Tragedie in Afghanistan

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Citat:

Primo, daca ai povestit cu ei, de ce ai mai pus intrebarile de mai sus?
Si secundo, ne poti reda si noua temele discutiei voastre si cum a decurs ea? Daca nu te deranjez prea mult.

Sunt incomode intrebarile? Imi cer scuze. Intreb si eu ca omul.

Primo?! Dupa cum ziceam nu ai ce povesti cu ei despre islam pentru ca nu le pasa si nici nu isi pun problema in termeni religiosi. Sunt oameni care au trecut printr-un razboi civil de supravietuire cu arma in mana. Cred ca au devenit pragmatici.

Secundo: personale, femei, masini, afaceri.

O posibila si plauzibila explicatie a conflictelor actuale

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Mai am povesti d-astea incredibile despre bunatatea Vestului in a proteja cetatenii tarilor pe care ei le considera fundamentaliste, islamice, de nelocuit, etc(si pe care nota bene vor sa le salveze de sub "aripa extremista").

Una dintre povesti este culmea despre o fata de 14 ani Sahar Hbrahim Gel din Afghanistan, care inafara de trasaturile specifice rasei ei este pur sis implu o fata occidentala, cu haine moderne, iubita de colegii ei de scoala, o puteti vedea aici:

http://www.nu.nl/politiek/2428148/pvv-wil-sahar-toch-land-uitzetten.html

Aceasta fata care a trait aproape toata copilaria pana la 14 ani aici, si care nici nu cunoaste macar cum se traieste in Afghanistan, trebuie imediat expulzata, pentru ca nu indeplineste nici ea nu stiu ce proceduri (care fie vorba intre noi dureaza uneori si peste 10 ani, timp in care oamenii aia deja au viata aici).
Cei mai mari sustinatori ai acestei expulzari sunt insasi PVV(partidul acela de extrema dreapta ai lui Geert Wilders).

Daca mai vreti povesti, mai am. Dar stiu ca in general lumea pune mana la ochi si spune: pe mine nu ma intereseaza. In schimb asa e usor sa spunem, vai sunteti oprimati, hai c ava eliberam noi, vorbe si atat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
Asta se vrea din ciclul de opere: Eu omul alb, caucazian, crestin (eventual ne batem si in opere de arta, etc) daca se poate va sunt superior voua celor de alta grupa de sange, religie si culoare a pielii.

Nici nu ma mir de ce a luat asa amploare xenofobia si rasismul in Europa.

Am spus ca nu mai raspund la provocari, dar...jur, cand citesc asa perle ma apuca amocul. Uite ce a inteles ea. Draga Saskia, japonezii, chinezii, rasa galbena cum ne place s-o numim, nu-s caucazieni, asa-i (concluzie de gradinita, dar e necesar)? Cu toate acestea am ascultat o piesa a unui japonez absolut fenomenala, piesa simfonica. Ei studiaza cate un instrument de mici, rasa necaucaziana.
Dar musulmanii (btw, pt cultura ta, popoarele din Orientul Mijlociu sunt incluse la rasa caucaziana) ce studiaza in afara de coran? Crezi ca degeaba am scris de adolescentul care se trezeste si il da deoparte pe Kirkegaard, inchide dvd-ul cu Bach si fuge sa urle in atobus/piata/cladiri sloganuri pro-islamice?
Mai gandeste-te.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Citat:
Asta se vrea din ciclul de opere: Eu omul alb, caucazian, crestin (eventual ne batem si in opere de arta, etc) daca se poate va sunt superior voua celor de alta grupa de sange, religie si culoare a pielii.

