Tragedie in Afghanistan

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah

Am gasit ceva foarte tare. Exista reguli pentru orice....

www.youtube.com/watch?v=Wp3Eam5FX58&feature=player_embedded#at=54" target="_blank">Ghid de conduita

O posibila si plauzibila explicatie a conflictelor actuale

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Da e groaznica chestia aia . Dar vin eu si te intreb cu ce mai putin groaznic faptul ca o fata care nu vrea sa traiasca intr-o tara de genul asta, vezi mesajul meu cu Sahar este totusi obligata sa se intoarca acolo, de catre vesticii care se indigneaza asa tare. Vezi nici vesticii nu sunt mai buni decat ei, asa ca numai cine e fara de pacat sa arunce piatra (sau cum era in Biblie ca nu stiu exact nefiind religioasa de felul meu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Iarasi n-ai raspuns la partea cu Vestul care doar da din gura ca vrea sa-i elibereze ca dupa sa il doara undeva de ei.

Apologia culturii zici? Salime prietena mea este medic pediatru, s-a nascut aici (din parinti turci), insa dupa cum realizezi, numele Domne si culoarea parului si a pielii mai maslinie si a ochilor o da drept nu olandeza cum de fapt este, ci turcoaica. Sa mai continui cu diferitele grade de discriminare intalnite la oameni care ca si tine se mira ca este medic? Vorba aia, musulmana fiind (nepracticanta,adica nu poarta val pe cap, dar nu mananca porc si nu bea alcool) nu se poate Domne sa fie decat ceva inferior ca job lor, olandezilor cu pielea alba.

Mai ai de invatat Ingrid in ceea ce priveste toleranta. Ca si unii de pe aici evident si de peste tot. Ar fi bine sa inveti asta pentru tine ca om, este o dezvoltare spirituala (nu intelectuala ce-i drept).

Exagerezi cu ´´vestul´´.
Stii cati musulmani sunt in vest? Foarte multi. Din astia foarte multi o parte sunt oameni de afaceri care investesc ca orice om de afaceri in diferite domenii, o parte sunt oameni care muncesc si traiesc conform regulilor societatii adoptive pastrandu-si totusi traditiile in familie, iar o alta parte sunt niste salbatici care inca isi mai ucid femeile pe strazile europene.

Insa e interesant cum prezinti mentalitatea olandeza cu privire la imigranti. Cum anume o discrimineaza olandezii pe prietena ta ? Prietena care, am inteles ca e olandeza,de fapt.

In rest..nu stiu ce definitie dai tu tolerantei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Aka-Manah, citesc articolul despre ciocnirea civilizatiilor si revin.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Vestul se preocupa de ceea ce e mai bine pentru el. Altceva?

Tu imi dai exemple de femei care sunt medic. Normal ca sunt medici, femei medic exista peste tot. Imi dai exemple de musulmani ce locuiesc in tari civilizate (fara suparare, Afghanistanul nu e tara civilizata), de turci (apropo, Turcia e o tara laica) care traiesc tot in Europa...nu stiu unde vrei sa ajungi, sincer.
Eu sspuneam si e ultima data, de persoanele din filmulete, ba cu autobuzul din Franta, ba turbatii care l-au ucis pe romanul Filaret Motco, priveste in ochii lor si spune-mi daca vezi vreun semn de cultura. Restul, vorbe.
Am cerut o opera scrisa de un musulman si te-ai trezit tu sa protestezi. Una, asa ca Turandot sau Boema sau Aida...daca gasesti mai repede decat Capcaunul, anunta-ma.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

O tii una si buna cu cultura, ce legatura are asta cu umanitatea. Nici africanii nu abunda in cultura asta cu Boema, etc. Sunt ei mai prejos decat noi? Nici tiganii nu au niciun fel de cultura, ii face asta mai putin oameni cu bune si rele ca si noi?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah

Am gasit ceva foarte tare. Exista reguli pentru orice....

AkaManah, tu esti chiar simpatic. Asa te miri de parca pana acum habar nu ai avut de regulile astea.

Mergi la inceput

Si ce ai spus nou? Africanii n-au nicio baza pentru cultura sarmanii, in Sudan se ucid pe capete, n-au niciun bol de orez sa le dea la copii, sunt SARACI, saracie lucie. Acolo mai va pana la dezvoltare, macar sa invete copilasii aceia alfabetul, sa fie vaccinati si sa traiasca...
Dar in Iran? In Arabia Saudita? Irak? Egipt? Aide...daca aia n-au avut sanse sa se culturalizeze, macar si pentru petrolul ala de l-au platit americanii si tot aveau bani de un pian, acolo. Unde e o opera mare, mare? Unde sunt celebrii artisti, Verdi-al-Osama?

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Iarasi n-ai raspuns la partea cu Vestul care doar da din gura ca vrea sa-i elibereze ca dupa sa il doara undeva de ei.

