Cum ne descurcam cu copiii dificili?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ce idee acest Aikido, tre` sa sun si eu

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Vecinicadaca gasesti aikido vreau si eu....problema este subliniata inca din titlul subiectului "copii dificili"...una este sa reactionezi in fatza unui copil care are in capusorul lui niste chestii/reguli/limite ce tin de sapte ani de-acasa si una este sa faci fatza unui copil "atomic"...este greu de gasit solutia cea mai buna,eu de exemplu ii repet mereu ca trebuie sa invete singura sa-si rezolve problemele,nu poate fi cineva tot timpul langa ea sa o apere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

vecinica draga,
inca nu cred ca este aikido in Iasi, dar am gasit o sala care face karate cu copii si gym cu mamici - ce zici, ne bagam?

hahaha, mi-a zis sotulica sa nu care cumva sa le incurcam, sa se trezeasca ca ii fac ceva scheme pe acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Ptr prezentare:
Y & P, gemeni, 7 ani, categoria "musca" la kg insa nazdravani si agitati.

Acum vreo 3 luni, primesc telefon acasa de la directoare:
"Stiti, s-a intamplat o altercatie, nu e nimic grav, insa Y are un dinte lipsa"

Ups.

Merg la scoala, ma intampina directoarea. (O doamna de nota 10 care stie tot ce misca la ea in scoala).
Imi explica ce s-a intamplat:
"Y si P se jucau cu X si se alergau. Gemenii l-au prins pe X si acesta a dat un pumn. Pumnul l-a nimerit pe Y fix in dintele ce statea sa cada"

Ma intalnesc cu Y, mandru nevoie mare de cutiuta speciala in forma de dinte in care isi tinea "trofeul". Deloc necajit de cele intamplate insa cu un puternic sentiment de "erou al zilei".

Sigur ca m-am impacientat, ingrijorat, mai ales ca acel X e coleg de clasa cu baietii si, dpdv al kg si inaltimii este aproape cat Y&P la un loc.

A doua zi, asteptand baietii, apare mama lui X.
Eu, politicoasa, fara rautate, merg la ea si ii spun:
"Stiti, Y, ieri, a ramas fara un dinte in urma pumnului lui X"

Raspunsul mamei respective:
"Bine i-a facut! Data viitoare o sa ii spun sa dea si mai tare! Y&P tot timpul il inghiontesc pe X. Si fiul meu de-aia face karate ca sa se apere"

Ups din nou.

Discut cu baietii, imi povestesc ce de jocuri de-a Bakuganii, transformersii si alte cele fac cu X si cu alti colegi.

Acum, ma tot gandeam, sa o las asa si mama lui X sa il invete pe acesta sa se apere si sa ii loveasca pe cei doi si mai tare data viitoare? Incercasem sa discut doar cu ea, in capul meu era ca o sa obtinem o prietenie intre cei 3, ca se vor vizita reciproc, se vor plimba prin parc impreuna, etc.

Asa ca merg la invatatoare, discut cu dansa, ii explic ce si cum. Dansa nu stia nimic ptr ca aici in pauze sunt supravegheati de alte cadre.
Merg si la directoare care se supara cand aude ce si-a propus mama lui X si instant pune mana pe tel si o suna si o invita la o discutie.

Dupa aceea s-a calmat si X si mama lui, ba chiar a venit sa isi ceara scuze......

Eu nu incurajez raspunsul la pumn cu pumnul.

P&Y au castigat mult la Increderea in sine si la Aprecierea celorlalti cand, mergand la patinoar cu clasa, au constatat ca se pricep f bine. Atat de bine de au primit felicitari de la colegii din clasa si de mai toti profii din scoala.

La aceasta varsta pot sa construiasca la Incredere in sine nu doar prin "cine da mai tare".

Buli, M e un baiat super inteligent si isi va gasi in viata drumul propriu fara sa se ajute de violenta.
Nici eu nu cred in interventiile intre cei mici decat cand se agraveaza sau cand (vezi exemplul meu) parintii intervin negativ.

Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

vecinica draga,
inca nu cred ca este aikido in Iasi, dar am gasit o sala care face karate cu copii si gym cu mamici - ce zici, ne bagam?

hahaha, mi-a zis sotulica sa nu care cumva sa le incurcam, sa se trezeasca ca ii fac ceva scheme pe acasa

Despre Dao Center e vb?
Daca da acolo fac kung fu. Eu l-am dus pe al meu tot din aceleasi motive, ultima vreme am cam lipsit dar revenim.

La subiect: dupa ce a incasat-o de multe ori, mi-am dat seama ca am gresit in educatia lui si l-am facut o "victima sigura" cum zicea Rox. L-am invatat sa se apere, daca de ex. intr-o zi lua o palma peste fata, faceam exercitii de genul: eu sunt X si vin sa iti dau o palma, tu ce faci? etc sunt multumita ca am restabilit echilibrul , acum o incaseaza mult mai rar si nici nu s-a transformat intr-un bataus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Noi nu prea avem cui spune, mama baiatului respectiv il suna din masina cand ajunge in fata scolii, nu intra in scoala. Doar la urmatoarea sedinta cu parintii. Pustiul a facut probleme din prima zi de scoala cand a trantit ghiozdanul colegei de banca de podea si l-a calcat in picioare. I-a rupt caietele, i-a spart stiloul... Trece pe langa copii si jap una, sau pe langa banci si arunca toate lucrurile pe jos. Unii copii riposteaza violent si cum e micut de statura, e greu de crezut dup-aia ca el a inceput. Eu i-am tot zis fiica-mii "evita-l cat poti, spune-l cand face ceva, in niciun caz nu-l pocni". Pan-acum o cred ca a respectat asta ca eu n-am primit nicio reclamatie in doi ani de scoala ca ar fi deranjat pe cineva cu ceva. Dar nu stiu cat mai rezista, ca o sacaie constant. Ba-i pune piedica, ba o impinge din senin, o cauta cu lumanarea, desi ea il ignora. N-au nimic de impartit. Ea sta cu fetele se joaca doar cu ele, aduc papusi si plusuri la scoala. El provoaca alti copii, se alearga si apoi se bat. E in alta tabara ca sa zic asa, de ce nu se pot desfasura independent nu pricep.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Fiul meu are 8 ani, e in clasa a 2-a si face karate de 2 ani si jumatate. Acum are deja centura orage, la vara da examen de verde. L-am dus la karate (el vroia kungfu dupa ce vazuse desenul cu Panda) ca sa invete sa se organizeze, sa se concentreze. Fiind mare ca dimensiuni era suficient sa tina cu o mana "categoria musca" la distanta, dar karatele i-a prins foarte bine. In afara de ceea ce doream eu, a invatat respectul nu numai pt antrenor ci si pentru baietii cu centuri mai mari (pentru "stiinta" lor), a invatat sa-si gestioneze "nervii". Si da, a invatat foarte bine sa se apere. Mi-a fost si rusine, intr-o zi, cand am vrut sa-i dau o suvita de par de pe frunte si am facut miscarea cam brusca. Baiatul meu a parat si atat. Ma gandeam sa nu zica lumea ca asta o fi copil bautut si de-aia se apara saracul.
Pana acum nu a avut altercatii fizice la scoala sau in alta parte, dar de altercatii verbale sau de zgandareala nu a scapat. Are un coleg care ar trebui dus la psiholog. Cu toti copiii are ceva. Intr-o ora incepuse sa-i ia copilului meu obiectele din penar (blegul meu nu facea scandal sa nu deranjeze ora) dar la un moment dat cand a vazut ca i-a luat guma de sters, a bagat-o in gura si ca sa citez exact: "mi-a umplut-o de saliva, mami, e scarbos!" n-a mai rabdat si i-a zis doamnei invatatoare. Acum, probabil satula de taote astea, l-a pus pe baiatul respectiv singur in banca (imi pare ru de el).
In concluzie, daca nu gasiti aikido, functioneaza si karatele traditional.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

da, si eu am incredere ca M poate castiga respectul fara violenta.

azi nu stiu ce-o fi facut, cert e ca din gasca celor mai atomici au trecut 2 in gasca lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

N-as vrea sa fiu inteleasa gresit. Nu incurajez in nici un fel raspunsul la pumn, cu alt pumn.

Sa nu confundam agresivitatea cu violenta fizica. Exista multe alte forme de manifestare a agresivitatii. Ideea pe care incerc sa o transmit e permiterea unui nivel sanatos de agresivitate, atat cat copilul sa nu atraga agresivitatea altora si sa-si poata pastra controlul in situatii conflictuale.
E vorba de o atitudine, de curaj, de siguranta - toate astea descurajeaza eventualii agresori din mediul colegial.

Respectul se castiga in alte moduri.

Practicarea artelor martiale imbunatateste controlul si creste increderea in fortele proprii, dar mai ales pune accent pe respect, responsabilitate si efort personal.
Numai ca nu-i o reteta pentru orice copil. E nevoie sa-i si placa, sa-l atraga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Noi nu prea avem cui spune, mama baiatului respectiv il suna din masina cand ajunge in fata scolii, nu intra in scoala. Doar la urmatoarea sedinta cu parintii. Pustiul a facut probleme din prima zi de scoala cand a trantit ghiozdanul colegei de banca de podea si l-a calcat in picioare. I-a rupt caietele, i-a spart stiloul... Trece pe langa copii si jap una, sau pe langa banci si arunca toate lucrurile pe jos. Unii copii riposteaza violent si cum e micut de statura, e greu de crezut dup-aia ca el a inceput. Eu i-am tot zis fiica-mii "evita-l cat poti, spune-l cand face ceva, in niciun caz nu-l pocni". Pan-acum o cred ca a respectat asta ca eu n-am primit nicio reclamatie in doi ani de scoala ca ar fi deranjat pe cineva cu ceva. Dar nu stiu cat mai rezista, ca o sacaie constant. Ba-i pune piedica, ba o impinge din senin, o cauta cu lumanarea, desi ea il ignora. N-au nimic de impartit. Ea sta cu fetele se joaca doar cu ele, aduc papusi si plusuri la scoala. El provoaca alti copii, se alearga si apoi se bat. E in alta tabara ca sa zic asa, de ce nu se pot desfasura independent nu pricep.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Eu as veni la scoala o tara mai devreme si l-as lua de-o aripa sa asteptam impreuna telefonul salvator. Apoi i-as spune ma-sii ca daca imi mai loveste o data copilul, acum ca stiu cum arata, cine e si ce masina are o astept cu placere la o partida de paruiala sanatoasa ca intre femei pe care daca n-o onoreaza ma multumesc si cu fi-su!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput