Tragedie in Afghanistan

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

AkaManah,de ce sa`ti dau cu Coranul in cap?
Ai scris exact ceea ce gindesc (exprimat clar si concis din doua motive ,esti barbat si iti controlezi mai bine emotiile,si nu esti direct implicat in problema ).

Politica murdara a puterilor lumii nu mai este un secret pt. cei care au cit de cit un interes sa se informeze corect,sa caute cauza care a provocat reactia,pt. cei care au interes pt. istorie si care sunt capabili de obiectivitate.
Din nefericire numarul celor care se informeaza de la BBC,CNN si proTV si inghit nemestecat gogosi mari si pufoase ,e mare!
Stirile sunt cenzurate enorm iar faptul ca sunt oameni care inca neaga ororile pe care le raspindesc armatele aliate peste tot pe unde au invadat ,mi se pare rea vointa!
Nu ai cum sa negi asa ceva,nu ai cum sa negi ca fiecare hidosenie din lumea asta are la baza un motiv care a facut`o posibila.Oamenii de genul asta vor sa taie buruiana,fara sa smulga radacina.Iata de aia vom avea in curind o gradina plina de balarii.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Varza,varza zici?De care,proaspata sau murata?

Citeste mesajul meu precedent,ala cu buruienile si ai sa intelegi care e legatura dintre Irak,Afganistan si un judecator care a facut si a dres.Egiptul nu l-am adus eu in discutie,sirimie a adus prima data vorba apoi a intrebat ceva si am considerat politicos sa raspund.
Acum ca sa iesplic pe degete de 1+1=2 aka,care`i legatura dintre varza rosie si aia alba .Adica America face reclama pe autobuze "va ajutam sa scapati de Islam" si se asteapta ca niciun dereglat sa nu se simta mega-extra ofensat.Nu?
Acum pastorul respectiv vrea sa-l judece pe Profetul Mohammad.Alt proces,sunt curioasa cum o sa`i dea foc.In fine,uite asa peste citva timp iar o sa ai subiect in care sa te desfasori ,sa imi aduci filmulete si citate din Coran ca sa`mi dovedesti cit de tembeli suntem noi si cit de multa dreptate ai tu.

Ce schimb de opinii despre libertate ai dorit tu Ingrid?Libertatea de a va da cu parerea despre facultatile mentale ale musulmanilor ,despre gradul lor religios ,despre felul in care isi conduc familiile ...despre ce vrei tu libertatea sa vorbesti?
Despre ce fel de libertate de opinie vrei sa vorbesti ,decit daca nu despre aia in care dupa ce te-ai jucat cu focul te plingi ca te-ai ars.Chiar nu s-a inteles pina acum,musulmanii nu se joaca de`a religia si sunt mai sensibilosi la anumite aspecte.Unii,care au dat mai rar pe la scoala si cu o educatie religioasa mai deficitara ,sau poate unii care au indurat de ajuns pt.libertati pe care nu le-au cerut (ai fi uimita sa auzi despre tragedia afganilor de rind!!) abia asteapta un motiv pt. pay back.
Asa e de greu de inteles?Afganii ,irakienii au suferit si inca sufera Ingrid.De ce?Ca si-a bagat libertatea coada,nu?Nu te duci tu sa le tii discursul asta despre libertatile de opinii?

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Eu am dorit si doresc un schimb de opinii despre libertate. Daca nu intelegi acest termen, te sfatuiesc sa-l cauti in dex. In numele libertatii de exprimare au murit si mor in continuare oameni.
Diplomatul roman e unul dintre cei multi.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Eu recunosc, nu am cautat in DEX. Ma bazez pe ce stiu. Parca libertatea implica si acceptarea diferentelor, inclusiv a celor de opinie, nu? Ma intreb-retoric-de ce unii se reped sa ii acuze pe altii de fundamentalism, cand sustin ca religia lor e cea mai buna. Pai, asta e principiul de baza al fundamentalismului. A mai fost in trecut un subiect similar, tot un duel intre Ingrid S si Hannen si, regret sa o spun, dar nu am simtit ca ar fi fost doar o disputa de idei, fara urma de patima. Edit: dragut citatul din semnatura ta, Ingrid. Chiar asa, fiecare crede ca face parte din acea lume buna. Tie nu iti da de gandit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Cel mai simplu e sa dai vina pe altii. Da, afganii sunt de vina ca au omorat oameni, musulmanii asa si pe dincolo. Pastorul ala nu vroia decat sa isi exprime liber opinia, el nu are nici o vina...

Musulmanii extremisti si care ucid oameni sunt vinovati. Dar un lucru e clar - daca pastorul ala nu ardea coranul, oamenii aia de la ONU nu ar fi fost ucisi pentru ca demonstratia contra arderii Coranului nu avea loc.

Ca idee, Coranul e cartea sfanta a unei importante populatii de oameni. Care nu toti sunt criminali, majoritatea sunt ca noi, cu copii, etc. Pastorul ala a insultat pe toti oamenii astia. Si asta e libertate de opinie? Un lider religios care le spune oamenilor ce e bine si ce e rau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Cel mai simplu e sa dai vina pe altii. Da, afganistanii sunt de vina ca au omorat oameni, musulmanii asa si pe dincolo. Pastorul ala nu vroia decat sa isi exprime liber opinia, el nu are nici o vina...

Musulmanii extremisti si care ucid oameni sunt vinovati. Dar un lucru e clar - daca pastorul ala nu ardea coranul, oamenii aia de la ONU nu ar fi fost ucisi pentru ca demonstratia contra arderii Coranului nu avea loc.

