Tragedie in Afghanistan
Raspunsuri - Pagina 29
Ingrid S spune:
Capcaune, astept cu nerbdare un link spre o celebra opera scrisa de Abu-al-Majid si tot un link spre un muzeu care gazduieste impresionanta si scumpa colectie de pictura al celebrului Omor-al-Hassan.
Ai tot timpul sa rascolesti netul pana deseara.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Ingrid S spune:
Aka-Manah, ai stat de vorba cu prietenii tai musulmani? Ai fi surprins cate poti afla de la o discutie.
Intrebarile tale si le-au pus mii de oameni pana acum si cu ele au ramas. N-ai sa primesti un raspuns concret de la un musulman, numai bla-bla ca noi nu vedem ce minunata e sharia samd. De ce nu ti-ai intrebat prietenii, cu ei era bine sa fi ridicat aceste chestiuni. Mira-m-as sa iti spuna vreunul ce ti se pare normal sa auzi.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
AkaManah spune:
Am iesit aseara in oras si am povestit destul de mult. Concluzia: daca Hannen e moderata , astia sunt la categoria extra-extra-usoara. Nu beau, nu manaca porc dar..in rest sunt exact ca noi. Deci chiar nu am avut cu cine vorbi. Mi-au spus ca nici macar nu au citit tot Coranul. Sunt foarte simpatici mai ales ca toti au fost fugiti prin munti in timpul conflictului din Yugoslavia. Sunt musulmani cum sunt eu crestin deci...cred ca o sa avem o lunga prietenie.
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
SSerafiotti spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Daca fiecare copil crestin/musulman/mozaic ar lasa studiul bibliei/coranului/torei si s-ar axa pe muzica, pictura, adica arta, te asigur ca probleme voastre si ale noastre implicit, vor disparea ca fumul. |
Aiureli 'pe trend'!
Garantezi tu ca art therapy rezolva problemele lumii?! I-auzi nene!!!
Nu de alta, dar in NY si LA exista cea mai mare concentratie de artisti din lume, si problemele nu se rezolva deloc, ba se intensifica.
In primul rand, pentru informatia ta, copiii 'mozaici' (sic) studiaza muzica de le merg fulgii, de aceea au ingrosat in mod traditional randurile celor mai buni pianisti si violonisti din lume; musulmanii, daca nu au realizari clasice in pictura (din motive religioase- ca si la 'mozaici', cultura lor nu a incurajat pictura figurativa) nu inseamna ca nu au pictat de mama focului, doar arabescurile acelea care taie rasuflarea nu sunt vreo contributie extraterestra; iar daca nici crestinismul nu e mama artei, care vorba ceea v-a dat si gotic si michelangelo si orga si brancusi (un fel de to have 1000 cakes and eat them), then no comment.
Numai ca arta nu substituie moralitatea. De aia nu se rezolva problemele lumii, nu din cauza ca nu studiaza crestinii, musulmanii si 'mozaicii' arta.
Ingrid S spune:
In cateva minute va fi o ceremonie militara pe Otopeni.
Presedintele i-a conferit post-mortem Ordinul National "Serviciul credincios" in grad de Cavaler.
Arabescurile nu au o tema, nu sunt picturi. Sunt frumoase, minunate, dar le poti compara cu un tablou de Van Brueghel? Rembrandt? Picasso?
La ce se pricep, cinematografia. Au cativa regizori iranieni foarte buni.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
Laura25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Katya N-am citit decit pina unde zice Laura 25 sa ne propunem un ex de imaginatie si sa ne-ntrebam cum ar fi daca BOR ar avea puterea pe care o are islamul in Arabia saudita, Iran, Niger...pt mine e marea dezamagire a topicului.....Daca Salcia n-a redat destul, citeste si tu, Laura, despre politia moravurilor si dupa aia mai vorbim. Nu e decit rea vointa si lipsa de obiectivitate sa comparam ce se face in numele islamului azi, azi, azi, si nu pe vremea inchizitiei... Despre BOR, ce sa mai zic, mai mare libertate decit unde e Bor n-am vazut sa fie undeva pe lumea asta si tot nu-i bine. Iti dau o bila neagra,Laura da n-o gasesc in lista de emoticoane. |
Katya, eu am propus un exercitiu de imaginatie, nu am zis ca daca ar fi BOR la conducere ar fi ca in Arabia Saudita. (am citit si am vazut si eu multe filmulete despre abuzurile si crimele in numele religiei din tarile arabe de care spui). Nu cred ca pe strazile Romaniei ar bantui 'politia moravurilor' dar cred ca s-ar infiinta intr-un astfel de scenariu ipotetic o 'politie a donatiilor catre biserica'. Nu s-ar vana fustele scurte, ci banii care ar trebui dati la biserica.
Tu crezi ca un 'popa de la Tanacu' sau un 'popa de la biserica de la cimitir din Darmanesti' ( asta e un cartier la mine in oras unde nu mai departe de saptamana trecuta la inmormantarea socrului unui prieten, enoriasii au asistat la slujba de inmormantare la nu mai putin de 1 ore si 12 minute - pe ceas- de predica despre indatoririle financiare ale credinciosilor fata de biserica, despre cum nu ar trebui nici macar sa incerce cineva sa ii faca plangere, ca nu au nici o sansa, ca el in biserica lui face ce vrea. Acelasi popa care in dimineata inmormantarii le-a cerut copiilor mortului o suma dubla fata de taxa anuntata oficial, cu chitanta numai pe 1/3 din suma, anuntand direct si pe fata ca daca nu platesc, el nu le baga mortul ingroapa ) ar fi cazuri izolate?
Ooo, nu! Daca ar avea si puterea statala in mana, s-ar inmulti ca ciupercile dupa ploaie toti cei care ar gasi in dogma motivatii pt excese, exagerari, pt cai de supunere a celorlalti. Tu crezi ca nu s=ar gasi si printre bravii ortodocsi cateva mii (cel putin) de dezaxati care sa profite de statutul de stat religios ca in numele respectarii credintei sa faca tot felul de abuzuri?!? ohoo ...si inca cum!!
Iar la faza :
| Acuma inteleg ce ziceau fetele de la Sc ca o admira pe hannen pt ca-si apara credinta(o admir si eu, caci si unde se vede negru pe alb ca-i de rau, ea tot vine sa apere ceva), in timp ce unul de-al nostru si daca n-are de criticat, tot o face. |
nu inteleg ce acuze ai a-mi aduce. Eu imi apar credinta mea, credinta ca oamenii ar trebui sa fie liberi sa gandeasca, sa simta, sa fie buni, sa se bucure de viata fara frica si incorsetarea dogmelor religioase, de orice fel ar fi ele.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Ingrid S spune:
Arta te face mai bun. Imposibil sa nu te simti miscat audiind un concert de Mozart, Liszt, Chopin. Te asigur ca nu mai ai timp si preocupari cum sa te detonezi si unde.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
Ingrid S spune:
Tocmai de aceea sunt pentru separarea puterilor in stat, Laura. Puterea naste abuzuri. Lectia asta musulmanii o cunosc, dar n-o aplica. Lor le e bine asa cum e acum.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
Ingrid S spune:
| citat din mesajul lui AkaManah Am iesit aseara in oras si am povestit destul de mult. Concluzia: daca Hannen e moderata , astia sunt la categoria extra-extra-usoara. Nu beau, nu manaca porc dar..in rest sunt exact ca noi. Deci chiar nu am avut cu cine vorbi. Mi-au spus ca nici macar nu au citit tot Coranul. Sunt foarte simpatici mai ales ca toti au fost fugiti prin munti in timpul conflictului din Yugoslavia. Sunt musulmani cum sunt eu crestin deci...cred ca o sa avem o lunga prietenie. "Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. |
Primo, daca ai povestit cu ei, de ce ai mai pus intrebarile de mai sus?
Si secundo, ne poti reda si noua temele discutiei voastre si cum a decurs ea? Daca nu te deranjez prea mult.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
saskia spune:
| citat din mesajul lui Ingrid S In cateva minute va fi o ceremonie militara pe Otopeni. Presedintele i-a conferit post-mortem Ordinul National "Serviciul credincios" in grad de Cavaler. Arabescurile nu au o tema, nu sunt picturi. Sunt frumoase, minunate, dar le poti compara cu un tablou de Van Brueghel? Rembrandt? Picasso? La ce se pricep, cinematografia. Au cativa regizori iranieni foarte buni. Ingrid S si Diana Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
Asta se vrea din ciclul de opere: Eu omul alb, caucazian, crestin (eventual ne batem si in opere de arta, etc) daca se poate va sunt superior voua celor de alta grupa de sange, religie si culoare a pielii.
Nici nu ma mir de ce a luat asa amploare xenofobia si rasismul in Europa.
Un iranian de 36 de ani si-a dat foc miercuri in Amsterdam pentru ca azilant fiind de mai multi ani in Olanda, acestia i-au respins procedura. Ultimele cuvinte ale lui au fost astea:"ca sa primesti azil in Olanda, trebuie sa fii ori crestin ori gay". Si le-a adus aminte celor care il priveau ca la spectacol ca e un om ca ei, cu copii si ca gestul sau este unul de disperare. Lumea insa nu a miscat un deget, ba chiar si-au scos mobilele sa filmeze
.Un iranian...e inutil sa adaug ca Vestul condamna mereu Iranul ca fiind o tara islamica, fundamentalista, etc, etc...destule motive pentru a-i acorda azil unui om, care este gandeste si el ca Vesticii si nu vrea acolo.
Dar la vorbe suntem primii, la fapte, niciodata.