
si "succesuri" in tot ce faceti!
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
mychydutza spune:
monica. iti dai seama ca o sa incerc sa-l inscriu si la stat.....numa' sa prind loc. cu particulara ar fi un efort....mare.
ddanagh spune:
Multumesc fetelor.
Poate totusi se gandeste si incepe sa manance si el macar pe la 7 luni juma. Sper si eu.
Michi sincer depinde fff mult de educatoare. Eu la cea de stat din Ploiesti am fost f multumita, educatoarele aveau facut schimb de experienta in Londra, erau supra calificate si nu doar pe hartie, chiar se vedea. daria de la sf lui octombrie si pana in martie, deci cam in 4 luni juma a invatat cam 20 de poezii si 5 cantecele. Sincer, fara nicio exagerare. Nu stiu ce metoda aveau dar imediat prindeau poeziile. Plus multe altele pe langa si, mai ales, a invatat sa se joace organizat: ridichea uriasa, batista imparfumata, ursuletul doarme, de-a mama si copilul .... Initial o dusesem la particulara si in Ploiesti si nu am fost deloc multumita.
Daca te gandesti la numarul de copii din grupa, la orice gradi buna vor fi multi, fiindca toti vor sa-si dea copilul acolo. Ti-am zis ca la asta de e Daria acum sunt 18.
Arhdi dar la nr 17 si la nr 60 ai fost? cum ti s-au parut? O sa-i depun si eu dosarul Dariei la stat si vad eu in toamana daca ne ducem acolo sau ramanem la asta particulara.
Pe mine cel mai tare ma deranjeaza la gradinitile astea particulare faptul ca indiferent daca duci copilul sau nu, din orice motiv, gradinita tot o platesti integral.
Pentru semnatura te duci in stanga sus la profil personal, editare profil, si o sa gasesti dupa reintroducerea parolei, mai in josul paginii optiuni profil. apesi plusul acela si-ti apare semnatura.
Vio fac si eu ca si Karligutza.Pe mine nu ma pupi?
Laur ce mai face? el cu cine sta? cu bunicii sau cu bona? nu il dai la gradi?
Musso astept filmuletul, chiar mi-e dor sa-l mai vad si eu pe Mihnea frumosul. Am si eu cont pe facebook dar degeaba ca nu intru
Ma duc la Eric ca vad ca a inceput sa maraie iar. I-am facut vaccinul si e cam smiorcait, nici nu plange nici nu rade, da' face in asa fel incat sa nu plec 5 minute de langa el.
un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)
musso17 spune:
buna dimineata
dana,uite filmuletul: http://www.facebook.com/login/setashome.php?ref=home#!/video/video.php?v=202251846473384
mychydutza spune:
vreau sa fac azi un drob cu carne de pui/curcan, niste ciuperci, si ce as mai putea pune in el???????????? da' ceva usor, sa nu fie gras!
Vivela spune:
neata
Dana, nici damian nu prea manca la inceput. de fapt nici acum nu se omoara cu mancatul, cine stie cum sa manance tot ce-i dau eu. de regula papa cam 1/3 din mancarea pe care i-o pun pe masa, restul e in cap, pe jos sau storcosita de masa.
si parca imi aduc aminte ca la inceput, cam o luna de zile ma vaitam si eu ca nu mananca. se repezea in mancare si dupa ce o testa, se hotara ca nu-i place.
mie mi se pare ca acum mananca mult mai putin decat daca i-as da mancare pasata. cred ca maxim 100g de mancare la o masa. si acum, in perioada asta cand il chinuie dintii, nici atat.
acum, de dimineata de ex. i-am pus pe masa un mar taiat feliute si 3 curmale. din mar a mancat cred ca o singura feliuta si cam jumatate de curmala. deci infim. l-am lasat in pace, daca n-a mai mancat inseamna ca nu ii era foame sau n-avea chef/pofta.
pt pranz o sa vad eu ce-i fac, daca mananca, bine, daca nu, trecem la tzitzi si asta e.
mie mi se pare mai ok sa manace mai putin decat mai mult (in general).
ma duc ca bazaie.
Traiesc in Orasul Alandala
ddanagh spune:
Georgi f tare Mihnea cum merge fara roti ajutatoare. Cand i le-ai dat jos?
Normal ca mai m-am uitat si la celalte poze. Sunteti cea mai frumoasa familie pe care am vazut-o, de la un capat la altul. iar tu ai un par asa misto (nu-i spune Dariei ca am zis misto , aoleu ce-mi face daca ma aude ). Eu cred ca ma apuc de reteta lui Michi de a ma spala cu bicarbonat ca mai amn par doar de 3 spalari si si ala mi s-a lipit de cap, n-are pic de volum.
Vivela stiu ca ziceai ca nici Damian nu prea papa dar macar un pic acolo accepta, 2-3 lingurite/bucatele. Eric cum simte ceva pe limba da afara.
Ce ma enerveaza mai tare e ca dr m-a cam facut sa ma simt ca si cum l-as fi neglijat. Ca ar fi trebuit sa incep diversificarea mai devreme, ca trebuie sa insist mai mult, ca...ca... La naiba. Adevarul e ca ma simt un pic cu musca pe caciula caci cu mutarea asta eu m-am bucurat ca papa san si am amanat diversificarea cu legume (manca mar de vreo 3 saptamani) si carnita pana la 6 luni si o saptamana. Am zis eu ca-i ok dar uite ca nu dupa toata lumea.
un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)
Vivela spune:
azi nu l-am dus pe david la gradinita. o sa mergem peste vreo juma de ora la mosie.
mai acum ceva vreme, a cotrobait prin sertare si a gasit o cutiuta de cioco kinder, mai avea 3 ciocolatele. dupa ce a mancat doua, se uita la cea de-a treia... ii zic s-o manance mai tarziu, sa nu-l doara burta . surprinzator, a fost de acord, ba chiar a intarit ideea: "da, o mananc mai tarziu".
trec vreo 5 minute - eu deja uitasem epidodul. el la mine, aparent fara cauza: "mami, e cam tarziu, nu-i asa?" - adevarul e ca e cam tarziu la cate mi-am propus pe ziua de azi. si n-am ce face sa-i confirm. atat i-a trebuit, s-a repezit in ciocolatica ramasa, doar e "tarziu" .
si apropo de frig, acum 2 minute cica ii e cald si a inceput sa se dezbrace. acum se vantura nud prin fata mea, cica "ce cald e, mami!" . ce-om face la vara?
Vivela spune:
Dana, nu trebuie sa te simti in niciun fel de ce zice doctorul. mie mi se pare ca faza asta cu "mai insistati" se traduce cu "habar n-am ce sa zic, ma depaseste problema".
si de ce vrei tu sa-i dai carne de pe acum?? eu nici n-am incercat inainte de 8 luni. si nici acum nu prea mananca, decat daca i-o ascund in altceva.
eu zic ca david e al lui tac-su, ca e carnivor si damian de-al meu, ca mananca cu drag stevie si alte ierburi.