Apologia culturii zici? Salime prietena mea este medic pediatru, s-a nascut aici (din parinti turci), insa dupa cum realizezi, numele Domne si culoarea parului si a pielii mai maslinie si a ochilor o da drept nu olandeza cum de fapt este, ci turcoaica. Sa mai continui cu diferitele grade de discriminare intalnite la oameni care ca si tine se mira ca este medic? Vorba aia, musulmana fiind (nepracticanta,adica nu poarta val pe cap, dar nu mananca porc si nu bea alcool) nu se poate Domne sa fie decat ceva inferior ca job lor, olandezilor cu pielea alba.

Mai ai de invatat Ingrid in ceea ce priveste toleranta. Ca si unii de pe aici evident si de peste tot. Ar fi bine sa inveti asta pentru tine ca om, este o dezvoltare spirituala (nu intelectuala ce-i drept).

Exagerezi cu ´´vestul´´.
Stii cati musulmani sunt in vest? Foarte multi. Din astia foarte multi o parte sunt oameni de afaceri care investesc ca orice om de afaceri in diferite domenii, o parte sunt oameni care muncesc si traiesc conform regulilor societatii adoptive pastrandu-si totusi traditiile in familie, iar o alta parte sunt niste salbatici care inca isi mai ucid femeile pe strazile europene.

Insa e interesant cum prezinti mentalitatea olandeza cu privire la imigranti. Cum anume o discrimineaza olandezii pe prietena ta ? Prietena care, am inteles ca e olandeza,de fapt.

In rest..nu stiu ce definitie dai tu tolerantei.--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Nu inteleg cu ce exagerez. Poate imi poti spune, faptul ca oamenii au ajuns asa de dezumanizati ca [rimul lucru pe care il fac cand un om isi da foc, este sa scoata mobilele?

Este un fapt si atat.
Discriminare, pai consideri ca este ok sa se faca misto de ea pe baza apartenentei la un grup (respectiv musulmani)?
Toleranta eu o vad asa: cu totii suntem oameni, nu conteaza religia, nu conteaza culoarea pielii sau orientarea sexuala.

Daca to ma tragi de urechi ce parere ai de Sahar, fata de 14 ani din mesajul meu, careia ii este refuzata sederea in Olanda, unde traieste de mica si unde e fericita? Si vor sa o trimita in Afghanistan, unde habar n-are de reguli si nici nu este intr-un fel tara ei?
Asta e tot exagerare, nu este vorba despre Vest aici, Vest care se revolta de altfel la regulile islamice in ceea ce priveste femeile?

Mergi la inceput

Citat:

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Pai atunci de ce se tot amesteca peste tot in lume daca scopul lui este sa ii fie doar lui bine? De ce pur si simplu nu-i lasa in pace?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Tu imi dai exemple de femei care sunt medic. Normal ca sunt medici, femei medic exista peste tot. Imi dai exemple de musulmani ce locuiesc in tari civilizate (fara suparare, Afghanistanul nu e tara civilizata), de turci (apropo, Turcia e o tara laica) care traiesc tot in Europa...nu stiu unde vrei sa ajungi, sincer.
Eu sspuneam si e ultima data, de persoanele din filmulete, ba cu autobuzul din Franta, ba turbatii care l-au ucis pe romanul Filaret Motco, priveste in ochii lor si spune-mi daca vezi vreun semn de cultura. Restul, vorbe.
Am cerut o opera scrisa de un musulman si te-ai trezit tu sa protestezi. Una, asa ca Turandot sau Boema sau Aida...daca gasesti mai repede decat Capcaunul, anunta-ma.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

O tii una si buna cu cultura, ce legatura are asta cu umanitatea. Nici africanii nu abunda in cultura asta cu Boema, etc. Sunt ei mai prejos decat noi? Nici tiganii nu au niciun fel de cultura, ii face asta mai putin oameni cu bune si rele ca si noi?

Primul tigan care se detoneaza va fi a opta minune a lumii.
Nu ai inteles nici acum cine e de vina? Nu e culoarea pielii, ci religia.
Si da, cultura are foarte multe legaturi cu umanitatea, ma mir de ce debitezi aici.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

Nu te trag de urechi,Saskia, vorbesc cu tine.
Cazul Sahar nu il cunosc, deci ma abtin. Nu ma pricep nici la legislatie pentru ca, vezi tu, in vest, ca oriunde in lume, exista legi si reglementari care trebuie urmate. Ca-s bune, ca-s rele, e chestiune discutabila, depinde de unde privesti.
Incurci discriminarea femeilor in tarile musulmane cu cazul Sahar, persoana care, legal, are probleme cu rezidenta olandeza. Sunt lucruri diferite, ea nu are probleme pentru ca e femeie, unu la mana, si nici pentru ca se inchina lui Alah. Olanda e stat laic, ii e egal adica cui te inchini tu.

Si da, exagerezi . Faptul ca nu stiu care cetateni au scos telefoane mobile sa filmeze grozavia, inseamna ca acestia discrimineaza musulmanii? Sorry, dar lipseste firul logic, nu pot urmari.

Mergi la inceput