Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(21)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Hai mai ANDUTZA ca nu e nici o filozofie...Ti-am trimis un tutorial super detaliat pe PM

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina
Botezul Catalinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziki spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxx26

Cu plecatul din tara...hmmm, al meu sot nu vroia sa auda pana de curand. Acum am inceput sa ne gandim, dar timid asa. Noi am fost d-aia patrioti care am depus juramant pt tara si pe care ii trec si acu fiorii la chestiuni d-astea efervescente, gen ziua nationala, defilari, steag etc. Daaaar dupa bataia de joc de anul trecut cu salariile, dupa ce am ramas jumate cu fundul in balta acum cu un copil mic, pt ca mie mi-e sila sa ma mai intorc la serviciu (chiar ieri ma vaicaream la sot ca sunt somera), pentru ca am dat de la noi foarte mult si am primit in general suturi in fund...lucrurile incep sa stea altfel. Tot stam de vorba si ne gandim ca datoram copilului astuia sa creasca intr-o altfel de societate, mai civilizata, mai asezata, cu mai mult bun simt si mai multe reguli bine statuate, nu haosul in care ne invartim acum. Ne e ciuda pe nesimtirea oamenilor care arunca gunoaie pe geamul masinii, pe mizeria de pe jos din parc, pe spagaraia si jaful din sistemul sanitar si pe multe, multe altele. Ne-am dori ca fetita noastra sa aiba sanse reale intr-un sistem bazat pe profesionalism si performanta, nu pe nepotisme ieftine...

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina
Botezul Catalinei

ai rezumat totul!
exact asta ma mana si pe mine. si exact asa de patrioata eram si eu. m-au pus ai mei sa recit la 5 ani "ce-ti doresc eu tie"
poate de-aia mi-a iesit pe nas dulcea romanie si am suflat-o intr-o batista (de hartie)...
cand m-am maritat, de muuult, anul trecut, i-am spus soatei :
- am avut o experienta nasoala in franta, am stat printre straini dubiosi, am ajuns "in the gutter" ca sa zic asa, sa nu ma pui sa plecam undeva. eu stau aici, tara se poate schimba, uite cate proiecte sunt finantate cu bani UE, uite cum reciclam si noi, si triem gunoiul, Yes we can!
pana cand am vazut ca de fapt Nu se poate (inca), "tara" (oare ce-o mai insemna notiunea asta) nu se prea schimba, proiectele sunt fictive, iar grosul banilor nicidecum la oamenii cu nevoie de finantare, cat despre gunoi... il triem noi frumos dar masina in care se arunca cele 3 tomberoane e aceeasi si nu e compartimentata.
mie sincer analogia cu situatia MEA (nu imi permit sa vorbesc de altii) m-a facut sa spun - cand a venit legea cu mamele si indemnizatia- STOP. i-am dat dreptate soatei, si unda verde la cautat.
am sperat tot timpul ca e loc si de mai bine pentru noi aici, dar m-am inselat.

nu am vrut sa scriu de ce vrem sa plecam, desi RALU ma intrebase odata, de mult, dar iata ca - vorba ta, ROXX, mi-am varsat naduful.
nu generalizez si inca sunt patrioata. dar acum iubesc romania ca pe ceva fictiv, apreciez doar vagi notiuni, gen geografia, limba, muzica, traditiile, etc
si mi-am dat seama ca o voi iubi si de la distanta, poate chiar mai mult - tocmai pt ca nu o pot locui...

.........................................................................................
Copilului mic da-i radacini, celui mare– aripi sa zboare

sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Mai..eu totusi nu pricep..de ce spurcam biserica daca am dat nastere unui copil ? care e greseala ? e ceva omenesc,fiziologic..asa e lasat ca femeile sa aibe cm si sa faca copii. unde e pacatul ? eu oricum sunt impotriva acestei mari afaceri,pentru ca asta a devenit religia din pacate. eu cred in dzeu,am credinta mea,ma rog..de ce trebuie sa platesc pentru asta ? de ce fara bani nu se ingroapa oameni,nu se cununa ? pune dzeu taxa ? scuzati-ma.
barbatii care beau,isi bat nevestele si copii si injura de dzeu au voie in biserica ? cine ii intreaba?

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Ziki..eu pana sa ma mut in Bucuresti eram patrioata..muream cand ii auzeam pe altii spunand ''bag ceva in ea tara,nu se merita''..aici am vazut (sau mai bine zis aici am deschis ochii sa vad) cum sunt oamenii..nu tara in sine e problema,tara este frumoasa,cu regiuni si traditii minunate(formate tot de oameni..dar alti oameni)..
din pacate am ajuns sa traim intr-o competitie continuua..de aici vine nesimtirea,grosolania.
l-am claxonat pe unul doua intersectii cand am vazut ca a aruncat paharul de cafea pe geamul de la masina..mi se parea ceva incredibil sa poti face asa ceva,mi se facuse rau de nervi. dar pe urma am vazut pe altii..si pe altii. oamenii sunt de vina..nu sistemul,nu tara.
generatiile de oameni care au facut ceva in viata,marii intelectuali si marii OAMENI,s-au format in vremurile alea grele cand stateai la coada pentru paine,s-au format in saracie.
deci faptul ca acum nu sunt bani nu este o scuza..din contra,acum din foarte multi bani se nasc cei mai nesimtiti oameni,se cladesc generatii actuale si viitoare de analfabeti,hoti..oameni fara demnitate si ratiune.

DA..eu as pleca si maine,nu as vrea ca si copilul meu sa vada ce vad eu...sau mult mai grav,sa fie prins in ''moda'' si sa faca la fel ca ceilalti cu toata educatia posibila primita acasa.

