Cum ne descurcam cu copiii dificili?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Orice antrenor de karate onest, va va spune ca instinctul natural de reactie al copilului la o amenintare cu violenta este mult mai util decat niste tehnici de karate nestapanite suficient de bine. Stapanirea cu adevarat a tehnicilor de karate vine dupa mult efort individual, uneori ani de zile de munca, repetitii si slefuire personala.

Edit: Sper sa nu se inteleaga cumva ca sunt impotriva practicarii artelor martiale, nici vorba; si copilul meu face, si sotul meu face (de ani de zile, de pe vremea cand era interzis :)). Vroiam doar sa spun ca eu consider am gresit atunci cand i-am bagat copilului in cap ca el nu trebuie sa reactioneze la amenintari in nici un fel, sa plece si sa-si vada de ale lui..pentru ca de cele mai multe ori agresorul nu pleaca, e perseverent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu personal asta am avut in vedere. M-am rugat sa-i placa si sa nu se plictiseasca dupa doua saptamani. Vreau sa fie ceva de durata. Sigur ca tehnicile de aparare le va stapani si le va putea aplica dupa ani de munca, insa pe termen scurt exista alte avantaje practicand un sport, nu neaparat arte martiale, dar un sport, iar pentru copiii cu probleme de incredere in fortele prorpii cred ca se potriveste mai bine un sport individual. Sigur ca am putea exersa socializarea cu un sport de echipa, dar incercam sa compensam socializand in alte imprejurari.
Deci nu astept rezultate uimitoare peste noapte, nu cred ca exista asa ceva, ca in orice pe lumea asta se lucreaza cu "materialul clientului" asa ca...

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Asa e Cricor. La asta ma refer cu permiterea unui anumit grad de agresivitate. Sa nu blocam complet reactia instinctiva.

Si partea cea mai simpatica e ca dupa ce ajungi sa stapanesti acele tehnici, chiar nu mai ai nevoie sa le aplici vreodata in viata reala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Rox, nu cred ca s-a pus problema sa inabusim orice urma de agresivitate.
ceea ce incercam sa deslusesc era care e reactia corecta cand agresivitatea asta depaseste o limita rezonabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Androix am mai zis in alt mesaj anterior , ca-i mai bizara mama copilului. Asculta si tace. Nu cere scuze, nu da explicatii, tace... (Ce ai zis tu acolo cu rafuiala eu o iau ca pe o gluma)
Noi am discutat mereu cu invatatoarea, Ingrid l-a spus si eu o incurajez sa-l spuna, invatatoarea il mustra si-l pune sa-si ceara scuze. Nu-i convine asta pustiului, am auzit ca dupa ultima altercatie a incercat s-o acuze pe Ini ca ea l-ar fi provocat. Numai ca ea chiar nu face asta niciodata, doamna cunoaste bine fiecare copil si sigur ca nu l-a crezut.
I-am zis ca are dreptate sa fie furioasa pe el ca o tot sacaie si daca o loveste vreodata rau, are voie sa se apere.
Pe de alta parte frate-sau a invatat-o cum si unde sa loveasca un potential agresor masculin (asta ca lectie in varianta unui ipotetic agresor masculin, in caz de atac, abuz, nu la scoala) si i-am zis ca-i foarte periculos si nu e cazul sa ajunga la asa conflicte cu un coleg, de-aia-s invataori cu ei sa se ocupe, sa-i supravegheze.

Buli, limita rezonabila, poate fi limita rabdarii fiecaruia si din pacate orice inghionteala mai brutala poate duce la accident, daca-i apuca pe scari de pilda. De-aia eu-s mai degraba pentru spus si aplelat la adulti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Olympia, gluma si nu prea. Daca ea e dusa si se uita in gol, daca cerutul de scuze nu are efect decat pe moment atunci ce-ti ramane de facut?
Sincer, eu n-am fost decat intr-o situatie oarecum asemanatoare, si am facut cum faci tu acum si am ajuns in final ca fi-miu se uita lung cand este lovit, se uita lung cand i se scuipa in macare si altele asemenea. Sigur, spune si el la educatoare dar ce folos daca comportamentul de felul asta nu inceteaza?
La voi e clar o problema la parinti, de-aia eu cred ca acolo trebuie insistat. Nu pentru scuze sau pentru explicatii ca pe mine personal nu ma misca astea, ci pentru trezire la realitate, n-am glumit cu amenintarile. Eu n-as sta asa linistita ca tine daca tot la doua zile fata mea ar veni batuta de la scoala. Ca doara nu-i trimitem in jungla, nu-i aruncam in arena leilor, ii trimitem la scoala, trebuie sa le fie drag, sa le faca placere nu sa plece timorati ca se intalnesc cu diversi "dificili" de-astia cu parinti de se uita in gol!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Androix, sunt niste rautati gratuite, neprovocate de niciun conflict intre ei si sunt rautati de care au parte mai multi copii din clasa, nu doar ea. Evident problema e a pustiului. A mai fost un baietel care era el lider la prostii, celalalt doar il seconda. Dupa vreo doua sedinte in care trei sferturi din parintii prezenti s-au plans de el si parintii lui nici macar nu venisera la sedinte, a lipsit vreo luna de la scoala si s-au luat cred, ceva masuri in intervalul asta. Acum e mai cuminte si chiar il opreste pe celalalt(care a preluat stafeta), ca azi cand, dupa faza cu scuzele a vrut sa-i arunce iar lucrurile de pe banca lui Ingrid si "sefu " i-a zis "las-o in pace ca iar o-ncurci". Eu cred ca se va da si el pe brazda pan la urma, parintii vor fi obligati de colectivitate sa ia masuri , sau sa-l mute din scoala, ca a mai fost un caz in clasa care s-a rezolvat asa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buli

Rox, nu cred ca s-a pus problema sa inabusim orice urma de agresivitate.
ceea ce incercam sa deslusesc era care e reactia corecta cand agresivitatea asta depaseste o limita rezonabila.

Nu ma refeream la voi Buli. Chiar nu va cunosc atat de bine.
E o idee care mi se pare importanta, in general.

Mergi la inceput

Olympia in cazul vostru as vorbi direct cu baietelul respectiv. Nu l-as certa. Pur s simplu as avea o discutie cu el, cu Ini langa mine. L-as intreba foarte serios de ce imi loveste fata. M-as uita in ochii lui pe durata discutiei si l-as intreba ce solutie vede el la problema noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Olympia in cazul vostru as vorbi direct cu baietelul respectiv. Nu l-as certa. Pur s simplu as avea o discutie cu el, cu Ini langa mine. L-as intreba foarte serios de ce imi loveste fata. M-as uita in ochii lui pe durata discutiei si l-as intreba ce solutie vede el la problema noastra.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Asa am facut eu(si am pretentii ca am facut ceva psihopedagogie la viata mea plus experienta de peste 10 ani de lucrat cu copii de toate varstele)l-am luat cu frumosul si l-am intrebat daca mandra mea vorbeste urat cu el,daca il loveste/ciupeste si multe alte chestii pe care el i le face ei...dupa ce a raspuns negativ la toate,l-am intrebat de ce face asta si ce parere are....raspuns direct "auzi lasa-ma in pace,asa vreau eu...!" pustiul are 6 ani si trebuie sa recunosc ca m-a lasat fara reactie.....am incercat sa-i spun tatalui, dar mi-a spus scurt.."cat este la gradi,este treaba educatoarei ce se intampla acolo,poate sa dea foc si la gradi,nu ma intereseaza!"....copii "dificili"/parinti "dificili"
Anca trimite-mi si mie te rog frumos un pm cu date despre sala de karate/gimnastica....mandra a fost incantata cand a auzit

Mergi la inceput