Am spus ca nu mai raspund la provocari, dar...jur, cand citesc asa perle ma apuca amocul. Uite ce a inteles ea. Draga Saskia, japonezii, chinezii, rasa galbena cum ne place s-o numim, nu-s caucazieni, asa-i (concluzie de gradinita, dar e necesar)? Cu toate acestea am ascultat o piesa a unui japonez absolut fenomenala, piesa simfonica. Ei studiaza cate un instrument de mici, rasa necaucaziana.
Dar musulmanii (btw, pt cultura ta, popoarele din Orientul Mijlociu sunt incluse la rasa caucaziana) ce studiaza in afara de coran? Crezi ca degeaba am scris de adolescentul care se trezeste si il da deoparte pe Kirkegaard, inchide dvd-ul cu Bach si fuge sa urle in atobus/piata/cladiri sloganuri pro-islamice?
Mai gandeste-te.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Restul mesajului l-ai citit?
Cred ca nu, ca ala era incomod.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Citat:

Dar musulmanii (btw, pt cultura ta, popoarele din Orientul Mijlociu sunt incluse la rasa caucaziana) ce studiaza in afara de coran? Crezi ca degeaba am scris de adolescentul care se trezeste si il da deoparte pe Kirkegaard, inchide dvd-ul cu Bach si fuge sa urle in atobus/piata/cladiri sloganuri pro-islamice?Mai gandeste-te.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Asta e mesaj rasist. Nu suntem cu nimic superiori musulmanilor sa ne fie clar. Sunt oameni ca si noi, unii mult mai destepti ca tine sau ca mine. Dar probabil ti-e greu sa intelegi notiunea asta.

Mergi la inceput

Incredibil cum stii tu ca toti musulmanii nu citesc ei Domne Kirkegaard si nu asculta Bach. Baietii mei au prieteni si colegi la scoala turci. Care citesc mult (aici biblioteca publica pt copii e gratis si culmea au si carti in turca, oare or avea voie sa citeasca in limba aia sau e ne-vestica si nu e bine) si sunt printre primii la invatatura, e drept ca o sa-i pun pe ai mei sa-i intrebe daca se incadreaza la regula: Kirkergaard si Bach.

Mergi la inceput

Vorbesti prostii, mesajul meu nu e rasist, faceam apologia culturii indiferent de culoarea pielii. Vrei, nu vrei, nu sunt interesati de cultura, nu tinerii care servesc drept carne de tun propagandei islamice facuta de mullahi. I-ar durea fix undeva de religie si detonare daca s-ar preocupa si de altceva in afara de conspiratiile sioniste.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

Iarasi n-ai raspuns la partea cu Vestul care doar da din gura ca vrea sa-i elibereze ca dupa sa il doara undeva de ei.

Apologia culturii zici? Salime prietena mea este medic pediatru, s-a nascut aici (din parinti turci), insa dupa cum realizezi, numele Domne si culoarea parului si a pielii mai maslinie si a ochilor o da drept nu olandeza cum de fapt este, ci turcoaica. Sa mai continui cu diferitele grade de discriminare intalnite la oameni care ca si tine se mira ca este medic? Vorba aia, musulmana fiind (nepracticanta,adica nu poarta val pe cap, dar nu mananca porc si nu bea alcool) nu se poate Domne sa fie decat ceva inferior ca job lor, olandezilor cu pielea alba.

Mai ai de invatat Ingrid in ceea ce priveste toleranta. Ca si unii de pe aici evident si de peste tot. Ar fi bine sa inveti asta pentru tine ca om, este o dezvoltare spirituala (nu intelectuala ce-i drept).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Am gasit ceva foarte tare. Exista reguli pentru orice....

www.youtube.com/watch?v=Wp3Eam5FX58&feature=player_embedded#at=54" target="_blank">Ghid de conduita

O posibila si plauzibila explicatie a conflictelor actuale

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Vestul se preocupa de ceea ce e mai bine pentru el. Altceva?

Tu imi dai exemple de femei care sunt medic. Normal ca sunt medici, femei medic exista peste tot. Imi dai exemple de musulmani ce locuiesc in tari civilizate (fara suparare, Afghanistanul nu e tara civilizata), de turci (apropo, Turcia e o tara laica) care traiesc tot in Europa...nu stiu unde vrei sa ajungi, sincer.
Eu sspuneam si e ultima data, de persoanele din filmulete, ba cu autobuzul din Franta, ba turbatii care l-au ucis pe romanul Filaret Motco, priveste in ochii lor si spune-mi daca vezi vreun semn de cultura. Restul, vorbe.
Am cerut o opera scrisa de un musulman si te-ai trezit tu sa protestezi. Una, asa ca Turandot sau Boema sau Aida...daca gasesti mai repede decat Capcaunul, anunta-ma.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput