Strumfi de iulie-august 2007 (213)
Raspunsuri - Pagina 6
ddanagh spune:
Vivela ce frumos e Damian
Si eu l-as lasa pe Eric daca macar ar si inghiti 2 guri de legume. Nu vrea si pace nimic carne, legume, cereale. Doar lapte si ceva fructe. Acum face 7 luni si nu a reusit sa manance un morcov. M-a mai enervat si dr ca cica sa insist mai mult, pai cum????
Astazi a fost prima zi la noua gradi pt Daria. Diferenta maaare fata de la stat, cand am luat-o mi-a laudat-o doamna de zici ca nu a mai vazut asa copil. Eu mi-s mai realista, stiu ca e isteata dar nu-i geniu sa minuneze pe cineva chiar asa. La stat imi spuneau v-a colorat azi pe dv, mama. Aveti acolo capodopera. Acum mi-a spus de dinainte cum sunt ochii, capul.....Fata vesela nevoie mare, incantata ca o sa vina iepurasul. S-a laudat la mine ca a mancat toata ciorba dar felul doi nu. Totul ok pana acasa cand si-a dat seama ca si-a uitat acolo un caiet cu o printesa pe coperta (il luase de dimineata cu ea). Doamne Dumnezeule, isterie curata. Sincer, niciodata nu a reactionat asa. Incercam sa-i zic ceva urla la mine sa tac din gura, sa ne imbracam sa mergem dupa el. De fiecare data pana acum intr-un fel sau altul o faceam sa taca, intelegea. Acum nimic. A adormit suspinand "saracul, l-am lasat acolo, saracul de el"
Ma bufnea si rasul. Sa vad acum cand s-o trezi daca mai face criza. Cred ca a rabufnit cu plansul acasa. S-a abtinut toata ziua acolo fiindca i-am promis ca-i iau inghetata daca nu plange si acasa s-a descarcat.
Despre mine ma bucur ca a inceput sa-mi mai scada si mie pofta uriasa de mancare ce o aveam pana mai deunazi. Poate reusesc sa mai slabesc si eu putin pana la concediu sa nu mai arat ca o gravifda in 5 luni.
un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)
mychydutza spune:
dana, nu stiu daca te "incalzeste" cu ceva, dar andrei n-a acceptat mai nimic pana la 8 luni. sugea si atat! apoi incet, incet a inceput sa pape supica si alte alea! asa ca ai rabdare! nu mai pune la inima tot ce zice dr!bine ca ai lapte. la ce gradinita ai dat-o pe daria?????????
d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"
Luna1 spune:
Salut fetelor!
Vivela arata superb Damian cu palaria lui. Suna super bine satul in care va mutati voi. Am cochetat si noi cu idea de a ne muta mai in afara orasului, obtineam mai mult de banii astia, casa mai mare, curte mai mare, dar am fost sa vedem o casa si am realizat ca adaugam stres. Scoli in zona nu erau asa ca probabil ar fi trebuit sa plecam cu noaptea in cap sa ducem copii la scoala.
Multumim pentru felicitari dar cum eu nu-s nicicand multumita, acum am alta problema, scoala asta e la 200 m de casa noastra, e cotata super bine, insa noi ne mutam. As fi preferat sa primesc loc la optiunea nr 2, adica scoala de langa serviciul meu si de langa noua casa, acum nu mai am ce face, decat sa o trec pe lista si sa sper ca apare vreun loc la cealalta scoala.
Floarea soarelui as zice ca Adelise e sanatoasa tun in general. Normal ca mai muceste si ea si mai tuseste, insa comparativ cu prietene si colege de gradi de o varsta mult mai rar. Eu nu pun asta pe teama frigului pentru ca ei nu-i este frig. Eu mereu am avut incredere in ea, cand ii e frig cere singura, geaca, chiar si caciula iarna cand nu mai poate. Idea e ca in functie de climatul tarii in care traiesti sangele se ingorasa sau subtiaza si nu simti (sau simti) frigul/recele.
Eu am cercetat care-i treaba cu frigul dupa ce am fost in Egipt anul trecut in martie, si la 30 grade noi ne topeam insa localnicii isi imbracau copiii ca iarna. Nu glumesc, am vazut copii la 30 grade cu cizme de iarna, pantaloni, dres, geaca de iarna de m-am crucit. Si parintii la fel. Apoi m-am "documentat" si am inteles ca lor le e inca frig la 25-30 grade, pentru ei vara e la peste 40 grade.
La fel cum imi aduc aminte ca eu ca si copil primavara in mai cand erau cam 20 grade umblam inca cu dres, si era racoare, aici la 20 grade (mai exact de pe la 16 grade in sus) copiii umbla deja ca vara, pantaloni scurti, tricouri, palarii de soare, etc.
Cand am venit aici paralizam de frig mereu, dupa un an m-am "calit" acum la 25 grade ma plang ca e prea cald. Chiar ieri am iesit in oras la pranz, au fost 21 grade, si deja muream de cald.
Cam asta e teoria (si ce polologhie am facut si eu).
ddanagh spune:
Michi nu ma bucura ca au mai fost si altii insa, sincer, ma mai linisteste.
Pe Daria am dat-o la bigsmile. Mie imi place ca au curte ok si chiar ii scot afara. Sper doar sa nu-mi raceasca daca ies.
Trebuie sa-i iau niste incaltari pt afara cu arici. I-au ramas mici ce aveam de se putea inchide singura. Acum am unii cu siret si nu se descurca. Dar chiar nu gasesc ceva care sa-mi placa, usori, flexibili,din piele, cu un singur arici. Numai grosolani. Voi de unde ati mai luat incaltari? Oare va mai fi vreun targ de copii in viitorul apropiat?
Luna1 spune:
Dana suna super bine gradinita Dariei. Si pe Adelise o scoate afara la gradi, in curte si in afara gradinitei la plimbare prin padure ca e inconjurata de padure gradi.
Apropos cu criza voastra cu uitatul la gradi, am trecut si noi o data prin asta, m-am chinuit sa-i explic ca a inchis gradi, fara succes. De atunci iau totul acasa, m-am invatat minte.
CarlaV spune:
Dana, eu nu mi-as face griji cu mancarea, sunt copii care pana la 8-9 luni nu accepta decat san. In legatura cu pofta ta de mancare, mi se pare normal sa ti se reduca in poluarea asta, tu fiind obisnuita cu un aer ceva mai curat. Eu cand vin de la mare, bolesc efectiv cateva zile, nu pot manca nimic, parca ma sufoc, treptat ma obisnuiesc iar.
Vivela, daca n-as sti ca e Damian in poza, as jura ca e David. Sunt niste dulci amandoi, esti fericita cu asa copii.
Georgi, m-a lasat cu gura cascata Mihnea pe bicicleta, felicitari!
ddanagh spune:
Carla multam de incurajari. Asa o fi insa tot frustrant e cand tot fierbi zilnic la legume si el nimic.
Mai dar unde vedeti voi poze/filmulet cu Mihnea? vreau si eu.Georgi, te rog.
Am zis ca o filmez si eu pe Dariuca cum isi deschide singura laptopul cu parola cu tot (cu 9 caractere) intra in my computer, D, desene, ....si asta fara mouse. Se uita la ele, apoi le inchide, isi pune singura CD-ul cu jocuri si prinde peste sau umple borcanele cu dulceata. are o dexteritate fantastica. Imi aduc aminte ca eu in facultate mi se parea imposibil sa nimeresc la laptop fara mouse anumite chestii. Ce mai? clar sunt o generatie cu muult mai multi stimuli decat noi.
Carla, cum a fost azi Saby la gradi? iti spune de engleza? Si la asta la care merge Daria spun ei ca fac zilnic insa Daria mi-a zis ca azi nu au facut. sa vad maine.
violetan spune:
misto explicatie, luna! mi-a placut!
cygni, naspa cu accidentul, bine ca ati scapat si sunteti ok!
carla, georgi, mychy, floricica soarelui, timiiii,
vivela, nu mai avem nici o scuza cand te muti, chiar suntem f aproape. auzi, daca-ti prisoseste te ajut io cu urzicile cat ai clipi. le ador! hahaha, by the way, mychy, vara-mea nu suporta nici o iarba: spanac, stevie, urzici, zice ca parca mananca mlastina.
mdeah....nu stiu ce sa mai zic inteligent. a, ba da! mi-am luat niste cizme super pe care mi le-a laudat tot biroul. hihi, nu va zic cat am dat pe ele
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
musso17 spune:
anca,saru'mana,intru maine si pe facebook ca la laptopul sotului nu am salvata parola si cum nu o mai stiu,noroc ca am fost isteata si la al meu a ramas in memorie
dana,filmuletul e pe facebook insa maine o sa-l pun si pe forum.
luna,si mie mi-a placut explicatia cu frigul vs cald..ai dreptate.
vio,..sa porti iubita cizmele.
arhdy spune:
Buna dimineata.
Dana si eu as fi vrut sa o dau pe Cristiana la Big Smile (mi s-a parut cea mai buna din zona), dar nu am putut din punct de vedere financiar. Am dat-o la stat la gradinita 30 - Copiii Soarelui, undeva in spatele Liceului Sincai. Nu pot sa spun ca este perfect, dar este ok. Acum am aflat ca a fost si Piedone in inspectie si ca vara asta se mansardeaza gradinita, se renoveaza si se reface si locul de joaca din curte, in conditiile in care se vorbea de mutat in sediul celalalt de la Budapesta la gramada. Dar am scapat.
Apropo, stiti ca nu vom mai prinde grupa pregatitoare la gradinita, ci o vom face la scoala. Toti copiii care au sau fac 6 ani in anul inscrierii, merg la scoala in clasa 0.
In rest noi suntem bine, nu imi vine sa cred cat a crescut Cristiana. Abia asteptam sa mergem la mare. Ne-am luat deja bilete la Eforie la sfarsitul lui iunie inceputul lui iulie.
Va pup si sper sa reusesc sa mai intru ep forum. De citit mai apuc, dar de scris nu. Poate acum cand s-ar putea pe foamea asta sa raman fara servici. Nu mai avem de lucru.
P.S. Fetelor nu mai stiu cum pot schimba semnatura. Poate imi spuneti si mie.
Am pus poze noi.
Diana Stefania si Cristiana Maria (30.07.07)
poze noi din vacanta: http://www.flickr.com/photos/14718383@N04/