Colectia de toamna-iarna 2005 (23)
Raspunsuri - Pagina 4
lavi02 spune:
Meems multumesc mult de tot , la multi ani si voua, sa-ti traiasca sotul!!!
Mara, era stangace si s-a facut dreptace? Ea cu ce mana mananca? Nati e cu stanga la orice.
Corap, sanatate multa! Alte simtome are, de viroza sau ceva?
corap spune:
Lavi, nu stiam ca nati e stangace - adica n-am observat.
Andrei e mai bine, are muci, de fapt cred ca e o viroza peste viroza de la sf sapt trecute. ca duminica, desi nu se refacuse complet, a stat toata ziua pe-afara (si a batut vantul ceva de groaza) si s-a intrecut cu var-su cu trotineta si la picior. Acu muceste si e in zona "pana in 37,5". Desigur, IAR nu merg la gradinita.
mara95 spune:
lavi, e stangace la tot, si la mancare si la mersul cu trotineta, dar a crezut ca poate scrie cu dreapta.dar azi mi-a zis ca la colorat cam depaseste conturul.deci nu cred ca se va transforma, desi, intr-un fel, as fi vrut sa scrie cu dreapta.
Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata
lavi02 spune:
Mara asa si Nati, stangace la tot.
Ieri am fost la a doua lectie de inot (saptamana trecuta profesoara a lipsit) si Nati, de cum am luat-o de la gradi a inceput cu vechea poveste Nu vreau la inooootttt!!!
Motive: ca o stropesc alti copii cu apa si ca inghite apa. Si ca ea vrea la mare, nu la inot.
Pana la urma taras-grapis am dus-o si bineinteles ca i-a placut. Mie nu mi-a recunoscut in fata, am intrebat-o de mai multe ori daca i-a placut si a evitat sa-mi raspunda, dar zice Silvia ca in bazin zicea: "ce bine e!" Si nici nu mi-a zis ca nu i-ar fi placut.
Cred ca asta e una din "crucile" pe care trebuie sa le port: Nati nu e o sportiva, e cam hedonista ea asa, orice sport il va face tras-impins. Cat oi putea oi rezista. Noroc cu Silvia care se descurca bine la toate sporturile, inclusiv sah , a laudat-o proful de sah cu care face la after school ca e cea mai talentata dintre toti.
Fiecare copil cu caracteristicile lui, fiecare e o minune si o scumpenie in felul lui.
In acelasi context ieri am fost cu fina mea la eco morfo de 12 saptamani (dublu test), tare dragut e bb, i-a iesit risc infim (aproape 0) de Sindrom Down, e dezvoltat la fix cat trebuie si se pare ca e fetita . Fina mea are si un ditai fibromul de 8 cm, se pare ca nu ii pune probleme, insa din pacate nu va putea naste decat prin cezariana pt ca e fix in zona colului.
Eu m-am calmat cu bb3, nu stiu de ce ma asteptam sa raman din prima, o sa ma panichez daca nu raman intr-un an, m-am hotarat sa am rabdare. desi prima tendinta e de
maria_alexia spune:
Off, Lavi, se mai intampla si-asa, sa se lase asteptati muult si bine bebeii astia sau sa vina cand nu te gandesti. Cunoastem pe cineva care a patit ambele variante .
Si Cristi e stangaci. La mancare oricum nu se inghesuie, dar prefera stanga, la trotineta sau surubarit intotdeauna stanga, dar cu scrisul vad ca am reusit sa foloseasca dreapta. Coloreaza cu ambele, in functie de pozitia pe foaie, ceea ce mi se pare absolut ok.
Eram nehotarata cum sa procedam, dar Tania mi-a spus ceva ce are mult sens: scrisul nu e ceva nativ, e o activitate care se invata. Deci poti insista sa o faca cu dreapta de la bun inceput. E drept ca nu ii va veni la fel de usor ca unui dreptaci, dar pe termen lung e mai bine sa deprinda scrisul asa. Idem la folosit unelte/instrumente (din cate ne povesteau prietenii care se pricep la mecanica, toate uneltele sunt facute pentru mana dreapta, e bine sa inveti sa lucrezi cu ea).
Aveam de gand serios, dar inca n-am facut nimic cu innotul. Suntem iarasi prinsi cu casa - am mai tras o tura mica de renovari asa, ca inainte de Paste. Iar cu vremea asta, care numai ca nu e de iarna, chiar nu ne-a venit sa ne urnim .
Cu sportivitatea : sunt uimita ce hotarata e Ana! Nu degeaba a plans ea 2 sapt dupa bicicleta: nu se mai da jos de pe ea! Iar daca nu putem lua bicicleta nicidecum, musai luam trotineta.
Cristi e activ, nu-i vorba, dar la modul prudent si dezorganizat . Fugareala cat cuprinde.
Iar eu as face bine sa incep sa conduc, sa-i pot duce la un sport. Tot ca bebelusii suntem, cu ture pe strazile din jur si maxim in parc.
corap spune:
hm, eu cunosc un stangaci (cumnata-miu) care isi uraste parintii (adica ura adevarata) ca l-au pus sa scrie cu mana dreapta (bineinteles, scrie absolut oribil & ininteligibil). iar unelete & co acum se fac si pe mana stanga ca m-am documentat(inclusiv creioane si instrumente de scris - de-astea i-am luat si eu lui andrei, cerd ca ii voi lua si anei). si e un procent destul de mare de stangaci (care ar fi mai mare daca ar fi lasati in pace sa decida fiecare cum ii e confortabil).
pana la urma, nu numai scrisul, ci si desenatul, si mancatul se invata. dar de ce neaparat cu mana dreapta? mie nu mi-ar conveni sa-mi mute cineva pixul acu in mana stanga (si nici cand eram copil si invatam nu mi-ar fi convenit).
lavi02 spune:
Si eu o voi lasa pe Nati stangace, cum e ea de la mama natura. Deseneaza atat de frumos si de expresiv cu stanga!!!
Daca as pune-o sa scrie cu dreapta ar fi un efort suplimentar pentru ea, o dificutate in plus, inutila dupa parerea mea.
Din fericire si educatoarele de la gradi sunt de aceeasi parere, nu am probleme cu ele si probabil la fel va fi si invatatoarea.
Orice chestie invatata se invata mult mai bine si mai usor daca ai o aptitune pentru ea. Asa si scrisul sau manuitul uneltelor cu o mana sau alta, in mod clar e mult mai usor si cu rezultate mai bune daca e facut cu mana "talentata" la asta.
Maria multumesc de incurajare! Cam asa e, bebelusii mai vin si cand vor ei.
maria_alexia spune:
stiu bine ce ziceti cu tendinta naturala. si chiar am vazut cu ochii mei copil stangaci fortat in clasa I sa scrie cu dreapta: incepuse sa inverseze litere in cuvintele pe care le pronunta! cuvinte de baza: spunea "beni" pentru bine, "elax" pentru alex .
Dar cu Cristi cred ca mi-a mers pentru ca el era mai degraba ambiguu decat stangaci hotarat. Asa eram si eu, asa e si socrul, deci avea de unde lua. Foarte indemanateci nu suntem niciunul , dar ne descurcam decent.
sa fim seriosi, nu mai suntem pe vremea caligrafilor, scrisul de mana ar trebui sa fie un ajutor, nu o corvoada sau proba de talent .
bianca_mo spune:
buna!
din experienta mea bogata (18 ani) in invatamant cred ca nu e nicio problema daca copiii sunt stangaci, doar detalii tehnice de genul nu incap in banca fte bine cu unul care scrie cu cealalta mana, mai murdareste caietul cand scrie, dar in rest merge bine la orice si se descurca la fel cu ceilalti la orice activitate ... si am avut elevi care scriu foarte frumos cu stanga!
sanatate tuturor si o primavara mai plina de soare, ca la noi e tare urat...
maria_alexia spune:
Eu am ramas cu un cosmar de prin clasa a doua, cand trebuia sa scriem cu stiloul. Iar la tema tot timpul faceam cate un "porcusor" fix pe dosul paginii pe la sfarsit, incat trebuia s-o rup si sa refac totul .
Bianca, oare mai e "proba asta" in curriculum? Se mai da nota pe scrisul frumos si fara mazgaleli al temei ?