Tragedie in Afghanistan

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

propovaduirea razboiului si violentei in Coran, in principal impotriva necrediniosilor - pe alese:
http://atil.ovh.org/noosphere/guerres.php

un singur citat, din cele peste suta din link

"Repentance 123 :
"O vous qui croyez ! Tuez ceux des non-croyants ... et qu’ils trouvent de la dureté en vous."
"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Mai,nici macar nu aveti curajul(ca de bun simt nu poate fi vorba) sa recunoasteti cinstit;da mai,va uram si cu asta basta!Ce tot o dati dupa copaci ,ca`i asa si pe dincolo ,ca plingeti nush ce tragedii cind de fapt fiecare fapta va motiveaza si va alimenteaza ura impotriva musulmanilor.
Nu mai veniti cu critici la persoana gen "raspuns impertinent si sa`ti fie rusine" pt. ca se vede foarte bine ca toate acestea nu sunt decit antipatii personale pt. un grup,o religie din care am ales sa fac parte.Asadar sunt una din gramada.

Olina,daca cu o fraza tu crezi ca ai descoperit esenta Islamului te inseli amarnic.Daca tu crezi ca ai dreptate si stii mai bine decit mine ce inseamna un context (nu doar o fraza luata la intimplare) ,cum /cind /si de ce a fost revelat,iarasi,te inseli.

Asadar,vreau sa vad pe cineva care sa zica clar si sincer "da,este un topic cu potential de instigare la ura,de batjocura si de umilire a musulmanilor si a Islamului si nu vom rata ocazia!".Nu cred ca o sa apara nimeni decit cu fraze gen "ti se pare,suferi de mania persecutiei etc..."
Cu toate astea mesajele de la acest topic sunt suficient de graitoare.Ati plecat de la un grup de tembeli din Afganistan si le-ati pus faptele lor in carca tuturor musulmanilor,ati dat o raita si prin familiile acestora,i-ati luat si la un control psihiatric iar cireasa de pe tort ,ati adus citate din Coran care cica va sustin parerile Islamofobe.
Bravos!Jos palaria!

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Uitasem,Olina cit te-ai chinuit sa gasesti fraza aia(citeva ore nu?)Asa de mult ai vrut sa`mi demonstrezi ca mint sau ca ma insel si ca de fapt tu ai dreptate.
Pina la urma nu era la prima pagina ceea ce ai scris tu in primul mesaj, nu?

Nu inteleg franceza,dar cred ca pot garanta ca nu inseamna ceea ce ai scris tu .(acum depinde ce traducere dupa ureche o fi asta)
Imi pare rau ca te-ai chinuit atita ,sa stii ca nu merita efortul ,nu ai dreptate,nu cunosti Islamul si nu poti sa`mi dai lectii despre invataturile lui sau despre ce scrie sau nu in Coran.

Incredibil cum orice topic cu toate grozaviile din lume se transforma in doritori de a ne invata pe noi,musulmanii,despre Islam sau despre ce scrie in Coran.Incredibil cum se neaga ca ar avea cineva vreun motiv,vreo ura ceva...nooo,nimic.Astea`s discutii de sueta,discutam despre Islam si musulmani cum am discuta despre zarzavaturi in piata.Nemusulmanii stiu mai bine decit musulmanii.
Incredibil cum persoane care nu au vazut in viata lor un musulman vin aici si plini de importanta declara sus si raspicat ca toti "musulmanii sunt fanatici".
Dar de cite ori vi s-a pus voua in carca relele lumii prin prisma faptului ca aderati la religia crestina?Sau acolo nu`s tampiti?
De cite ori ati auzit un musulman dind vina pe religia crestina pt. violuri,betii,crime,razboaie ?
Asta este diferenta dintre noi,un om cu ceva minte la cap stie ca raul NU vine din religie ,ci din lipsa ei.Din indepartarea omului de Dumnezeu si NU invers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
De cite ori ati auzit un musulman dind vina pe religia crestina pt. violuri,betii,crime,razboaie ?

Pai..pentru ca nu poate? In afara de cruciade care au avut loc cand lumea inca era convinsa ca paduchii sunt o pedeapsa de la Dumnezeu si inchizitie care tot pe ai nostri crestini i-a luat la intrebari, nu scrie nicio fraza in Biblie care sa justifice crima, betia sau talharia.
Oricat s-ar stradui nu poate nimeni sa afirme: am ucis ca asa scrie in Biblie. In schimb, la voi draghe....una-doua gasesti citate corespunzatoare.
Iar pe aici exista o chestie faina, adorabila: separatia puterilor in stat. Punct.