Ca idee, Coranul e cartea sfanta a unei importante populatii de oameni. Care nu toti sunt criminali, majoritatea sunt ca noi, cu copii, etc. Pastorul ala a insultat pe toti oamenii astia. Si asta e libertate de opinie? Un lider religios care le spune oamenilor ce e bine si ce e rau?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Sirimie imi place ce ai scris , imi dai voie insa sa te corectez, e afganii, nu o fac cu rea vointa.

Asa, la subiect Tanti Zavaidoc a zis ce trebuie, ce atata tevatura legata de libertate, daca insasi cei care se considera "aparatorii ei" nu ii dau importanta. Sau e principiul: libertatea noastra nu e si libertatea voastra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia
Asa, la subiect Tanti Zavaidoc a zis ce trebuie, ce atata tevatura legata de libertate, daca insasi cei care se considera "aparatorii ei" nu ii dau importanta. Sau e principiul: libertatea noastra nu e si libertatea voastra?

Principiul e enuntat mai sus:

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.

Violentele ar trebui sa inceteze indiferent de religie. Din pacate nu prea se stie cum se poate face asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

am corectat, merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Va legati inutil de semnatura mea. Ea are un alt inteles, dar va place sa cautati orice ar putea ajuta la denigrarea unei persoane.
Cati dintre voi traiesc in America? poate sunteti si cetateni americani? Nu sunteti de acord cu primul amendament cumva?
Dragelor, daca ameninti pe cineva sa nu faca un gest la care ii da dreptul libertatea de opinie din tara lui (ca da, spre uimirea vostra sunt tari unde nu ai libertate, nici de opinie, nici de alt fel) se numeste TERORISM. Am scris cu majuscule, pentru ca mahomedanii asta fac, ameninta ca se rascoala pentru ca religia lor, cum zice Hannen, e luata in serios. A, deci a noastra e ceva insignifiant de care poti sa-ti bati joc, nu-i asa? Simbolurile noastre nu valoreaza la fel cu ale islamului, oh, facem pishu si kka si le ardem intre doua rugaciuni spre Allah.
Tanti Z, e un pas inainte daca n-ai cautat in dex. Extraordinar. Tine-o tot asa.
Poate-mi schimb semnatura. Poate pun primul amendament, ala ce garanteaza etc si etc si etc.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali
Violentele ar trebui sa inceteze indiferent de religie. Din pacate nu prea se stie cum se poate face asta.

Nu religia provoaca violentele. Religia este motivul imediat, facil. Motivul real sta in interesele economice ale marilor state si dorinta de a acapara petrolul existent acolo. Iti mai amintesti de "Petrol contra hrana"? Sau de faptul ca in Egipt fortele rebele au "permisiunea" SUA de a tranzactiona petrol? Acesta este motivul destabilizarii Asiei si Africii si a interventiei militare de "pacificare". Religia, motivele umanitare si cele de filozofie politica este doar chibritul de care au nevoie americanii si, mai nou, europenii sa intervina acolo. Ce s-a intamplat in Afganistan ..este eveniment colateral previzibil. Victimele existente, acum si in orice moment al razboiului sunt acceptate si calculate. Petrolul costa mai mult decat niste vieti amarate si pune in miscare mult mai multe energii decat ne place sa credem. Avem nevoie de petrol, nu avem indispensabil nevoie de cateva sute, mii de musulmani. Ce s-a intamplat acum este un nou motiv ca trepele americane sa intervina, sa se mentina pe pozitii si sa trimita petrol in plus rafinariilor.

Lumea ar fi infometata fara macelari
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Nu religia provoaca violentele. Religia este motivul imediat, facil. Motivul real sta in interesele economice ale marilor state si dorinta de a acapara petrolul existent acolo. Iti mai amintesti de "Petrol contra hrana"? Sau de faptul ca in Egipt fortele rebele au "permisiunea" SUA de a tranzactiona petrol? Acesta este motivul destabilizarii Asiei si Africii si a interventiei militare de "pacificare". Religia, motivele umanitare si cele de filozofie politica este doar chibritul de care au nevoie americanii si, mai nou, europenii sa intervina acolo. Ce s-a intamplat in Afganistan ..este eveniment colateral previzibil. Victimele existente, acum si in orice moment al razboiului sunt acceptate si calculate. Petrolul costa mai mult decat niste vieti amarate si pune in miscare mult mai multe energii decat ne place sa credem. Avem nevoie de petrol, nu avem indispensabil nevoie de cateva sute, mii de musulmani. Ce s-a intamplat acum este un nou motiv ca trepele americane sa intervina, sa se mentina pe pozitii si sa trimita petrol in plus rafinariilor.

Lumea ar fi infometata fara macelari
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Da, in multe cazuri religia este doar un pretext.
Din pacate este unul care prinde si antreneaza, vezi si subiectul de fata.
Mie imi este la fel de mila si de un crestin si de un musulman mort sau ciopartit. Si la fel de oroare de criminali indiferent de natie, uniforma sau religie. Si mai e ceva, raspunsul la intrebarea cine a inceput este imposibil si aproape nefolositor.

Vis a vis de semnatura ta, Ingrid, din pacate lumea este dirijata de cei care ajung la un moment dat la masa aia din semnatura ta. Nu intotdeauna merita sau au aceleasi valori ca restul populatiei, dar sunt acolo.
Iar eu va privesc la fel pe amandoua cele care va contrati mereu pe subiectele musulmani vs. crestini. Fiecare are motivele ei, nu le discut aici, din pacate cred ca sa ne masuram in numarul de morti si atrocitatea crimelor este foarte, foarte trist.

Mergi la inceput