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

mai fetelor, imi raman copchii fara hainute
le au ramas mici o gramada
nu mai incap in salopetele, stau saracii cu chiciorele chircite
m am bagat la chiorat pe siteul www.flickr.com/photos/imbracaminte_copii/5141054630/in/set-72157625177092253/" target="_blank">asta
poate mai vrea careva si ne bagam la o comanda
ce ziceti?

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mayane spune:

Chestia cu biserica mi-a explicat-o bunica-mea de muuult si foarte laic. Acum n-ar mai fi decat motivul "asa se face", dar loghica era alta. Si anume curatenia. Pe vremea cand nu existau ob-uri si allways, si nici macar vata, alea care erau mai "doamne", ca sa scape de spalat nu purtau nimic.
La camp merge, dar la biserica...

"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala"

"Life isn't about waiting the storm to pass, it's about learning to dance in the rain."

Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Simo, aoleo, nu ma zgandari ca nu mai curata astia forumul cu toata apa din dunare daca ma apuc io sa zic ce cred. Cum sa nu te lase la botez daca esti la cm? Nu tot Dumnezeu l-a lasat si p-asta? Asta si cu spalatul pe cap duminica...
Acum ca sa va amuz va anunt ca pe mine m-a cununat IPS Teodosie Tomitanul fost Snagoveanu si dintotdeauna Shpagoveanu in persoana. Creca' Dumnezeu a murit de ras, a zis "fato, daca tu cu asta plecasi in viata, la mine sa nu vii sa bati la poarta".
Nici daca ii ceream lu' "uciga-l toaca" sa-si trimeata cel mai de seama slujitor nu creca' ma procopseam cu unul mai adevarat. Culmea e ca desi habar n-aveam cine e, atunci cand i-am auzit glasciorul, s-a ridicat parul pe mine. I-am zis lu' socru-miu ca mie nenea asta imi da fiori. Soacra-mea se facuse luntre si punte sa-l aduca pe nenea asta. Acuma la botez s-a multumit cu un preasfintit mai mic, dar tot cu buzunar mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mayane spune:

Cat despre Romania,ce sa zic, e o vorba: "Avem o tara minunata, pacat ca e locuita." Deci nu numai eu am vazut masina de gunoi care descarca toate containerele la un loc... sau masinile parcate pe trotuar de trebuie sa merg eu cu caruciorul pe strada... sau parcul care s-a inchis pentru ca pe fostul stadion de rugby de alaturi s-a facut heliodrom (de ce oare s-a inchis si parcul??? se aruncau copiii in fata elicopterului? si totusi, elicopterele cand apar? ca n-am vazut nici unul.)
Sau conducatori batuti in cap care ne zic ca peste 20-30 de ani, cand vom iesi noi la pensie nu va mai avea cine sa produca in tara asta, deci ciuciu pensii... Ia luati voi o marire a varstei de pensionare, ca poate crapati si nu mai iesiti la pensie. Sa se gandeasca la solutii? Sa incurajeze natalitatea? Nah, mai bine taie alocatiile copiilor sa se intoarca mamele repede la munca, sa le faca lor buzunarul gras. Sa sprijite educatia? Sau sanatatea? La ce bun? Ei n-au nevoie de pensii, ca aduna acum. Si nici de spitale, ca pleaca sa se trateze in strainataturi...

Dap, si eu sunt printre prostii de patrioti care plang de mila tarii.
Ori ne crestem copiii luminati la minte sa mai dam Romaniei o sansa, poate ei vor schimba ceva, ori emigram, ca strainii stiu mai bine sa aprecieze valorile, oricat de mari sau de mici sunt ele.

Puhhh... Am zis ca nu mai fac politica pe aici... Sa-mi fie rusine.

"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala"

"Life isn't about waiting the storm to pass, it's about learning to dance in the rain."

Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

am mai explicat si mai zis o data. se poate intra in bis, asa cum a zis si Mayane inainte nu existau absorbante sisangele curgea p unde apuca. in mom in care o mica picatura curgea in biserica, trebuia resfintit tot lacasul cu toate bunurile, iar femeia respectiva era barfita de tot satu. acu pt k exista aceste absorbante nu mai exista riscu asta. ata k ebn sa se evite contactul cu icoanele, moastele, etc. pt k sunt sfintite. dar asta nu inseamna k Dumnezeu are ceva cu femeia. e o perioada normala, de curatire a organismului pt a se pregati pt a da o noua viata unui bb.

iar la faza k bis a devenit o afacere..no comment... k intram in polemici degeaba si eu oricat as explica ce se intampla in ealitate, nu sunt crezuta. si asta din cauza unor preoti care se fac cunoscuti prin tot dfelu de magarii. dar dc 1-2 fac asa, nu inseamna k toti sunt la fel.

Dumnezeu ne-a binecuvantat cu minunea Natalia Maria (30. 12. 2010)

SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimutzica10 spune:

dat cu mopu, intins rufe, revenit:

sutien: io port non stop bustiera (le-am cumparat de la H&M Mother toamna trecuta, speciale pt alaptat, bumbac, fff faine, poate au si la noi dc au deschis magazinele); nu pot fara, ma dor sanii

iesirea in IOR: cand joi? noi pana pe la 2 suntem cu treburi, dosar de alocatie si la notari avem de umblat.

dosar de alocatie: a depus cineva la sector1? daca da, unde?

Lorich, frumoasa urarea din stanga!
Doloress, imi place ca ai pus poza cu toti 'actorii' de la botez!

urlete, nush cum s-o fac sa stea si ea treaza singuricaaaaaaaaaa

Rox mami de maimutzica Marie Lorelei (18.01.2011)
think pink

Mergi la inceput