Daca doresti, putem discuta pe privat, insa chiar vreau sa lasam acest topic acolo unde ii e locul, Motco Filaret merita un respect deosebit si un ultim omagiu pana il vor aduce si ingropa in tara, la Izvoarele Sucevei.

Traditiile strabune erau sfinte pentru Filaret Motco. Era un om religios, care respecta regulile bisericii, posturile de peste an si sarbatorile. „De Paste, el mergea tot timpul la biserica; si ducea cosul cu bucate la sfintit, nimeni altcineva. Era o traditie straveche pe care o respecta cu sfintenie. Anul acesta nu a mai apucat sa faca acest lucru“, realizeaza cu durere în suflet mama lui Filaret.
Vroia sa vina acasa de Paste, sarmanul.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

cu alte cuvinte in Biblie nu scrie despre betie,tilharie,crime dar in Coran da.Mirobolant!Pe asta de unde ai scos`o,tot din prima pagina ?
Draghe,cine vrea sa comita crima ,furt ,tilharie ,viol si betie le face pe toate si le gaseste tot felul de justificari.Numai rau intentionat sa fii sa negi asta.
Deocamdata lumea crestina lupta pt. pace si libertatea cuvintului ,duce razboaie adevarate.Peste tot in lume!
Numai naivii mai cred in lupta impotriva teroristilor ,a eliberarii popoarelor asuprite...doamne,ce glume sinistre.

Cu mare placere,chiar sunt curioasa ce ati discuta despre Motco Filaret (Dumnzeu sa`l odihneasca) fara sa va impanati mesajele cu parerisme despre Islam si musulmani.

Sunt curioasa,astept cu mare interes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui en_kvinna

1.Faptul ca cineva a ars o carte nu da drept absolut nimanui sa recurga la acte de violenta drept raspuns. Oare asa ar reactiona si mario vargas llosa daca i-as arde cartea???
Coranul nu este o carte sfanta, este o carte tiparita de oameni pacatosi intr-o tipografie ...profanaDeci nu pot sa pricep ofticarea musulmanilor. In general musulmanii se oftica cam din orice. Cate documentare(deci cu nota stiintifica, nu vorbe) sunt despre DESCREDITAREA CRESTINISMULUI ca si religie sau sanctitate??? Enorm de multe. Dar cati dobitoci vezi sa comita acte de violenta pe baza documentarelor respective? Musulmanii isi centreaza traditiile si religia pe acte de violenta. Cel mai des tip de violenta este cel psihologic. Felul in care isi organizeaza si conduc familiile spune totul.
Dar, exista si musulmani care s-au civilizat, pt care religia nu mai e asa importanta, ei nu mai sunt practicanti desi continua sa creada. Cu aceia te poti intelege, poti sa stai linistita in preajam lor si asa mai departe , dar aia nu prea vin din Afganistan.

Si prin Suedia va sperie cu islamizarea?

Si pe aici e un hype d-asta, dar cred in el doar oamenii foarte putin educati, inclinati spre extremism, de altfel ei sunt si cei care au votat unul de rad si politicienii europeni cu capul pe umeri de el.

Oricum ma mir foarte tare ce de ura se varsa pe aici impotriva musulmanilor la gramada, ai mei copii au copii de turci in scoala, nimeni nu se oripileaza, nimeni nu are vreo problema ca acasa la ei parintii le citesc Coranul si nu mananca carne de porc. Mare lucru, voi nu cititi Biblia copiilor (cele practicante, ma rog) si nu mancati sa zic de post atunci cand trebuie. D-asta zic, aici e doar un curent d-asta media, omul de rand nu crede asemenea baliverne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Interesante discutii dar..sterile. Regretabila este si arderea Coranului si, evident, si reactia disproportionata a musulmanilor. Pana la urma asta este lumea in care traim si problema este provocata de crestini. Musulmanii doar reactioneaza chiar daca intr-un mod exagerat. Marea problema a musulmanilor e ca vor sa fie altfel decat africanii, indienii din India, amerindienii, sud americanii lui Columb etc. Nu se lasa colonizati, nici macar economic daramite religios. Si mai au un mare ghinon. Daca in America a fost aur, in India materii prime pretioase, in Africa sclavi...ei au petrol si asta ii urmareste ca un blestem.Ritmurile de cucerire au coincis cu nevoile curente ale cuceritorilor. La cum au procedat europenii in cadrul colonizarilor istorice militare, economice, urmate indeaproape de popi dornici sa ii salveze din ghearele Satanei pe acei nefericiti cam la fel se procedeaza si acum. Suntem undeva la inceputul procesului. Eu nu consider ca, Coranul indeamna la crima, la fel cum nu consider ca Biblia indeamna la cuceriri. Totul sta in mana celui care este formator de opinie si in nevoile societatii. Arabii sunt asaltati intens de o jumatate buna de secol deci..se folosesc de Coran sa isi justifice reactiile. Daca stam sa ne gandim, cruciadele, inchizitia etc au fost creatii ale nevoilor curente europene din acele timpuri justificate de ...Biblie. E adevarat ca sufera civili, oameni nevinovati, copii dar...rezultatul justifica totul in opinia celor care il urmaresc cu ardoare.
Sper sa nu imi dati in cap cu Biblia sau Coranul dar asta e parerea mea.

Lumea ar fi infometata fara macelari
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

De unde pana unde s-a ajuns la "sperie cu islamizarea"?
Au fost asasinati niste oameni de bine pentru ca (pretext) a fost arsa o carte. Am aratat ca e o practica ccc curenta prin Afghanistan, au nevoie de asa ceva, pentru asta traiesc, violenta.
Si, daca tot au fluturat indignarea cu arderea, am zis, hai sa vorbim despre moralitate, e moral/cinstit/drept sa omori pentru asa ceva?
A disparut libertatea cuvantului sau ea exista doar pentru alte categorii de oameni, aceia au voie sa arda/urineze/rupa simboluri sfinte pentru noi, crestinii?

Un steag american, ce-i ala?
Si un comentariu foarte bun:
arderea unei carti islamice in occidentul paralizat de spaima este sacrilegiu, o manifestare reprobabila a extremismului religios, si…o amenintare la adresa securitatii globale, asta in timp ce in Iran biciuirea si asasinarea ritualica a unei femei prin abominabilul instrument colectivist de macel in masa -lapidarea- sunt gesturi cotidiene oarecare, mizilicuri, banalitati mondene si prilej de galceava pentru tzatele progresiste si artisticoidale ale Frantei, asta pentru ca toti liderii occidentului sunt preocupati cu stoparea fundamentalismului concentrat intr-un popa crestin din America…in sfarsit, si-au gasit de lucru alde obama, rasmusesen si alti filfizoni imperiali ingrijorati de soarta lumii: sa umble cu extinctorul din poarta in poarta calare pe bicicletele interpolului. Cati lideri occidentali mai ies la declaratii publice de protest fata de practicile monstruoase ale regimurilor islamice in materie de sanctiuni penale/contraventionale, cati mai ridica vocea si cati mai pomenesc macar de oprimarea constanta si programatica a nonmusulmanilor ce mai exista inca in acele zone intrate sub sfera de influenta a tiraniei islamiste? Neah, sunt foarte ocupati, n-au timp de discursuri egiptene…toata ziulica se cauta cu lumanarea teroristii din propria ograda.
Linkul este acelasi de pe prima pagina "arderea Coranului si reactiile Occidentului paralizat de teama"

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Ingrid,tot mai astept sa`mi demonstrezi ca eu v-am deviat discutia pasnica unde va aduceati omagiile romanului care a murit nevinovat in Afganistan.

Te-am rugat si pe tine si pe cei care te aproba si care iti impartasesc ideile,"come clean" si recunoasteti`va sentimentele si motivul pt. care de cite ori aveti ocazia iscati astfel de subiecte unda va varsati oful .
Eu as avea curaj sa o zic,sac!

Mergi la inceput

Hannen, priveste la primele tale postari, judecatorul ce a permis etc, Irak, Palestina si Egipt, varza, varza, varza.
Eu am dorit si doresc un schimb de opinii despre libertate. Daca nu intelegi acest termen, te sfatuiesc sa-l cauti in dex. In numele libertatii de exprimare au murit si mor in continuare oameni.
Diplomatul roman e unul dintre cei multi.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput